Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Novogodišnja poruka iz LSV


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
17% [9 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 54
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Novogodišnja poruka iz LSV
Novogodišnja poruka iz LSV

Novi Sad: novogodišnja poruka iz LSV

Poštovane lovkinje i lovci,

Na kraju smo 2020. godine, koju vojvodjanski lovci neće zapamtiti po dobrom. Naime, pandemija je donela takve uslove poslovanja koji su ugrozili egzistenciju mnogih lovačkih udruženja. Problemi su počeli od samog otvaranja sezone lova, kada su inostrani lovci, otkazali svoje rezervacije, a taj trend se nastavio I tokom letnje i jesenje sezone. Nevolja je bila, pored toga sto se očekivani prihod od loving turizma nije ostvario, i to što se naknada za planirani odstrel morala platiti državi, tako da je veliki teret pao na udruženja koja su imala, najbogatije fondove divljači. Nažalost, i pored urgencije Lovačkog saveza Vojvodine, nije smanjen iznos naknade za divljač iako plan nije ostvaren. Lovački savez Vojvodne je u okviru svojih aktivnostiu periodu koliko toliko povoljne zdravstvene situacije održao svoju godišnju skupštinu na kojoj je radi poboljšanja delovanja na čelo ove organizacije izabrana dosadašnja zamenica predsednika. Odmah nakon toga intenzivirani su kontakti sa Lovačkim savezom Srbije, regionalnim lovačkim savezima Centralne Srbije, Zapadne Srbije i Jugoistočne Srbije. Kontakirana su lovačka udruženja koja nisu bila u sastavu Lovačkog saveza Vojvodine, i to je rezultiralo da se u kratkom periodu članstvo za svega tri meseca više nego duplira, na sadašnjih deset hiljada članova. U okviru priprema za održavanje Lovačko-kinološkog kupa uspostavljena je saradnja sa Kinološkim savezom Srbije i JP Vojvodinašume, sa kojima je dogovorena organizacija ovog takmičenja ali zbog nepovoljne zdrastvene situacije, do dana današnjeg još nije održana. Odmah pošto je izabrana nova pokrajinska vlada, predstavnici LSV su ostvarili kontakt sa sekretarom za poljoprivredu vodoprivredu I šumarstvo, kao i sa njegovim pomoćnikom zaduženim za lovstvo. Na ovom saastnaku, izneti su planovi LSV vezani i za proslavu jubileja 100 godina od formiranja saveza, i dobijena je načelna saglasnost da se pomogne prilikom organizovanja ovog jubileja, a konkretni planovi će biti izradjeni početkom naredne godine. Na polju medjunarodne saradnje, uspostavljen je kontakt sa kancelarijom CIC u Budimpešti i Lovačkom komorom Slovačke Republike, radi dalje stručne saradnje. Imajući u vidu potrebu povećanja članstva u lovačkim organizacijama, naročito mladjih članova, LSV je u skladu sa epidemijskom situacijiom nastavio sa organizacijom polaganja lovačkih ispita. Na kraju, moramo istaći jednu činjenicu koja je svetla tačka u ovim sumornim vremenima: na osnovnu rezultata pregleda uzoraka dostavljenih iz lovačkih udruženja moglo se konstantovati da je u toku ove godine prirast zeca bio bolji nego prethodnih godina kao i da su rezulatati ispunjenja plana odstrela mnogo bolji, pre svega zahvaljujući odgovornom gazdovanju korisnika lovišta i stručnoj pomoći iz LSV.

Na unutrašnjem planu LSV će širiti i jačati saradnju sa svim drugim lovačkim savezima na bratskoj i ravnopravnoj osnovi, a u interesu svih lovaca. Posebno će se u daljem radu insistirati zajedno sa svim drugim savezima u Srbiji na što hitnijem radu na korenitim izmenama Zakona o oružju i municiji koji treba da je u funkciji gradjana a ne u funkciji vlasti. Istovremeno ćemo zajedno sa nadležnima raditi i na izmenama nekih odredbi Zakona o divljači i lovstvu, kako bi se taj Zakon, nakon 10 godina primene, prilagodio novim okolnostima. Treba imati u vidu i da naredne godine ističu mnogi ugovori o dodeli lovišta u pokrajini, i da će u poslu nove dodele uloga LSV i njegove stručne službe biti nezamenljiva u smislu pomoći članstvu da se uspešno održi ili poboljša postojeći sistem lovišta.
Stoga, jasno je da će posle personalnih promena na vrhu, Lovački savez Vojvodine ponovo nastojati da pomogne svom članstvu kao i lovstvu na teritoriji AP Vojvodine i Srbije, da se obogate fondovi divljači, poboljšaju stanišni uslovi, ojačaju i omasove lovačke organizacije, a sve u skladu sa važećim Zakonom o divljači i lovstvu koji jasno prepoznaje ulogu pokrajinskog saveza na nivou naše države.

Svim lovcima u Republici Srbiji želim uspešniju i bolju Novu 2021. godinu .

Sanja Momčilović Bognič

v.d. predsednik LSV

  
Komentari
136 #1 Lala
dana 31.12.2020. 16:28
Šta reći?
Najvažnije stvari su rečene, neke i nisu za novogodišnju poruku - krivolov i lovokradja, psi lutalice, uzurpacija i uništavanje staništa paljenjem i trovanjem, nesposobnost i neukost pojedinaca koji bi da se pitaju i odlučuju u lovstvu, neprimeren odnos prema lovcima od strane onih samozvanih zaštitara koji su medijski eksponirani, itd. itd.
Mislim da je došlo vreme da LSV vodi nekoliko ljudi koji znaju ŠTA treba raditi, ali na čelu sa Sanjom znaju sada i KAKO treba raditi.
Ne pričam napamet i bez pokrića - živi bili pa videli. Čuće se.
Ubejden sam da će narednih godina oni što ih ja zovem 'Velika Trojka' uspeti da unormali lovstvo Srbije.
Ko čini 'Veliku Trojku'? Razmislite sami. Samo ću reći da zajedno imaju bezmalo 100 godina lovačkog staža, pa vi vidite...
716 #2 DakiNS
dana 31.12.2020. 19:59
Treba da LSV poklonimo jedan Frontline da se otarase onog ogromnog krpelja što i njima i lovcima siše krv godinama.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,421
Najnoviji član: Grofmilic

Poslednje vesti
Automobil udario srndaća na pešačkom prelazu na Novom Beogradu
Sazvano zasedanje SKupštine LSS
Novi 'zaštitarski' napad na lovce
Divljač na pitomoj planini
Popularizacija lovstva

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarVoganjac
Offline
· 07.05.2022. 20:30

i eto kupljena je Beretta Odobreno u decembru bogu hvala....Pozdrav svim kolegama


avatarPlaninko011
Offline
· 24.04.2022. 12:38

Drage kolege Hristos voskrese i srecan vama i vasim porodicama praznik


avatarVoganjac
Offline
· 24.11.2021. 16:43

Zelim da pozdravim sve kolege ovog foruma i da podelim radosni vest.... Dobio sam nabavku dozvolu i napokon kupujem pusku za dve nedelje😊koliko sam srecan nemogu vam opisati... 💓


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
61,704,239 posete www.srbijalov.com