Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Rad Skupštine Lovačkog saveza Srbije


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Rad Skupštine Lovačkog saveza Srbije

IZABRAN PREDSEDNIK I SEKRETAR LOVAČKOG SAVEZA SRBIJE

Održana konstitutivna sednica Skupštine

Skupština trajala 7 sati

Skupština je počela sa radom u 11.30 časova. Lovci su završili rad u amfiteatru Fakulteta veterinarske medicine oko 18.50 časova.

Rad Skupštine
   
Skupština je radila po predloženom dnevnom redu: 1. Donošenje poslovnika o radu Skupštine,
2. Izbor radnih tela: Verifikacione komisije od 5 članova; Izborne komisije od 5 članova; Zapisničara i dva overača zapisnika.
3. Izbor predsedniak Skupštine,
4. Usvajanje zapisnika sa sednice Skupštine održane 27.2.2010. godine u Beogradu,
5. Donošenje Odluke o izmenama Odluka Skupštine broj: 126-5/10 I broj 126-6/10, od 27.2.2010. godine,
6. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu predsednika Lovačkog saveza Srbije,
7. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Upravnog odbora LSS,
8. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Nadzornog odbora LSS,
9. Izbor predsednika i sekretara LSS sa izlaganjem programa kandidata,
10. Izveštaj Izborne komisije o rezultatima izbora tajnim glasanjem i proglašenje izbora predsednika i sekretara LSS,
11. Izbor zamenika predsednikaLSS,
12. Izbora članova Upravnog odbora LSS,
13. Izveštaj Izborne komisije o rezultatima izbora tajnim glasanjem i proglašenje izbora članova UO LSS,
14. Izbor članova Nadzornog odbora LSS,
15. Izbor članova Suda časti LSS,
16. Pitanja i predlozi.

Predsedavao najstariji
Skupštinom je, do izbora predsednika Skupštine, predsedavao najstariji član, Petar Šušnjar, kome su pomagala dva najmlađa člana Skupštine LSS.

Verifikaciona komisija
U sastav verifikacione komisije su imenovani:1. Aleksandar Mijailović, predsednik; 2. Dejan Radojević; 3. Milinko Mijailović; 4. Milenko Zeremski i 5. Nebojša Dojčinović, članovi.

Beleške
Predsedavajući je predložio za zapisničara Rodoljuba Hadži- Cenića i za overače zapisnika Nebojšu Kesića i Dragana Sinđelića, što je Skupština većinom glasova prisutnih prihvatila. O radu Skupštine biće sačinjene i stenografske beleške.


Kvorum
Verifikaciona komisija je konstatovala da konstitutivnoj sednici Skupštine LSS u Beogradu, od ukupno 254 člana, prisustvuje 203 člana, da Skupština ima kvorum za rad i da su ispunjeni uslovi za punovažan rad i odlučivanje Skupštine.

 

Izborna komisija
Izborna komisija je radila u sastavu: 1. Tamaš Lastovič iz Bečeja, predsednik; 2. Mihajlo Jevgenijević iz Arilja; 3. Milan Stefanović iz Smedereva; 4. Zoran Matović iz Prokuplja i 5. Milovan Belić iz Mrčajevaca, članovi.


Izbor predsednika
Skupštine
Izborna komisija je na osnovu podnetih predloga za izbor organa, u skladu sa Statutom i Poslovnikom, utvrdila i podnela Skupštini listu kandidata za izbor predsednika Skupštine LSS, sa dva kandidata: 1. Tomislav Radosavljević i 2. Marko Tica. Pristupilo se glasanju za predsednika Skupštine LSS.
Izborna komisija je izvršila brojanje glasova na javnom glasanju za izbor predsednika Skupštine LSS i konstatovala sledeće rezultate: 1. Tomislav Radosavljević dobio je 83 glasa; 2. Marko Tica dobio je 93 glasa. Nakon toga, izborna komisija je konstatovala da nije izabran nijedan kandidat, jer nijedan od kandidata nije dobio više od polovine glasova prisutnih članova Skupštine, tako da će se obaviti drugi krug glasanja. Međutim, pre početka drugog kruga glasanja, gospodin Tomislav Radosavljević je objavio za skupštinskom govornicom da povlači svoju kandidaturu. Pristupilo se glasanju za jedinog preostalog kandidata, Marka Ticu, koji je u drugom krugu dobio 125 glasova. Predsedavajući Skupštinom je proglasio da je za predsednika Skupštine LSS izabran Marko Tica, koji je u daljem toku rada konstitutivne Skupštine preuzeo predsedavanje Skupštinom. 
Usvojeni izveštaji o radu
Skupština je, većinom glasova prisutnih članova Skupštine, usvojila zapisnik sa prethodne Skupštine i Izveštaje o radu predsednika LSS, Upravnog odbora LSS i Nadzornog odbora LSS.

Izbor predsednika i sekretara LSS
Izborna komisija je na osnovu podnetih predloga, utvrdila i podnela Skupštini listu kandidata za izbor predsednika LSS, koja je nakon odustajanja Dragoljuba Mandića i Tomislava Radosavljevića, brojala dva kandidata: 1. Zoran Popović i 2. Dragan Tomić. Izborna komisija je na osnovu podnetih predloga, utvrdila i podnela Skupštini listu kandidata za izbor sekretara LSS, sa tri kandidata: 1. Petar Tomić; 2. Aleksandar Ćeranić i 3. Ferenc Irmenji. Svi kandidati su izložili kratku biografiju i svoj program rada, nakon čega se pristupilo izboru predsednika i sekretara LSS tajnim glasanjem. 

Posle sprovedenog glasanja, Izborna komisija je u prisustvu svih članova izvršila otvaranje glasačkih kutija, odvajanje važećih od nevažećih glasačkih listića i utvrdila da su brojanjem glasova na tajnom glasanju za izbor predsednika LSS dobijeni sledeći rezultati: 1. Zoran Popović dobio je 133 glasa; 2. Dragan Tomić dobio je 63 glasa. Izborna komisija je konstatovala da je za predsednika LSS izabran Zoran Popović, koji je dobio najviše glasova, i pri tome je dobio više od polovine glasova prisutnih članova Skupštine.

Posle sprovedenog glasanja, Izborna komisija je u prisustvu svih članova izvršila otvaranje glasačkih kutija, odvajanje važećih od nevažećih glasačkih listića i utvrdila da su brojanjem glasova na tajnom glasanju za izbor sekretara LSS dobijeni sledeći rezultati: 1. Petar Tomić dobio je 37 glasova; 2. Aleksandar Ćeranić dobio je 99 glasova i 3. Ferenc Irmenji dobio je 59 glasova.
Izborna komisija je konstatovala da je za sekretara LSS izabran Aleksandar Ćeranić, koji je dobio najviše glasova, i pri tome je dobio više od polovine glasova prisutnih članova Skupštine.

Predsedavajući Skupštinom je proglasio da je za predsednika Lovačkog saveza Srbije izabran prof. dr Zoran Popović, a za sekretara Lovačkog saveza Srbije, dipl. ing. Aleksandar Ćeranić. 

Izbor zamenika predsednika LSS
U skladu sa Statutom LSS i ovlašćenjima predsednika LSS, Zoran Popović je predložio Skupštini LSS da za zamenika predsednika LSS izabere Tomislava Radosavljevića. Nakon toga se za skupštinskom govornicom gospodin Tomislav Radosavljević zahvalio na predlogu i obavestio prisutne da ne može da ga prihvati.

Predsednik LSS je predložio Skupštini LSS da za zamenika predsednika LSS izabere Vladimira Videnovića. Posle sprovedenog javnog glasanja, konstatovano je da je Vladimir videnović izabran za zamenika predsednika LSS, većinom glasova prisutnih članova Skupštine (143 glasa).

Izbor organa Skupštine
Predlog člana Skupštine , Dragana Guberinića iz Kragujevca, da se izbor članova UO LSS, Nadzornog odbora i Suda časti obavi javnim glasanjem, je nakon kraće diskusije stavljen na glasanje.

Većinom glasova prisutnih članova Skupštine odlučeno je da se sprovede javno glasanje za izbor članova UO, NO i SČ LSS.

Skupština LSS je izabrala predstavnike svakog lovnog regiona i JP "Srbijašume" u UO LSS. Birao se sledeći broj članova: Region Vojvodina: 5, Beogradski region: 1, Zapadni region: 3 Istočni region: 3, Centralni region: 4, Južni region: 3, Region Kosovo i Metohija: 1 i JP "Srbijašume": 1 član. 

Nakon sprovedenog glasanja Izborna komisija je konstatovala da je za listu u celini za izbor članova za UO LSS glasalo 197 članova Skupštine LSS.
Nakon sprovedenog glasanja Izborna komisija je konstatovala da je za listu u celini za izbor članova za NO LSS glasala većina prisutnih članova Skupštine LSS.
Nakon sprovedenog glasanja Izborna komisija je konstatovala da je za listu u celini za izbor članova za Sud časti LSS glasalo 197 članova Skupštine LSS.

Izabran
Upravni odbor LSS:


1. Grdinić Slobodan, Novi Sad
2. Jovanović Zoran, Plandište
3. Kovačević Milan, Sremska Mitrovica
4. Nikolić Milomir, Novi Bečej
5. Šoškić Miodrag, Vrbas
6. Popović Zoran, Beograd
7. Božić Milan, Bajina Bašta
8. Mitrić Zoran, Loznica
9. Pantelić Miloš, Valjevo
10.
Videnović Vladimir

Zaječar
11. Đukić Miomir, Smederevo
12. Marković Slađan, Veliko Gradište
13. Đoković Uroš, Kraljevo
14. Marinković Zoran, Trstenik
15. Rudinac Milenko, Guča
16. Tanasković Slaviša, Jagodina
17. Aleksić Zoran, Pirot
18. Janjić Goran, Lebane
19. Milanov Saša, Bosilegrad
20. Ilija Elezović, Kosovska Mitrovica
i

21. Milutin Đorđević, JP Srbijašume

 

 

   
Komentari
136 #1 Lala
dana 31.03.2010. 07:37
A ni reči o trošenju para! Valjda, pošto je ovo izborna skupština bila, samo su 'usvojili izveštaj o radu' starog/novog rukovodstva. I time spustili zavesu na trošenje love koju pokupe od nas lovaca i naših LU. Fenomenalno!
Zašto u Srbiji postoji samo jedan Lovački savez, koji nikom ne polaže račune, i u kojem smo svi OBAVEZNI da budemo članovi? Pa koliko ja znam, članstvo u LU je dobrovoljno, kako može neko da me učlanjuje bilo gde pod OBAVEZNO?
85 #2 walther
dana 12.04.2010. 06:36
Jel prethodni predsednik odgovarao za ono sta je radio sa nasim parama a o cemu je pisano po stampi??????
190 #3 Toma Minic
dana 15.05.2010. 21:47
O pljacki LSS i javasluku o unistavanju krupne divljaci za gozbe, mita i korupciju nista. A jadni lovac ako i greskom ubije jedno zajce najebe kao da je on opljackao drzavu.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,216,559 posete www.srbijalov.com