Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Objavljen zapisnik sa smederevske skupštine LSS


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Objavljen zapisnik sa smederevske skupštine LSS

Objavljen zapisnik sa smederevske skupštine LSS

Nakon višednevne nemogućnosti pristupa sajtu LSS, internet prezentacija saveza je opet dostupna, a na njoj je danas objavljen potpisan zapisnik sa smederevske sednice skupštine LSS. U sklopu zapisnika, objavljene su i odluke koje je tom prilikom usvojio sastav skupštine koji je bio i još uvek jeste predmet spora izmedju LSS sa jedne, i LSV i LSCS sa druge strane, po pitanju kvoruma.

Takodje je objavljen i tekst nečeg što je autor nazvao 'Memorandum', a koji je Skupštini LSS uputio Petar Šušnjar, čija je diskusija, posle prikazivanja snimka sa Skupštine, izazvala buru reakcija, naročito u Vojvodini.

Sve objavljene odluke, zapisnik i potpisan tekst 'Memoranduma' koji je Šušnjar uputio Skupštini LSS, možete pogledati ako kliknete na sledeći link:

http://www.lovacki-savez-srbije.com/skupstina_odluke_30_06_2012.htm

      
Komentari
892 #1 Sremac75
dana 25.10.2012. 00:40
Prvo,
ovim je potvrđeno da je doneta odluka da se plaća jedinstvena članarina u iznosu od 500 dinara!

Drugo,
jasno je i kako je tica eskivirao utvrđivanje kvoruma!

Treće,
jasno je i kako su i sa kojim brojem glasova donošene tzv. odluke!

Četvrto,
jasno je DA NIJE BILO KVORUMA!

Peto,
meni je posebno interesantno zašto je verifikovan delegat iz Bajine Bašte čije LU je uplatilo članarinu za 100 članova, iako ih je u prethodnim godinama bilo oko 500?
Zašto je verifikovan delegat iz Tutina čije LU je uplatilo članarinu za 57 članova, iako ih je u prethodnim godinama bilo oko 200?
Zašto je verifikovan delegat iz Pirota čije LU je uplatilo članarinu za 200 članova, iako ih je u prethodnim godinama bilo oko 700?
Zašto je verifikovan delegat iz Leskovca čije LU je uplatilo članarinu za 25 članova, iako ih je u prethodnim godinama bilo oko 350?
Zašto je verifikovan delegat iz Batočine čije LU je uplatilo članarinu za 100 članova, iako ih je u prethodnim godinama bilo oko 350?
Zašto je verifikovan delegat iz Petrovca na Mlavi čije LU je uplatilo članarinu za 100 članova, iako ih je u prethodnim godinama bilo oko 650?
Zašto je verifikovan delegat iz Trgovišta čije LU je uplatilo članarinu za 50 članova, iako ih je u prethodnim godinama bilo oko 300?
Zašto je verifikovan delegat iz Prokuplja čije LU je uplatilo članarinu za 80 članova, iako ih je u prethodnim godinama bilo oko 300?

Zašto su verifikovani svi oni koji su očigledno manipulisali sa članarinama???


A zašto nije verifikovan delegat iz Sjenice čije LU "Vrhovi" je platilo članarinu za 100 članova????


Imali nejednakih aršina ili možda diskriminacije???


A o memorandumu nekoga ko pokušava da izigrava SANU i ko očigledno želi po svaku cenu da ostavi neki, makar i bilo kakav, trag iza sebe....no comment!
Gosn Pero uspeli ste, svi će Vas pamtiti po Vašem memorandumu koji će u budućnosti siguran sam dobiti naziv "Oda palom borcu"!!Sve u svemu, sve što se dešavalo na i oko Smederevske skupštine je jedna velika sramota za lovstvo Srbije!
136 #2 Lala
dana 25.10.2012. 07:41
O svemu tome smo već pisali, Sremac, i sve to naveli kao pitanja, na koja naravno nismo još dobili odgovor.
Koliko su ozbiljno radili na zapisniku, govori činjenica da su u svim odlukama prvobitno naveli da je mesto održavanja Skupštine bilo Beograd, a ne Smederevo; brljivo do zla Boga! Posle moje intervencije kod sekretara LSS Ćeranića, i posle salve komentara medju lovcima na adresu LSS i njegovih čelnih ljudi, sada ispravljaju grešku (kakvi su komentari sve bili, možete zamisliti) Grin!
U vezi članarine, moguće je da naprave manevar u LSS, pa da npr. LSV-u od utvdjenih 500 din. vrate 300, po onom sistemu koji je već ranije postojao; time bi ispoštovali odluke skupštine LSS, a istovremeno bi bila poštovana odluka LSV o doprinosu od 200 din.! Slično bi mogli da postupe i kada su u pitanju drugi članovi LSS, koji ne koriste usluge stručne službe LSS.
Ako se nisu sami setili, evo im ideje.
Podaci o uplaćenim članarinama, koje smo postavili u onoj tabeli, nisu do sada ni potvrdjeni ni demantovani, tako da možemo samo uslovno da ih prihvatimo kao tačne. Ali još uvek ostaje pitanje dvojnih aršina. Izgleda da su lovci Srbije i njihovi predstavnici deljeni na podobne i nepodobne. A nigde u zapisniku nema, kako je jedan dobar broj tih predstavnika imao status gosta!
A šta ono bi sa lovcima sa KiM? Ko ih je isključivao, i zašto? Eeee Popoviću... Pa samo zbog ovoga bi bilo moralno, po mojim aršinima, da podneseš neopozivu ostavku! O isključenju celog LSV, pa kasnijem reteriranju, da i ne govorim.
Veselo je i obrazloženje za smenu Deje Milkova iz NO LSS: kažu, smenjen zbog sukoba interesa, jer je sekretar LSV, a istovremeno je i predsednik LU u Futogu. Po toj logici, onda treba da smene iz organa LSS sve predsednike LU, sekretare ili funkcionere bilo koje lovačke organizacije ili udruženja gradjana! Opet dvojni aršini - ne znaju više ovi u LSS gde udaraju, čini mi se!
Tekst Pere Škobića ima neke dobre rečenice, ali kao celina je meni predstavljao više zabavno štivo, nego ozbiljnu analizu, a o predlozima za rešenje krize u lovstvu da i ne govorim. Nisam ih video! Pominjanje bitke na Marici, epskog momenta, i pogibije junaka mi je potpuno van konteksta. Kakve to veze ima sa lovstvom u Srbiji, 2012.? Još samo da je u desetercu počeo da piše... Da podsetim, na onom snimku skupštine LSS, taj isti Škobić je, govoreći o jednom dobrom delu svojih kolega, pomenuo reč 'izdajnici', ako se dobro sećam?
O Marku Tici mogu samo da razmišljam kao tragikomičnom liku na funkciji predsednika skupštine LSS. Dalje od toga se ne usudjujem, jer nije dobro za moje zdravlje. Grin
I na kraju: šta su čekali evo skoro 4 meseca, da objave ovaj zvanični zapisnik? Da li to ima veze sa nekom 'tajnom večerom'?
Da li mogu barem jednu stvar da urade u LSS, a da ne ostane neka sumnja ili gorak ukus, posle njihovih poteza? Kako se to bori da vrati ili zadrži privilegije, uticaj i verovatno prihode iz starih vremena, to je čudo jedno!
1330 #3 puricbb
dana 25.10.2012. 07:46
I ovih 100 što je plaćeno iz Bajine Bašte uplaćeno je van odluke skupštine kao i za 2011. godinu. Informacije o članstvu u LSS su skinute od sadašnjih vlastodržaca sa dnevnog reda skupštine pod parolom razbijanja LU i formiranja novog saveza o čemu tobož nisu imali dovoljno informacija o citiram: "ulaganju u osnivački kapital saveza!?, a sve po instrukcijama, kao i mnogo šta još o čemu će tek biti reči. Mada iskreno mislim da od ovoga treba visoko dići ruke.
626 #4 slavaplana
dana 25.10.2012. 08:08
Velika Plana je platila 100clanarina od 200lovaca i to bez odluke Skupstine a i delegat Djordje Donic je bez odluke Skupstine delegat ????bivsi pred.Skupstine je na osnovu clana statuta koji regulise ovlascenja pred.udruzenja po sasvim pogresnom clanu onako kako njima odgovara potpisao ovlascenje i izbor istog za delegata !!!Ovaj je brze bolje glasao i dao podrsku Popovicu bez odluke U.O. i Skupstine!!!
Gde je diskusija Novice iz Nisa oko kvoruma koji treba da se utvrdi???

Djukicevo udruzenje je platilo 20 clanarina???

O cemu mi ovde pricamo ????
1839 #5 elko
dana 25.10.2012. 09:04
Ovo je još jedna sramota.

O kakvom kvorumu je reč i verifikaciji mandata kada po tumačenju koje je usvojila Skupština LSS ( treća strana ) ni jedno LU koje nije izmirilo članski doprinos do 31 marta 2012 godine nije moglo da učestvuje u upravljanju Savezom.Oni napisali, usvojili i nisu primenili.
Do 31.03.2012godine članarinu nije izmirilo više od 5 LU.
Uplate članarina do 30.06.2012 godine koje su kao tabelarni prikaz objavljene a nisu demantovane jer su tačne jasno pokazuju da na smederevskoj skupštini nije moglo da učestvuje ni polovina verifikovanog sastava.
Ko je i zašto primenio selektivnost znamo ali nije jasno da se sa tim saglašavaju lovci.
Pogledajte uplate članarina do navedenog datuma za ceo Jug, deo Istoka, Vojvodinu, Centralnu Srbiju,
Usklađivanje Statuta LSV i LS KiM ne treba ni pominjati-znate likada je usvojen Statut LSV a oni se setili posle više od goduinu dana.
Zapisnik je čista laž, a odluke suprotne i takvom zapisniku, a popović i društvo obmanjuju LSV da su odluke drugačije, članarina za LSV 200 dinara ( samo da bi uplatili ) Dejan Milkov nije smenjen, članovi UO LSS takođe ( po kom ključu i u odnosu na koji broj članova ima toliko predstavnika LSV u UO LSS ), na osnovu kojih kriterijuma su pozivani delegati.
Sve same nebuloze, laži i kontradiktornosti.
1459 #6 Indjijanac
dana 25.10.2012. 16:47
koja je ovo po redu verzija zapisnika?
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,203,201 posete www.srbijalov.com