Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Zlatni gulas Srbije


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Zlatni gulas Srbije

Organizacioni odbor
L o v a č k o g  s a v e z a  S r b i j e


P  R  A  V  I  L  A
ZA VII TAKMIČENjE "ZLATNI GULAŠ SRBIJE"

u  R a d o j e v u   N o v a  C r nj a

22. maja 2010.


Član 1.
Manifestaciju "Zlatni gulaš Srbije" ustanovio je Lovački savez Srbije, 2004. godine, kao stalno godišnje državno takmičenje lovaca u pripremanju lovačkog gulaša, čime zadržava stalni status organizatora i pokrovitelja ovog takmičenja.

Član 2.

Lovački savez Srbije na predlog Organizacionog odbora, svake godine, poverava održavanje ove manifestacije drugom lovačkom udruženju vodeći računa da ovo takmičenje dobija sve veći značaj i da se održava u gradovima širom Srbije. Manifestacija ima svoje posebno vizuelno obeležje sa kotlićem, amblemom Lovačkog saveza Srbije, mestom i godinom održavanja.

Član 3.

Dozvoljava se domaćinu manifestacije  lovačkom udruženju ili društvu, da u jednodnevnom druženju i kuvanju takmičarskog gulaša može organizovati adekvatne prateće sadržaje kao što su izložbe lovno - sportske opreme, knjiga, ukarasa i trofeja i druge izložbene sadržaje u skladu sa manifestacijom a što ne remeti koncepciju takmičenja.

Član 4.

Domaćin Sedmog takmičenja "Zlatni gulaš Srbije 2010.", je Lovačko društvo "Graničar" u Radojevu Lovačkog udruženja "Nova Crnja" u Novoj Crnji, koje se održava u Radojevu, u subotu, 22. maja 2010. godine.

Član 5.

Lovački savez Srbije i Lovačko društvo "Graničar" u Radojevu i Lovačko društvo "Nova Crnja" u Novoj Crnji, su u obavezi da na prigodan način obaveste lovačka udruženja oko organizacije, propozicija i termina takmičenja i o drugim pojedinostima vezanim za ovu manifestaciju.

Član 6.

Takmičenje se održava isključivo u kategoriji kuvanja lovačkog gulaša od divljači. U takmičenju učestvuju isključivo lovci predstavnici lovačkih udruženja, koji se blagovremeno prijave organizatoru i domaćinu takmičenja, dokumentujući lovačko članstvo odgovarajućom lovnom kartom ili dopisom lovačkog udruženja ili lovačkog društva.

Član 7.

Svi prijavljeni takmičari dužni su da se prijave Organizacionom odboru u Radojevu, najkasnije do 22. maja 2010. godine, do 11,30 časova. Takmičenje počinje u 12 časova.

Član 8.

Kuvanje gulaša traje tri sata od paljenja vatri. Sve vatre se pale u isto vreme. Takmičari su u obavezi da kuvaju gulaš na drvima. Takmičari su obavezni da tokom takmičenja budu odeveni u prikladnu odeću i takmičarsku majicu.

Član 9.

Pripremanje gulaša vrši se od donete divljači, začina i mirođija. Takmičar može doneti samo upržen luk a ostalo priprema na samom takmičenju. Takmičar donosi kotlić, bakrač ili tavu u čemu priprema gulaš. Drva obezbeđuje organizator.

Član 10.

Svaki takmičar je u obavezi da prijavi Ocenjivačko - sudijskom žiriju sastav svojih začina i da garantuje da isti ne štete zdravlju.

Član 11.

Takmičenje ocenjuje Ocenjivački - sudijski žiri od pet članova, koji će se pridržavati ovih Pravila takmičenja i samostalno ocenjivati svakog takmičara.

Član 12.

Prilikom uzimanja ocenjivačkog uzorka, izvlače se takmičarske šifre istovetne u dva zapečaćena koverta. Jedan koverat (šifru) predaje takmičar uz uzorak a drugi zadržava kod sebe i otvara ga posle ocenjivanja, kada za to da odobrenje predsednik Ocenjivačko - udijskog žirija, radi identifikacije.

Član 13.

Ocenjivački žiri od pet sudija vrši ocenjivanje posebno za svakog takmičara, odnosno svaki uzorak. Kriterijumi za ocenjivanje su: boja, izgled, ukus, kompaktnost, miris, omašćenost, zaljućenost, gustina i začinjenost, prema posebnom ocenjivačkom listu, koji je sastavni deo ovih Pravila.

Član 14.

Ocene svih sudija se zbiraju što daje ukupan broj bodova za svakog takmičara i to se unosi u zbirni takmičarski list i rangira.


Član 15.

Lovački gulaši sa najvećim brojem bodova rangiraju se za prva tri mesta i takmičarima pripadaju pehari za prvo, drugo i treće mesto, kao i druge nagrade organizatora i sponzora. Od četvrtog do desetog mesta, dodeljuju se okovratne medalje Lovačkog saveza Srbije, radi podsticaja manifestacije. Posebna nagrada dodeljuje se najmlađem i najstarijem takmičaru. Takođe, prvoplasirani takmičar stiče pravo i na Prelazni pehar, koji zadržava godinu dana, do sledećeg takmičenja kada se na njemu gravira njegovo ime.

Član 16.

Ocenjivački žiri proglašava i najbolje uređen takmičarski štand i prostor za takmičenje i dodeljuje posebnu nagradu.

Član 17.

Ocenjivački žiri zadržava pravo u dogovoru sa organizatorom i domaćinom kao i pojedinim sponzorima da može dodeliti nagrade i priznanja i drugim takmičarima po principu masovnosti, podrške manifestaciji, najlepšeg kotlića, nagrade novinara i turističkih kuća i drugo.

Član 18.

Organizator i domaćin takmičenja, takmičari i Ocenjivački žiri, dužni su da se pridržavaju ovih Pravila. Ocenjivački žiri pratiće ovo takmičenje a u slučaju povreda propozicija ovlašćen je za diskvalifikaciju takmičara.

Član 19.

Po završetku takmičenja Organizacioni odbor na osnovu rezultata Ocenjivačko - sudijskog žirija proglašava rezultate i pobednike "Zlatnog gulaša Srbije 2010." i kandiduju drugo lovačko udruženje u Srbiji za domaćina "Zlatnog gulaša Srbije" za 2011. godinu.

ORGANIZACIONI ODBOR

Komentari
Još uvek nema komentara.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,349,793 posete www.srbijalov.com