Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Podela lovnih karata za 2013./14.


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [17 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
14% [7 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
39% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [6 Glasa]

Glasova: 49
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Podela lovnih karata za 2013./14.

Podela lovnih karata za 2013./14. u Vojvodini

Na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu AP Vojvodine postavljeno je obaveštenje o početku podele lovnih karata za korisnike lovišta na teritoriji AP Vojvodine za novu lovnu sezonu. Podela lovnih karata će, kako je navedeno, početi od petka 12.04.2013. Na istom sajtu je uz obaveštenje o postupku za dobijanje lovne karte, postavljena i opcija preuzimanja potrebnih obrazaca koji se trebaju popunjavati prilikom predaje zahteva za dobijanje lovnih karata. Prema obaveštenju, lovne karte se mogu podići u Sekretarijatu u kancelariji broj 42a, kontakt telefon 021/4874407. Detalje možete pogledati na sajtu Pokr. Sekretarijata AP Vojvodine, klikom na sledeći link:

http://195.178.40.73/poljoprivreda/node/163

Istovremeno, na sajtu Lovačkog saveza Vojvodine je osvanulo obaveštenje da će podela lovnih karata biti u prostorijama LSV, takodje počev od petka, 12.04., u vremenu od 10-14 časova, i u subotu od 09-12 časova. Na sajtu LSV je takodje napisano da se za dobijanje lovnih karata mora priložiti popunjen obrazac koji se preuzima sa njihovog sajta (napisano je: ne može nijedan drugačiji obrazac Zahteva), pa je i imperativno napisano 'koji preuzimate sa našeg sajta'!? Ni jednom rečju nije pomenuto da se podizanje lovnih karata može obaviti i u Sekretarijatu! Ovo može da stvori zabunu i nedoumicu, jer se isti obrazac može preuzeti i sa sajta Pokr. Sekretarijata (obrasci su dati u .xls formatu na oba sajta), a i preuzimanje lovnih karata je takodje moguće u Sekretarijatu. Dodatnu nejasnoću oko ovog obaveštenja unosi činjenica da po Zakonu o divljači i lovstvu nije predvidjeno da lovački savezi obavljaju distribuciju lovnih karata. Na sajtu LSV je ostavljena mogućnost preuzimanja i ostalih potrebnih obrazaca. Obaveštenje o postupku dobijanja lovne karte sa sajta LSV možete pogledati ako kliknete na sledeći link:

http://www.lovackisavezvojvodine.com/

Podsećamo da je u Obaveštenju Ministarstva za poljoprivredu, Uprave za šume, o postupku dobijanja lovne karte, u tački 6. poslednji stav, precizno rečeno da se lovne karte mogu preuzeti u Pokr. Sekretarijatu, a dat je i broj telefona za kontakt (pogledati na http://www.mpt.gov.rs/postavljen/60/Procedura).

Dodatnu nejasnoću i probleme može prouzrokovati spisak šifara opština: tako je na spisku Ministarstva šifra za Novi Sad 11-223, dok je u spisku Sekretarijata za Novi Sad predvidjena šifra 20-511!? Nema nigde objašnenja za ovu nepodudarnost, niti objašnjenja koja od te dve šifre je validna, i na koju šifru zaista treba izvršiti uplatu? Da podsetimo da u Novom Sadu postoje dva LU, da je u N. Sadu sedište JP Vojvodinašume, da je tu i NP Fruška Gora, da je tu Lovoturs i sve druge brojne lovno-turističke agencije - svi oni lovne karte za svoje članove i za lovce-turiste (pretpostavka je da je u pitanju više hiljada lovnih karata) treba da uplate pod šifrom opštine Novi Sad, a nije jasno koja je prava šifra, jer nisu podudarni podaci Ministarstva i Sekretarijata, vezano za opštinu Novi Sad!

Kod ostalih opština u Vojvodini se šifre opština na oba spiska podudaraju.

   
Komentari
136 #1 Lala
dana 11.04.2013. 21:07
Koliko ja znam, za N.Sad je već dugo vremena šifra 11-223, i na tu šifru se uplaćuju npr. naknade za registraciju kola, i neke druge takse. Da li je u pitanju neka greška, ili nešto drugo, ne znam.

Proverom na sajtu Republičke Uprave za trezor http://www.trezor.gov.rs/uploads/news...ilnika.pdf našao sam da je za OPŠTINU Novi Sad zaista predvidjena šifra 11-223, kao što je i navedeno u Obaveštenju Ministarstva, dok je u zbirnim računima trezora šifra 20-511 predvidjena za GRAD Novi Sad, a ne za opštinu?! (grad Novi Sad se sastoji od dve opštine, Petrovaradin i Novi Sad).
Nemam objašnjenje: ili se radi o greški odgovornih u Sekretarijatu i u LSV, ili je nešto drugo u pitanju?
Zanimljivo je takodje da od svih lovačkih saveza jedino LSV na ovaj način direktno ili indirektno učestvuje u distribuciji lovnih karata? Otkud to? Hoće li sutra ta praksa, uprkos zakonskim ograničenjima i odredbama i uputstvima Ministarstva, zaživeti i u nekom drugom savezu? Ovim načinom distribucije se stvara utisak i privid da je LSV taj koji obavlja distribuciju lovnih karata, jer u praksi pojedini zaposleni u LSV ili u firmi Vojvodjanski lovac obavljaju deo posla oko distribucije lovnih karata korisnicima lovišta, a time mogu da ostvaruju i uvid u podatke korisnika lovišta (broj članova), i u lične podatke lovaca, što je nedopustivo, naročito kad je privredno društvo u pitanju! Čudi me da je pokrajinski Sekretar za poljoprivredu Goran Ješić potpisao ovakav jedan dokument (njegovo ime stoji ispod teksta) - možda je potpis stavio bez da je detaljno upoznat sa problemom?
665 #2 gavra bakos
dana 12.04.2013. 07:56
Više je nego očigledno da LSV i na ovaj način (neznam dali je legalan) želi da nametne lovcima da moraju biti njegovi članovi u protivnom neće moći dobiti Lovne karta što je mimo svih do sada važećih propisa.
892 #3 Sremac75
dana 12.04.2013. 08:34
Ccccccc.....a i taj Sekretarijat....kako ih nije sramota da učestvuju u ovoj lakrdiji..... da nije zbog "vretikale"???
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,409
Najnoviji član: srdjadim

Poslednje vesti
Dabar u Dunavu udavljen u mreži
Jelen na Vršačkim planinama
Retka ptica u Novom Sadu
Završena Svetska izložba - na zatvaranju ministar Vulin
Svetska izložba - Dan Srbije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
60,837,681 posete www.srbijalov.com