Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Istina, provokacija, podmetanje ili lažno predstavljanje?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Istina, provokacija, podmetanje ili lažno predstavljanje?
Orginalni tekst maila koji je stigao na adresu Srbijalov portala (naziv LU i imena koja se pominju
su sakriveni):
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE
UPRAVA ZA ŠUME
za direktora g-dina Pericu Grbića
predmet : Prijava protiv lovačkog udruženja **********
 
Postovani ,
Lovačko udruženje *********** u svom radu ima mnogo nezakonitosti,uzrokovane pre svega nezakonitim radom pretsednika ********** uz pomoć stručne službe i upravnika lovišta ************ , sa krajnim  ciljem organizovanja takvog udruženja u kome će se pitati samo jedan bez ikakvog uticaja članova koji misle drugačije. Sistematskim i planskim delovanjem , pohvalama , privilegijama i ostrim kažnjavanjem neistomišljenika , izvršena je zamena delegata u mnogim sekcijama. sa takvim lojalnim ćlanstvom , koje nema potrebu za iznosenjem svojih stavova , formirana je skupština, upravni odbor,nadzorni odbor i disciplinska komisija.     Ovaj momenat , kada su formirane ovakve strukture , nastali su novi odnosi u udruzenju.   Staro harmonično udruženje koje je na vreme izmirivalo obaveze prema državi i LSS , udruženje koje je brinulo o lovcima i lovištu je nestalo.     Novostvorena tvorevina počinje da funkcioniše jedino kako pomenuti pretcednik kaže , ovlašćenja skupštine  preneta su na upravni odbor, tako da on i predlaže u usvaja odluke, na sastancima upravnog odbora sluša se monolog pretcednika , nadzorni odbor po rečima ************ nema pravo da se meša u politiku vadjenja lovačkog udruženja a disciplinska komisija konsultuje pretcednika kakvu odluku da donese.
Nije prošlo dugo vremena a u LU ************  se nagomilavaju problemi , počev od neplaćenih obaveza prema državi (neplaćanja poreza na dodatu vrednost u iznosu od 1.500 000,00 dinara) , neplaćanja obaveza prema dobavljačima, neplaćanje obaveza prema LSS, neizdavanje faktura za otstreljenu divljač , drugačija obračunavanja vrednosti otstreljene divljači , bezobzirno izlovljavanje , nestručno izvodjenje sanitarnog lova sa lovočuvarima koji nemaju niti stručnu osposobljenost niti dozvolu za nosenje oružja, samo da bi se obezbedilo meso za restoran , falsifikovanje diplome ********** i druge samovoljne aktivnosti  dovele su da je se članstvo polarizovalo, mnogi ne plaćaju članarinu pa su čak iz nužde pribegli otvaranju novog lovačkog udruženja.
Tračak nade , gospodine Grbiću , dalo nam je vaše saopstenje , koje ste pre par dana objavili na portalu” srbija lov ” . Sve vaše pretpostavke i upozorenja o mogućim anomalijama u LU se upravo nalaze kod nas u lovačkom udruženj *********** , zato vam se obraćamo sa molbom da preispitate  rad kontrolnih organa ( lovnog inspektora ********) koji  u svojoj kontroli nisu pronasli pomenute nepravilnosti.
Uzdajemo se u vas i zakonodavstvo Srbije , očekujemo  vaše upute ,  kako bih smo se ponovo vratili na put ispravnosti i kako bih smo ponovo mogli da se posvetimo negovanju vrednosti koje su svojstvene lovcima i lovstvu.
s pooštovanjem i dobar pogled , 
   podnosilac prijave grupa lovaca                     dana : 21.08.2013 godine
     
Komentari
626 #11 slavaplana
dana 28.08.2013. 00:37
Drzava je na zalost zakazala i u Plani a Tuzilastvo i Policija prikrivaju citav slucaj...................
136 #12 Lala
dana 28.08.2013. 07:14
Gubite iz vida osnovni problem, zbog kojeg sam ovu vest i mail postavio na naslovnu stranu: taj NEKO ko je ovaj mail sastavio, je na neki način uspeo da registruje kao svoju mail adresu naziv UPRAVA ZA ŠUME, tako da se priamocu maila prikazuje kao da je dopis poslala ta Uprava, a ne neki pojedinac ili anonimna grupa!!
Malo sam se raspitao na više mesta, i saznao sam da je pre oko dve godine promenjeno staro rukovodstvo u tom LU, i postavljeno novo. Ove optužbe iz maila meni liče na revanšizam onih koji su sklonjeni, i pokušaj da se novo rukovodstvo što više ocrni. Tim pre što sam saznao da su zaista bile mnoge kontrole po ANONIMNIM prijavama, i lovne inspekcije, i finansijske, poreske i još neke, pa čak na kraju su i tužilaštvo i policija radili, a do sada, koliko sam saznao, ništa nije nadjeno pogrešno. Meni to dovoljno govori o ozbiljnosti optužbi. Najlakše je poslati anonimnu prijavu protiv nekog, zagorčavati mu rad, a posle kad ne bude ništa, onda slati nove i nove prijave. Podsećam vas da inspekcijski i istražni organi moraju da reaguju i na anonimne prijave, pa tako neko može do besvesti da se za*ebava slanjem novih i novih prijava, i da zavlači i one koje prijavljuje, ali i državne organe koji moraju da troše vreme i energiju na neosnovane optužbe.
Ono što je veliki problem jeste to što je neki genije došao na ideju da iskoristi naziv Uprave za šume, da registruje na nekom sajtu mail adresu sa tim nazivom, i da šalje mailove sa optužbama. E, to je gadno! Tako neko sutra može da registruje mail neke druge službe, i da isto to radi!
Poznato vam je da ima sajtova gde se može registrovati svakakva mail adresa; moguće je registrovati mail pod nazivom 'Paja Patak', i uredno komunicirati! E neki mozak je smislio da iskoristi naziv Uprave za šume, i da pokuša da gura svoje optužbe. Meni to dovoljno govori o ozbiljnosti optužbi bez dokaza, a i o ozbiljnosti, zrelosti i namerama onih koji to rade.
Samo što dalje od Srbijalov sa takvim likovima! Ako neko ima problem u LU, prvo treba da pokuša preko organa LU da isteruje pravdu, pa ako ne ide, onda i preko državnih organa. Ako ni tada ne ide, ako neki uticaji uspeju da blokiraju, onda postoji lovačka javnost, a sada evo postoji i novoformirana Komisija Uprave za šume.
Jasan i javan nastup, i dokazi, to se podrazumeva. Paušalne optužbe bez dokaza su ništa.
Bez da ikog uvredim, ali svaka budala može da napiše anonimnu predstavku ili optužbu, i da napiše 'Lala je krivolovac', ili bilo šta drugo - onda Lala treba da se brani od toga? Glupost! Svaka optužba mora da bude potkrepljena dokazima.

Dakle, osnovni problem je zloupotreba naziva Uprave za šume, državnog organa - a ja znam da je nemoguće da je došlo do neke greške, jer se kao pošiljalac pojavljuje naziv Uprave, koja sa ovim nema nikakve veze.
Tačno je da je država (tj. pojedini organi ili pojedinci) često tolerisala svašta, i nije reagovala na oočigledne nepravilnosti. Ono Obaveštenje Uprave za šume daje nadu da izgleda ima volje da se to promeni - ostaje da se vidi da li će biti energije i snage da se zamisao sprovede u delo.
2736 #13 ROE
dana 28.08.2013. 11:17
Lalo, potpuno si u pravu, ali s obzirom da su u anonimnoj grupi lovaca vesti manipulatori (sto se da videti), nije im bio problem da iskrive sliku u javnosti i da situaciju u jednom od najboljih i najorganizovanijih udruzenja u poslednje 2 godine u Srbiji predstave kao negativnu... Naravno, sve ovo koristeci neke zaista negativne primere u Srbiji, kojih nazalost ima, i animozitet pravih lovaca prema njima...
Da ne bude da samo lupetam, pokusao sam da objasnim kako je udruzenje poslovalo poslednjih godina, na osnovu rezultata svih mogucih kontrola, ne povrsnih ili nepotpunih kao sto je to ponekad slucaj, vec sveobuhvatnih kontrola svih drzavnih institucija koje su iole poveyane sa radom udruzenja, a angazovane su i preko privatnih veza pojedinih "mnogo mocnih" ljudi u toj anonimnoj grupi lovaca... I nista, pa sad idu pokusaji da se obmane lovacka javnost, a da se udruzenje, a posebno preDSednik, vredan i cestit covek, razapne na krst...
Krivo mi je samo zbog toga sto uspevaju donekle. Svakome je svoja muka najteza, kolega Matrix, ali nemoj da zato sto znas neke lose primere koji lice na ovaj mislis da poznajes situaciju koja je opisana... Proveri prvo, pa onda osudjuj...Ja ne znam kakva je situacija u Bojniku, pa ni u Plani, Slavo, i time se ne bavim, ali znam kakva je u opisanom udruzenju... Nemojte da banalizujete i globalizujete sve, jer nas to nikad nije do dobrog dovelo, pa nece ni sada, nego pomozite tako sto cete imati malo siri pogled na ovo, ako vas vec interesuje sta se desava!
1506 #14 matrix23
dana 28.08.2013. 20:03
Tacno! kolega Roe neznam ni o kom se udruzenju radi niti kakva je situacija tamo ali nisam silazio ni u kanalizaciju ali znam da smrdi.
Odlicno mi je poznat opisani nacin izbora i konstituisanja organa udruzenja i tvrdim da je tako u najvecem broju udruzenja u Srbiji, pozitivno je to sto je tamo, ako je tako,
promenjeno rukovodstvo jer u najvecem broju udruzenja to je nemoguce pa tako postoje udruzenja gde jedan covek vlada dok ne ode na onaj svet i to sve lazirajuci i falsifikujuci izborna dokumenta sa odredjenom grupom koja po pravilu cini organe koji samo aminuju i sluze kao pokrice za muljanje.
Ako vec kolega Roe znate o kom se udruzenju radi kazite to javno na forumu onda cemo znati i mi pa ce mozda biti i drugih gledista. Ja javno rekoh kako se radi u nasim.
2736 #15 ROE
dana 29.08.2013. 12:44
Kolega Matrix, u pravu si ako se radi o tacno, odnosno istinito opisanoj situaciji, naglasavam AKO!
Ali u to je tesko poverovati, narocito kad imas potpuno drugacije podatke koji se mogu proveriti na terenu, pri cemu govorim potpuno objektivno. Iza toga da se u pomenutom udruzenju radi kako treba, stojim imenom i prezimenom, za razliku od anonimnih podnosilaca neistinitih prijava!
Predsednik o kom se tako lose prica u prijavi upravo pripada garnituri novih, koji su teskom mukom uspeli da smene staro rukovodstvo koje je jako lose radilo, tako da ne mozemo da govorimo o samovolji i bahatosti, jer su udruzenje i predsednik udruzenja pre dve godine krenuli od nule i pozicionirali loviste i udruzenje u top 10 u Srbiji, garantujem! Sad stara garnitura pokusava da minira ove ljude koji ocigledno bolje rade, tako da nije nimalo isto kao kod tebe u udruzenju. Doduse, ja tvoju situaciju ne znam, ali ti verujem da je lose i da je kao sto pises, pa bi trebalo i ti meni...kad smo vec na istom zadatku...
Tacno je ovo tvoje za kanalizaciju, ali ako npr. na prodavnici slatkisa ima grafit na kom pise Kanalizacija, to ne znaci da se unutra stvarno valjaju g..na... Pisalo je i na tarabi ono, pa je onaj ono, znas vec! Grin pozz
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,221,903 posete www.srbijalov.com