Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: МПШВ - Управа за шуме


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

МПШВ - Управа за шуме
МПШВ - Управа за шуме

Обавештење за кориснике ловишта на територији Републике Србије

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за шуме, у складу са Законом о буџету Републике Србије, израдило је Програм распореда и коришћења средстава субвенција у области ловства за 2014. годину и доставило га Влади, која прихвата Програм у форми закључка. Средства Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије за субвенције у области ловства за 2014. годину утврђена су Законом о буџету Републике Србије за 2014. годину („Службени гласник РС”, број 110/13).


Одредбама члана 79. Закона о дивљачи и ловству прописано је да се средства Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије, расподељују путем јавног конкурса: за израду програма развоја ловних подручја, израду и реализацију програма и пројеката развоја ловства и унапређивања стања популација дивљачи и њених станишта у Републици Србији, као и друге намене, у складу са Законом о дивљачи и ловству.


Јавним конкурсом, који расписује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, ближе ће се утврдити врсте послова, услови и начин доделе и коришћења средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије у ловној 2014/2015. години.


С тим у вези, као и претходне године, обавештавамо све кориснике ловишта да могу да доставе надлежном Министарству, конкретне предлоге послова, пројеката или програма, за које сматрају да су значајни за унапређење стања дивљачи и ловства у Републици Србији, а са којима би они евентуално конкурисали на будућем Конкурсу.
Критеријуми за учешће на јавном конкурсу за расподелу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије су следећи:


1. За израду програма развоја ловних подручја, Пријаву могу поднети правна лица са подручја Републике Србије, која су регистрована за обављање послова из области ловства и која имају запослено лице са лиценцом за израду планских докумената (у даљем тексту: Корисник средстава).


2. За израду и реализацију програма и пројеката развоја ловства и унапређивања стања популација дивљачи и њених станишта у Републици Србији (студије, експертизе, методологије, техничко-технолошка унапређења и иновације, развојно-истраживачки и едукативни пројекти и програми, промоција ловства и др.), Пријаву могу поднети правна лица са подручја Републике Србије која се баве развојем и унапређивањем ловства (у даљем тексту: Подносилац Пријаве);


3. Изузетно, за поједине послове (видове рада), јавним конкурсом се може одредити да Пријаву могу поднети само правна лица са подручја Републике Србије, изузев правних лица са подручја аутономних покрајина.


Неопходно је напоменути да средства остварена од накнаде за ловну карту на територији аутономне покрајине у висини од 30% припадају Буџетском фонду за развој ловства Републике Србије, а у висини од 70% припадају буџетском фонду за развој ловства аутономне покрајине, као и да се средства остварена од накнаде за коришћење ловостајем заштићених врста дивљачи и средства остварена од накнаде за ловну карту на територији аутономне покрајине, а која припадају Буџетском фонду за развој ловства Републике Србије користе за послове од републичког значаја на територији аутономне покрајине, у складу са Законом о дивљачи и ловству.

Подразумева се да и правни субјекти који се баве пословима из области ловства на територији Републике Србије, могу да пошаљу предлоге пројеката или програма, за које сматрају да су значајни за унапређење стања дивљачи и ловства, и са којима би евентуално конкурисали на будућем Конкурсу.
Предлоге за намену средстава из Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије, доставите најкасније до петка, 28.03.2014. године, до 15 сати, на следеће адресе:


perica.grbic@minpolj.gov.rs,ljiljana.sovilj@minpolj.gov.rs, aleksandar.radosavljevic@minpolj.gov.rs и miodrag.strnad@minpolj.gov.rs.


Предлози свих корисника ловишта биће разматрани од стране комисије, образоване од стране директора Управе за шуме, која ће донети предлог текста јавног конкурса, на основу кога ће директор Управе за шуме донети одлуку о коначној садржини јавног конкурса.


Београд, 04.03.2014. године
Директор
Перица Грбић

   
Komentari
716 #1 DakiNS
dana 12.03.2014. 19:33
A rezultata podele sredstava od prošle godune nigde. Da li verovati da će se i ove godine pošteno podeliti sredstva? Ja lično sumnjam! Pretpostavljam da će se od lovačkih para opet ovajditi neke privatne firme , javna preduzeća i mnogi drugi , a najmanje lovačka udruženja.
3289 #2 Acke
dana 12.03.2014. 19:57
Novi konkurs, a rezultata prošlog nigde. Dovoljno je da se prošlogodišnji scenario desi i jednom u pet godina, pa će neko dobro profitirati. A već svake godine... Hm. Videćemo.
136 #3 Lala
dana 23.03.2014. 09:57
Hehehehehe, trčali ste pred rudu. Na temi Uprava za šume sam još ranije najavio nešto oko prošlogodišnjeg konkursa.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,205,049 posete www.srbijalov.com