Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Novi Sad: Osnovana Lovačka zadruga 'Lovzad'


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Novi Sad: Osnovana Lovačka zadruga 'Lovzad'
Novi Sad: Osnovana Lovačka zadruga 'Lovzad'

Skupštinski materijal LSV: Osnovana lovačka zadruga 'Lovzad' - suvlasnici fizička lica, rukovodioci saveza!?

U skupštinskom materijalu za redovnu godišnju Skupštinu LSV koja će se održati 12.04.2014. godine, u delu koji se odnosi na izveštaj o radu Upravnog odbora LSV objavljena je informacija (citat):

'Upravni odbor je informisan o razgovorimau zadružnom Savezu Vojvodine. Cilj razgovora je bio prikupljanje informacija oko formiranja Zadruge radi pokretanja postupka za pokušaj vraćanja imovine koju je savez svojevremeno preneo lovačkoj zadruzi Vojvodine (sadašnji 'Lovoturs' ). U vezi sa tim održana je osnivačka skupština Lovačke zadruge 'Lovzad' i u toku su aktivnosti uz angažovanje advokata za pokušaj vraćanja imovine. Upravni odbor je doneo odluku da će u prvoj godini rada zadruge Savez besplatno ustupiti korišćenje prostorija dok će se nakon toga primenjivati cenovnik JP Poslovni prostor.'

Ova štura informacija bi mogla da bude pozitivna, jer je činjenica da je svojevremeno veoma vredna imovina koju su prethodne generacije lovaca stvarale na razne načine menjala vlasnike i korisnike, u zavisnosti od društvenih okolnosti u odredjenom vremenu. Ali, ima nešto 'što devojci sreću kvari'; naime, kad se malo istraži i zagrebe, dolazi se do prilično čudnih podataka vezanih za osnivanje 'Lovzad' zadruge!

Proverom na sajtu državne Agencije za privredne registre došli smo do podataka da je Zadruga 'Lovzad' registrovana kao privedno društvo, ali pravi šok je usledio kada smo pogledali ko su osnivači i SUVLASNICI te zadruge! Prvo smo naivno mislili da je zadrugu osnovao LSV i LU članovi saveza, ali podaci govore sasvim nešto drugo: kao osnivači i SUVLASNICI zadruge se pojavljuju privatna, fizička lica, osobe čija imena možete pročitati ako pogledate sastav organa Lovačkog saveza Vojvodine -  dakle, ta zadruga 'Lovzad' je SUVLASNIŠTVO rukovodećih ljudi LSV, članova Upravnog i Nadzornog odbora LSV kao fizičkih lica, a ne lovačkih organizacija!!! A zadatak zadruge je da pokrene postupak povraćaj imovine prethodnih generacija lovaca?!?

Da ne bude zabune evo podataka: Lovačka zadruga 'Lovzad' je registrovana sa PIB 108089081, matični broj 20929600. Članovi-suvalsnici su: Radomir Savić (trenutno član NO LSV), Miloš Beuković (zamenik predsednika LSV), Aksić Bogdan (NO LSV), Dušan Batinić (UO LSV), Slobodan Dursun (NO LSV), Milan Pažin (predsednik LSV), Tamaš Lastovič (UO LSV), Dragan Došen (UO LSV), Milovan Naić (UO LSV), Rade Medić predsednik NO LSV, Dušan Dokmanov (UO LSV), Dušan Govorčin (UO LSV), Ranko Sikimić (UO LSV), Milan Savić (UO LSV), Jugoslav Cvetković (UO LSV), i Dejan Milkov, sekretar LSV!! Skoro kompletan sastav rukovodećih organa LSV je u svojstvu FIZIČKIH LICA, dakle, PRIVATNO, osnovao zadrugu koja treba da pokrene povraćaj nekadašnje lovačke imovine, samo se sada postavlja pitanje KOME će se vratiti - Savezu, tj. lovcima, ili zadruzi, tj. indirektno vlasnicima zadruge, sadašnjim rukovodiocima saveza!?

Kao direktor-zakonski zastupnik je upisan Dejan Milkov, sadašnji sekretar LSV, čovek koji je nedavno zamenjen sa mesta predsednika svog LU. Zadruga 'Lovzad' suvlasništvo privatnih lica je registrovana, gle čuda, baš na adresi Lovačkog saveza Vojvodine, u N.Sadu, ul. Jovana Djordjevića 4, gde će (odlukom UO LSV) prve godine dobiti prostor džabe od saveza?! Dakle, iste osobe iz rukovodstva saveza su same sebi, tj, svojoj zadruzi, dale prostorije saveza na korišćenje za džabe?!? A troškovi (struja, grejanje, telefoni itd.)? Ko to plaća?

Svaki od članova zadruge-suvlasnika je reskirao 'ogroman' novčani kapital u zadrugu, u iznosu od neverovatnih 2000 dinara?!? Zadruga je upisana u APR 27.05.2013. godine, a istog dana su suvlasnici i uplatili pomenutu cifru novčanog kapitala, do čijeg iznosa od 2000 din. kao suvlasnici odgovaraju!?

Zadruga 'Lovzad' ima svoj Upravni i Nadzorni odbor, gde figurira deo suvlasnika, članova UO i NO LSV! Kao predsedavajući osnivačke Skupštine Zadruge u Ugovoru o osnivanju je naveden Miloš Beuković, zamenik predsednika LSV.

Eto, pored 'Vojvodjanskog lovca' doo, ćerke firme saveza koja je čuvena po, recimo, izradi planskih dokumenata i po obavljanju stručnih poslova upravnika lovišta, o čemu vaskolika lovačka javnost priča, sada se u igru ubacuje i privredno društvo Lovačka zadruga 'Lovzad', koja je, prema izveštaju o radu UO LSV, još u aprilu 2013. održala osnivačku skupštinu i u toku su aktivnosti uz angažovanje advokata za pokušaj vraćanja nekadašnje lovačke imovine. Može se postaviti i pitanje kakve veze sa Lovačkim savezom Vojvodine ima ovo privredno društvo koje su osnovala privatna-fizička lica, da bi se našlo u izveštaju o radu, i da bi se besplatno davao prostor i logistika nekoj firmi privatnih suvlasnika?

Kako se može videti iz osnivačkog akta zadruge (ugovor o osnivanju, čl.8), zadruga u pravnom prometu nastupa u svoje ime i za svoj račun, ili u ime i za račun zadrugara suvlasnika!?! Da li se ovde krije odgovor za koga su usmerene aktivnosti na povraćaju imovine? Nigde se u  opisu poslova zadruge ne pominje ni povraćaj nekadašnje lovačke imovine, ni Lovački savez Vojvodine - zadruga radi samo za račun zadrugara-suvlasnika!! Ali zato piše da će se 'Lovzad' baviti obradom kože životinja UHVAĆENIH U ZAMKE, i hvatanjem divljih životinja ZA KUĆNE LJUBIMCE?!? Ovo su potpisale perjanice vojvodjanskog lovstva, da će se baviti tim poslovima - a ono zabranjeno propisima (član 22. ZODL, na primer)!!!

Ugovor o osnivanju sa potpisima suvlasnika zadruge možete pogledati na sajtu www.apr.gov.rs  pretragom po matičnom broju, u rubrici 'Objavljeni dokumenti', klikom na sliku uz vest, ili na forumskoj temi na Srbijalov: http://www.srbijalov.com/

Da li će delegatima na Skupštini LSV ova tema biti interesantna, pa će tražiti objašnjenje od aktuelnog rukovodstva za ovakav postupak, ili će delegati glasati po inerciji, ne upuštajući se suviše u ono što piše u skupštinskom materijalu? Ima u tom materijalu i drugih interesantnih stvari, ali o tome više možemo pisati na temi 'Šta se dešava u LSV', na našem forumu.

      
Komentari
716 #1 DakiNS
dana 05.04.2014. 23:07
Znači da ima još mnooogo toga da se izmuze od (l)ovaca
Ono što kvaran može da uradi , pošten čovek ne može ni da zamisli.
136 #2 Lala
dana 06.04.2014. 08:10
Ova zadruga 'Lovzad' će se, prema ugovoru, baviti raznim poslovima, ali i nekim koji su protivzakoniti (obrada delova životinja koje su uhvaćene zamkama, hvatanje divljih životinja u svrhu držanja kao kućnih ljubimaca - član 3. Ugovora)! Zar naše perjanice lovstva ne znaju šta je dozvoljeno a šta nije, nego potpisuju da će da se bave nezakonitim poslovima?!? Želite srndaća kao kućnog ljubimca - javite se u 'Lovzad', oni prema tekstu ugovora mogu to da odrade? Hoćete kožu vuka uhvaćenog u zamku? I to piše da može 'Lovzad'!?!
Da sedneš i da plačeš. Ovo se stvarno otrglo kontroli! Slika i prilika našeg lovstva: kad je rukovodstvo LSV ovakvo, šta onda očekivati od običnih lovaca?!?
263 #3 canis aureus
dana 06.04.2014. 10:39
Možda to i ne bi bila "loša priča" da nisu osnivači i suvlasnici "isti oni" koji su nam toliko u prethodnom periodu valjali i bili potrebni ... naravno, ako se izuzmu te protivzakonite radnje kao što je hvatanje divljih životinja zamkama i sl.
Ovo, kao ideja, je za sad još nedorečeno te se mogu izvlačiti svakojaki zaključci i trebalo bi sačekati možda neko obrazloženje i objašnjenje ... mada "rukovodstvo" je Sad i već dovoljno odbija i od Zadruge i od Ideje Confused
1057 #4 Gandalf the gray
dana 06.04.2014. 11:25
Ima li kraja svemu ovome????
732 #5 bogoljub
dana 06.04.2014. 12:34
Samo da se nedesi da je novoformirana zadruga pravni naslednik lovačke zadruge Vojvodine od pre drugog sveckog rata pa da pretenduje i na imovinu LSV pošto se već nalaze na istoj adresi i na ćerku firmu Vojvođanski lovac ......
Traže rupe u zakonu da prisvoje sve što mogu od društvene ili lovačke imovine koja nije prešla u državno vlasništvo.Naravno kako su i naveli za svoj račun ili račun nekog od članova osnivača.
892 #6 Sremac75
dana 06.04.2014. 20:35
Отворена је посебна тема, па је боље да ово коментаришемо на :

http://www.srbija...ost_166653
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,204,358 posete www.srbijalov.com