Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Конкурс за расподелу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије у ловној 2015/2016. години


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
17% [9 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 54
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Конкурс за расподелу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије у ловној 2015/2016. години
Конкурс за расподелу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије у ловној 2015/2016. години

Министарство пољопривреде и заштите животне средине, на основу члана 79. Закона о дивљачи и ловству („Службени гласник РС”, бр. 18/10), расписује

 

КОНКУРС

за расподелу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије

у ловној 2015/2016. години

 

I.

Расписује се конкурс за расподелу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије у ловној 2015/2016. години (у даљем тексту: Конкурс), у износу од 86.540.819,80 динара, за следеће програме, односно пројекте:

1.    Израдa и реализацијa програма и пројеката развоја ловства и унапређивања стања популација дивљачи и њених станишта у Републици Србији, који се односе на:

 

1)   Утврђивање методологија и техника за праћење стања ловостајем заштићених миграторних врста птица - препелице (Coturnix coturnix) и грлице (Streptopelia turtur) и њихова примена у ловиштима на територији Републике Србије.

2)   Утврђивање станишних и осталих услова који обезбеђују успешност  реинтродукције или унапређење просторне дистрибуције пољске јаребице (Perdiх perdiх), са смерницама за повећање вијабилности, опоравак и унапређење стања њених популација, у ловиштима на подручју Републике Србије јужно од Дунава и Саве.

3)   Утврђивање стања, као и услова и механизама за унапређење општег популационог статуса, ловостајем заштићених врста крупне дивљачи.

4)   Утврђивање стања, као и услова и механизама за унапређење општег популационог статуса ловостајем заштићених врста ситне дивљачи.

5)   Утврђивање, очување и унапређење стања дивљачи које се тренутно налазе у статусу трајно заштићених врста, на целој територији или делу територије Републике Србије, а које имају велики ловни и ловно-туристички потенцијал, са планом управљања популацијама ових врста  (мрки медвед, рис, вук, велики тетреб, лештарка и јаребица камењарка).

6)   Други програми од значаја за заштиту и унапређење стања ловних врста дивљачи и њихових станишта и развој ловног туризма на територији Републике Србије, изузев Аутономне покрајине Војводина.

 

II.

Захтев за доделу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије (у даљем тексту: Захтев) за радове под редним бројем 1. алинеја 1) из тачке I. Конкурса могу поднети правна лица са подручја Републике Србије, која се баве развојем и унапређењем дивљачи и ловства (у даљем тексту: Подносилац захтева).

Захтев за доделу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије (у даљем тексту: Захтев) за радове под редним бројем 1. ал. 2) до 6) из тачке I. Конкурса могу поднети правна лица са подручја Републике Србије, изузев са подручја Аутономне покрајине Војводина, која се баве развојем и унапређењем дивљачи и ловства (у даљем тексту: Подносилац захтева).

 

 

III.

Захтев се подноси у писаној форми на адресу: Министарство пољопривреде и заштите животне средине – Управа за шуме, 11070 Нови Београд, Омладинских бригада бр. 1.

Захтев нарочито садржи назив пројекта или програма, назив правног лица, адресу правног лица, особу за контакт, број телефона, број факса, као и e-mail адресу контакт особе.

Рок за достављање Захтева по овом Конкурсу је 3. јул 2015. године.

 

 

 

IV.

Уз Захтев, Подносилац захтева је обавезан да достави следећу документацију:

1) За радове под редним бројем 1. из тачке I. Подносилац захтева је обавезан да достави следећу документацију:

-        пројектне циљеве и задатке;

-        доказ о кадровској оспособљености (број и стручне квалификације лица  ангажованих на изради пројекта или програма, стручне референце носиоца пројеката или програма и сл) и техничкој опремљености за рад на пројекту, односно програму којим се унапређује дивљач и ловство,

-        планиране активности на изради пројекта, односно програма, са динамиком извршења,

-        дефинисане надлежности ангажованих лица у реализацији истог,

-        сврха и начин коришћења добијених резултата – ефекти,

-        рок израде и спровођења пројекта, односно програма;

-        спецификација трошкова на изради и спровођењу пројекта, односно програма, са

ПДВ- ом.

1.1)  За пројекте и програме који, поред главних пројектних задатака, предвиђају и одређене активности у ловишту које могу да изазову промене услова који битно утичу на газдовање ловиштем (уношење дивљачи у ловиште, реинтродукција дивљачи, измена станишних услова, подизање ловних и ловно-техничких објеката) Подносилац захтева је обавезан да достави следећу документацију:

-        извод из планског документа за газдовање ловиштем или доказ о покретању поступка за измене и допуне планског документа за газдовање ловиштем, који се односи на пројектне активности које могу да изазову промене услова који битно утичу на газдовање ловиштем;

-        пројектну документацију која садржи техничко-технолошки пројекат са калкулацијом трошкова са ПДВ- ом, за пројекте и програме који, поред главних пројектних задатака, предвиђају подизање ловних и ловно-техничких објеката;

-        сагласност власника земљишта да се на његовој имовини могу подизати ловни и ловно-технички објекти предвиђени пројектом (доказ о власништву над земљиштем на коме се планира подизање ловних и ловно-техничких објекта, препис листа непокретности, односно извод из земљишних књига са назнаком катастерске парцеле на којој је планирано подизање ловних и ловно-техничких објекта (оригинал или оверена копија), уговор о закупу земљишта за подизање ловних и ловно-техничких објекта или о уступању земљишта на коришћење (оригинал или оверена копија),

-        доказ о обезбеђеном сопственом учешћу у висини од најмање 30% од калкулације трошкова са ПДВ – ом,  за подизање ловних и ловно-техничких објеката, уколико су исти, поред главних пројектних задатака, предвиђени пројектом или програмом.

2) Поред наведене документације, Подносилац захтева мора доставити и:

-        одлуку органа управљања о прихватању програма/пројекта са којим се конкурише;

-        изјаву одговорног лица да са поднетим програмом/пројектом није конкурисао код неког другог даваоца средстава за те намене, и

-        копију решења о упису у одговарајући регистар, као и податке о матичном броју, ПИБ-у и текућем рачуну.

 

 

V.

Захтеви који се не поднесу у предвиђеном року, као и захтеви уз које није приложена документација наведена у Конкурсу, неће се узети у разматрање.

За најбоље понуђаче, за радове под редним 1. из тачке I. Конкурса, бираће се понуђачи чиjу понуду стручна комисија, коју образује директор Управе за шуме, оцени као најквалитетнију, по свим захтевима из тачке IV. овог конкурса.

 

 

VI.

Уговором који закључује Министарство пољопривреде и заштите животне средине – Управа за шуме са Корисником средстава за одређене видове рада, утврђује се право коришћења средстава из тачке I. овог Конкурсa, а у зависности од прилива средстава и динамике извршења за поједину врсту рада.

 

VII.

Овај конкурс објавити у „Службеном гласнику Републике Србијеˮ.

  
Komentari
716 #1 DakiNS
dana 22.06.2015. 14:45
Pod hitno moram osnovati firmu pod mimenom "War" ! Preduzeće za istraživanje Lovstva i gubljenje vremena (grupa TNT)
U opisu projekta ću angažovati "Vendilator" (Ivan Ivanovič) . I 100% sam siguran da dobijam par miliona dinara. Pošto i do sada su tek osnivane firme , sa jednim zaposlenim i što komplikovanije objašnjenim programom dobijale najviše lovačkih para a veza sa lovstvom je samo slovo "L" negde u tekstu. A ionako niko neće znati zašto sam dobio novce , mislim da će jedini uslov za dobijanje sredstava biti LAPO-LAPO sa nekim iz ministarstva ili Uprave za šume.
968 #2 paninm
dana 23.06.2015. 17:46
Onda treba da otvoris cvecarnicu (paravan) Smile.
Nadjes jednog debelog i jednog sa 1000 bolesti da rade u njoj Smile

Izgleda da ce ovde dobiti svi samo ne lovci. I kad ce vec jednom da se ispucaju ti Nirovi- metodologije i ostali projekti. Cini mi se da je svake godine ista stvar, pa ako dosad nisu utvrdili gde grlice lete ,gde zive prepelice,i gde spavaju jarebice .
Da li je moguce da niko dosad to vec nije uradio?
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,421
Najnoviji član: Grofmilic

Poslednje vesti
Sazvano zasedanje SKupštine LSS
Novi 'zaštitarski' napad na lovce
Divljač na pitomoj planini
Popularizacija lovstva
Šakali - sve veći problem

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarVoganjac
Offline
· 07.05.2022. 20:30

i eto kupljena je Beretta Odobreno u decembru bogu hvala....Pozdrav svim kolegama


avatarPlaninko011
Offline
· 24.04.2022. 12:38

Drage kolege Hristos voskrese i srecan vama i vasim porodicama praznik


avatarVoganjac
Offline
· 24.11.2021. 16:43

Zelim da pozdravim sve kolege ovog foruma i da podelim radosni vest.... Dobio sam nabavku dozvolu i napokon kupujem pusku za dve nedelje😊koliko sam srecan nemogu vam opisati... 💓


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
61,649,597 posete www.srbijalov.com