Dragićević kaže da se 31. avgusta oko podneva vraćao s pijace u Valjevu, kada je nadomak svog dvorišta, na seoskom putu, video dvadesetak neuhranjenih pasa lutalica. Nedugo zatim, telefonom ga je pozvao prvi komšija Ljubodrag Radovanović.

- On mi je vidno uzrujan rekao da psi lutalice dave moje ovce u toru. Pokušao je da ih otera, ali su kidisali i na njega. Na kraju je morao da pobegne - kaže Dragićević. - Pokušao sam da poplašim pse, ali nije vredelo. Vratio sam se kući po karabin. Ispalio sam tri hica u vazduh i tada se većina pasa razbežala. Ipak, najkrupniji pitbul, nastavio je da davi ovcu. U jednom trenutku je potrčao ka meni, pa nije bilo druge, morao sam da pucam.

U međuvremenu, njegov komšija obavestio je policiju i veterinarsku službu u Ubu da Dragićeviću lutalice dave ovce. Karabin i pištolj, za koje Radosav ima dozvolu, policija je odmah oduzela. Dao je izjavu u MUP i predmet će biti dostavljen Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu. Dragićević je pretrpeo oko 2.000 evra štete zbog uginulih ovaca. Planirao je, ističe, da se bavi stočarstvom, ali pošto je ovo bio treći upad pasa lutalica u njegov tor, razmišlja, kaže, da od toga odustane.

- Ovoga puta, čopor je podavio 15, od ukupno 27 ovaca. Imale su po sedamdesetak kilograma žive vage - kaže Dragićević. - Kad sam ih video na gomili, uginule, prosto sam se od muke i sekiracije razboleo. Ne bežim od odgovornosti što sam ubio psa lutalicu, ali smatram da nije pošteno da, uz svu štetu koju sam pretrpeo, još ispaštam na sudu...

PSI (NI)SU IZ PRIHVATILIŠTA

RADOSAV tvrdi da je čopor pasa lutalica koji je napao njegove ovce iz kafilerije u Ubu i da su, na neki način dospeli do Paljuva. Ipak, veterinar Nenad Kusurović, rukovodilac Prihvatilišta za napuštene pse i mačke u Ubu kategorično negira da su oni pse pustili u blizini kuće Dragićevića.

- Svi kučići su čipovani i veoma lako može da se proveri da li onaj kog je Dragićević ubio potiče iz našeg prihvatilišta - kaže Kusurović. - U savremeno opremljenom objektu za 250 pasa, trenutno je smešteno oko 140. Po brizi o životinjama primer smo širem okruženju.

Izvor: www.novosti.rs