Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gađanje karabinom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gađanje karabinom
vlada lovac
 Ova tema bi mogla biti zanimljiva za sve one koji svojim lov. karabinom, osim na divljač, radi treninga, upucavanja ili provere upucanosti optičkog nišana, pucaju u metu na nekim lovačkim distancama 100, 150, 200, pa i malo više metara, dali imate mogućnosti da nadjete adekvatno strelište za tako nešto.
Bilo bi lepo videti koju sliku mete sa grupom pogodaka, pa izvolite...

vlada lovac
 Rekoh da temu malo pokrenem sa mrtve tačke i okačim neku sliku mete, ali teško da će ovog vikenda biti pucanja ako kiša ovako nastavi Confused

aca81
 Ova tema i moj slucaj treba da budu opomena svima i da se cesce proveravaju puske tj nisani tokom sezone jer sam zbog aljkavosti promasio vepra kapitalca i pitanje je kad cu opet imati takvu priliku a sve zbog optike koju nisam hteo da proverim posle pada jer sam mislio da verovatno nije nista a i vec je kraj sezoneConfused oni koji stalno pucaju i imaju uspeha naravno nije potrebna nikakva provera Grin

DOBAR POGLED

DakiNS

aca81 kaže:
Ova tema i moj slucaj treba da budu opomena svima i da se cesce proveravaju puske tj nisani tokom sezone jer sam zbog aljkavosti promasio vepra kapitalca i pitanje je kad cu opet imati takvu priliku a sve zbog optike koju nisam hteo da proverim posle pada jer sam mislio da verovatno nije nista a i vec je kraj sezoneConfused oni koji stalno pucaju i imaju uspeha naravno nije potrebna nikakva provera Grin
Drage kolege nažalost bio sam u prilici da na nekoliko primera u svom životu vidim kako nemar, umor psihoza u lovu na dvonošce može koštati glave. Prvo puška se čuva kao jednogodišnje dete,znači stalno u ruci ili na oku a svaki pad se brižljivo kontroliše, puška sa optičkim nišanom se čuva kao novorođenče, znači stalno u naručju i zagrljaju nema padova u slučaju bilo kakve sumnje ili nedaj bože pada pravac lekar.

aca81
 Pre pocetka sezone obavezno opet upucam karabin sa novom - starom municijom ali treba to proveriti i par puta tokom sezone a evo razloga i slike pogodaka na 40m, pitam se samo kako to izgleda na 150 ili 200m
DOBAR POGLED

aca81
 DakiNS u pravu si 100% ali neki to saznamo ili se uverimo na tezi nacin a ja sam posebno bio tvrdoglav po tom pitanjuGlavu o zid
DOBAR POGLED

mirko knezevic
 Auu bre aco,pravac je dobar samo mnogo podbacuje...Smile Kod nas u Ts ima dobro streliste ,neki kazu da je(izuzeci vojna) jedno od najboljih u Srbiji,tu dolazi zandarmerija na pucanje. Inace kad god sam isao da se malo opustim sa pistoljom,uvek je bio tu neki lovac koji je upucavao karabin na preko 200 300m... I svi su rekli da jedino tu ima mogucnosti za to...ConfusedSmile

Cvele
 Cemu upucavanje karabina na 200, 300 metara ? Hmmm Frown
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 Za gadjanje Cvele ne koristis samo u lovu karabin nego i na strelistu za gadjanje Grin

jakajez
 Neznam kako je kod vas,ali kod nas treba svaki lovac pre početka lova na srndač probati pušku i mora od 3 hitca u tarču fi 15,4cm na 100m pogoditi 2 puta,ako ne nesme te godine loviti visoku divljač(divljač sa kopitima).
I nreresuje me kako je to kod vas,da li morate i vi svake godine opraviti pucanje u tarču-metu pre početka lova?

lp janez

Cvele

mirko knezevic kaže:
Auu bre aco,pravac je dobar samo mnogo podbacuje...Smile Kod nas u Ts ima dobro streliste ,neki kazu da je(izuzeci vojna) jedno od najboljih u Srbiji,tu dolazi zandarmerija na pucanje. Inace kad god sam isao da se malo opustim sa pistoljom,uvek je bio tu neki lovac koji je upucavao karabin na preko 200 300m... I svi su rekli da jedino tu ima mogucnosti za to...ConfusedSmile

Sniper Hunteru, kol'ko ja vidim, a nadam se da dobro vidim napisao je lovac.... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala

jakajez kaže:
Neznam kako je kod vas,ali kod nas treba svaki lovac pre početka lova na srndač probati pušku i mora od 3 hitca u tarču fi 15,4cm na 100m pogoditi 2 puta,ako ne nesme te godine loviti visoku divljač(divljač sa kopitima).
I nreresuje me kako je to kod vas,da li morate i vi svake godine opraviti pucanje u tarču-metu pre početka lova?

lp janez

Na žalost, Jakajez, kod nas tog pravila nema. Svaki lovac upucava svoj karabin u svojoj režiji, niko drugi ne kontroliše da li je puška upucana pre lova. A i ne znam kako bi kontrolisali na 100 m upucavanje, kad je zabranjeno pucanje u metu van strelišta.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter

jakajez kaže:

lp janez

Pozdrav kolega kod nas jos nije uvedena takva obaveza ali ne bi bilo lose da se uvede inace ja licno pre svake sezone ili prvog izlaska proverim moj karabin sa kojim sam odlucio da lovim ,ako sam razumeo vi proveravate u pokretnu metu ili staticnu?

Sniper Hunter

Cvele kaže:

mirko knezevic kaže:

Sniper Hunteru, kol'ko ja vidim, a nadam se da dobro vidim napisao je lovac.... ;)

ima cvele lovaca koji proveravaju svoje karabine a kad vec ima mogucnost sto da ne probam imas na primer optiku sa turetima upucao si na 150 u centar sto da ne upoznas tvoju pusku i optiku kako nosi na dalje podignes za odredjeni broj klikova pa vidis kako i sta mnogi se takmice sa lovackim karabinima i na Zlatiboru ima kup pa se puca na 200 m i na 500 cini mi se do 200m mozes da koristis ladno skoro sve lovacke karabine i tako posto nema puno strelista u Srbiji na kojima moze da se puca na 300m ljudi idu valjda na to streliste kod Kolege Mirka ja na 100m pucam i u Pozarevcu a na dalje to nema bas svuda .Jer ti znas neko streliste gde moze da se puca dalje od 100m samo da nije obicna livada pa popijes prijavu od prve patrole koja naidje

mirko knezevic

Cvele kaže:
Cemu upucavanje karabina na 200, 300 metara ? Hmmm Frown

Iskreno da ti kazem Cvele i ja kad idem sa drustvom da pucamo iz karabina,dosadi stalno na 100m pa na 100m... Daj malo da vidimo kako gadjas na 150 200... Jel ces ti sutradan svinju gadjati strogo na 100m,preko toga ako bude bilo ces spustiti pusku,a ovde kod mene karabine uglavnom upucavaju na 150 200m...

mirko knezevic

Cvele kaže:

mirko knezevic kaže:

E sad dal je taj lovac ili voli oruzje i posmatra ptice ili sta vec uglavnom on bat puca(mi to kazemo kad nekog na strelistu vidimo da tako puca)u petoparce... To je meta 1x1 al kad je dalje manje se vidi i znate vec kako to ide... I sta fali da upucas karabin na 150 200m...Confused

Sniper Hunter
 Mirko ma to Cvele omladinac z.....va nas starije pusti decurlijuGrin

ohotnik
 Kod nas u udruzenju nije moguce odstreliti srnecu divljac bez optike i potvrde sa strelista da je optika upucana za tekucu godinu I to po meni nije losa stvar mada bih ja uveo da datum upucavanja bude na par dana pre lova.

Podunavac

ohotnik kaže:
Kod nas u udruzenju nije moguce odstreliti srnecu divljac bez optike i potvrde sa strelista da je optika upucana za tekucu godinu I to po meni nije losa stvar mada bih ja uveo da datum upucavanja bude na par dana pre lova.

Šta piše u toj potvrdi? Samo da je upucana u granicama tolerancije ili i daljina i tip i težina zrna?
Tri prsta 2Kolce

ohotnik
 Pise vrsta karabina broj oruzja koja je optika kalibar potpis i pecat instruktora na strelistu koji potvrdjuje da je optika upucana za lov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Držanje oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 161 09.10.2016. 23:28
Boksevi (kavezi) za držanje kerova KINOLOGIJA 275 24.03.2016. 09:30
PONAŠANJE I NAVIKE DIVLJAČI DIVLJAČ 33 29.09.2014. 21:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,093 posete www.srbijalov.com