Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: SAINT HUBERT - Lovac i pas

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
SAINT HUBERT - Lovac i pas
milankrstin
 Kolega Lalo, neću vas udostojiti prepucavanja sa vama...ali ne mogu da ne reagujem na vaše komentare...iz vaših postova se vidi da apsolutno ne poznajete sistem ovakve vrste takmičenje, pravila takmičenja i ne vladate materijom, uopšte...vršite zamenu teza i izvrćete pravo stanje stvari.
Da li namerno ili iz neznanja, u samom startu, polazite od pogrešne pretpostavke ( da odstrel nije potreban, kao i da je marka obavezna, kao i prijavljivanje iste) , a onda na osnovu toga, ovde iznosite neistine i ljude dovodite u zabludu i to po pitanju pravila i načina takmičenja.
Ono sto je osnovno, i svima treba da bude jasno, je sledece...nepostoji stari i novi pravilnik, vec samo jedan, a to je...VAZECI....a, on se zove Pravilnik Lovacko-Kinoloskog Kupa sa psima pticarima, iydat 2003.god...sa ovog stanovista treba da se podje, i onda stvari postaju jasnije.
PRVI I OSNOVNI USLOV da bi lovac-takmičar mogao da se boduje ( i da mu se tom prilikom sagledaju i ocene svi lovački elementi) i eventualno ostvari plasman je ODSTREL DIVLJAČI...tako da su sve vaše tvrdnje tipa ''da nije cilj LKK, imati odstrel - sve drugo nosi mnogo više bodova'' apsolutna i notorna neistina...a, vi pročitajte pravilnik i način ocenjivanja i puno stvari će vam biti jasnije, a nemojte samo slušati tumače, koji, povrh svega, tumače pogrešno, a onda će vam biti mnogo jasnije sve što se toga dana dešavalo, kao i reakcije mnogih učesnika...Što se tiče prijave marke...sudija je taj koji mora da se po terenu kreće tako da može da u svakom trenutku vidi psa i takmičara i sam , svojim iskustvo i znanjem proceni da li pas markira ili ne, ili radi nešto drugo, a ne da čeka da mu takmičar kaže...
Što se tiče mog ''advokatisanja'' to je samo zato što čovek nije u mogućnosti da se ovde oglasi, a nadamo se da hoće...a, da li sam bio u pravu, potvrdio je naš član foruma BORAMAKI, koji je bio u neposrednoj blizini te situacije i lično je ovde opisao.
Inače, kada sam tamo pitao kome da se žalba uruči dobio sam samo jedan odgovor koji sam napisao gore,''da mogu da se žalim kome hoću'', svi organizatori su ćutali, a vi kao organizator niste našli za shodno da rešite situaciju, a sada se nalazite pogođeni, kao organizator...
Moje ponašanje je moj ponos ili sramota i to vas ne treba da se tiče...a, da li su ostali to morali da slušaju, je pitanje...a, ja vas pitam da li su takmičari morali da slušaju taj dan iznošenje neistina, lažiranje rezultata, ne poštovanje pravilnika, ne poštovanje ličnosti takmičara, njihovog truda i zalaganja, i podcenjivanja njihove inteligencije.Kažete da je sramota da Bačka nema predstavnika na Vojvodini...ja vam kažem da je VEĆA sramota da imamo predstavnike koji po apsolutno nijednom kriterijumu nisu zaslužili da se takmiče na višim nivoima...a, najveća bruka i sramota, i to za celu kinologiju i lovstvo, je ovakvo određivanje plasiranih kandidata i ponašanje sudija.
A, da, zaboravih da kažem, na tvoje pitanje da li je nešto potrebno, sam verovatno trebao da se smejem i tapšem sve po ramenu..., tada bi bili zadovoljni i srećni, pošto su tako navikli godinama u nazad...
Pozdrav.
Zaboravih da napisem, molio bih 4 prvoplasirana takmicara da se ovde oglase i kazu nam njihove utiske sa Kupa, kao i da nam objasne sta su to njihovi psi i oni sami uradili, a mi nismo, ili da drugacije kazem, sta smo to mi uradili ,a oni nisu, pa tako ostvarili rezultate. Ovo pitam, posto sva cetvorica nisu nasli za shodno da bilo sta kazu, a na moja pitanja , konkretno Vrbaski nije znao da odgovori.

slavaplana
 Nelogicno je da su se plasirali lovci koji nemaju ostrel?????

Sta se ocenjivalo i kako to da od 20 takmicara niko nema ostrel????

Koliko sam shvatio covek koji ima ostrel nije se plasirao ?????

Zasto????

Ili su lovci dosli nepripremljeni ili su kerovi zataili????

Neznam kriterijum sidjenja jer nisam bio prisutan ali da covek koji ima ostrel neprodje a da nije difalifikovan ili da je nacinio nesto zbog cega ga treba ostaviti bez plasmana meni nije bas jasno!!!

Sudije su trebale da kriterijum prilagode trenutnoj situaciji koja je iz prilozenog i napisanog bila slaba i bez rezultata pa od tih slabih rezultata izabrati najboljeg a to je lovac sa ostrelom koji kako vidim jedini ima divljac!!!!Sta je presudilo da ostali koji nemaju ostrel dobiju vise poena od takmicara koji je imao ostrel???Da nije bio MATOR i RUZAN????/Salim se malo!!!!!!!!

slavaplana
 Na takmicenju Lovac i pas sam ucestvovao u Kovinu na prepelicu!Bio sam drugi u svojoj bateriji!!!Sta od kerova ljudi dovode na takmicenja pa to je za ginisa !!Pojedini kerovi idu i do 400 metara od vlasnika,neslusaju,nema marke,bilo je u mojoj bateriji i odlicne saradnje lovac-pas i odmah se vidi ko je sa kerom radio a ko ga vidja samo kad krene lovna sezona!!!

Lala
 Kolega Milankrstin:
1. Ne prepucavaš se ni sa kime, ni ti ni ja, nego razmenjujemo mišljenja, koja se po ovom pitanju (LKK Bač, rešenje daljeg plasmana i tvoje ponašanje) drastično razlikuju.
2. Pravila takmičenja su izneta i objašnjena pre početka takmičenja, imaš video snimak o tome na ovoj temi - ne slušam ja tutore, nego sam slušao šta sudije govore. Osim ako ne smatraš da sudije ne znaju šta pričaju?
3. Niti se takmičim, niti mi je kao običnom lovcu potrebno da do detalja poznajem pravilnik o takmičenju, to treba da znaju sudije i takmičari.
4. Ako tako dobro poznaješ pravilnik, onda si sigurno upoznat i sa procedurom žalbe; tvoje pitanje sudijama je u tom pogledu bilo suvišno, kao što je bilo suvišno i prozivanje sudija.
5. Svako ima mogućnost da se učlani na ovaj forum, pa i kolega iz SU Bora, koji je, kao što vidiš, iskoristio tu mogućnost, a ja mu zahvaljujem na korektnom upisu. I tvoje 'advokatisanje' je takodje, eto vidiš, bilo suvišno.
6. Tvoje ponašanje u gostima u mom LD me se itekako tiče, ako krši dobre običaje, i kodeks, a naročito ako je tvoje ponašanje u odnosu na mene, koga si prvi put u životu video, bilo takvo, kakvo je bilo.
7. Što se tiče rešenja, koje su sudije usvojile, već sam pitao koje bi drugo MOGUĆE rešenje bilo bolje; odgovor nisam dobio.
8. Organizatori se ne mogu mešati u sudjenje i odluke sudija, tako da si traženjem da neko od organizatora reaguje, pobrkao lončiće.
9. Na moje krajnje normalno i kulturno pitanje tokom ručka si mogao da odgovoriš normalno, a ne da napraviš i meni i drugima neprijatnu situaciju. Valjda je jedino tebi bilo dobro, da tog momenta istreseš svoju frustraciju, samo si našao pogrešnu adresu (mene), i zato ovo sve i pišem.

Ako ni sad ne razumeš, ja tu ništa ne mogu. Tebi na brk. Mogu samo da te zamolim da još jednom razmisliš, o svom ponašanju, da li je bilo adekvatno. Ili da pozoveš u goste kod tebe nekog sličnog sebi, pa da ti reprizira tvoje ponašanje, kako bi reagovao?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Na početku ove teme počeo sam pisati o pravilima koja važe za LKK i po tome što nije bilo ni jednog pitanja niti reakcije nisam nastavio , čini mi se da će ponovo uskoro biti interesa za važeći pravilnik iz 2003 godine
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

boramaki
 Pozdravio bi mog imenjaka iz Subotice, i naravno da mu se zahvalim sto se javio i svim dobronamernim ljudima ispricao i objasnio svojih 20 minuta lova to jest takmicenja u Bacu. Mislim da posle njegovog izlaganja vise nema sta da se doda, a pogotovo da se polemise sa nekim ljudima na ovom forumu koji bi svakom prilikom da dele savete i drze predavanja o moralu i pravilima.
boramaki

DakiNS
 pravilnik

Sniper Hunter

boramaki kaže:
Pozdravio bi mog imenjaka iz Subotice, i naravno da mu se zahvalim sto se javio i svim dobronamernim ljudima ispricao i objasnio svojih 20 minuta lova to jest takmicenja u Bacu. Mislim da posle njegovog izlaganja vise nema sta da se doda, a pogotovo da se polemise sa nekim ljudima na ovom forumu koji bi svakom prilikom da dele savete i drze predavanja o moralu i pravilima.

Kolega upozoren si na predstavljanje od tvoga prvoga upisa ,nisi ispostovao pravilo foruma banovan si na 3 dana sa foruma ,u slucaju daljnjeg pisanja bez predstavljanja sledi trajno udaljavanje sa foruma !

Lala
 Boramaki, forum i jeste mesto za razmenu mišljenja, ne razumeš uopšte smisao ovoga. Takodje bih te zamolio, da ne pišeš uopšteno 'neki' ili 'pojedini' i sl., nego da se obratiš direktno imenom onome, na koga tvoj upis cilja (nadam se da ti to nije problem...ili jeste?).
Prilikom poslednjeg susreta nas nekoliko administratora, Admin je pola kroz šalu, a pola kroz zbilju, rekao da ne bi bilo loše da razmislimo o ukidanju kinoloških tema na našem forumu, zbog svadja i usijanih glava.
Posle svih dešavanja u zadnjih par meseci, na kinološkim temama (posebno na temi NKD i NOD, i još na nekim, pa onda evo i ovde na ovoj temi), ta razmišljanja nisu bez osnova. Mislim da ćemo za početak, zbog ugleda ovog portala, posebno voditi računa o kinloškim temama, i momentalno reagovati banovanjem, na bilo koji znak svadjalačkih namera.
Mislim da u kinologiji ima dosta ljudi, koji jednostavno nisu u stanju da razmišljaju šire, od vlastitog interesa, niti dalje, od dužine povodca svog psa.
Pišite šta hoćete, mislite šta hoćete. Ali poštujte pravila foruma, lovački kodeks, i dobre norme ponašanja i ophodjenja. Svako iskakanje izvan ovoga, ili ćemo brisati upise, ili ćemo banovati članove, koji se toga ne budu pridržavali.

DakiNS
 U Pravilniku o ocenjivanju na LKK ima član 22. citiram
Na odluku sudija može se uložiti pismeni prigovor najkasnije jedan sat posle proglašenja rezultata,samo ako je u toku takmičenja učinjena formalna greška zbog koje je takmičar oštećen.ika

DakiNS
 Sada neko isterivanje pravde nema smisla a još manje da se svađamo rokovi su prošli . Možemo kolegijalno da razmenjujemo mišljenja jer nam drugo ni ne preostaje.

DakiNS
 Osvrnuo bih se na deo jednog upisa gde kolega navodi da je nastavio takmičenje gde je prethodni takmičar završio. Naime u pravilniku piše da lovac takmičar bira teren ali da mora da počne tamo gde mu sudija odredi. Eto došlo do malo pogrešnog tumačenja pravilnika,a ustvari je jednostavno .Kreneš odakle ti se kaže a ideš u sledećih 20 minuta kuda ti misliš da je najbolje koji poželiš teren ali u okviru 20 minuta. Isto tako piše da je pas posle pucanja na fazana odmah krenuo da ga traži međutim u pravilniku gde je pisano uputstvo za ocenjivanje takmičenja piše na 58. strani posledji pasus:kao najbolji učinak u mirnoći na pucanj smatra se ako posle pucnja na divljač legne,sedne ili uopšte ostane mirno na mestu do daljeg naređenja vodiča, ovo nije kritika nego da ostale kolege uoče razliku kako se dešava a kako mora da se radi

jamar
 Sanja ni najmanje mi nije stalo da sa tobom polemišem ili se prepirem niti svađam. Uopšte se ne bih uključio u ovu priču da me nisu potakli komentari učesnika i sam govor na završetku LKK u Baču. Veoma se dobro i dovoljno dugo znamo i poznato mi je tvoj učinak i rad u našoj kinologiji, koji poštujem i o kojem nemam nameru da bilo šta komentarišem. Svoje mišljenje (uvek) samo iznosim a nikako ne namećem, bilo kome.Znaj da je bio veliki pritisak da se MORA SUDITI po "novom" do komentara ko može a ko nemože suditi. Otud moje reagovanje. Čuvši kako su određeni predstavnici, obzirom da mi je spočitano kako neznam pravilnik za LKK, uzeo sam isti i još više dobio želju da napišem komentar. Kod ocenjivanja kaže se da takmičari, (lovac i pas) na osnovu postignutih rezultata,dobijaju ocene na osnovu kojih se razvrstavaju po nagradnim razredima: Za osvojenih najmanje 91 bod III ocena (nagradni razred), za najmanje 105 bodova II ocena i za najmanje 119 bodova I ocena (nagradni razred). Takmičar koji osvoji NAJMANJE 70 bodova dobija "priznanje za učešće na LKK". Ako se pogleda koliko za koje discipline može biti dodeljeno bodova, teško da bez realizacije divljači, može biti "navučeno" minimalnih 70 bodova. Da probamo: LOVCU za korišćenje terena do 20, za bezbedno rukovanje oružjem do 20 i za saradnj sa psom do 10 bodova. Za ostale bodove potrebna je realizacija divljači. PSU: način traženja,STAJANJE (marka), brzina istrajnost DO 20 bodova (ako nema marke, nema ni svih 20 bodova) a sve ostale discipline su vezane za odstreljenu divljač. Čisto matematički nema 70 bodova. Još i redosled rangiranja takmičara sa istim brojem bodova je regulisan u čl. 18 gde se kaže da u slučaju istog broja bodova kandidata za prvo mesto izvodi se baraž...Neću kometarisati pojedinačno ocenjivanje a predviđeno je komisijski. Ponavljam: Ni na kraj pameti mi nije svađa, polemika niti bilo kakvo unošenje negativne energije na ovoj pričaonici a najmanje da svojim komentarima bilo kom, posebno ne tebi, da pretim! Izvinjavam se svima ko je moje kometrare pogrešno protumačio! Ne postoji nikakva zla namera već da se svi takmičari takmiče po istim uslovima i po ujednačenim kriterijumima budu vrednovani rezultati koje postižu na LKK sa svojim psima. Pozdrav svima, DOBAR POGLED! S. urin
s.djurin

Lala
 Izgleda da puno zabune unosi baš to postojanje dva pravilnika. Po kojem pravilniku su sudjene kvalifikacije po LU, ako se kaže da su regionalna prvenstva sudjena po 'starom' pravilniku? Da li je FCI usvojio novi pravilnik? Da li je KSS prilagodio svoj pravilnik, pravilniku FCI? Po kom pravilniku je sudjen svetski kup u Francuskoj?

I ni jedan, ali bukvalno ni jedan od komentatora ovde, i ni jedan od učesnika LKK u Baču, ni jednom rečju nije osudio, makar i u najblažoj formi, ponašanje Krstina, Na LKK u Baču!?!? Ni prema sudijama, ni prema domaćinu, ni prema selektoru reprezentacije?
Eee moje kolege lovci... Pa ako ni za tako nešto nemate petlju, onda... bolje da ne nastavim da pišem.
Vi ste kanda baš bukvalno usvojili onu poslovicu 'ćutanje je zlato', pozlatilo vam se, dabogda!
Džaba ja stavio na naslovnu stranu onaj član iz Lovačkog kodeksa, slabo se to čita, koliko ja vidim-ili se čita, ali se ne haje! Evo i ovde da postavim, pa čitajte:

Lovački kodeks, Član 30.
''Lovci su dužni da brane ČAST, PONOS i PLEMENITU LOVAČKU TRADICIJU. Bez oklevanja treba sami da razotkriju nezakonitosti ili NEMORALNO PONAŠANJE svojih drugova i drugih lica, ako se stvar odnosi na divljač, zaštitu prirode ili lovstvo.
Lovac ne treba da se povezuje i podržava osobe ili postupke koji su suprotni moralnim standardima ili zakonu, koji mogu ugroziti prirodu,divljač, genetsku raznovrsnost, ekološku ravnotežu ili su predmet drugih interesa, koji nisu plemeniti u skladu sa strukom.
Zabranjeno je postupati na način koji vređa, dovodi u pitanje čast ili baca mrlju na stručnost lovca, uključujući političke, socijalne, ekonomske ili pritiske administrativne prirode.
U svakom slučaju, lovac mora sam prosuđivati o svom delovanju i mogućim posledicama po prirodu, divljač i lovstvo.''

Što se mene tiče, ako bih došao u situaciju da morao da biram izmedju propisa i lovačkog kodeksa, uvek bih prvo postupio po kodeksu. Ja tako, a vi kako hoćete!

Aca Velika Plana
 Lalo da ti nesto kazem ovako tj. da te pitam:
kako bi se ti poneo da tebi neko ucini kao ovom pomenutom kolegi,ajd za ovo obracanje za vreme rucka sto ti kazes ok to jeste malo neuljudno,imas prva da se ljutis ali za nesto sto se na terenu desilo mislim da je bolje da presudi razgovor vecine koji su bili prisutni na tom kupu nego pojedinaca i sudije...koliko vidim covek je bio frustiran i nervozan a samim tim to je doslo do takvog ispada, i takodje koliko vidim po upisima velika vecina ucesnika sa tog kupa je nezadovoljna ako se ne varam.... bolje da ste ostali bez predstavnika nego sto ste napravili ovu svadju pa sad samo dolivate ulje na vatru B) pozdrav!

Lala
 Aco, već sam napisao ranije: sve primedbe u vezi sudjenja se mogu podnositi na način koji je predvidjen pravilima. Nije organiizator (moje LD, niti bilo ko od nas domaćina) zadužen za sudjenje, i pravila LKK. Sudije su delegirane od strane saveza, a sudijske odluke se ne komentarišu verbalno, niti agresijom, niti pričanjem nekakvih koještarija, niti nepristojnošću, nego se lepo sastavi žalba, i stvar ulazi u proceduru kod nadležnih organa saveza. Dalje, sudije su vrlo precizno pre početka takmičenja, rekle kako se takmiči, i šta se posebno traži (pogledaj prvi video snimak, na ovoj temi).
Da li je neko besan, nervozan, frustriran, ili šta god drugo, to je njegov lični problem, to nema blage veze ni sa takmičenjem, ni s sudjenjem, ni sa organizacijom! Kao što je i samokontrola stvar pojedinca. Evo, ja sam trenutno vrlo nervozan, što je sav trud nas iz LD Fazan, Bač, ponašanjem jednog čoveka, bačen u drugi plan; sada niko ne govori više o odličnoj organizaciji, o uslovima takmičenja, o druženju, o razgovoru sa gostima, nego se sve pretvorilo u priču o incidentu! Pa izvini, ali ja znam koliko smo truda uložili nas nekoliko u organizaciju i promociju Bača kao lovne destinacije, i da se to sada, zbog dva ispada pojedinca, svede na eksces? Pa ako neko ne može da se kontroliše, onda neka razmisli o časovima joge, o meditaciji, ili o kursu samokontrole. Niko nije dužan da trpi bilo čije 'bubice' - način ponašanja je bio potpuno neprihvatljiv, da ne kažem nekulturan. A mislim da bi i njegovo matično LU moralo da razmisli o ponašanju svog predstavnika.

O tome šta bi bilo bolje, za kinologiju, koje rešenje, nisam siguran da bi ostajanje bez predstavnika donelo nešto dobro.

Na koga misliš, kada kažeš 'ste napravili svadju'? Ja se nisam ni sa kime svadjao, oćutao sam i ispad prema sudijama, i ispad prema meni lično. Ovo pisanje ovde mi ne liči na svadju nego na suprotne stavove, a svako ima pravo da zastupa svoj stav, pa i čovek koji je incident napravio. Ako nema uskladjenih stavova o postupcima (bilo čijim!), onda su opet tu predvidjeni organi, koji treba da daju svoj sud.
Ovde su pisala 3 ili 4 čoveka, koji su bili učesnici LKK (od 20), tako da ne vidim odakle ti tvrdnja da je velika većina nezadovoljna; i ne kažeš, čime je nezadovoljna? Organizacijom, ili svojim rezultatom, ili radom pasa, ili sudjenjem, ili uslovima za takmičenje, ili čime? To su sve različite stvari. Ja mogu da govorim o organizaciji, u tome sam učestvovao kao član LD Fazan Bač; sudjenje (to sam već napisao) nisam kompetentan da komentarišem, a o rešenju za rezultate sam napisao šta mislim.

Hajde da malo pripazite šta pišete, i da budete vrlo precizni u svojim rečenicama.

steva novic
 Mozda bi (naravno kad smirite strasti i usaglasite mišljenja u Bačkoj) bilo najkorektnije na Vojvođanskom kupu uzeti u obzir i prethodne dve kvalifikacije.Mislim na zbir bodova na sva tri kupa pa bi tako najrealnije i najpostenije dobili predstavnike.
Neša

Aca Velika Plana

Lala kaže:
Aco, već sam napisao ranije: sve primedbe u vezi sudjenja se mogu podnositi na način koji je predvidjen pravilima. Nije organiizator (moje LD, niti bilo ko od nas domaćina) zadužen za sudjenje, i pravila LKK. Sudije su delegirane od strane saveza, a sudijske odluke se ne komentarišu verbalno, niti agresijom, niti pričanjem nekakvih koještarija, niti nepristojnošću, nego se lepo sastavi žalba, i stvar ulazi u proceduru kod nadležnih organa saveza.
Da li je neko besan, nervozan, frustriran, ili šta god drugo, to je njegov lični problem, to nema blage veze ni sa takmičenjem, ni s sudjenjem, ni sa organizacijom! Kao što je i samokontrola stvar pojedinca. Evo, ja sam trenutno vrlo nervozan, što je sav trud nas iz LD Fazan, Bač, ponašanjem jednog čoveka, bačen u drugi plan; sada niko ne govori više o odličnoj organizaciji, o uslovima takmičenja, o druženju, o razgovoru sa gostima, nego se sve pretvorilo u priču o incidentu! Pa izvini, ali ja znam koliko smo truda uložili nas nekoliko u organizaciju i promociju Bača kao lovne destinacije, i da se to sada, zbog dva ispada pojedinca, svede na eksces? Pa ako neko ne može da se kontroliše, onda neka razmisli o časovima joge, o meditaciji, ili o kursu samokontrole. Niko nije dužan da trpi bilo čije 'bubice' - način ponašanja je bio potpuno neprihvatljiv, da ne kažem nekulturan. A mislim da bi i njegovo matično LU moralo da razmisli o ponašanju svog predstavnika.

O tome šta bi bilo bolje, za kinologiju, koje rešenje, nisam siguran da bi ostajanje bez predstavnika donelo nešto dobro.

Na koga misliš, kada kažeš 'ste napravili svadju'? Ja se nisam ni sa kime svadjao, oćutao sam i ispad prema sudijama, i ispad prema meni lično. Ovo pisanje ovde mi ne liči na svadju nego na suprotne stavove, a svako ima pravo da zastupa svoj stav, pa i čovek koji je incident napravio. Ako nema uskladjenih stavova o postupcima (bilo čijim!), onda su opet tu predvidjeni organi, koji treba da daju svoj sud.
Ovde su pisala 3 ili 4 čoveka, koji su bili učesnici LKK (od 20), tako da ne vidim odakle ti tvrdnja da je velika većina nezadovoljna; i ne kažeš, čime je nezadovoljna? Organizacijom, ili svojim rezultatom, ili radom pasa, ili sudjenjem, ili uslovima za takmičenje, ili čime? To su sve različite stvari. Ja mogu da govorim o organizaciji, u tome sam učestvovao kao član LD Fazan Bač; sudjenje (to sam već napisao) nisam kompetentan da komentarišem, a o rešenju za rezultate sam napisao šta mislim.

Hajde da malo pripazite šta pišete, i da budete vrlo precizni u svojim rečenicama.

pa ne mislim ja ni na koga konkretno,i ja sam bio u slicnim situacijama pa sam cutao ipak znam kako da se ponesem,ali dve stvari mi nisu jasne kako to da na LK sudi sudija koji je i istog regiona,jos gore zna svakog takmicara ponaosob,maLo je i to kumovalo izgleda tom ispadu pa zato niko nije sporan da kritikuje i vredja,ajte molim vas ako ce mo da pricamo o LK u Srbiji gde je sve bio i uvek ce biti u smislu "ja tebi ti meni kao kum kumu pa da odemo lepo na veceru". ipak je bolje da svi ostannu po strani i da cute inace kada jedan progovori nece biti dobro po nikoga,zna se kakav smo narod a zna se i kakva su nam vaspitanja,to ce da traje dok smo zivi a u slozi tesko da ce mo se pronaci,to je cista realnos i sustin naseg naroda POZDRAV! B)

mirkogl

Lala kaže:
Izgleda da puno zabune unosi baš to postojanje dva pravilnika. Po kojem pravilniku su sudjene kvalifikacije po LU, ako se kaže da su regionalna prvenstva sudjena po 'starom' pravilniku? Da li je FCI usvojio novi pravilnik? Da li je KSS prilagodio svoj pravilnik, pravilniku FCI? Po kom pravilniku je sudjen svetski kup u Francuskoj?

I ni jedan, ali bukvalno ni jedan od komentatora ovde, i ni jedan od učesnika LKK u Baču, ni jednom rečju nije osudio, makar i u najblažoj formi, ponašanje Krstina, Na LKK u Baču!?!? Ni prema sudijama, ni prema domaćinu, ni prema selektoru reprezentacije?
Eee moje kolege lovci... Pa ako ni za tako nešto nemate petlju, onda... bolje da ne nastavim da pišem.
Vi ste kanda baš bukvalno usvojili onu poslovicu 'ćutanje je zlato', pozlatilo vam se, dabogda!
Džaba ja stavio na naslovnu stranu onaj član iz Lovačkog kodeksa, slabo se to čita, koliko ja vidim-ili se čita, ali se ne haje! Evo i ovde da postavim, pa čitajte:

Lovački kodeks, Član 30.
''Lovci su dužni da brane ČAST, PONOS i PLEMENITU LOVAČKU TRADICIJU. Bez oklevanja treba sami da razotkriju nezakonitosti ili NEMORALNO PONAŠANJE svojih drugova i drugih lica, ako se stvar odnosi na divljač, zaštitu prirode ili lovstvo.
Lovac ne treba da se povezuje i podržava osobe ili postupke koji su suprotni moralnim standardima ili zakonu, koji mogu ugroziti prirodu,divljač, genetsku raznovrsnost, ekološku ravnotežu ili su predmet drugih interesa, koji nisu plemeniti u skladu sa strukom.
Zabranjeno je postupati na način koji vređa, dovodi u pitanje čast ili baca mrlju na stručnost lovca, uključujući političke, socijalne, ekonomske ili pritiske administrativne prirode.
U svakom slučaju, lovac mora sam prosuđivati o svom delovanju i mogućim posledicama po prirodu, divljač i lovstvo.''

Što se mene tiče, ako bih došao u situaciju da morao da biram izmedju propisa i lovačkog kodeksa, uvek bih prvo postupio po kodeksu. Ja tako, a vi kako hoćete!

Trenutno postoji samo jedan jedini važeći pravilnik iz 2003.

mirkogl
 Evo rešenja,menjajte imena i prezimena.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost! LOVAČKA UDRUŽENJA 71 21.10.2017. 10:46
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,432 posete www.srbijalov.com