Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačko udruženje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačko udruženje
sumadinac
 Ne znam koliko je tacno da se spremaju italijani da konkurisu za pojedina LU,bilo je neko pregovaranje skoro u Beogradu.iveli
STOLE

lovdzij@
 Pa verovatno da je tacno!Ovde svako moze da dodje da radi sta hoce,samo mi lovci koji se borimo sa svim nepravdama nemamo nikakva prava!JAOOOOO dodje mi da pucam.......
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

Limun
 Bravo za Sremca75 i punishera za ono na Loristovom sajtu doduše jes da punisher malo prepisuje od Lale al ako!Bravo 2
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75

Lala kaže:
Ne jedim se, rokvicu, nego neću da me bilo ko dirne, ni mene ni u Srbijalov, da pljucne kad ko hoće!
NE DAM!Angry

Lažem! Jedim se! Grin Proradila mi ona moja polovina sremačke krvi Grin

Odmah sam ja video da si pravi čovek!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Limun kaže:
Bravo za Sremca75 i punishera za ono na Loristovom sajtu doduše jes da punisher malo prepisuje od Lale al ako!Bravo 2

Borimo se ko lavovi. Takvi smo mi Sremci!
A kad bi tek Čarapani osuli paljbu, bilo bi kuku-lele!
Hvala, brate Limune.
CompCompCompBesanBesanBesan
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Ali ja mislim da se ne treba dalje upuštati u raspravu.
Neka svako piše šta hoće, a ja ću pažnju pokloniti onome čija priča mi je bliža.
A ko će do kraja biti u pravu, videćemo.
Voleo bih da se za godinu dana svi upišemo na loristu sa jednim velikim izvinjenjem, ali.....
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Mene je onaj swift načepio, kao ja sam kivan na nešto, pa lične tenzije, pa nisam proučio zakon, pa sam njega pogrešno tumačio....
Čovek rekao da ne mora biti lovac svako ko to voli (u kontekstu buduće cene lova), a ja mu rekao da mu komentar nije na mestu i još ponešto... i više se ne javlja.
Stari 
PraviloPraviloPravilo
Palica

punisher
 Auuu kolk'ko upisa kad mene nema. Haha. Drago mi je da se prave stvari dogadjaju i komentarisu. I da budem iskren ipak mi je ovaj forum draži. Ko neka opozicija. Ako je čovek u opoziciji ne znači da nije "umna glava". Ljudima na Loristu svaka čast ali mislim da žive u nekom prošlom vremenu, bez obzira na verovatno nemerljivo iskustvo koje poseduju. Za njih je još ne Tito živ već verovatno i Krcun.
Na njihov sajt morao sam da se uključim jer vidim da mnogi još izgleda ne shvataju ozbiljnost situacije. Pročešljavši ovaj forum uzduž i popreko, kada sam se učlanio, shvatio sam da je Lala davnih dana počeo da upozorava i skreće pažnju na tada još neusvojeni zakon, na probleme koje će doneti, na potrebu da se ljudi trgnu i "uzmu u pamet". A par njegovih postova koje je izneo, na jedan jednostavan i pravi način, razumljivo svakom, bez zaista bilo kakve zle namere da nekog uvredim, znači od početnika do iskusnijih lovaca, objašnjava suštinu novog zakona i pravilnika koji mu slede. Čovek je otvoreno postavio neka pitanja našim "umnim glavama" koje su donele zakon a nama je omogućio da ne "lutamo" puno po zakonu i pravilnicima već da uvidimo suštinu problema.
Iz tog razloga sam ga citirao par puta i to sam mu u PP i napomenuo. Znači ne mogu da se smaram na 10 strana upisa na Loristu sa nekim objašnjavajući mu šta sam hteo da kažem nego sam odmah uzeo suštinu problema koji je za sve nas lovce interesantan i udario u glavu. Ja sam nisam tip čoveka koji voli da puno pala...i nego sam jako direktan u rešavanju problema. Odmah u glavu i iz prve. Nervira me kad neko krene da mi filozofira i kao nešto smiruje i pravi od vruće vode mlaku a nema niti jednog razloga za to.
Ljudima na Loristu sam rekao da bih voleo da se posle jedne godine, znači negde u decembru 2011. godine nađemo na forumu ponovo i vidimo gde smo i šta smo. A ja predviđam da smo u problemu, sa smanjenim članstvom, raznim PDV-ima, cenovnicima, povećanim članarinama, samnjenjem broja članova, problemima sa lovačkim domovima koje su lovci izgradili a vode se na razne mesne zajednice pa lovci ne mogu da ih prepišu na sebe, realnom brojanju divljači i drastično manjim rezultatima u odnosu na one prethodnih godina... tajkunima koji nasrću na lovišta zahvaljujući potkupljivim predsednicima i upravnicima lovišta... Znate voleo bih da niko od nas "opozicionara" ne bude u pravu ali videćemo.

Lala

Limun kaže:

Punisher je citirao delove nekih mojih upisa ovde. I ne vidim ništa loše u tome. I ja neki put iskoristim nečiji komentar, kao osnovu za moj upis, ako mislim da sadržaj odgovara mom razmišljanju.
Loše je to što se ti citati i pominjanje Srbijalova nisu dopali nekima tamo na Loristu, zbog čega, to oni bolje znaju. A odgovori tamo, i punishera, i Sremca, i zoranap, su dovoljno jasna reakcija na nervozan komentar tog čoveka tamo, Oscara. Moj odgovor ima na ovoj temi, pa može da ga pročita uvek.
Punisher, sve se svodi na jednostavno pitanje: kolika će biti cena lova za običnog, prosečnog lovca? I da li će takav prosečan lovac moći da nastavi da se bavi lovom ili neće moći. Da li će LU (većina) uspeti da ekonomski opstane po novim propisima? Da li će se fond divljači u lovištima LU posle primene ovih zakona, povećati ili će nastaviti da se smanjuje? Po mom mišljenju, odgovor na sva ova pitanje je: NE!
Realnost je da običan lovac neće puno da se zamara oko zakona, pravilnika, planskih dokumenata, PDV, obračuna plata zaposlenih u LU, itd. Pa ja o tome lupam glavu u svom poslu, svakodnevno, samo mi još fali da u lovu razmišljam o istom. Prosečan lovac je realno zainteresovan da čuje kolika je članarina, koje su mu obaveze po pitanju članstva, da izadje u lov, da se opusti, relaksira, da se druži sa kolegama. Odstrel nije primaran, ako ga ima tim bolje, ako ga nema, druženje, razgovori, šale, kotlići, toga uvek ima. Meni je lov ventil za pražnjenje tenzija, odmor za živce, i uživanje u prirodi. Koliko puta sam samo pogledom pratio divljač, uživajući u prizoru, bez želje da pucam.
Svako ko svojim upisima na forumima, ili pričama po LU, kako će sve da procveta posle ovih novih propisa, pokušava da anestezira lovce-članove, i čini im medvedju uslugu. Budjenje iz anestezije može da bude jako bolno. Bolje je sada (mada sam ja to pokušavao i pre godinu dana) biti realan, pa sve sagledati iz ugla NOVCA, jer se na taj način bolje vidi šta i kako se radi. Na kraju svega, uvek dodjemo do love i priče oko toga. Motiv za takve, koji obećavaju i pričaju bajke o napretku lovstva, motiv je, dakle, uvek novac i samo novac. Imam dovoljno godina i iskustva životnog, da ne verujem više u deda Mraza, a za bebe sam se uverio da ih ne donose rode Grin
Demagogiju ljudi koji zamazuju sliku, demagogiju tipa 'briga o lovištu', 'briga o divljači i lovcima', 'uplatite pare, pa ćemo mi da vam vratimo kroz projekte' i slično, ne kupujem. Uvek su dušebrižnici uglavnom više vodili brigu da napune svoje džepove, šta ih košta, da obećaju nešto? Pa jesmo li mi lovci maloumni da treba neko drugi da vodi brigu o nama? Tudja nega i pomoć? Hvala lepo, meni nije potrebno, još uvek Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Lalo, šta je sa Fondom za PIO?
I u njega su generacije uplaćivale, a on uvek prazan!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 Samo da napomenem DA SAM JAKO PONOSAN I SREĆAN ŠTO SAM OVDE NA FORUMU U DRUŠTVU LJUDI KOJI STREME KA ISTINI I PRAVDI,A OPET IMAJU DUŠU I ZA DIVLJAČ,LOVSTVO I PRIRODU U CELINI !!!!! Bravo 2 Bravo 2
Svaka čast kolege!!!! B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 PodrkaPodrkaPodrka
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 ..pita sin ćaleta..jeli ćale kako sam se ja rodio?, a pamtni teta odgovara ..pa sine tebe je donela roda...nato sin lupi starog po ramenu i reče..pa ti si ćale zmaj, znači sve j...š , nebiraš!!!!

....e pa ti Lalo nemoj verovati u rode !! Smeko

Sremac mani se maženja, će ljudi svašta još da pomisle o nama Smeko Smeko
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Sreća pa nismo nas dvojica viđeni u lovištu, kako sedimo u kombiju i ljubimo se, kao što su viđjeni blll-blll-blll i bum-bum-bum!
Mislim, verovatno su se ljubili, pošto je u to vreme bila na snazi zabrana lova....ne verujem da su krivolovili...ma, ljubili su se 100%.
SmekoSmekoSmeko
Ljudi, verujte, "slutimo" mi još mnogo toga ali nemamo dokaza!!!
Samo kad bi neki insajder progovorio....ima naznaka da se jedan jako lomi i traži amnestiju ako progovori.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Evo ja prihvatam da izigravam Brankicu Stanković - dajder mi tog insajdera Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 Čekaj sremac jel jedan od tih iz kombija ona lovčina što mi je pod noge pucao kad smo nas dvojica i markony lovili patke i što je presedniku (koji je sada jel bivši) donio karabin sa metkom u cevi misleći da je pukla igla,a on samo povlačio za šneler ni neznajući šta je to $aAa, ma jel i on sada ono nosilac dozvole i kod njega se sada peku janjići da se jarani pogoste, a i lepa mu je ona divlja krmača koju odnese za kobasice zimus i ima još puno lovačkih odlika te LOVČINE ....jel to jedan od jarana iz kombija, a koji ono beše drugi Hmmm ...

Lalo morat ćeš praviti celi serijal,neće sve stati u jednu emisiju ...Rastanak
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

vuk71
 Alo Zoki nemoj se previse nervirati. Ti si clan i dalje svoje sadasnje grupe ako pokusaju da te izbace samo pismeno crno na belo uz potpis. A onda kod pravnika... A sta ako dokazes da si u pravu... Valja i sudske troskove platiti... Neka se malo i oni zamisle...

Sremac75

Lala kaže:
Evo ja prihvatam da izigravam Brankicu Stanković - dajder mi tog insajdera Grin

Moram još malo da ga lomim
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

zoranp kaže:
Čekaj sremac jel jedan od tih iz kombija ona lovčina što mi je pod noge pucao kad smo nas dvojica i markony lovili patke i što je presedniku (koji je sada jel bivši) donio karabin sa metkom u cevi misleći da je pukla igla,a on samo povlačio za šneler ni neznajući šta je to $aAa, ma jel i on sada ono nosilac dozvole i kod njega se sada peku janjići da se jarani pogoste, a i lepa mu je ona divlja krmača koju odnese za kobasice zimus i ima još puno lovačkih odlika te LOVČINE ....jel to jedan od jarana iz kombija, a koji ono beše drugi Hmmm ...

Lalo morat ćeš praviti celi serijal,neće sve stati u jednu emisiju ...Rastanak

Onaj odavde što kaže da se može Jelen odstreliti odande zato što nije u lovnoj osnovi
PraviloPraviloPravilo
Palica

ACABP
 A možda on dicidno tvrdi da ...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,752 posete www.srbijalov.com