Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drug stari i njegova lovačka era

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drug stari i njegova lovačka era
zoranp
 Meni i svima mojima je tada bilo dobro!!!..i žalit ću za tim vremenima celog života!!!..dao sam dosta za srpstvo i smatram se Srbinom, ali da je Juga svima bila iskreno u srcu, danas nebi bilo jače zemlje u Evropi!!..a sad smo svi narodi i narodnosti nekada snažne JUGOSLAVIJE, samo plemena Slavena koja su lepo kolonizirana od kolonijalnih sila modernog dobaCryCry I NEMAMO VIŠE NIKAKVA PRAVA,JER SMO OSTALI BEZ IČEGA SVOG, SVE SMO PRODALIBesan!!..istina je takva , pa kom se svidelo, a kom ne!!!Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 A tek što je divljači biloooooo!
srbijalovlovac

A u Savezu svi pošteni!

A i bilo je sramota biti lopov!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

duskov
 Svako svoju sreću ili nesreću nosi u sebi.
Filozofi i ljudi koji se bave društvenim zbivanjima kažu: bile su to drugačije sociološke i društvene okolnosti.
I meni i mom ocu je bilo ljepše sedamdesetih i osamdesetih godina. Ako ne radi čega drugoga, otac je bio u životu a ja sam bio mnogo mlađi. Lakše se živjelo. Bila je srednja klasa najbrojnija. Danas je nema. Sistem verijednosti je sasvim isti samo je ogoljen. tada tih godina, opet kažu oni koji to naučno dobro prate, postavljeni su temelji svake naše sadašnje nevolje.
Broz se otrgao od pravoslavnog i komunističkog istoka i postavljao temelje za zapadne vrijednosti u kojima "uživamo" danas. Da ne govorim o Ustavu iz 1974. godine koji je bio samo uvertira za krvavi raspad države, tridesetak godina kasnije... Ipak, nijesam na ovom forumu da bih raspravljao o politici ali me ponešto povuče za jezik....
Izvinite!

Indjijanac
 evo jedna priča vezana za lov i vreme druga Tita,moja majka je rodjena i išla u osnovnu školu u Mladenovu ,mestu pored Karadjordjeva,1950 i neke godine doneti su bzoni u Karadjordjevo,posle nekog vremena pobegli su iz ogradjenog dela i lutali atarom,decu tih nedelju dana nsu puštali u školu,a zimi je bilo uobičajeno da kada zaveju veliki snegovi krdo jelena ulazi u selo,pitam se dali je danas to moguće i kakvi su odnosi brojnih stanja divljači onda i sada
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Sremac75
 Probudio se Tito jednog jesenjeg dana i bio je umoran ali su ga ipak naterali da ideu lov na fazana.
I kako je sam pričao onda je tako umoran i nikakav ipak uspeo da odstreli................156 fazana!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp

u indjiju ima djungla kaže:
evo jedna priča vezana za lov i vreme druga Tita,moja majka je rodjena i išla u osnovnu školu u Mladenovu ,mestu pored Karadjordjeva,1950 i neke godine doneti su bzoni u Karadjordjevo,posle nekog vremena pobegli su iz ogradjenog dela i lutali atarom,decu tih nedelju dana nsu puštali u školu,a zimi je bilo uobičajeno da kada zaveju veliki snegovi krdo jelena ulazi u selo,pitam se dali je danas to moguće i kakvi su odnosi brojnih stanja divljači onda i sada

Inđijac prelep je to kraj, Bogom dan za lovstvo!! Imao sam tamo dosta lepih lovova i druženja sa meštanima, koje jako cenim, jer su slični po mnogo čemu mojim Likotama!!..za ovo drugo neznam, ali mislim da je Tito odnio sa sobom u grob i strah od zakona, a to sve nas košta i koštat će nas još više!!!..a divljač nažalost nije toga pošteđena!!!
..i samo da nezaboravim da kažem da je Tito stvorio sistem u kome je običan proleter bio gospodin u lovu i zahvaljujući tome smo večina nas i postali lovci, a vidit ćemo bojim se uskoro koliko će nas ostati i dalje lovcima, pod ovom demokratijom..tkz.vladavina naroda!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

zoranp

Sremac75 kaže:
Probudio se Tito jednog jesenjeg dana i bio je umoran ali su ga ipak naterali da ideu lov na fazana.
I kako je sam pričao onda je tako umoran i nikakav ipak uspeo da odstreli................156 fazana!

...jeste kolega, ali onda je fazanerija u sklopu Vranjaka puštala oko 20 000 fazana godišnje, a sad je sve zatvoreno i propalo..ali se i dalje lovi...šta???ko?? do kada??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Indjijanac

duskov kaže:
Mnogo priče o Titi a nijesmo se dogovorili da pričamo o politici. Ili nam Tita ne spada u politiku. On je nešta posebno.
Ne bih da se izjašnjavam o pomenutoj temi jer bi nekima bilo jako neprijatno.
Ako sadašnjost mjerimo po visini plate ili punom frižideru a uz to pominjemo i "ćopa" onda mi štošta nije jasno.
Idem što prije u lov da bi ovakve ideje odlepršale sa prvim povjetarcem...Stari

pa kolega vidiš kako lepa diskusija a bez politike

nemeza
 "Majku mu Božju", gde su moji pioniri kao da su me zaboravili svi otišli u lov a mene niko da pomene, mene koji sam izmislio lov, "Majku mu Božju"...Hmmm

Sremac75
 ByeCvee
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sniper Hunter

nemeza kaže:
"Majku mu Božju", gde su moji pioniri kao da su me zaboravili svi otišli u lov a mene niko da pomene, mene koji sam izmislio lov, "Majku mu Božju"...Hmmm

A OHOHO napupjele pionirke to zaboravljasROFL

nemeza

Sniper Hunter kaže:

nemeza kaže:

A OHOHO napupjele pionirke to zaboravljasROFL

i ohoho nabrekle omladinke...B) Bye

Kolege imamo i koleginica na portalu molim vas malo umerenije

Srbijalov Admin Tim

Vasojevic

Lala kaže:
Da mi je znati, kako su uspeli da drže ovog lava zavezanog? Grin
mozda ga je gadjao u letusrbijalov Red bul,daje ti krilaPilot
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

huntinggirl1
 au, sećenje me pomalo služi još uvek, a Vorovo u to vreme.... daj Bože da se ponovi... elitno lovište kao iz bajke....
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Indjijanac
 voleo bih kada bi neko ko je bio u to vreme lovac ili lovni radnik malo opiše kako se radilo tada,koliko se unosilo divljači,kako se prihranjivala i lečila divljač......možda dodjemo na neku ideju kako danas da popravimo nešto

kelt
 onda za to indjijanac nova tema LOV NEKAD I DANAS,. ja na ovu temu vise nista ne pisem jer sam vec zapenio a gosin Lala samo ceka FIKi ode kelt na ladjenjeSmeko
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Indjijanac
 pa hajde malo da se piše a ne samo par sličica od cele lovačke ere koja nije bila baš mala,a paralelu ćemo kasnije povući,kažu da se nesebično unosila fazanska divljač u lovišta,da su se pravile fazanerije velikog kapaciteta,da su se pravili rezervati za visoku divljač u kojoj je uzgajana iraseljavana visoka divljač,Starida su ljudi nesebično radili i doprinosili LU,da su radne akcije davale rezultate i bez puno mehanizcije,kažu i da su se krzna otkupljivala i od tog se moglo finansirati kupovina municije,a krzna se nisu bacala....

Cvele
 VELIKI LOVAC SVIH NARODA
Neko je jednom davno primetio da je naučni socijalizam uspeo da lovu povrati njegov feudalni sjaj. Trebalo je sedamdesetih godina otići u neko Karađorđevo, Bugojno, Morović, Brdo kod Kranja, Han Pijesak ili drugo neko vojno-državno lovište ako vas puste unutra, to jest i videti s kojom se snishodljivošću tamošnje osoblje ponašalo prema visokim gostima. Lovočuvari, kočijaši, kuvarice, sobarice stajali bi s kapama u rukama kao ruski kmetovi kad dolazi njihov spahija veliki knez. U lov čovek ne ide sam (ako nije lovokradica); to je grupna zabava. Titovi lovovi delili su se bazično na dve vrste: diplomatske i sa drugovima. Bilo je i državničkih, kad dođe, recimo, Valter Ulbriht, onaj starkelja sa cvikerom i kozjom bradicom iz one njihove DDR Nemačke. Taj je po svaku cenu u Sloveniji hteo da odstreli kozoroga, stvorenje brzo kao munja i veoma oprezno, koje čuje i kad raste trava, a kamoli lovce. Pričao je posle jedan iz obezbeđenja da se to rešilo na sledeći način: uhvatili su živog kozoroga (uz velike muke) i vezali ga za neku slovenačku čuku, pa su pokazali Ulbrihtu u šta da puca. Iza čuke bio je još jedan iz obezbeđenja s pištoljem koji je kozoroga uredno ustrelio kad je čuo pucanj. Ulbriht nije ništa primetio, a posle je poklonio Titu jednu od te 72 izložene puške.
ROGATA MARVA: Sličan je postupak, mada ne tako drastičan, bio i u vojno-državnim lovištima. Tamo je srneća i jelenska divljač jela iz ruke (ima u katalogu izložbe fotografija na kojoj drug Tito mazi srne s puškom u ruci), fazani trčali oko nogu, a mufloni se motali oko kuće. Odstrel, kako bismo rekli, bio je, dakle, jednostavan: drugovi se smeste na čeke uz vruću rakiju i čekaju da divlja rogata marva krene na doručak. Tačno se zna ko na šta sme da puca, egzekucija se obavi i ide se na slikanje, pa na ručak. Dolazilo je i tu do odstupanja od procedure. Recimo, jedan moj drug zadobio je privilegiju da odstreli tako jednog vojno-državnog jelena. Lovočuvar ga je odveo na poziciju i pokazao mu u čoporu koji je mirno pasao jelena za njega. Ovaj moj, dobar lovac, shvatio je da mu je namenjen škart od trofeja, ali i da iza tog škarta pase sjajan trofejni primerak. "Je l ovoga?" pitao je lovočuvara, ovaj mu je potvrdio, a čovek opali i smakne onog pravog umesto škarta. Lovočuvar je pobesneo i počeo da se dere: "Šta si uradio, magarče, ubio si mi Veselinova!" Jelen je, naime, bio namenjen tom rukovodiocu još ranije.
Niko se, međutim, ne bi bio usudio da jelena nazove "Tito", još manje "Broz", a kamoli da ga ubije umesto predsednika (da ubije jelena, to jest, valjda vam je jasno). Predsednik je imao i svoje sopstvene lovove, u malom društvu, a na veliki trofej. To su uglavnom bili bosanski medvedi iz okoline Bugojna, naviknuti da se hrane na istom mestu u isto vreme. Trofejni primerak bio je pažljivo biran iz ionako velike i dobro hranjene i pažene medveđe populacije. Tako bi međed došao da doručkuje, a drug Tito likvidirao bi ga sa bezbedne i dobro čuvane čeke jednom od tih pušaka sa izložbe, malo većom: .375 "Holand end Holand magnum" ili čak .470 "Nitro Ekspres". Ne želite ni da znate njihov učinak na cilju. Lovio je Predsednik i jelena i muflona za trofeje.
SPISAK ZA ODSTREL: Grupni lovovi, diplomatsko-državnički i drugarsko-komunistički, bili su velika zabava i strašno važna protokolarna i društveno-statusna stvar. Nije bila mala stvar dobiti poziv za lov kod druga Tita! Jedan takav poziv može se naći u katalogu ove izložbe. Tamo je lepo rečeno kada uveče treba doći na Topčidersku željezničku stanicu gde čeka Plavi voz i šta poneti. Plavi voz kreće u 22 h, pa će stajati na nekoj usputnoj stanici da se visoki gosti ambasadori-lovci i funkcioneri SSIP-a naspavaju ljudski, a stiže u lovište Vranjak tek u 7.30. "Lov će se obaviti na svih deset pogona, do ručka", kaže se tamo (14. decembar 1974). U takvoj vrsti lovova pucalo se na fazana i zeca; visoka divljač je za visoke goste. Lov na divlje svinje takođe je bio grupni, ali ne i diplomatski. Stvar se sa zečevima i fazanima i diplomatama odvijala tako da na svakom "pogonu" hajkači poteraju divljač ka streljačkoj liniji, a gosti pripucaju pa šta bude. Desilo se dva-tri puta da je neko od gostiju bio ustreljen; jednom čak i drug Kardelj, a jednog ambasadora su odstrelili načisto; događa se to kad ima stotinak lovaca, od kojih mali deo uopšte zna da lovi. Stvar krajnje neprijatna, ali je bila efikasno zamazana diplomatskim naporima. Kad se sve to završi, divljač se poređa za slikanje, preživeli se uslikaju, odu prvo na ručak, pojedu ne ono što su ulovili oni, nego ono što je osoblje spremilo, a onda piju i vesele se.
Sve je to ličilo na one habzburške lovove s početka veka i na one stare fotografije na kojima se nadvojvoda Franc Ferdinand slikao pored 1800 fazana koje je, kao, sam pobio; o zečevima i da ne govorimo. To je taj feudalni sjaj lova o kome je reč. Naravno da je predsednik Tito pogađao svakim metkom; odatle i ono "vidi fazana: mrtav, a leti!" (ima to i negde kod Džonija Štulića). Lovačka je sujeta pregolema i nije bilo teško polaskati čak i jednom inače lukavom i opreznom Josipu Brozu. Bila je to ozbiljna disciplina za udvorice, što se vidi sa fotografija snimljenih tokom njegovih lovova. Koliko su drugovi rukovodioci držali do toga svedoči i čuvena izjava Radovana Bate Vlajkovića (taj je bio čak i nominalni šef države u jednom trenutku): vodali su ga da gleda nekakvu poplavu u Bačkoj, a njega je zanimalo samo "šta je bilo sa zecovima?"
VOLJENOM DRUGU PREDSEDNIKU: E, sad da pređemo na te puške. Tito je imao oko 300 lovačkih pušaka: sačmara, karabina i kombinovanih. Na ovoj izložbi mogu se videti 72, odabrane s pažnjom: tipične, retke, unikatne i značajne zbog porekla. Uzgred, nekoliko pušaka ostalo je u ostavinskoj raspravi Titovom potomstvu. Tako je nedavno u Zagrebu krenula priča da se prodaje jedna Titova puška "iz Kuće cveća"; to je zapravo jedna od tih nasleđenih. Kao prvo, upadljivo je da je ogromna većina tih pušaka poklonjena. Za neke nema podataka o poklonu, pa se može pretpostaviti da je maršal imao povremeno i neku svoju želju. Poklanjali su te puške svi: žene iz Koruške (jako lep "Ferlah"), omladina iz Nikšića (jednocevna sačmara, ručni rad), jako mnogo poklona od "narodne milicije, radnika bezbednosti, službi bezbednosti", vojske i vojnih ustanova, lovačkih gazdinstava (pretežno "Jelen"), izvoznici oružja (solidan kvalitet!), lovački i streljački savezi (prosečno oružje), diplomate i nadasve državnici. Državnici, pogotovo oni iz Varšavskog ugovora, i inače vole da poklanjaju lovačke puške; to je zgodan i lep poklon, bolji od fotoaparata i strugova (koje je Tito takođe voleo). Pazili su da poklanjaju sopstvene proizvode: Nemci puške iz "Suhla" i "Merkela"; Rusi one tulske (TOZ) i iževske; Indijci svoje lovačke varijacije starog britanskog "Enfielda" .303, pa čak i Indonežani svoje.
Pažnju će privući egzotični i netipični primerci lovačkih pušaka. Ima tu, kao prvo, ručnih radova iz kojih razuman čovek ne bi pucao, uključujući i jednu skalameriju nekog pronalazača Borivoja koja kombinuje princip revolvera za sačmaru kal. 12 i poluautomatsku pušku 7,62 mm. Ima, međutim, retkih i lepih starinskih dvocevki sa olučenim cevima (kuglare) velikih kalibara i sjajne izvedbe. Ta vrsta dvocevnog karabina dosta je zastupljena u Titovom arsenalu, što ukazuje da je znao šta mu za šta treba. Dvocevni karabin, položenih ili vertikalno postavljenih cevi (bokerica), pravo je oružje za težak ili opasan lov. Nastao je u viktorijansko doba za lov na lava, tigra, slona, crnog bivola, nosoroga i slične nezgodne zverke. Dve napunjene cevi, često na samo jednom okidaču, pouzdanije su za lovca od puške repetirke, jer ne mora da gubi vreme na rukovanje zatvaračem ako promaši. U principu su te puške dolazile u paru i nisu imale remen za nošenje; nosile su se u ruci lovac jednu, a pratilac drugu. Kalibri su bili i ostali monstruozni: do .600 "Nitro Ekspres" (preko 13 mm). Trzaj je takođe odgovarajući i mnogo je ključnih kostiju popucalo u to herojsko doba. U manjim evropskim kalibrima i dalje su zgodne jer štede na vremenu između dva hica: ne morate da kidate i ponovo tražite nišansku liniju.
Veoma zanimljiv primerak je karabin sistema "Mauser", kal. .308 (7,62X51 mm NATO) za koji se kaže da je proizvodnje Zastava-Interarms. To bi imalo značiti da ta puška spada u Zastavin izvoz u SAD o kome nismo bili baš detaljno obavešteni, sigurno pre 1980. godine, po definiciji. Uvoznik je bila firma Interarms Semjuela Kamingsa, najvećeg privatnog trgovca oružjem posle ser Bejzila Zaharofa. Oni su te naše karabine pomalo udešavali i prodavali na američkom tržištu. Zanimljiv detalj je taj da ta puška ima na kraju cevi razbijač pucnja sistema "Sioniks", korišćen na američkim snajperskim puškama M-14 (preciznije: XM-21) tokom vijetnamskog rata. Kao darodavac navodi se Daniel Vojer, američki državljanin. Tu verovatno imamo slovnu grešku: prezime bi trebalo da bude Bojer (Danilo Živanović, to jest). Ako je tako, onda je to nadasve zanimljiva priča, jer je reč o čoveku koji zaslužuje celu knjigu. Inače, dve puške su Titu poklonili strani novinari; koliko da znate.
Zanimljivo je da u ovoj kolekciji nema najskupljih pušaka: ni "Holand end Holand", ni "Pjurdi" i slične engleske užasno skupe puške (od 5000 funti naviše, bez plafona). Sve su ovo solidno prosečne tipične puške čija je vrednost uveliko povećana sjajnim gravurama, finalnom obradom, drvetom i ukrasima, ali čije se bazične verzije mogu kupiti po (za prave i ne preterano bogate lovce) sasvim pristupačnim cenama.
I na kraju: pravdi i istini za volju, treba reći i da je naučni socijalizam lov bio učinio demokratskom pojavom. Radni ljudi i građani, radnici, seljaci i poštena inteligencija prosečnih prihoda mogli su da love do mile volje svoje "zecove", fazane, prepelice i trčke; tu i tamo srndaća, češće divlju svinju. Ako se i lovišta privatizuju, kao u Hrvata i Slovenaca, preostaje samo lovokrađa. A i za to je drug Tito imao nekoliko lepih malokalibarki .22 LR.
Ovo sam pronasao na netu, pa koga zanima vec je verovatno procitao
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Indjijanac
 Bravo 2
dok sam ovo čitao na trenutak sam zamislio da sam u tom vremenu... mi idemo u lov džipovima,a gospodski je vozom i to plavimOdobreno

zoranp

Cvele kaže:
VELIKI LOVAC SVIH NARODA
Zanimljivo je da u ovoj kolekciji nema najskupljih pušaka: ni "Holand end Holand", ni "Pjurdi" i slične engleske užasno skupe puške (od 5000 funti naviše, bez plafona). Sve su ovo solidno prosečne tipične puške čija je vrednost uveliko povećana sjajnim gravurama, finalnom obradom, drvetom i ukrasima, ali čije se bazične verzije mogu kupiti po (za prave i ne preterano bogate lovce) sasvim pristupačnim cenama.
I na kraju: pravdi i istini za volju, treba reći i da je naučni socijalizam lov bio učinio demokratskom pojavom. Radni ljudi i građani, radnici, seljaci i poštena inteligencija prosečnih prihoda mogli su da love do mile volje svoje "zecove", fazane, prepelice i trčke; tu i tamo srndaća, češće divlju svinju. Ako se i lovišta privatizuju, kao u Hrvata i Slovenaca, preostaje samo lovokrađa. A i za to je drug Tito imao nekoliko lepih malokalibarki .22 LR.
Ovo sam pronasao na netu, pa koga zanima vec je verovatno procitao

PO MENI DOVOLJNO DA GA CENIM I POŠTUJEM KAO VRHUNSKOG LOVCA KOJI JE I MENI OBIČNOM RADNIKU DOZVOLIO DA SE OSEĆAN KAO BARON ILI GROF...E SAD ŠTO SE KOJEKAKVE BAGRE NALEGLO U GODINAMA NAKON NJEGA, TO JE NEŠTO DRUGO...ALI NAM TO SADA SIGURNO DOBRA U LOVSTVU DONETI NEĆE!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,918 posete www.srbijalov.com