Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prihrana sitne divljači u zimskom periodu!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu!
tulipan
 Imenjace,sta kazes,idi begaj ;) moram malo! Pozdrav za tebeBye
Poenter-kralj polja

zeljkox

Dalibor89 kaže:
...i odneseno hrane na neznam ni ja koliko hranilica jos.Bye

img804.imageshack.us/img804/7287/dsc01278z.jpgiveli 3

Heh, nisam ni znao da postoji ova slika. Grin
Ova poluraspadnuta hranilica inace nije moja vec smo nas trojica (dalibor89, ja i jos jedan kolega) samoinicijativno izasli i nahranili vecinu hranilica na jednom terenu u lovistu.

Ovo je moja hranilica, omiljeno mesto lopova inace. U dve nedelje mi dva puta odneli kukuruz u klipu pa je ovaj put iznesen krunjeni kukuruz i zito..

img832.imageshack.us/img832/8494/22122011380.jpg

Dalibor89
 iznesen kukuruz ali okrunje koji su mu pomogli drugovi da okruni, inace bi ceo dan krunio, a jos nije za to okrenuo turu pica.Njanjanja

bela

Dalibor89 kaže:
iznesen kukuruz ali okrunje koji su mu pomogli drugovi da okruni, inace bi ceo dan krunio, a jos nije za to okrenuo turu pica.Njanjanja

B)
vižlan i terier

corak
 Mi sutra iznosimo jos malo hrane.Oko 1500kg.Neka se nadje.Smile

zeljkox
 Meni opet prazna hranilica. Za mesec dana, tri puta mi pokrali hranu! Ne mogu da verujem da nekog nije mrzelo da sakuplja hranu u zrnu! Ostavio sam dosta sitnijih klipova kukuruza ali posto nema niti jednog praznog klipa u hranilici, kapiram da je covekolika divljac bila tamo. Ako cujete da je neki lovac lovio lopove po lovistu, znacete o kome se radi. puc puc

Mora se u malim kolicinama a mnogo cesce nositi.

darko panic
 Hrana za fazane izneta neposredno pre snega.

Neca92
 Danas, malo vise od jednog kilometra od kuce, po snegu oko 50-60cm, odneo sam na ledjima u brdo pola dzaka kukuruza u zrnu. Srce u grlu, pluca ''sviraju'', a ledja jos po malo bole! Nije bilo lako, verujte! Grin
Neca92 priložio:
310120121070.jpg

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Neca92
 Smile
Neca92 priložio:
310120121071.jpg

Neca92
 Napravljena prosle nedelje i izneto (moji drugari) vrlo malo zita. Ja nisam mog'o pre zbog obaveza na faxu, ali zato sam odneo danas...
Tragova da su fazani (i ostale ptice) bili na gozbi ima, cak sam i podigao jednu fazanku dok sam prilazio. Naprvoj slici se vidi vrlo malo zita ispod nje...
Neca92 priložio:
310120121072.jpg

darko panic
 Hranilište za fazane,
darko panic priložio:
[775]dscn1058.jpg

kelt
 da se i na jugu radi a ne samo prica vidi se sa slika kolege Bturjane koje me zamolio da postavim umesto njega
kelt priložio:
5_16.jpg

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 i jos
kelt priložio:
4_18.jpg

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 bravo kolege. mislim da je po ovakvim snegovima to neophodno raditi jer divljac otezano dolazi do prirodne hraneBravo 2
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Lala
 Ovo vreme, sa ovakvim snegovima i kijametom, i ovako niskim temperaturama, je muka za divljač. Mada, i lovcima je sada problem, kako pod ovakvim uslovima uopšte i izneti hranu, do lovišta! Čujem da ponegde ni traktori ne mogu u atar do hranilica, da se zaglavljuju u smetovima, a tegliti džak na ledjima i prtiti sneg, je zaista ogroman napor.
Mislim da je svaki izlazak u lovište ili lov, pa čak i na patke i guske, u ovim uslovima suviše rizičan, ne zbog lova samog, nego i zbog odlaska/povratka iz lovišta.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Nikola Vojinovic
 Ja sam prihranjivao fazane, mada planiram da do kraja nedelje iznesem hranu na nekoliko lokacija za jarebicu, na terenu gde je najjaca populacija jarebice lovocuvarska sluzba svakodnevno iznosi hranu u oko 30 hranilista!
Evo slika naseg druga Vlade, jhuntera ja sam obezbedio hranu a on je sa jos jednim kolegom izneo na nekoliko lokacija...

i39.tinypic.com/16gfvqh.jpg

i39.tinypic.com/23jftaf.jpg

i40.tinypic.com/15hfo5.jpg

i44.tinypic.com/2evuglf.jpg

i40.tinypic.com/15gp9hu.jpg

i39.tinypic.com/4so3uq.jpg

i41.tinypic.com/nflhg6.jpg

i43.tinypic.com/11rrpme.jpg

i40.tinypic.com/f0yu8n.jpg

i42.tinypic.com/27xp4qf.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Lala
 Svaka čast, NIkola, i tebi i tojim kolegama!!!!
Valjda će se i u drugim lovištima ugledati na vaš primer.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 ja sad stižem sa terena,izneli smo hrane za fazane i jarebice,takodje i za zečeve iznešeno deteline,što se tiče zimske prihrane u ekstremnim uslovima obično se to obavlja preko već korišćenih hranilišta ali za svaki slučaj treba obići lovište i videti dali ima nepokrivenih delova lovišta a gde se primećuje kretanje divljači pa i tu improvizovati hranilice i izvršiti prihranu.
za jarebice i fazane je najbolje zrnastu hranu izmešati sa piljevinom ili slamom tako da divljač kada jede mora da razgrće nogama kako bi pronašla hranu,a samim tim ima fizičku aktivnost koja im pojačava cirkulaciju i zagrejava organizam.
zečevima je najpreporučljivije davati suvu lucerku i seno,a takodje je dobro ubaciti i koji klip kukuruza.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Indjijanac
 pošto je na jednom delu lovišta primećeno da jarebice izlaze na put,a nalazile su se baš na pogodnom mestu da im tu serviramo prihranu,onda smo tu i servirali.
posle obilaska terena ponovo smo se vratili kod nadvožnjaka i uverili se da su se jarebice poslužile
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

strahinja
 Mi smo danas prihranjivali zeca i fazana,klipove zita smo nabijali na sipcice i ubadali u sneg,i to po vrzinama gde se on sad nalazi,a zecu smo ostavljali na hranilistu zita i deteline u balama..I tako cemo iznositi svake nedelje dok bude bilo snega..Slike nemam ali bice iduci put..I kolege samo napred sa prihranjivanjem,to im je sad najpotrebnije,a za nas je to nista malo setnje po lovistu... pozz

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,493,414 posete www.srbijalov.com