Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Obuka lovačkih pasa

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Obuka lovačkih pasa
roedeer

sheytan kaže:
Na pochetq teme sam video recept "zamrznuta 'tica", po radi Grin nezvakanja divljachi. E, sad, moj NKD(3g.) voli da ize prepelizzu... Cry Kad kolege ili ja oborimo tichizzu, nastaje trka i borba choveka i zveri Jaooo ... Potrebno mu je bukvalno dva shkljoca vilicama(nekada koji pokret vishe) da je PROGUTA! Glavu o zid
Markira sve tichizze kao lud, nije zainteresovaT za aport fazana i zeca(OK, sve je to moja krivica), ali shto voli ove sitne da proguta... Qquuuuuu...

Da li je "zamrznuta 'tica" recept i za to, ili imate josh kojih ideja, isqstava i sl.?

Blagodarim unapred! iveli

Taj tvoj je baš posheytanio! Grin
Gde vidiš svoju krivicu što je nezainteresovan za fazana i zeca i kako to misliš da ispraviš?
Kako će on zamrznutu pticu da poveže sa toplom, neposredno po odstrelu?
Negde sam pročitao, možda i na ovom forumu, da se prejak stisak prilikom aporta otklanja tako što se aportak od zečije kože obmota bodljikavom žicom, pa će je pas pažljivo uzeti u usta i navodno tako odučiti od preteranog gnječenja.. da razmisliš u tom? pravcu Al ako t je proguta takvu..Jaooo
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

Hunter forever

DakiNS kaže:

Hunter for ever kaže:
Da mlad sam i prihvatam svaku kritiku, ali kada psa samo malo cimnes on ce nastaviti dalje i dalje da vuce,zato treba biti odsecnije cimanje.Isto tako to moze da bude i problem ako pas to pogresno shvati i posle nece hteti da trazi.
Da odsečanije cimneš ali bez izvrtanja na leđa kao posle dočeka nove godine

xaxaxaxaxa bez izvrtanja kao posle doceka.xaxaxa
marka Engleski poenter marka

sheytan

roedeer kaže:

sheytan kaže:
Na pochetq teme sam video recept "zamrznuta 'tica", po radi Grin nezvakanja divljachi. E, sad, moj NKD(3g.) voli da ize prepelizzu... Cry Kad kolege ili ja oborimo tichizzu, nastaje trka i borba choveka i zveri Jaooo ... Potrebno mu je bukvalno dva shkljoca vilicama(nekada koji pokret vishe) da je PROGUTA! Glavu o zid
Markira sve tichizze kao lud, nije zainteresovaT za aport fazana i zeca(OK, sve je to moja krivica), ali shto voli ove sitne da proguta... Qquuuuuu...

Da li je "zamrznuta 'tica" recept i za to, ili imate josh kojih ideja, isqstava i sl.?

Gde vidiš svoju krivicu što je nezainteresovan za fazana i zeca i kako to misliš da ispraviš?
Kako će on zamrznutu pticu da poveže sa toplom, neposredno po odstrelu?
Negde sam pročitao, možda i na ovom forumu, da se prejak stisak prilikom aporta otklanja tako što se aportak od zečije kože obmota bodljikavom žicom, pa će je pas pažljivo uzeti u usta i navodno tako odučiti od preteranog gnječenja.. da razmisliš u tom? pravcu Al ako t je proguta takvu..Jaooo

Ja pitam, ne odgovaram! Grin

Uopshte ne mislim da ga forsiram previshe za APORT. Znachi, ne interesuje ga aport, a fazana i prepelice besprekorno trazi i markira... Sad je kasno, mozda se neshto moze i uraditi, ali nemam ziFaca...

Za zamrznutu pticu PITAM, ne mogu ti ja odgovoriti o povezivanju!

Gutanje je prevashodni problem, ne zvakanje! Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Lala
 Sheytan, imao sam prilike da vidim solidan broj pasa, kako krckaju prepelice sa merakom, ali nisam čuo ni za jedan slučaj da je neko uspeo da reši taj problem.
Priznajem da mi je vrlo interesantno da gledam kad nastane trka za oborenom prepelicom - ko će pre do plena, jal lovac ili pas!! Samo čuješ iz travuljine 'NEEEE pi@da ti materina, PUUSTIIIII, FUUUUJJJJJ TOOOO, UBIĆUUU TEEEEE!!!!' i slični uzvici razočarenja, kad pas prvi stigne do plena (a obično bude tako Smile).
Još jedna stvar, uopte mi nije važno, druže, šta napišeš, ali tvoj način pisanja me obara sa stoliZZe GrinSmeko 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sheytan
 ^ Smeko

iveli

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Lala
 Ćuti bre, ne smem u takvim situacijama da se smejem, 'oće vlasnik takvog psa da se uvredi, pa začas nastane inZZident Grin
Nego moram da se cerekam ispod prsluka...
Nije prijatno vlasniku da takvu borbu vodi u svakom lovu na prepelice.
Mislim da je rešenje, prijaviti psa lovniku i lovnom inspektoru, da sakriva odstrel Grin

DakiNS

sheytan kaže:

Pokušaj probleme rešiti na sledeći način u lovištu prvo odstreli prepelicu dok je sveža omotaj je sa žičanom mrežom ona neće povrediti usta psu a sigurno neće gutati,žičana mreže neka bude gušća.Odradi dolazak na poziv kako treba i eto rešenja to moraš ponavljati nekoliko puta, znači u nekoliko izlazaka, a za aportiranje fazana najbolje odraditi prisilni aport ili mus aport, što znači da je prvi korak da ti pas na komandu uzmi primi aportok iz ruke u usta( najbolje aportok napraviti od platnene vrećice ispunjene piljevinom i peskom radi podešavanja težine i tu vrećicu opšiti fazanskim krilima, drugu veću vrećicu omotati zečijom kožom) Vežbom polako spuštaj ruku što niže i na komandu uzmi pas mora uzeti,dok ne bude na komandu uzimao aportok sa zemlje.Postepeno aportok udaljavati od psa uz komandu uzmi aport i na kraju aport. Postupak obično traje oko mesec dana .Do tada će pas shvatiti ko je vođa čopora i gazda. Ovo možda ne pomaže ali nemože da škodi

Savic Marko
 sta mislite o ogrlici za dresuru pasa "TELETAKT"..???

koristite li vi to....i kako pas reaguje...???

lovac

sheytan
 DakiNS, hvala, videtju da to za prepelice mozda uradim na leto.
A prisilni aport - mozda je malo mator za takvu obuq... Bem li ga, ja sam kriv, kasno sam pocheo da bilo shta radim s njim... Glavu o zid

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

DakiNS

sheytan kaže:
DakiNS, hvala, videtju da to za prepelice mozda uradim na leto.
A prisilni aport - mozda je malo mator za takvu obuq... Bem li ga, ja sam kriv, kasno sam pocheo da bilo shta radim s njim... Glavu o zid
Za prisilni aport nikada nije kasno samo budi uporan i upamti psi nisu glupi već naprotiv .Svaki tvoj propust iskoristiće u svoju korist. Ti budi dosledan i uporan i upamti jednu radnju nemoj ponavljati odjednom više od desetak puta jer će mu predstavljati preveliko opterećenje, zatim obavezno da bude gladan i kao najvažnije obavezna nagrada kada uradi traženo.

DakiNS
 I još jedno Sheytan kucaš li ti to po tastaturi LEVOM rukom

sheytan
 Smeko

Qckam sa obe, da prostiš! Comp

Hvala i pozdrav! iveli

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Lala
 Malo šale, na ozbiljnoj temi: ovo je po meni, vrhunac obuke lovačkog psa! Kad naučite svog psa, da donosi 'ladno pivo gazdi! Smeko
Na slici je moj MasterPas
Lala priložio:
dsci0010_1.jpg

sheytan

Lala kaže:Na slici je moj MasterPas

A kad ispije vopi, bidne Disaster! Smeko

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Lala
 Već sam pisao, da mi je pas sklon alkoholu, i vino i pivo, čim snimi, startuje! Čak nasrće i na praznu ambalažu Smean
Razmišljam da nabavim dreger, i da ga proveravam pre lovaHmmm

DakiNS

Lala kaže:
Već sam pisao, da mi je pas sklon alkoholu, i vino i pivo, čim snimi, startuje! Čak nasrće i na praznu ambalažu Smean
Lalo sada mi je jasno zašto sa naši kerovi baš ne vole mnogo mora da je neki od njih drugoga zavrno za turu

Lala

DakiNS kaže:

Lala kaže:
Lalo sada mi je jasno zašto sa naši kerovi baš ne vole mnogo mora da je neki od njih drugoga zavrno za turu

Nisam znao da i tvoj Zik ima problem sa cuganjem?!? Smeko
Ovaj moj je solo drinker, ja nemam info, da cevči u društvu?

DakiNS

Lala kaže:

DakiNS kaže:

Lala kaže:

Nisam znao da i tvoj Zik ima problem sa cuganjem?!? Smeko
Ovaj moj je solo drinker, ja nemam info, da cevči u društvu?
Pitaj u grupi kada je Željo častio za pušku, pili smo pivo a zbog lajanja i moljakanja morao sam pivo podeliti sa Zikom. Pitaću sina da li čuva snimak kako Zik otvara flašu sa pivom,potom pritisne šapom grlo flaše da se podigne zadnji deo i liže pivo što curi. Pa Zik je stari poznati šljoker a tvoj Master može da bude pripravnik dok ga jetra ne izda

kosmajski div

-Marko- kaže:
sta mislite o ogrlici za dresuru pasa "TELETAKT"..???

koristite li vi to....i kako pas reaguje...???

lovac
Kolega Marko ,Teletakt je jedno izvanredno pomagalo u obuci pasa.Ta spravica je ubrzala dresuru i spasila mnoge pse od neupotrebljivosti i uz pomoc te sprave mnogi psi su postali korisni i privedeni svojoj nameni.Da ja tu napravu koristim skoro dvadesetak godina i to samo u pojedinim segmentima obuke.S Teletaktom treba raditi pazljivo da ti ne bi vise napravio stete, nego koristi.Svaki pas reaguje drugacije zavisi od jedinke, ali evo jos da ti kazem i ovo ,da svaki pas pre nego sto mu se stavi ogrlica mora da bude pripremljen za tako nesto.Sama priprema nije teska .Ovo je osetljivo pitanje i siroka tema za pricu ,pa bih ti ja preporucio da svakako rad sa teletaktom ili kako kinolozi kazu sa strujom, obavljas sa nekim ko ima u tome koliko toliko iskustva.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

Jank
 Pa drugari dooooobrano sam se ismejao dresuri vaših pasa, neka prepelice to nije ništa, moja Aska-E.Seterka jednom prilikom podiže se jato jarebica ja podignem pušku i oborim jednu, prva stiže moja seterka zgrabi jarebicu (ej ljudi jarebica je skoro tri puta veća od prepelice, ja vičem DAJ ASKA APORT a ona beži od mene prema potoku. Dok sam ja ljut prepunjavao moju pušku polako mi prilazi keruša, veselo maše repom i aportira mi samo glavu i šiju od jarebice....Ja ne mogu da verujem... Vidi kume šta mi napravi i dok kum prilazi da pogleda moj ulov ispred nas se diže zec mom kumu iza leđa. ja još nisam prepunio dok se kum okrenu, zec zamače u velikoj i gustoj trevi...Kažem U PI&DU MATERINU ode mi i zec.....Šta ću da ubijem omiljeno kuče ne mogu...Je%eš jarabicu.....ha ha ha....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,622,432 posete www.srbijalov.com