Obuka lovačkih pasa
|
roedeer |
Objavljen 04.01.2011. 15:52
|

Član

Upisa: 161
Pristupio: 26.11.2009. 13:30
|
sheytan kaže:
Na pochetq teme sam video recept "zamrznuta 'tica", po radi  nezvakanja divljachi. E, sad, moj NKD(3g.) voli da ize prepelizzu...  Kad kolege ili ja oborimo tichizzu, nastaje trka i borba choveka i zveri  ... Potrebno mu je bukvalno dva shkljoca vilicama(nekada koji pokret vishe) da je PROGUTA! 
Markira sve tichizze kao lud, nije zainteresovaT za aport fazana i zeca(OK, sve je to moja krivica), ali shto voli ove sitne da proguta... Qquuuuuu...
Da li je "zamrznuta 'tica" recept i za to, ili imate josh kojih ideja, isqstava i sl.?
Blagodarim unapred! 
Taj tvoj je baš posheytanio! 
Gde vidiš svoju krivicu što je nezainteresovan za fazana i zeca i kako to misliš da ispraviš?
Kako će on zamrznutu pticu da poveže sa toplom, neposredno po odstrelu?
Negde sam pročitao, možda i na ovom forumu, da se prejak stisak prilikom aporta otklanja tako što se aportak od zečije kože obmota bodljikavom žicom, pa će je pas pažljivo uzeti u usta i navodno tako odučiti od preteranog gnječenja.. da razmisliš u tom? pravcu Al ako t je proguta takvu..
Theory is nice to think about; facts determine the truth.
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 04.01.2011. 16:09
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
DakiNS kaže:
Hunter for ever kaže:
Da mlad sam i prihvatam svaku kritiku, ali kada psa samo malo cimnes on ce nastaviti dalje i dalje da vuce,zato treba biti odsecnije cimanje.Isto tako to moze da bude i problem ako pas to pogresno shvati i posle nece hteti da trazi. Da odsečanije cimneš ali bez izvrtanja na leđa kao posle dočeka nove godine
xaxaxaxaxa bez izvrtanja kao posle doceka.xaxaxa
 Engleski poenter 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 04.01.2011. 16:38
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
roedeer kaže:
sheytan kaže:
Na pochetq teme sam video recept "zamrznuta 'tica", po radi  nezvakanja divljachi. E, sad, moj NKD(3g.) voli da ize prepelizzu...  Kad kolege ili ja oborimo tichizzu, nastaje trka i borba choveka i zveri  ... Potrebno mu je bukvalno dva shkljoca vilicama(nekada koji pokret vishe) da je PROGUTA! 
Markira sve tichizze kao lud, nije zainteresovaT za aport fazana i zeca(OK, sve je to moja krivica), ali shto voli ove sitne da proguta... Qquuuuuu...
Da li je "zamrznuta 'tica" recept i za to, ili imate josh kojih ideja, isqstava i sl.?
Blagodarim unapred! 
Gde vidiš svoju krivicu što je nezainteresovan za fazana i zeca i kako to misliš da ispraviš?
Kako će on zamrznutu pticu da poveže sa toplom, neposredno po odstrelu?
Negde sam pročitao, možda i na ovom forumu, da se prejak stisak prilikom aporta otklanja tako što se aportak od zečije kože obmota bodljikavom žicom, pa će je pas pažljivo uzeti u usta i navodno tako odučiti od preteranog gnječenja.. da razmisliš u tom? pravcu Al ako t je proguta takvu.. 
Ja pitam, ne odgovaram! 
Uopshte ne mislim da ga forsiram previshe za APORT. Znachi, ne interesuje ga aport, a fazana i prepelice besprekorno trazi i markira... Sad je kasno, mozda se neshto moze i uraditi, ali nemam ziFaca...
Za zamrznutu pticu PITAM, ne mogu ti ja odgovoriti o povezivanju!
Gutanje je prevashodni problem, ne zvakanje!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 04.01.2011. 18:07
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sheytan, imao sam prilike da vidim solidan broj pasa, kako krckaju prepelice sa merakom, ali nisam čuo ni za jedan slučaj da je neko uspeo da reši taj problem.
Priznajem da mi je vrlo interesantno da gledam kad nastane trka za oborenom prepelicom - ko će pre do plena, jal lovac ili pas!! Samo čuješ iz travuljine 'NEEEE pi@da ti materina, PUUSTIIIII, FUUUUJJJJJ TOOOO, UBIĆUUU TEEEEE!!!!' i slični uzvici razočarenja, kad pas prvi stigne do plena (a obično bude tako ).
Još jedna stvar, uopte mi nije važno, druže, šta napišeš, ali tvoj način pisanja me obara sa stoliZZe 
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 04.01.2011. 18:10
|

Lovčina

|
^ 
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 04.01.2011. 18:14
|

Moderator

|
Ćuti bre, ne smem u takvim situacijama da se smejem, 'oće vlasnik takvog psa da se uvredi, pa začas nastane inZZident 
Nego moram da se cerekam ispod prsluka...
Nije prijatno vlasniku da takvu borbu vodi u svakom lovu na prepelice.
Mislim da je rešenje, prijaviti psa lovniku i lovnom inspektoru, da sakriva odstrel
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.01.2011. 07:56
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
sheytan kaže:
Blagodarim unapred!  Pokušaj probleme rešiti na sledeći način u lovištu prvo odstreli prepelicu dok je sveža omotaj je sa žičanom mrežom ona neće povrediti usta psu a sigurno neće gutati,žičana mreže neka bude gušća.Odradi dolazak na poziv kako treba i eto rešenja to moraš ponavljati nekoliko puta, znači u nekoliko izlazaka, a za aportiranje fazana najbolje odraditi prisilni aport ili mus aport, što znači da je prvi korak da ti pas na komandu uzmi primi aportok iz ruke u usta( najbolje aportok napraviti od platnene vrećice ispunjene piljevinom i peskom radi podešavanja težine i tu vrećicu opšiti fazanskim krilima, drugu veću vrećicu omotati zečijom kožom) Vežbom polako spuštaj ruku što niže i na komandu uzmi pas mora uzeti,dok ne bude na komandu uzimao aportok sa zemlje.Postepeno aportok udaljavati od psa uz komandu uzmi aport i na kraju aport. Postupak obično traje oko mesec dana .Do tada će pas shvatiti ko je vođa čopora i gazda. Ovo možda ne pomaže ali nemože da škodi |
|
|
|
Savic Marko |
Objavljen 08.01.2011. 14:14
|

Stari član

Upisa: 352
Pristupio: 14.02.2010. 18:17
|
sta mislite o ogrlici za dresuru pasa "TELETAKT"..???
koristite li vi to....i kako pas reaguje...???
 |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 08.01.2011. 14:26
|

Lovčina

|
DakiNS, hvala, videtju da to za prepelice mozda uradim na leto.
A prisilni aport - mozda je malo mator za takvu obuq... Bem li ga, ja sam kriv, kasno sam pocheo da bilo shta radim s njim...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.01.2011. 07:56
|

Admin

|
sheytan kaže:
DakiNS, hvala, videtju da to za prepelice mozda uradim na leto.
A prisilni aport - mozda je malo mator za takvu obuq... Bem li ga, ja sam kriv, kasno sam pocheo da bilo shta radim s njim...  Za prisilni aport nikada nije kasno samo budi uporan i upamti psi nisu glupi već naprotiv .Svaki tvoj propust iskoristiće u svoju korist. Ti budi dosledan i uporan i upamti jednu radnju nemoj ponavljati odjednom više od desetak puta jer će mu predstavljati preveliko opterećenje, zatim obavezno da bude gladan i kao najvažnije obavezna nagrada kada uradi traženo. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.01.2011. 07:58
|

Admin

|
I još jedno Sheytan kucaš li ti to po tastaturi LEVOM rukom |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 10.01.2011. 08:01
|

Lovčina

|

Qckam sa obe, da prostiš! 
Hvala i pozdrav!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.01.2011. 08:44
|

Moderator

|
Malo šale, na ozbiljnoj temi: ovo je po meni, vrhunac obuke lovačkog psa! Kad naučite svog psa, da donosi 'ladno pivo gazdi! 
Na slici je moj Master
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 10.01.2011. 08:47
|

Lovčina

|
Lala kaže:Na slici je moj Master 
A kad ispije vopi, bidne Disaster!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.01.2011. 08:52
|

Moderator

|
Već sam pisao, da mi je pas sklon alkoholu, i vino i pivo, čim snimi, startuje! Čak nasrće i na praznu ambalažu
Razmišljam da nabavim dreger, i da ga proveravam pre lova
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.01.2011. 09:02
|

Admin

|
Lala kaže:
Već sam pisao, da mi je pas sklon alkoholu, i vino i pivo, čim snimi, startuje! Čak nasrće i na praznu ambalažu
Razmišljam da nabavim dreger, i da ga proveravam pre lova  Lalo sada mi je jasno zašto sa naši kerovi baš ne vole mnogo mora da je neki od njih drugoga zavrno za turu |
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.01.2011. 09:15
|

Moderator

|
DakiNS kaže:
Lala kaže:
Razmišljam da nabavim dreger, i da ga proveravam pre lova  Lalo sada mi je jasno zašto sa naši kerovi baš ne vole mnogo mora da je neki od njih drugoga zavrno za turu
Nisam znao da i tvoj Zik ima problem sa cuganjem?!? 
Ovaj moj je solo drinker, ja nemam info, da cevči u društvu?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.01.2011. 09:45
|

Admin

|
Lala kaže:
DakiNS kaže:
Lala kaže:
Razmišljam da nabavim dreger, i da ga proveravam pre lova  Lalo sada mi je jasno zašto sa naši kerovi baš ne vole mnogo mora da je neki od njih drugoga zavrno za turu
Nisam znao da i tvoj Zik ima problem sa cuganjem?!? 
Ovaj moj je solo drinker, ja nemam info, da cevči u društvu? Pitaj u grupi kada je Željo častio za pušku, pili smo pivo a zbog lajanja i moljakanja morao sam pivo podeliti sa Zikom. Pitaću sina da li čuva snimak kako Zik otvara flašu sa pivom,potom pritisne šapom grlo flaše da se podigne zadnji deo i liže pivo što curi. Pa Zik je stari poznati šljoker a tvoj Master može da bude pripravnik dok ga jetra ne izda |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 10.01.2011. 17:11
|

Stari član

Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
-Marko- kaže:
sta mislite o ogrlici za dresuru pasa "TELETAKT"..???
koristite li vi to....i kako pas reaguje...???
 Kolega Marko ,Teletakt je jedno izvanredno pomagalo u obuci pasa.Ta spravica je ubrzala dresuru i spasila mnoge pse od neupotrebljivosti i uz pomoc te sprave mnogi psi su postali korisni i privedeni svojoj nameni.Da ja tu napravu koristim skoro dvadesetak godina i to samo u pojedinim segmentima obuke.S Teletaktom treba raditi pazljivo da ti ne bi vise napravio stete, nego koristi.Svaki pas reaguje drugacije zavisi od jedinke, ali evo jos da ti kazem i ovo ,da svaki pas pre nego sto mu se stavi ogrlica mora da bude pripremljen za tako nesto.Sama priprema nije teska .Ovo je osetljivo pitanje i siroka tema za pricu ,pa bih ti ja preporucio da svakako rad sa teletaktom ili kako kinolozi kazu sa strujom, obavljas sa nekim ko ima u tome koliko toliko iskustva.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 10.01.2011. 17:49
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Pa drugari dooooobrano sam se ismejao dresuri vaših pasa, neka prepelice to nije ništa, moja Aska-E.Seterka jednom prilikom podiže se jato jarebica ja podignem pušku i oborim jednu, prva stiže moja seterka zgrabi jarebicu (ej ljudi jarebica je skoro tri puta veća od prepelice, ja vičem DAJ ASKA APORT a ona beži od mene prema potoku. Dok sam ja ljut prepunjavao moju pušku polako mi prilazi keruša, veselo maše repom i aportira mi samo glavu i šiju od jarebice....Ja ne mogu da verujem... Vidi kume šta mi napravi i dok kum prilazi da pogleda moj ulov ispred nas se diže zec mom kumu iza leđa. ja još nisam prepunio dok se kum okrenu, zec zamače u velikoj i gustoj trevi...Kažem U PI&DU MATERINU ode mi i zec.....Šta ću da ubijem omiljeno kuče ne mogu...Je%eš jarabicu.....ha ha ha....B)
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|