Podmlatkari u lovu, da ili ne?
|
Jank |
Objavljen 12.01.2011. 22:14
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Dok naš kolega Sremac razrešava ove pravno-lovačke probleme ja ću vam još nešto ispričati ......mislim da je lek za dušu.....
Sledi nastavak .....LOVAČKE PRIČE......:uF
Naša najbliža komšinica Dara je živela na susednom brdu. Kuće su nam se dogledale. Nije nam bio potreban telefon, dovoljno je bilo da izađeš iz kuće, da se nasloniš na ogradu i povičeš njeno ime. Veoma brzo na prozoru ili ispred kuće se pojavljivao lik te dobre plemenite žene. Živela je sama, deca su joj se već rastikala po svetu u potrazi za boljim životom, muž joj je baš nekako tih godina otišao u večna lovišta zbog prevelike doze alkohola. Iako je uvek imala nekoliko krava, stado ovaca, živine i svinja hrabro se borila sa surovim životom na planini. Bila je omiljena među komšijama, uvek spremna da pomogne iako je u svojoj kući imala isuviše nezavršenog posla. Mi deca smo se prosto utrkivali ko će da joj nasecka drva za potpalu, da joj sa bunara donese sveže vode ili da joj nakosi džak zelene deteline za svinje. A Dara je to znala itekako da nagradi. Kod nje smo posle takvih sitnih poslova znali da popijemo najbolji čaj koji je ona spremala od lekovitih trava koje je samo ona poznavala i brala. Za decu je uvek imala nešto lepo, šolju toplog mleka ili parče tek ispečenog hleba namazanog pekmezom od šljiva koji je sama spremala. A zimi dođemo da joj očistimo sneg ispred kuće a kad završimo, Dara nam je već pripremila mali ručak, miris suvog, prženog mesa nas je prosto opijao. Zimi je dolazila kod moje majke, družile su se i poštovale. Do kasno u noć netremice smo gledali u nju dok je majci pričala svoje životne priče. A bila je živa enciklopedija, sa posebnom pažnjom smo slušali njene doživljaje sa vampirima, tim nadprirodnim stvorenjima koja su tu svuda oko nas a koje mi ne vidimo. Teško da je ko od nas mogao dugo posle tih priča da zaspi, mislili smo da će na nas da iskoči neki od tih Darinih mitskih bića.
Jednoga dana čujemo.zove Dara. Svi smo istrčali iz kuće i naslonili se na drvenu ograduMiljo, dođi odmah ovamo da nešto vidiš, pozvala je moju majku. Tada se svi poslovi momentalno ostavljaju i za tili čas svi smo se našli ispred Darine kućeDara je stajala naslonjena na otvorena vrata pomoćne zgrade i gledala unutra. Kada smo prišli prizor je bio jeziv.Na sve strane bili su razbacani podavljeni pilići a kvočka je unezvereno, raširenih krila gledala unaokolo i pokušavala da zaštiti samo jedno preživelo pile.Šta je ovo Daro? upitala je majka.Lasica, tužnim glasom tiho odgovori Dara, imala sam 14 pilića ostalo je samo ovo jedno
Lasica, ta najmanja zver među predatorima uspela je za samo nekoliko trenutaka da uništi čitavo leglo dvonedeljnih pilića..
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
aca |
Objavljen 12.01.2011. 22:33
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
lepa prica jank svaka cast tuzno je za daru i njene pilice  |
|
|
|
Jank |
Objavljen 12.01.2011. 22:53
|

Lovčina

|
Lasica, pa to je čudo prirode, u mom kraju se kaže....Gde god Lasica može da provuče glavu, ona tu prolazi tako da je veoma teško zaštititi se od nje a ima snage i veštine da udavi životinju nekoliko puta veću od nje same.....
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 12.01.2011. 23:01
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Jank kako se samo secas svih ovih prica..
 Engleski poenter 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 12.01.2011. 23:09
|

Lovčina

|
Hunter for ever....kako da zaboravim ovako lepe događaje....moram da priznam da ovde ima i ponešto tužno ali mislim da pleni neka toplina iz ovih priča....:uF
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 13.01.2011. 00:10
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Jank, vezano za prvi deo poslednjeg nastavka:
Kako je nekada tako malo bilo potrebno za sreću i zadovoljstvo?
A sada?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 13.01.2011. 00:13
|

Lovčina

|
Druže Sremac našoj deci danas ugađamo raznim stvarima ,...a upravo sam kroz ovu toplu priču pokazao kako male stvari mogu čoveka da učine srećnim....HVALA...na razumevanju.....B)
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 13.01.2011. 00:29
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Lepa i tužna priča. Ajd sledeća neka bude neka vesela.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 13.01.2011. 00:33
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
I ja glasam za veselu!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 13.01.2011. 00:33
|

Lovčina

|
Limune moram još jednu o Lasicama, o toj najmanjoj velikoj napasti a posle ću par veselih kao na početku....:uF
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 13.01.2011. 00:35
|

Lovčina

|
Dobro, vratiću se kasnije na Lasicu za sutra spremam priču o lovu na lisice pa ćemo videti....B)
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 13.01.2011. 20:02
|

Lovčina

|
A ovako smo se borili protiv nje......
Lasice su najveći neprijatelji seoskih domaćinstava u mom kraju. Zbog svoje male glavice, tankog izduženog tela mogla je svuda da se provuče.....Gde se ona pojavi po šupama i ambarima veoma brzo nestanu svi glodari, pacovi i miševi....Sa te strane može se reći da je bila korisna ali na njenom puti su se nalazili i mali pilići, mladi zečevi, domaći kunići, golubovi. Stric je uvek imao spremnu sačmaricu za borbu protiv ove male napasti. Ni ja joj nisam ostajao dužan. Vazndušna puška je za lasicu vrlo pogubna. Sa rastojanja oko desetak metara svaki pogodak je bio poguban za nju. Kada je primetim u blizini naše kuće odmah zgrabim moju vazdušaru marke Slavija, negde se pritajim i počnem vabljenje. Na cijuk miša ili pacova letela je kao luda. Dovoljno je bilo da nekoliko puta zacvrčim kao miš i ona je već u blizini , radoznala da vidi o čemu se radi. A onda hitro nanišanim i paf...........
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 13.01.2011. 20:05
|

Veteran

Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Jank kaže:
A ovako smo se borili protiv nje.
Price su odlicne imenjace, svaka cast! 
Pravo u centar!

|
|
|
|
Jank |
Objavljen 13.01.2011. 20:18
|

Lovčina

|
Hvala imenjače, ko bi rekao da tako mala životinjica zna da napravi takvu štetu....
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 13.01.2011. 20:26
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Jank, predlazem da predjes na temu ,,Lovacke price-stvarni dogadjaji'' vise lezi nego ova tema, a price su stvarno super Kod mene je pre jedno 2 godine kod mog druga usla u golubarnik i sve golube ubila i samo glave pojela
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 13.01.2011. 20:37
|

Lovčina

|
U pravu si Cvele pišem ovde iz ugla jednog dečaka ako si primetio moje priče i cilj mi je da ovo pročitaju mladi lovci da vide da su i nekada postojale lepe stvari i doživljaji......:uF
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 13.01.2011. 20:40
|

Lovčina

|
Cvele kaže:
Jank, Kod mene je pre jedno 2 godine kod mog druga usla u golubarnik i sve golube ubila i samo glave pojela 
upravo imam spremnu priču o tome koju ću postaviti pa pročitajte mislim da će biti isto zanimljiva....B)
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 13.01.2011. 20:44
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Jank kaže:
U pravu si Cvele pišem ovde iz ugla jednog dečaka ako si primetio moje priče i cilj mi je da ovo pročitaju mladi lovci da vide da su i nekada postojale lepe stvari i doživljaji......:uF Jank pravo mesto za tvoje price, mlade kolege ima sta da nauce iz njih, a i mene redovno vratis u detinjstvo kao da smo rasli zajedno.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 13.01.2011. 21:04
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Jank moj teca ima neku vazdusnu marke slavija na 15 metara razbijem teglu sa njom.Strasne su to puske.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 13.01.2011. 22:00
|

Lovčina

|
Limune druže, HVALA na podršci....cilj mi je da mladi ljudi zavole prirodu, lov da saznaju kako smo mi provodili detinjstvo kada nije bilo internete, mobilnih i televizije....:uF
|
|
|