Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Unošenje živih zečeva u lovište

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Unošenje živih zečeva u lovište
Limun
 mreza spremna
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Limun
 a ona mozda spava Grin

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Limun
 a rucak je bio super i druzenje posle hvatanja

Khalil Gibran

Indjijanac
 limune,dali sam bio u pravu kada sam rekao da je to doživljaj koji se pamti do kraja života?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Limun

Indjijanac kaže:
limune,dali sam bio u pravu kada sam rekao da je to doživljaj koji se pamti do kraja života?
Indijanac od kada sam bio prvi put u Backoj Topoli na hvatanju ni jedno od tada ne propustam, preporucio bih svim kolegama koji imaju priliku da idu na hvatanje zivih zeceva da to nikako ne propuste stvarno je nesto sto se pamti.Odobreno

Khalil Gibran

Limun
 sprman za u gajbu za transport
Limun priložio:
188600_271913306268147_1528512485_n.jpg

Khalil Gibran

Limun
 jos jedan lepi zekica
Limun priložio:
582503_271913309601480_228047720_n.jpg

Khalil Gibran

zoranp
 Nek vam je sa srećom Limune!!Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Podunavac
 Limune brate pripazi da se ovi vojvođanski zečevi ne otcepe od šumadinskih, i ne zatraže neku svoju autonomiju.Grin
Šalim se, lepo druženje i hvatanje divljači. Premda u mrežu više volim da hvatam ribu (pogotovo što ide Badnjak).Upecao se
A ona lija stvarno "tvrdo zaspala".Lisica
Tri prsta 2Kolce

Limun
 Hvala kolege na lepim zeljama. Podunavac uspavali je domacini zauvekGrin

Khalil Gibran

Limun
 https://www.faceb...mp;theater

Khalil Gibran

Podunavac
 Njima izgleda bilo lepo u gajbama kad nisu hteli napolje.Grin
Tri prsta 2Kolce

Kile_
 tata vidi zeca " daj pusku" Vebanje
Samo 300 i 4x4

Limun
 Juce smo ih hvatali u Novoj Crnji, iz tri pogona 74 komada puno bolje nego u Sajkasu. Izuzetno loviste, onoliko srna nisam video u zivotu,svaka cast domacinima za gazdovanje istim.

Khalil Gibran

draganpan
 Gde da nadjem za moje LU da kupim nekoliko desetina zeceva da malo ukrstimo sa ovim nasim postojecim da bismo povecali populaciju.
dobar pogled, bistro okOsmeh 2o

Lala
 Kolega Draganpan, ovih dana sam bio, nevezano za tvoje pitanje, u kontaktu sa par LU u Vojvodini koji su u ranijem periodu bili poznati po hvatanju zečeva radi naseljenja u druga lovišta. Situacija je sumorna, čak mi i jedan predsednik LU koji je do pre samo dve-tri godine hvatao zečeve, reče da ove godine čak ni njegovi lovci neće loviti, a kamoli hvatati zečeve!!! Nisam čuo da neko u Vojvodini ima živog zeca za prodaju!

Mrka kapa, kolega!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ultras035
 Auuuuuu...pa o cemu onda mi pricamo...znaci preti totalno istrebljenje u Srbiji...Kako se strucno radi na resavanju tog problema, nije ni cudo da ga nema!Ja mislio da ga bar u Vojvodini jos ima dovoljno ako u Cent.Srbiji to nije slucaj! Nervozan
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

PEZ
 Nekada smo mi, lovci, s juga zamisljali lovove na zeca u Vojvodini sada kako stvari stoje bice obrnuto.
Brojnost zeceva se na jugu iz godine u godinu povecava, pogotovo u brdskoplaninskom delu.
Uzroci nestanka zeca sigurno nisu ni lov ni raznorazni predatori.
Predatora ima i kod nas ali se priroda pobrinula da to izregulise na svoj nacin(bolje od svakog strucnjaka) i napravi nekakvu ravnotezu u odnosu predator-plen(u ovom slucaju zec)
Takodje, negde sam procitao da je najzdravija populacija zeca upravo tamo gde je cesto uznemiravan od strane predatora.
Ima logike jer da bi pobego predatoru zec mora biti u odlicnoj kondiciji, znaci potpuno zdrav. Kasnije u sezoni parenja za ocekivati je da se od zdravog maticnog fonda dobije i zdrav podmladak, sposoban za opstanak.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

PEZ
 Bojim se samo da ce nekakvom odlukom Ministarstva, da se stavi zabrana lova na zeca na neko vreme (kao u slucaju poljske jarebice)
na teritoriji cele Srbije pa cemo i mi juznjaci biti uskraceni za lepe lovove. Ma nije problem ni ta zabrana, ajd pravicemo pauzu neko vreme, kad bi se njome nesto postiglo, al sve mi se cini da ce to biti samo gubljenje vremena.
Opet se vracam na poljsku Jarebicu, zivi bili pa videli da li ce ova zabrana koja je na snazi nesto promeniti. Po tom pitanju sam pesimista, tesko da ce se za par godina dovesti u red ono sto je decenijama upropastavano. Jarebice i zeca ce ubuduce biti tamo gde ga i sad ima, gde je stabilna populacija i brojnost u blagom porastu, gde se priroda "ocistila" od raznih otrova i hemikalija ili nije ni bila uprljana(zatrovana) u velikoj meri. Tamo gde su ove vrste nestale ili nestaju nece se skoro vratiti. Zvuci pomalo surovo ali ako pogledamo, potpuno je realno.
Jedno je sigurno LOV i LOVCI sigurno nisu uzrok nestajanja neke vrste divljaci.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

gavra bakos

pez kaže:
Bojim se samo da ce nekakvom odlukom Ministarstva, da se stavi zabrana lova na zeca na neko vreme (kao u slucaju poljske jarebice)
na teritoriji cele Srbije pa cemo i mi juznjaci biti uskraceni za lepe lovove. Ma nije problem ni ta zabrana, ajd pravicemo pauzu neko vreme, kad bi se njome nesto postiglo, al sve mi se cini da ce to biti samo gubljenje vremena.
Opet se vracam na poljsku Jarebicu, zivi bili pa videli da li ce ova zabrana koja je na snazi nesto promeniti. Po tom pitanju sam pesimista, tesko da ce se za par godina dovesti u red ono sto je decenijama upropastavano. Jarebice i zeca ce ubuduce biti tamo gde ga i sad ima, gde je stabilna populacija i brojnost u blagom porastu, gde se priroda "ocistila" od raznih otrova i hemikalija ili nije ni bila uprljana(zatrovana) u velikoj meri. Tamo gde su ove vrste nestale ili nestaju nece se skoro vratiti. Zvuci pomalo surovo ali ako pogledamo, potpuno je realno.
Jedno je sigurno LOV i LOVCI sigurno nisu uzrok nestajanja neke vrste divljaci.

Sve što si napisao je apsolutno tačno. U Adi je nekada dok sam bio dete (negde do 68-70 god )bilo Jarebica u izobilju, a onda kao da je bio smak sveta . Jedva da imamo jedno do dva mala jata. I da nema zabrane , ne može se pucati na Jarebicu jer je NEMA. Nisi pesimeista nego si rekao (napisao) jednu gorku istinu, a to je. da ono što je upropaštano godinama ,neće se NIKADA dovesti u prvobitno stanje.Za zeca u lovišt "Gornji rit", kojim gazduje LU "Ada", tvrdim da su pored drugih prirodnih, faktora, krivi i rukovodioci ovog udruženja , a ne obični lovci jer su dozvolili prekomeran izlov i prodaju živih zečeva.
Po mišljenju mojih kolega lovaca, za prevazilaženje ove "zečije" krize treba pod hitno (mislim da je već kasno) nabaviti zeževe iz drugih lovišta zbog "Osvežavanja krvi" i naravno prekinuti svaki lov ,sve dok se ne ustsnovi zahtevani porast populacije. Sa jerebicom je to teže ,ali ne treba odustati obavezno treba raditi na veštačkom uzgoju i unošenju u lovište pod strogim nadzorom i kontrolom stručnih službi LU.
gavra bakoš

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovne karte, izgled i važenje PROPISI O LOVU 530 04.04.2021. 12:56
Požar u lovištu PRIRODA I EKOLOGIJA 123 22.12.2019. 16:21
Održavanje (čišćenje) karabina KARABINI 165 05.01.2019. 07:20
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,492,360 posete www.srbijalov.com