Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
slavaplana
 Pa mi smo dozvolili da razni ljudi koji vedre i oblace dosta dugo sebe ponovo stave u poziciju da odlucuju i da se pitaju za nas novac! Mi smo Budale svi zajedno sto dozvoljavamo da nas prestavljaju ljudi koji gledaju samo svoje dupe!!!!!

dragangolubovic
 Lalo, ovaj obračun između saveza i države je nama korist. Možda sada to deluje destruktivno, ali tako je. Što više savez gubi pozicije, manje novca ide od nas prema vrhu. Krenula je cena lovne karte sa 800 dinara, a trebala je biti 500 dinara. Vratiće savez sav novac koji je otišao naa privatne račune, za 100 godina ? Naša šteta, mnogo je to novca za kupovinu bilo koje divljači. Kad savez priča o poštenju, meni deluje kao naj-vic. Njihove priče i jadikovanja o nečemu gde je njihova rana a pričaju da su lovci ugroženi je čista laž. Ali kad počnu sa reklamom a lovci neupućeni, uspe im po neka žalopojka. A naš narod voli da brani "mučenike". To je poenta. ZivioRodjo
D.Golubović

Lala
 Dragane, ne vidim kako to ide nama u korist, taj navodni 'sukob' izmedju saveza i države? Ne razumem šta si hteo da kažeš?

Mislim da realno pravog sukoba nema izmedju njih, a i ako ima, ima samo oko promene načina šišanja lovaca. I naći će oni već modus da vuk bude sit, a lovci van stroja. (narodna poslovica novijeg datumaSmile)
Znaš kako kaže i ona druga poslovica: bilo da slonovi vode ljubav, ili rat, uvek nastrada trava na kojoj stoje!
E zato ja govorim stalno: BOJKOT, pa neće imati na čemu da stoje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 A šta će biti sa "Vojvođanskim lovcem" doo ako se LSV raspadne i prestane da postoji?
A nestaće, ako se LU opamete i shvate da im oni ne trebaju, a tume bi sačuvali svoje članstvo od plaćanja nepotrebne članarine!
Hoće li ostati u vlasništvu "drugova rukovodilaca"?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Ovako će to sada da izgleda:
Kunovac 1 je u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu!
Kunovac 2 je u LSV u stručnoj službi i u "Vojvođanskom lovcu" i u Komori!
Beuković i Zeremski, koji su Kunovca 2 i primili u LSV, "izdržavali" ga i njegovi su mentori, su u LSV i u "Vojvođanskom lovcu"!
"Vojvođanski lovac" planira da se bavi izradom planskuh dokumenata, i zatražiće licencu za te poslove od Komore!

Znači, Beuković, Zeremski i Kunovac 2, koga su prva dvojica "izdržavala", podnose zahtev Kunovcu 2 za licencu...i naravno dobijaju je!

Onda se pojavi Lorist, ili Lala, ili neko treći, i podnosi zahtev Kunovcu 2 za istu takvu licencu, čijim bi dobijanjem postao direktna konkurencija na tržištu "Vojvođanskom lovcu" u kome su i od kojeg žive Beuković, Zeremski i Kunovac 2.....i naravno da je ne dobija!
A i ako je dobije licencu, planski dokument ide kod Kunovca 1 na odobravanje, pa kada ga iz bilo kojih razloga odbije, LU će se naravno obratiti "Vojvođanskom lovcu" za izradu dokumenata, ili će se desiti da će se Lu, zbog navedenih veza i vezica, u startu opredeljivati za "Vojvođanski lovac", jer će planski dokumenti koje oni budu radili sigurno biti odobreni.

Ili jednostavnije:
"Vojvođanski lovac" doo, koji vode mentori M. Kunovca, Beuković i Zeremski, se bavi izradom planskih dokumenata i traži licencu za to, M. Kunovac daje licencu za izradu planskih dokumenata, a D. Kunovac odobrava planska dokumenta.
Vertikala do jaja.
Zar je moguće da niko ne vidi neograničenu mogućnost za zloupotrebe, i sukob interesa?

O ČEMU DALJE PRIČATI!
OVO JE PRIČA O LUDOM I ZBUNJENOM!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Nisam nikad do sada pominjao druge forume, ali mi je već pun tavan jednog prepametnog 'dugogodišnjeg radnika' i administratora Oscara, koji svako malo na svom forumu pominje ovde prisutne lovce i diskusiju ovdašnju, u negativnom kontekstu. Poslednji put smo danas nazvani 'tamo neki drugi', u kontekstu brisanja bilo kakvih linkova za informacije i upise objavljene na Srbijalov.
E pa kolega moj 'dugogodišnji' i 'dugojezičavi', bolje bi ti bilo da iskreno, precizno i istinito vodiš svoj forum, da ne farbaš ljude i ne juriš pare po forumu i po savezima i kancelarijama, da kažeš istinu ma kako loša bila! Možda onda članovi ne bi na tvom forumu citirali ovo što se ovde na Srbijalov piše. I možda bi te više cenili lovci, i više ti verovali, kada bi me poslušao. Uz to, svoje mišljenje i stavove nešto često menjaš, napišeš jedno, pa posle dva meseca tvrdiš sasvim suprotno, pa kad te uhvate u laži, onda brišeš prethodne upise!? I mnogo bre juriš pare, mnogo, po svaku cenu, makar se izblamirao...Bio sam svedok jednom prilikom, uživo sam video kako radiš, mene je bilo sramota kao posmatrača, veruj mi. A nisi ni znao ko sam, pa nisi morao da se pretvaraš. Neću da te podsetim kad je to bilo, samo da znaš da je vezano za lovačku garderobu.
Nemoj me (nas) javno pozivati da dodjemo tamo, treba prvo zaslužiti moj (naš) dolazak. Trenutno mi nisi interesantan za diskusiju.
Zloupotrebio sam temu, za odgovor. Prenesite slobodno kolegi ovo, ko je član tamo.
Meni ne smeta uopšte, kad se postavlja link za neki drugi forum, ako taj link vodi ka korisnoj informaciji. Oscaru smeta, šta da radim, nismo svi isti.

zoranp
 Lalo bojkot...ali ko Frown , pa nas ima ovde oko hiljadu na forumu od toga nas maksimalno dvadesetak vodi debatu i želi uopšte da razmišlja o ovome što nam rade dotični "stručnjaci"...nama za bojkot trebaju lovci,ali njih baš briga..bojkot bez masovnog odaziva lovaca nepostoji Cry
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75

zoranp kaže:
Lalo bojkot...ali ko Frown , pa nas ima ovde oko hiljadu na forumu od toga nas maksimalno dvadesetak vodi debatu i želi uopšte da razmišlja o ovome što nam rade dotični "stručnjaci"...nama za bojkot trebaju lovci,ali njih baš briga..bojkot bez masovnog odaziva lovaca nepostoji Cry

CryCryCryCryCryShockShockShockShockShocktU.atU.atU.atU.atU.a
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Zorane, aktvino na forumu skoro svakodnevno je oko 80 članova. Povremeno je aktivno još oko 60. Jednom mesečno poseti forum još oko 30. Malo za bojkot? Tačno.
Ali, svaki član ovde ima mogućnost da lobira u svojoj okolini. Ako sam ja u grupi od 15 lovaca, polovina će razumeti šta govorim, i kontam da će najmanje 5 podržati bojkot. E to je matematika. Ne pokreće se bojkot na forumu, nego na terenu, u LU.

Sremac75
 Lalo ali kada im kažeš da se zbog bojkota moraju odreći lova na određeno vreme???
Koliko će ih podržati bojkot?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Pa moraće da bojkotuju, pošto će veliki broj prestati da lovi zbog visokih troškova i članarine, a divljači nema-
Što bi rekli, prisilan bojkot, a Kamora i Savezi baš lepo rade u tom pravcu Smile

Sremac75
 Evo izvod iz Zakona o divljači i lovstvu:

III. LOVAČKA KOMORA

Osnivanje

Član 9.
Radi ostvarivanja i zaštite prava i interesa lovnih radnika i unapređivanja lovstva u skladu sa održivim gazdovanjem populacijama divljači, opštim interesom i opšteprihvaćenim međunarodnim standardima u lovstvu osniva se Lovačka komora (u daljem tekstu: Komora), kao profesionalna organizacija, sa pravima i obavezama utvrđenim ovim zakonom i statutom Komore.
Komora ima svojstvo pravnog lica koje stiče registracijom u Registar privrednih subjekata, u skladu sa zakonom kojim se uređuje registracija privrednih subjekata.
Sedište Komore je u Beogradu.
Za osnivanje i početak rada Komore sredstva se obezbeđuju u budžetu Republike Srbije.
Sastav Komore

Član 10.
Član Komore može biti lice sa najmanje srednjim obrazovanjem koje je u toku školovanja položilo predmet iz oblasti lovstva.
Članstvo u Komori je obavezno za lica koja obavljaju poslove izrade planskih dokumenata u lovstvu, stručnih poslova gazdovanja lovištem i poslova lovočuvarske službe.
Poslovi Komore
Član 11.
Komora obavlja sledeće poslove:

1. utvrđuje prava i dužnosti članova Komore i donosi kodeks profesionalne etike;
2. vrši upis i vodi evidenciju svih članova Komore;
3. izdaje i oduzima licence i o tome vodi evidenciju;
4. vrši vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada imaoca licence;
5. predlaže ministru nadležnom za poslove lovstva (u daljem tekstu: ministar) visinu naknade za korišćenje lovostajem zaštićenih vrsta divljači i visinu naknade za lovnu kartu;
6. posreduje u sporovima između članova Komore i između članova Komore i korisnika njihovih usluga;
7. vodi evidenciju izrečenih disciplinskih mera članovima Komore;
8. utvrđuje visinu članarine za članove Komore;
9. izdaje legitimaciju i identifikacioni broj članu Komore koji ima licencu;
10. obavlja i druge poslove predviđene statutom Komore.

Poslovi iz stava 1. tač. 3), 4) i 5) ovog člana vrše se kao povereni.
Organizacija i način obavljanja poslova iz stava 1. ovog člana bliže se uređuje statutom i opštim aktima Komore.
Na statut i opšte akte Komore saglasnost daje Ministarstvo.

Član 14.
Komora stiče sredstva za rad od članarine, naknade za upis u evidenciju, naknade za izdavanje licence, naknade za izdavanje izvoda iz evidencije, poklona, zaveštanja, donacija i drugih izvora, u skladu sa zakonom.

Licenca

Član 15.
Licencu za obavljanje određenih poslova u lovstvu može da stekne lice koje ima položen stručni ispit za sticanje određene licence, član je Komore i ima odgovarajuće obrazovanje, i to za:
1) izradu planskih dokumenata najmanje završene osnovne studije;
2) obavljanje stručnih poslova gazdovanja lovištem posebne namene najmanje završene osnovne studije, a za ostala lovišta - najmanje završeno srednje obrazovanje uz završenu specijalizaciju iz oblasti lovstva;
3) obavljanje poslova lovočuvarske službe najmanje završeno srednje obrazovanje.
Lice sa licencom može da obavlja određene poslove u lovstvu, samo ako je zaposleno kod pravnog lica koje je registrovano za obavljanje tih poslova.
Članu Komore koji je do dana stupanja na snagu ovog zakona položio državni stručni ispit, čiji se posebni deo odnosio na lovstvo i lovno zakonodavstvo, Komora izdaje licencu na lični zahtev.
Licenca se izdaje na neodređeno vreme.
Ministar bliže propisuje program i način polaganja stručnog ispita za sticanje licence, obrazac zapisnika o polaganju stručnog ispita i obrazac uverenja o položenom stručnom ispitu.

Poslovi za koje se stiče licenca

Član 16.
Licenca se stiče za:
1) izradu planskih dokumenata u skladu sa ovim zakonom;
2) obavljanje stručnih poslova gazdovanja lovištem;
3) obavljanje poslova lovočuvarske službe.

Postupak izdavanja i oduzimanja licence

Član 17.
Postupak izdavanja i oduzimanja licence sprovodi Komora.
Komora vodi evidenciju izdatih i oduzetih licenci.
Troškove izdavanja licence snosi podnosilac zahteva za izdavanje licence.
Organ Komore koji rešava o izdavanju i oduzimanju licence donosi rešenje o izdavanju, odnosno oduzimanju licence.
Na rešenje organa Komore iz stava 4. ovog člana može se izjaviti žalba ministru.
Žalba se izjavljuje u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja.
Žalba ne odlaže izvršenje rešenja.
Rešenje ministra po žalbi je konačno i protiv njega se može voditi upravni spor.
Postupak izdavanja i oduzimanja licence, kao i evidencija izdatih i oduzetih licenci bliže se uređuju statutom Komore.

Provera kvaliteta stručnog rada imaoca licence

Član 18.
Provera kvaliteta stručnog rada imaoca licence može biti redovna i vanredna.
Redovnu proveru kvaliteta stručnog rada imaoca licence za izradu planskih dokumenata vrši Ministarstvo, a na teritoriji autonomne pokrajine nadležni pokrajinski organ, i to u postupku davanja saglasnosti na planske dokumente.
Redovnu proveru kvaliteta stručnog rada imaoca licence za obavljanje stručnih poslova gazdovanja lovištem i poslova lovočuvarske službe vrši inspektor nadležan za poslove lovstva (u daljem tekstu: lovni inspektor).
Vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada imaoca licence vrši Komora preko ovlašćenog člana Komore.
Vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada imaoca licence vrši ovlašćeni član Komore koji ima isti ili viši nivo obrazovanja kao imalac licence čiji kvalitet stručnog rada proverava.
Imalac licence dužan je da sarađuje sa licem ovlašćenim za proveru kvaliteta stručnog rada.

Izveštaj o proveri kvaliteta stručnog rada

Član 19.
Lovni inspektor i Komora dužni su da Ministarstvu dostavljaju izveštaj o rezultatima provere kvaliteta stručnog rada imaoca licence i preduzetim merama u roku od pet dana od dana izvršene provere. 
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Lele, pa to će tata Kunovac sada da kontroliše rad sina Kunovca?! A sin Kunovac će da firmi Vojvodjanski lovac, u kojoj će možda raditi i praviti planska dokumenta, dodeli licencu! Pa kad tata sina uhvati da preispituje... Redovna kontrola će biti ujutro, za vreme doručka, a vanredna u podne, na kafi! A sve pod okriljem države i Komore!
A prijatelji će da 'strepe i drhte od brige' da li će dobiti licencu firma Vojvodjanski lovac!
Ovo je sprdnja na kvadrat! Postaje mi jasno.

Sremac75
 http://www.theful...rg/Camorra
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Odličan je član 10, tačka 6: Komora posreduje u sporu izmedju članova Komore i izmedju Komore i korisnika usluga
???
A da li se i koliko naplaćuju posredovanje?

Lala
 Koliko košta obnavljanje licence, i da li se redovne i vanredne kontrole imaoca licence naplaćuju? Ajd da se kladimo da će da se plaća!

Sremac75
 A biznis se širi:
http://www.naslov...asi/588050
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Grin Grin Grin

Samo jedan citat iz članka sa tog linka, gde Kunovac1 govori kako posluje sa švercerima:
''Nisam znao šta da radim sa dva ždrebeta, pa sam preko jednog prijatelja došao do nekog švercera koji je hteo da kupi jedno ždrebe. I tada sam doživeo veliko iznenađenje. Za ždrebe ponija dobio sam onoliko novca koliko moje komšije dobijaju za bika od šesto kilograma - priča Dušan Kunovac. ''

Da ne bude zabune, ovo je izjava istog tog Kunovca, koji je pomoćnik pokr. sekretara za poljoprivredu, zadužen za lovstvo! Sjajno!!! Možda je zato i dobio tolike pare, zato što je na funkciji, kako ne kapira?!? Pa dali mu veću cenu, misleći da neće da proganja švercera, čoveče!!!

Sremac75
 Pa zato se oni do jaja snalaze na ovom našem "divljem zapadu"!!!

Stari su to kauboji!!!

A sinčić narastao pa ga više ne zanimaju poniji, sada puca malo višlje-na Komoru!!!
Ali opet taja kupuje,obećava, gura, pomaže, namešta......
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 ...a tek da vidite gospodinovu lepu kuću i te prelepe uzgojne objekte za poniće konjiće..nisam ja hteo prvi,ali kako priča selo gospodin Kunovac je jaka faca još dok je u šumariji radio sa gospodinom koji je kažu u crno zavio tu ustanovu,a kad su završili poslovanje via pokrajinska zgrada,a sada još više....e vala žviždao sam 5 oktobra, ali volio bih opet, jer ovi su i Slobu zaj...i po igračkim sposobnostima,a od priče koju su imali kako će stare igrače skloniti, posta nova ulaze stari veterani u naše redove...e moja gospodo ...ma kakva evropa niste vi ni za albaniju...pa doveli ste nas da budemo gori i od nje...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,614,278 posete www.srbijalov.com