Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bushnell

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bushnell
nenadx
 Nedzade,cudi me da precizni nemci tako uopsteno upucaju karabine.Tako nesto bi bilo svojstvenije nama ali eto to nije slucaj.kako se menjaju vremena,tako i balisticki zakoni.........
Sta li nam ovaj podatak kaze??
O upucavanju,postoji tema pa se tamo moze o tome dodatno nesto reci.Pozdrav
Da,zaboravih,odlicno poredjenje za blazera i ...mada je i on za poneku kritiku.
Dobar pogodak

darkon
 Da ja imam R93,svakako mu ne bih stavio hakko optiku.
Medjutim ni hako nije za bacanje.Cak je bolji od mnogih optika koje se nalaze na nasem trzistu.Mislim da se prave u Japanu.
Sto se tice upucavanja,ja licno uvek dam neki plus od 3-4cm na 100m,ali opet kazem,to zavisi od vrste lova i daljine pucanja.

Pozdrav i dobar pogled.

nedzad
 da drugar upravu si da su nemci precizni i tu je bas poenta u upucavanju oruzja i tu su majstori, zato i pricam i rado delim svoje znaje i iskustvo sa mojim lovcima u domovini Srbiji.
Zelja mi je da sve sto je bitno, da i nasi lovci saznaju, jel nisam isao ovde za dzebe godinu ipo dana na kurs za lovacki ispit. (od nas 27 samo je 9 polozilo, a ja jedini stranac, xaxaxaxa)Grin al je svabama bilo krivo, stvarno je jako komplikovano ovde.
ovo nije zezanje, bas je tesko jel se polaze nekoliko dana ispit, i mora se sve znati od isekata, riba, drveta lovne i nelovne zivotinje agrarstvo sumarstvo i biologij i sve bolesti zivotinja, dresura pasa itd. itd. a posebno balistika i oruzje. B)
ako ima pitanja, samo pitajte! nov sam ovde pa mi cini, da vam odgovorim zadovoljstvo (i mi hocemo u eu uniju jel tako )
Lep pogled drugari

darkon
 Svaka cast za polozen ispit,koji se dosta razlikuje nego kod nas,ali ipak to sa +4cm i dalje tvrdim da nikako ne treba biti pravilo.
Veoma razliciti kalibri,razlicite konstrukcije i proizvodjaci municije,razliciti nacini lova,sve to ima svoje.

Sniper Hunter
 nedzade nisam najbolje razumeo zasto mora 4cm vislje na 100m nisam najbolje razumeo???Sta dobivam time??

nedzad
 Drugar sve pucaju isto kao sto su sve puske upucane kad se kupe, bilo koji kalibar i bilo koji proizvodjac preko mehanickog nisana svi biju na 100 m u crno. to je jedno.
A sto se tice optike, ide ovako: zasto 3 -4 cm vise, jel to je idealna putanja projektila, (skoro sve jedno koli kalibar) znaci na 50 m bije nize na 100 m vise a na idealnom pogodnom mestu 150-170-190-250 sve zavisi od tezina zrna, ustavari razantnost zrna. i sve je tako reci u predeli (srca 5 cm a srce je i vece) jel tako. ko tako upuca nema prebacja ili podbacaja, a sto je najvaznije ne lose pogodjenu divljac koja se muci i nemoze da se nadje posle jel tak drugar. a drugacije je se upucava za planinski lov jel ako ides u lov na planini sa tako upucanom puskom sigurno promasuje se ili najvise pogodak, ranjavanja noge. Ovo pisem (govorim sve iz iskustva ) molo ko od nasih lovaca zna za ovo ili ne praktikuje, bio sam i u KG zastavi cak, veruj te mi nemaju pojma, mehanicki znaju dosta da urade ali optika, ima jos da uce i te koliko. $aAa
jos jednom Lep pozdrav Darkon i ostalim drugarima i drugaricamaGrin

Sniper Hunter
 kako sada na 50 m nize ??? Koliko nize ja imam 8x 57 daj mi podatke kako upucavas ovaj kalibar sa municijom ppu tezine 12,7 g

a mehanicki nisan kod mog druga na ruskom iz18kipp 30 -06 cal na 50 m prebacivao centar za 25 cm sa ppu e sad ne razumem???

nedzad
 E ovako drugar Sniper Hunter. sve zavisi dali je tvoja puska 8x57 sa optikom, ako jeste onda to se automatski dobija na 50 m putem idealnog upucavanja kako sam ja naveo gore. ako je mehanicki kao kod tvog drugara a da ima takvih odstupanja kao sto si naveo moram da znam dali je puska nova ili starijeg datuma, a kao prvo bi preporucio da se municija drugih proizvodjaca jel tu moze da ima nekih odstupanja sto se tice mehanickog nisana, odstupanja, ali kao sto rekoh ako je stari model moze da ima vise razloga zasto odstupa toliko, kao lezanje cevi div oscilacije itd. nadam se da sam ti pomogao ako ima pitanja samo naprem.
lep pogled

darkon
 Nedzad,ne znam ko ti je radio u zastavi,pa imas tako lose iskustvo.U Srbiji ima veliki broj ljudi,koji su svakako strucni i rade po streljanama.Ja sam sa par godina profesionalnog bavljenja streljastvom,solidno upucen u ovu temu,pa zato i pisem tu nesto.
Ja upucavam na strelistu koje je duzine 100m.Posto mi je daljina pucanja u lovistu najcesce 150m,a poznajuci karakteristike municije koju koristim,dajem neki plus od 3-4cm.Ima ljudi koji ne pucaju preko 100m,pa ovde ne treba nikakve visinske korekcije,nego cist centar.
Jos si rekao,ako upucas kako kazes 3-4cm,na daljini od 150,170,200,250m nema razlike i da je sve u predelu srca.Razlika je 100m,sto nije malo,pa mora imati i pad,a pojedini kalibri na ovim daljinama imaju dobar pad.
Znaci ovaj plus,po meni nikako ne treba biti pravilo,vec u zavisnosti od lovca do lovca,stelovati po potrebi

Sto se tice upucanosti nove puske,tek kupljene,najcesce se mora vrsiti visinska korekcija,dok je po pravcu najcesce upucana.

Sniper Hunter
 Ma ja mislim da ima i neke tablice ako se ne varam??Confused

darkon
 Pa o tome se i radi.Grin

nedzad
 Upavu si darkon, neznam kako dolaze puske kod nas u srbiji na trziste, mislim kakvog end finisa kvaliteta. Ovde u namackoj sto sam kupio stvarno je sve bilo ok bez mane sto se tice oruzja bas tako upucano mehanicki kao sto sam i rekao (a sto se tice optickog upucavanja to je ovde pravilo 3-4 plus jedino ako ti nezelis). Jedino sam ovde imao problema sa jeftinim optikom, Hakko) bilo je pod garancijom odma sam bobio novu, ali nikad nisam bio zadovoljan dok nisam kupio Zeis. A sto se tice kragujevca kad sam ja tamo bio navodno nije bio taj stalni majstor nego kao neki iz produkcieje koji to radi tj. zamenjujega ali navodno svi su se kleli u njega kako je dobar, ispalio je skoro celu kutiju municije i nije uspeo da je upica kako treba, 30-06 zastavina to sam kupio bio za kod nas, kad idem u lov i optiku meopta artemis. Tako da sam ja to posle upucavo sam u lovistu, a i ti sam znas da to nije to da treba pravilan stalak itd. Inace znam da ima dobrih majstora kod nas u srbiji i te kako samo svi su oni rastrkani recimo u Pancevu gde sam ja nema neki da ja znam, tako da se mora po BG ZR ili sta ja znam.
Lep pozdrav darkon drago mi ja da mozemi i da se razumemo.
dobar pogled

darkon
 Nedzad,nije ni cudo sto imas lose iskustvo,kad nije uspeo da ti upuca sa jednom kutijom municije.$aAa
Sto se tice kalibra 30-06 i meopte artemis,po meni odlicna kombinacija.B)

nedzad
 Hvala drugar

AcaNik
 a zasto nisi upucavao u zavodu za ispitivanje oruzja i municije?
tu se upucava zastavino oruzje.

nedzad
 da sam to ranije znao sigurno bi uradio drugar,ali opet hvala, kupicu ja jos oruzja nadam se da mi nije polsednje.
drugarski pozdrav

Orke
 Dobro veče kolege lovci . Ja sam mladi član ovog foruma . Interesuje me kakva su iskustva sa Bushnell optikama iz serije trophy mene interesuje ona sa uvećanjem od 1,5-642 sa svetlećom tačkom u končanici . Montirao bi je na zastavin karabin u kalibru 7rem.mag. ili ako neko ima neki predlog za optiku sličnog cenovnog ranga u tom uvećanju .

Pozdrav !

arsa
 E Orke ja je imam i mogu ti reci da sam veoma zadovoljan i da za te pare nemas bolju. Jedini problem je sto ja mislim da nju vise ne uvoze( ma da sve ostalo iz programa Bushnell uvoze) a ti opet probaj da je nadjes i neces se pokajati.
lovac Joca i Luka srbijalov

arsa
 Slucajno duplirah postBesan
lovac Joca i Luka srbijalov

asivica
 Orke,imas u Loristu OPTIČKI NIŠAN Bushnell N.1.5-6x44 Trophy za 22 812,00 din.odi na njihov sajt pa pogledaj.Pozdrav.CompB)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bushnell Red Dot nišani OPTIKE I MONTAŽE 17 14.01.2020. 10:13
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,711,728 posete www.srbijalov.com