Nisam učestvovao, ne znam šta se dešavalo, i neću nikoga da hvalim ili kritikujem, samo mi upala u oči jedna Lalina rečenica, da se razmišlja o ukidanju kinoloških tema zbog svadja i usijanih glava. E pa gospodo administratori, na ovom forumu trenutno ima 2136 članova, i bar još 2 puta toliko gostiju, a Vi zbog nekih "usijanih glava" hoćete da nam ukinete temu koja je veoma posećena i čitana. Ako to uradite, onda i mene izbrišite sa foruma, a verujem da i većina ima isto mišljenje. Narodski rečeno, kod vas je i nož i pogača, pa lepo brišite sve što je neprimereno, pa kad vide da džaba pišu, valjda će odustati.
Loki kaže:
Nisam učestvovao, ne znam šta se dešavalo, i neću nikoga da hvalim ili kritikujem, samo mi upala u oči jedna Lalina rečenica, da se razmišlja o ukidanju kinoloških tema zbog svadja i usijanih glava. E pa gospodo administratori, na ovom forumu trenutno ima 2136 članova, i bar još 2 puta toliko gostiju, a Vi zbog nekih "usijanih glava" hoćete da nam ukinete temu koja je veoma posećena i čitana. Ako to uradite, onda i mene izbrišite sa foruma, a verujem da i većina ima isto mišljenje. Narodski rečeno, kod vas je i nož i pogača, pa lepo brišite sve što je neprimereno, pa kad vide da džaba pišu, valjda će odustati.
Druže moraš da budeš poslušan kao i ovi naši političari. Ne napreduju sposobni već poslušni i ne smeš brate da misliš svojom glavom.
Aca Velika Plana kaže:
Lalo da ti nesto kazem ovako tj. da te pitam:
kako bi se ti poneo da tebi neko ucini kao ovom pomenutom kolegi,ajd za ovo obracanje za vreme rucka sto ti kazes ok to jeste malo neuljudno,imas prva da se ljutis ali za nesto sto se na terenu desilo mislim da je bolje da presudi razgovor vecine koji su bili prisutni na tom kupu nego pojedinaca i sudije...koliko vidim covek je bio frustiran i nervozan a samim tim to je doslo do takvog ispada, i takodje koliko vidim po upisima velika vecina ucesnika sa tog kupa je nezadovoljna ako se ne varam.... bolje da ste ostali bez predstavnika nego sto ste napravili ovu svadju pa sad samo dolivate ulje na vatru B) pozdrav!
Aco takmičenje nisu demokratski izbori postoji pravilnik prema kojem se i ponaša. Svađu niko nije izazvao ,nego incident koji je ružan i ide na dušu počinioca , a ima lepo upisano da se po članu 20 pravilnika ulaže žalba i kada.E sada da li su tri ili četiri čoveka velika većina to je pitanje.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Čitam sve ovo, kao što sam čitao neke ranije izveštaje sa raznih takmičenja, i moram vam reći da sam stekao utisak da ste vi, kinolozi i oni koji se bavite uzgojem i treningom pasa, najsujetniji ljudi na svetu!
Vi ta vaša takmičenja ili izložbe doživljavate toliko ozbiljno da se retko kada desi da sve završi na opšte zadovoljstvo...a uglavnom se završi nekim incidentom, svađom, pljuvanjem...
Ne znam zašto je to tako .... razumem da boli nepravda....ali zar je moguće da je baš uvek neko oštećen?
Znam da ovim rizikujem gnev prozvanih, ali mislim da niko od vas ne bi trebao da se bavi lovačkim psima da bi pobeđivao na nekim ili kojekakvim takmičenjima ili izložbama i dobijao medalje, diplome...nego isključivo iz ljubavi prema svom pomagaču u lovu, i zbog onog najlešeg - uživanja u radu svog lovačkog psa u toku lova (bez publike i sudija)!
Pa šta će vam bilo čija potvrda o vrednosti (ne mislim na novčanu) vašeg psa???
Zar vi sami ne možete da procenite vrednost svog psa?
Hoćete li ga više voleti ako ima neku medalju više?
Hoće li neko da kaže da nijedan pas koji je bio u Baču i nije našao divljač, nije dobar?
Ili su te potvrde sa takmičenja toliko bitne zato što su direktno povezane sa vrednošću (sada mislim na novčanu) vašeg psa?
Ako se sve svodi na novac, onda je to u direktnoj suprotnosti sa svime što ja smatram odnosom između lovca i njegvog psa!!!
I onda razumem i toliku sujetu!
Ja toliko!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Aca Velika Plana kaže:
pa ne mislim ja ni na koga konkretno,i ja sam bio u slicnim situacijama pa sam cutao ipak znam kako da se ponesem,ali dve stvari mi nisu jasne kako to da na LK sudi sudija koji je i istog regiona,jos gore zna svakog takmicara ponaosob,maLo je i to kumovalo izgleda tom ispadu pa zato niko nije sporan da kritikuje i vredja,ajte molim vas ako ce mo da pricamo o LK u Srbiji gde je sve bio i uvek ce biti u smislu "ja tebi ti meni kao kum kumu pa da odemo lepo na veceru". ipak je bolje da svi ostannu po strani i da cute inace kada jedan progovori nece biti dobro po nikoga,zna se kakav smo narod a zna se i kakva su nam vaspitanja,to ce da traje dok smo zivi a u slozi tesko da ce mo se pronaci,to je cista realnos i sustin naseg naroda POZDRAV! B)
Ovo je vrlo veliko blaćenja sudija i organizatora,da sam na tvom mestu izvinuo bih se zbog loših insinuacija prema sudijama
Aca Velika Plana kaže:
Lalo da ti nesto kazem ovako tj. da te pitam:
kako bi se ti poneo da tebi neko ucini kao ovom pomenutom kolegi,ajd za ovo obracanje za vreme rucka sto ti kazes ok to jeste malo neuljudno,imas prva da se ljutis ali za nesto sto se na terenu desilo mislim da je bolje da presudi razgovor vecine koji su bili prisutni na tom kupu nego pojedinaca i sudije...koliko vidim covek je bio frustiran i nervozan a samim tim to je doslo do takvog ispada, i takodje koliko vidim po upisima velika vecina ucesnika sa tog kupa je nezadovoljna ako se ne varam.... bolje da ste ostali bez predstavnika nego sto ste napravili ovu svadju pa sad samo dolivate ulje na vatru B) pozdrav!
Aco takmičenje nisu demokratski izbori postoji pravilnik prema kojem se i ponaša. Svađu niko nije izazvao ,nego incident koji je ružan i ide na dušu počinioca , a ima lepo upisano da se po članu 20 pravilnika ulaže žalba i kada.E sada da li su tri ili četiri čoveka velika većina to je pitanje.
kazem neznam sta se desilo tamo zato i necu da komentarisem ali vidi se da je stanje u nasoj kinologiji a i u uopsteno odnosi izmedju lovaca kao kolega i kao drugara stvarno jadno i primitivno,delimo se na neke sekte,drustva kao da smo su politici,ovo vise lici na politiku nego na druzenje u lovu koliko sam ja prosudio,lepo sam rekao na prethodnom postu na sta smo svi spali kao lovci i prema tome ne moramo da se pravdamo ko je bolji a ko losiji,isti smo narod a razlicita narav i misljenje,svako ima svoju a bilo bi dobro da se ne bude strasti jer to moze da bude isto kao na prethodnim temama,zna se u kom pravcu ide nasa kinologija i u kom pravcu idu drustva a to na bolje naravno nije vec tonemo sve dublje i dublje... pozdrav B) i jos nesto ja neznam kad se neko pridrzavao pravilnika u tom kupu?? kolko vidim sudija je prvi prekrsio pravlnik ako se ne varam ako gresim ispravite me molicu !
Aca Velika Plana kaže: Ovo je poslednja opomena za neprimerene upise
Srbijalov Admin Tim
xi xi xi xi
Sad si malko na hlađenju pa se smej do mile volje!
Aca Velika Plana (Banovan 15.11.2011. 13:31) Datum isteka: 18.11.2011. 13:31 Razlog: Neprimereno ponašanje!
Srbijalov Admin Tim!*
Kolega vaši postovi su vrlo subjektivni i uvredljivi, ne poštujete osnovna načela etike kulture niti morala. Vrlo ste sujetni i incidentni, a u sebi nemate ni trunke sportskog duha. Molimo vas da vaše upise svedeti na kulturan nivo
Kolega Krstin ovaj forum nije komisija za žalbe niti neka arbitraža između zavađenih strana nego se bazira na normalnoj komunikaciji između članova koji su tražili dobrovoljno da se učlane, pa tako i vi. Kao član ja nemam nikakvo pravo da vređam druge članove foruma.Ono što se dešavalo na LKK tamo i ostaje, možemo na jedan kulturan i ljudski način da komentarišemo događaje i to treba da ostane na nivou naših mišljenja. Kada ste bili na takmičenju a piše i u pravilniku član 20, onda ste trebali iskoristiti svoje pravo na žalbu. To što tamo niste uradili je isključivo vaš problem.Ovde molim vas da konstruktivno učestvujete u forumu ukoliko to želite. Svako bira društvo u kome će biti
Dobio sam informaciju, da je žalba na sudjenje na LKK u Baču, stigla u LSV, i da će biti razmatrana na način koji je predvidjen pravilima. I to je dobro - neka oni koji su nadležni, kažu svoju reč.
Takodje, dobio sam informaciju da je organizacija regionalnog LKK u Baču ocenjena najvišom mogućom ocenom! To je meni lično bilo najvažnije, sve ostalo (mislim na sudjenje) spada u domen interesovanja nekih drugih: takmičara, sudija, komisija, organa i saveza. Moje kolege i drugari iz Bača, i ja, smo odradili organizaciju najbolje što smo znali i mogli, i to je prepoznato i ocenjeno najvišom ocenom! Toliko.
Ono što je ostalo 'nepokriveno', jeste ponašanje g.Krstina - kako će to dalje ići, i da li će biti i njegovo ponašanje zvanično razmatrano, ostaje da se vidi, ne znam, i iskreno, ni ne interesuje me više. Dovoljno ljudi zna ili je čulo, za istup g.Krstina, uključujući i predsednika LSV g.Pažina, tako da ja tu ne bih više dolivao ulje na vatru. Nadam se samo, da će iz ovog ekscesa, kolega moći da izvuče pouku, i da ubuduće dobro razmisli, kako će se ponašati, i na takmičenjima, a i ovde na forumu.
Ne želim nikom probleme, niti hoću nekom probleme da pravim, nekim zvaničnim prijavama (pa ni g.Krstinu), ali ako neko sam sebi želi da napravi problem, onda tu nema pomoći.
Loki kaže:
Evo ovako: već smo se konsultovali oko ovoga, i rešili smo da ubuduće momentalno reagujemo na svaki upis naročito na kinološkim temama, koji je van pravila foruma, i to na sledeći način: prvo opomena uz brisanje upisa (samo jedna), pa onda ban 3 dana, sledeće je trajni ban.
Želimo da zaštitimo i forum, i korektne članove, i goste koji ovo čitaju, od nekorektnih i nekulturnih upisa. Takodje, želimo da održimo ugled Srbijalov portala, a ne da dozvolimo da se forum zloupotrebljava na raznorazne načine!
Nemojte posle da bude, da nismo rekli.
Zahvaljujem se što ste moju primedbu uzeli u razmatranje, i doneli jedinu ispravnu odluku, kako bi nastavili da normalno funkcionišemo na ovom forumu.
Ovde su pisala 3 ili 4 čoveka, koji su bili učesnici LKK (od 20), tako da ne vidim odakle ti tvrdnja da je velika većina nezadovoljna; i ne kažeš, čime je nezadovoljna?
Lalao, ja nisam bio učesnik takmičenja,ali sam bio aktivan posmatrač. Dakle apsolutno sam nepristrasan,za razliku od tebe.Javljam se da ne ispadne samo 3-4 teksta na koje se pozivaš.
Evo kako ja vidim to takmičenje:
Kao prvo, sve što su napisali oštećeni učesnici je TAČNO, a naročito je istinit i tačan opis takmičenja Gospodina Bore Bucala, koji je ovde ne samo pravi Gospodin Lovac nego i ŠAMPION ovog takmičenja i to po trenutno važećem pravilniku.Gospodin Bora je direktno oštećen na ovom takmičenju, ali nije i jedini ,oštećeni su io svi takmičari,lovci ,kinoloz ,a ukaljan je i ugled KSV i KSS.
Neznam samo odakle sudijskom timu pravo da menjaju pravila i da ne priznaju "gol iz igre ,nego samo iz penala". U važećem pravilniku negde ne stoji da se ne sme pucati na fazana koga predhodno nije markirao pas i to NIJE VIDEIO SUDIJA. Na ranijim takmičenjima toga nije bilo. Ovo novo pravilo samovoljno je prvi put uveo sudijski tim na takmičenju u Baču ,i ako postoji zdrava klima u KSV i KSS ove sudije bi morale da odgovaraju. Opravdanje sudija za dodatak ovog pravila je "da se ne bi desilo da na svetsko prvenstvo dođe pas koji ne markira". Lalo ako neznaš da ti kažem ,svi psi koji su bili na takmičenju imaju radnu knjižicu i u njoj je upisano da imaju položen ispit urođenih osobina, a jedna od tih osobina je i "markiranje divljači". Pa baš te sudije koje su ovde i sudile su im i davale tu potvrdu ,te ne vidim zašto bi ponovo trebalo dokazivati da pas markira. Ako se za aport vrši provera bacanjem odstreljene divljači , zašto nije moglo da se proveri na sličan način i markiranje psa ako sudija ima sumnjiu to.
Dakle ova odluka sudija da uvede dodatni uslov u takmičenju je i dovela do velike bruke i sramote na suđenju.
Moram da kažem, da javnost zna, da sudije nisu imale jednake kriterijume na bodovanju ,jedan je na primer,za tu "marku davao po 15 bodova, a drugi 10".
Ocenske liste nisu pravilno popunjene za svakog takmičara , nije bilo potpisa ni pečata sudija.Obaveza svkog sudije je da to učini ,zar ne Lalo.
E, da ne duljim ,mada bih imao još mnogo toga da kažem, i ja pozivam takmičare koje je izabrao sudijski tim da i oni napišu, kao Gospodin Bora Bucalo,šta su oni to pokazali na takmičenju i po čemu misle da su zaslužili da idu dalje. Moj savet im je da bi bilo po kodeksu (na koje se stalno poziva Lala) da se iskreno zahvale sudijskom timu i priznaju da ničim nisu zaslužili da se plasiraju dalje i da predlože da nas na takmičenju predstavlja stvarni pobednik , Gospodin Bucalo Bora .
A tebi Lalo moram da kažem da si me svojim stavovima i pisanjem veoma iznenadio i razočarao ,a posebno ti se zahvaljujem što si mi otvorio oči i pokazao svoje pravo lice.
Gavro, ja ne želim nikoga da branim i ne želim da polemišem sa tobom o tvom viđenju stvari na takmičenju (dozvoljavam da je sve tako kako si rekao), ali mislim da si se obratio na pogrešnu adresu da iskažeš svoj protest!
Zašto prozivaš Lalu i stavljaš mu na dušu greške koje su napravile sudije?
Koliko sam ja shvatio njegove upise, on jeste bio pristrasan ali u tome što je insistirao da je njegova odgovornost i odgovornost njegovog LD bila organizacija takmičenja a ne sam tok takmičenja!
I bio je pristrasan jer mu je bilo krivo zbog incidenta koji je izazvao jedan od takmičara, i koji je bacio senku na celo takmičenje, pa i na organizaciju istog!
A i koliko ja znam nisi ni ti baš apsolutno nepristrasan, kao što kažeš!
E sad, šta te je u tome iznenadilo i razočaralo ti znaš najbolje, ali mislim da grešiš!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Čitam sve ovo, kao što sam čitao neke ranije izveštaje sa raznih takmičenja, i moram vam reći da sam stekao utisak da ste vi, kinolozi i oni koji se bavite uzgojem i treningom pasa, najsujetniji ljudi na svetu!
Vi ta vaša takmičenja ili izložbe doživljavate toliko ozbiljno da se retko kada desi da sve završi na opšte zadovoljstvo...a uglavnom se završi nekim incidentom, svađom, pljuvanjem...
Ne znam zašto je to tako .... razumem da boli nepravda....ali zar je moguće da je baš uvek neko oštećen?
Znam da ovim rizikujem gnev prozvanih, ali mislim da niko od vas ne bi trebao da se bavi lovačkim psima da bi pobeđivao na nekim ili kojekakvim takmičenjima ili izložbama i dobijao medalje, diplome...nego isključivo iz ljubavi prema svom pomagaču u lovu, i zbog onog najlešeg - uživanja u radu svog lovačkog psa u toku lova (bez publike i sudija)!
Pa šta će vam bilo čija potvrda o vrednosti (ne mislim na novčanu) vašeg psa???
Zar vi sami ne možete da procenite vrednost svog psa?
Hoćete li ga više voleti ako ima neku medalju više?
Hoće li neko da kaže da nijedan pas koji je bio u Baču i nije našao divljač, nije dobar?
Ili su te potvrde sa takmičenja toliko bitne zato što su direktno povezane sa vrednošću (sada mislim na novčanu) vašeg psa?
Ako se sve svodi na novac, onda je to u direktnoj suprotnosti sa svime što ja smatram odnosom između lovca i njegvog psa!!!
I onda razumem i toliku sujetu!
Ja toliko!
Moram da dodam i ovo :
Vaše ponašanje me podseća na situaciju kada se čovek oženi i kada mu imponuje kada mu neko sa strane kaže da mu je žena riba do jaja...pa još ako kaže "al bi ja to kresn'o"... a on bude presretan i svoju ženu voli više nego pre toga!
gavra bakos kaže:
A tebi Lalo moram da kažem da si me svojim stavovima i pisanjem veoma iznenadio i razočarao ,a posebno ti se zahvaljujem što si mi otvorio oči i pokazao svoje pravo lice.
Ma u redu, Gavro... Misli kako hoćeš. Samo ne znam koliko puta da ponovim, da ni ja, ni bilo ko od domaćina nema ama baš nikakve veze sa sudjenjem. Ako bilo ko smatra da je nešto problematično, postoji predvidjena procedura, kako se to rešava. A ako od mene očekujete da ja procenjujem odluke sudija, teško ćete to dočekati, a naročito da to činim u vezi Sanje - ona je za mene autoritet u kinologiji, a ujedno i administrator ovde na forumu, pa selektor reprezentacije, pa prva žena specijalsita za lovstvo, pa... da ne redjam, mislim da svi znate. Njena reč i njena odluka, i odluka njenih kolega na LKK u Baču, su jedino merodavni, za SUDJENJE na tom takmičenju! I nije ništa čudno ako jedan pas za marku dobije 10, a drugi 15 poena, ne markiraju svi psi jednako. I nema blage veze, da li je neki pas položio IUO, ako na takmičenju ne ponovi i ne pokaže ono što se od njega traži. Može i pas, kao i čovek, da ima loš dan, i da omane. Šta vi u stvari zamerate? Pristrasnost? Pogrešnu primenu pravila? Neobjektivnost? To je potrebno dokazati, ali ne na forumu. Nemojte brkati stvari!
Usput, koliko ja znam, nisi se ti takmičio, ali se takmičio tvoj sin, ti si iišao iza njega u turnusu, pa da ne bude da si baš nepristrasan. Zašto to nisi napisao?
I ni ti, kao ni tvoje druge kolege takmičari, opet ni jednom rečju ne pomenu ispad tvog kolege iz Kaća, i prema sudijama, i prema meni? Pošteno? Nećeš da se zameraš, ili šta? I onda ti pričaš o razočarenju i korektnosti?
Ponovo vas pitam: da li iko ima primedbu na organizaciju? Da li je nekom nešto nedostajalo? Da li je bilo divljači dovoljno? Da li su tereni bili dobri? Da li je doček i prijem gostiju bio u redu? Da li je neko ostao gladan, ili žedan? Da li je neko od gostiju bio zapostavljen, ili ne daj Bože vredjan? Da li je paprikaš bio preslan ili nedovoljno slan? To su pitanja za mene, i za organizatora, i za to mogu da budem prozvan, ako neko misli da treba. Tu je sve bilo cakum pakum, ali vam je očito sve drugo važnije, nego da se zahvalite domaćinu za organizaciju - opet, stvar opšte kulture svakog pojedinca. Domaćini su se svima vama zahvalili na dolasku, ali nisam čuo goste, da su se zahvalili na gostoprimstvu. Izuzimam g.Pažina i g.Knežića, oni su ljudi sa dobrim manirima, i zahvalili su se svakom od prisutnih iz organzacije.
Gavro, da ti kažem samo još ovo: moje pravo lice je ono što se vidi posle dve godine pisanja na forumu, i posle više razgovora sa mnom, i posle dužeg boravka u mom društvu, (što ti nisi imao prilike da doživiš), i posle mojih postupaka, koje neki znaju, a neki ne. Ja radim ono što mislim da treba, i kako treba, a ne radim da bih nekog oduševljavao ili razočaravao, nisam cirkusant koji pravi predstave, koje se ocenjuju. Ako se nekom trebam dokazivati, to je dokazivanje samom sebi, a ne drugima. Da li si ti razočaran ili nisi, to je tvoja stvar - niko se nije rodio, da je celom selu ugodio, pa nisam ni ja.
Posle ovog tvog upisa, mogu samo da ti kažem, da je razočarenje obostrano. Žao mi je što je tako.
Razmišljam nešto, a da vi možda želite mene da postavite izmedju takmičara i sudija? Pa da se, možda, iza mene ili preko mene, prepucavate sa sudijama i borite za ostvarenje svojih interesa, koje je jako lepo opisao Sremac, a koji su vezani i za materijalnu vrednost vaših pasa, čini mi se. Zaboravite na tu priču.
Ja mog psa posmatram kao svog kolegu u lovu, i debelo patim, ako ostanem bez psa (u zadnjih godinu dana, 2 psa sam izgubio nesretnim slučajem). Bojim se da bi neki drugi svoju žalost mogli da kvantifikuju brojem novčanica - ja ne.
Očito je da se u kinologiji obrće veliki novac, i da možda postoje ljudi, koji su od svog hobija ili ljubavi prema psima napravili biznis. A ako još usput i pobrkaju stvari, pa počnu mešati ljubav i pare, onda možda dobijete to što izgleda imate - umesto NAPREDNE, NAKARADNU kinologiju. I što su veće pare u igri, to je dreka veća -stara priča, koju ja znam odavno, posle svojih 50 i kusur godina, ne nasedam na to.
Jednu stvar sam propustio da istaknem, kada su sudije u pitanju: da im se zahvalim još jednom, svim sudijama u Baču, koji su sudili bez honorara!!!
Lalo, kad sam dokon, čitam i ono što me baš previše ne interesuje, kakva je i ova tema.
E, sad, po nekoj zdravoj logici, poslednja tvoja rečenica mi se nikako ne svidja. Zašto? Pa, sudije ne treba da sude bez honorara, ako već pričamo o oblasti gde se okreću kakve-takve pare! Sam taj podatak da rade BESPLATNO nešto što je uobičajeno da se radi za pare, može da unese crvitj sumnje...
Izvinjavam se, ja onako, ko pok. Mija, u prolazu...
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?