Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bushnell

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bushnell
petar
 Mogu samo da napomenem kolegama da za takav kalibar nikako ne bih preporucio jeftinu optiku kao sto je Bushnell. Ja sam se dvoumio za 7x64, izmedju jeftine nove optike, i skuplje polovne i na kraju naravno izabrao skuplju polovnu, jer znam neke ljude kojima se desavalo da zbog trzaja dodje do pomeranja koje je neprimetno golim okom, a mnogo umanjuje preciznost...lovac
Just like old times!

Orke
 Ljudi znam ja šta je dobro al se ne može . Ja na tom karabinu koristim od '93-će god. rusku optiku PO 3-940 u proseku sam pucao 15-tak do 20 metaka godišnje i ona je dobro funkcionisala , ja upucavam karabin jednom godišnje . Prošle godine sam pokisao ko miš na Mokroj gori na Tari u lovu na srndaća i tom prilikom mi je ova optika propustila vodu , pa me zato interesuje Bushnell . A pre 6-7 godina sam gledao mog dobrog druga sa one strane brda kako se otisnuo niz sipac , to je kamen veličine šljunka koji se spušta niz stranu , i leteo je tako jedno 80 metara nizbrdo a pušku je držao visoko u jednoj ruci naravno da se ne izgrebe Browning bar koji je kupio samo dve nedelje pre toga , naravno , završio je sav isgreban i iscepan ali baru se ništa nije desilo .

Coyot
 Petre ti lepo uzmi Bushnell-ovu optiku iz serije 6500 elite,pa ces videti koliko je ''jeftina i nekvalitetna''!!Ti posle kupovine i koriscenja napisi svoje misljenje a znam da ce biti drugcije od onog predhodnog sto si napisao!!!

petar
 Previse sam ja mlad lovac da bih uopste mogao da savetujem starije. Ali poznajem dosta ljudi koji koriste Bushnell i koji mi ga ne preporucuju. Takodje sam se pre kupovine posavetovao kod mog oca, a on je jedna velika enciklopedija o svemu sto je vezano za lov, tako da, ako mi on kaze da ne valja, niko drugi ne moze da me ubedi u suprotno. A ja sam ovde samo izneo jednu misao, koja je verovatno tacna, buduci da nije iz moje glave, nego iz glave mnogo iskusnijih lovaca. Inace nisam nigde mogao da nadjem Bushnell optiku koja ima cenu makar i pribliznu koliku ima neka optika mnogo ozbiljnijih proizvodjaca nego sto je taj tvoj Bushnell...Grin
Just like old times!

asivica
 Pero,kad hoces da das 200eur. za Bushnell strpi se pa daj jos 50-100eur. i kupi Leupold jer ja mislim da je mnogo kvalitetniji a jednom ga kupujes.Ja sam se razmisljao za Sutter za 90eur. ali ako me ubede a izgleda da hoce procicu ovu sezonu bez optike ali za sledecu ce biti ili polovna kvalitetna ili Leupold posto za Swarovski stvarno nisamam u situaciji.Razmisli.Hmmm
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

petar
 To se slazem asivica, zato i kazem za Bushnell. Ali ako pogledas 100 evra dodatnih je polovina od ukupne cene Bushnella, tako da je ako tako posmatras Leupold dosta skuplji. Ali sto se tice kvaliteta, tu nema dileme, Leupold je daleko, daleko, daleko ispred Bushnella i svih ostalih nekvalitetnih i jeftinih proizvodjaca. Ja bih stavio Leupold odmah iza Swarovskog i Zeiss-a, jedino je Leupold neuporedivo jeftiniji, a kvalitet mu je vise nego dostojan imena...B)
Just like old times!

asivica
 To ti pricam,mi smo dosta siromasni da bi kupovali jeftine stvari.Nadam se da razumes.B)
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

Cvele
 petre, u Bushnellu postoje vise modela, kao sto su Banner, Trophy, Elitte, i td, Banner je najjeftiniji model Bushnella, Trophy srednji, dok se Elitte moze uporediti sa Leupoldom bez problema, pa mozda i sa boljim optikama ! Nemoj da pricas kada nisi upoznat... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

AcaNik
 kad je baner los kakav li je tek elitSmean
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

petar
 Cvele, najskuplje sto sam ja naso od Bushnella je neki 3-9x40, cena oko 24 000 dinara, nista skuplje od toga nisam naaoa, a ta cena je oko 5000 dinara niza od najjeftinijeg Leupolda na nasem trzistu. Gledajuci Bushnellovu optiku po prodavnicama naisao sam samo na Trophy,Banner, Elite, serije 3200 i 4200 i Legend serije i na tubusima im je pisalo da su proizvedeni u Kini, Koreji i na Filipinima. Prema tome...;)
Just like old times!

petar

AcaNik kaže:
kad je baner los kakav li je tek elitSmean

Smean
Just like old times!

Coyot
 Petre znas kako ide ko kako razume tako i prica!Nije sramota neznati,pitati,sramota je pricati ono sto neznas!A ti ako nisi u mogucnosti da vidis,probas ili cak ''kupis''neku bolju optiku,niko ti nije kriv i nemoj je onda ni pljuvati!!!Mogu da zamislim koliko tek imas znanja o Leupold-u!Samo ce biti sramota ako te stave za administratora,jer ni sa jednim od njh nemozes stati rame uz rame!Nije ni trebalo da pisem ovo,ali stvarno nisi u Pravu!!!

darkon
 Coyot je naveo Bushnell Elite 6500 i ja se slazem sa njim sto se tice kvaliteta.B)
I njegova cena kaze kakav mu je kvalitet,a mala nije.
Bilo bi lepo Coyot,ako ga kojim slucajem koristis,da kazes koju rec o njemu.

petar
 Dobro Coyot, ajde, ja ne znam nista, nemam pojma ni o cemu, necu se vise ni oglasavati na ovoj temi, a od administratora cu zatraziti da obrise sve moje postove na ovoj temi. Cenim ako neko zna bolje neke stvari od mene, ali takodje cenim i argumente, a to prazna prica i presipanje iz supljeg u prazno ne vodi ni cemu. A tvoji komentari uzmi ovo, kupi ovo pa ces videti me ne doticu, dobro znam iz cega sam pucao i sta sam drzao u rukama. I dobro znam sta je americki Leupold, a jos bolje znam sta je Bushnell, filipinski, korejski, kineski i ko zna ciji sve ne, koji su poznati po "mnogo kvalitenim" proizvodima iz bilo koje grane industrije. Sad

A sto se tice sramote oko administratora i stajanja rame uz rame. Ja slobodno mogu da se pohvalim znanjem i iskustvom koje imam; steceno za samo dve svoje godine lovnog staza i sa samo nepunih 20 godina zivota. Mogu slobodno da kazem da imam iza sebe vise lovova i vise lovnog iskustva nego pola svih lovaca koji su duplo ili troduplo stariji od mene. Njanjanja

Ovim postom zavrsavam ovu prepirku, ako ti nesto nije jasno, javi mi se na PP, nemoj da zvrljas ovde i da odlazis sa teme Bushnell na temu prazna prica, i presipanje iz supljeg u prazno!! Smean
Just like old times!

Sniper Hunter
 i54.tinypic.com/5tvcw.jpg
A sta fali ovoim bushnellu ispaljivao po 100 metaka na dan
ne on ali pusqaGrin i nije mrdnuo vec 3godine

petar
 Koliko kosta ta optika Sniper Hunter? $aAa
Just like old times!

Sniper Hunter
 Platio sam 1500chf petre i izvinjavam se na gresci u postu koju sam ispravio nije 5 nego 3 god kako ga imam

Orke
 Ljudi nemojte zatezati ovde smo da razmenimo iskustva ,svako ima svoje mišljenje . Ja recimo mislim da je za jednog prosečnog lovca iz Srbije previše da da 1000 i više eura za optiku . U lovu na planini u pogonu pa i na čekama moguće su razne situacije za koje ni jedan proizvodjač neće priznati garanciju . Tako da ću da platim ono što mogu da prebolim . Drugo su oni koji sede po uredjenim čekama do kojih dodju džipovima i čekaju da im pogoniči nateraju divljač .

Sniper Hunter
 Orke apsolutno se slazem sa tvojim misljenjem da je skupo ali se ne slazem da busnel iz serija elite bas toliko ne valja i da je toliko ispod najeftinijeg leupolda ja neznam sta pise na optici u Srbiji jer nisam gledao ali na mojoj elite pise Japan posto vidim da se pise da na elite pise kina korea itd ne kazem mozda kod nas i pise to ali normalno koliko sam ja upucen trophy je korea banner kina a elite japan ili usa tako mi je pricao ovde u CH covek koji prodaje optike godinama i ne verujem da ima razloga da me je slagaoBye

brzi
 Ljudi vidim da se prepirete oko toga dali je bushnell iz kine, koreje ili japana. Sve su to fabrike koje su licencirane od bushnell-a. Problem je u tome što je naše tržište pre 10 god. preplavilo puno plagijata iz kine. Bilo ih je čak i na buvljim pijacama za 10-20 ev. Naj više plagirane firme su tada bile bushnell i tasko. Pod tim uticajem naši lovci misle da je i ovo danas što se prodaje isto. Tačno je da su ti plagijati bili kao dečije igračke pa se dešavalo da ispadne i sočivo. Međutim u zadnjih 5 god bushnell i tasko su otvorili svoje fabrike u kini a bushnell i na filipinima. To su fabrike koje rade pod licencom kao što sve velike firme kao najki i ostali imaju fabrike u kini. Tu se radi po specifikaciji matične fabrike i postoji kontrola. To vam je otprilike isto kao punto iz Zastave-kragujevac. Podela je takva da se top modeli rade u matičnoj fabrici a slabiji modeli u fabrikama sestrama. Ipak je kontrola dobra i to su dobri proizvodi.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bushnell Red Dot nišani OPTIKE I MONTAŽE 17 14.01.2020. 10:13
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,197,240 posete www.srbijalov.com