Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
SUMO
 E moj Neco. Sto bi rekao jedan stari ribar tu preko puta Belegisa - sine, ribarim 30 tak godina. Mnogo puta sam video da sa banatske strane na sremsku predje srna, srndac, svinje, vepar, cak i par grla jelenske divljaci ali da iz Srema nesto predje u Banat - NIKAD.
Neka se ne roguse Sremci, nisu svi isti kao ni u Banatu niti bilo gde, ali biser koji sam cuo u Sremu i to u Slankamenu - pitam lovca imate li srnece divljaci?
Ne, nikad je nismo ni imali......
LU Beograd i SG Rit imaju sjajne terene u plavnoj zoni Dunava, koji su takodje bez naselja. Najbliza naselja su Kovilovo, Vrbovski i Besni Fok. Prilicno udaljena od najboljih delova lovista. Sa druge strane su Belegis, Banovci, Surduk....uvek smo imali problema sa krivolovcima odatle. Srndac u bastu, svinje kad god, to malo jelenske divljaci kad dodje ... ne prastaju.
Tragovi u Forlandu su vodili ka mestu gde stalno vezuju camac, tako da ovo nisu napravili domaci.

Kolega Nenade, mislim da ovoj problematici najvise doprinose lovci dela Srema i dela Banata. Kad krenete od Opova do Panceva, pa dalje ka Uzdinu i Kovacici, nasli biste mnogo mesta gde imate ravno 0 grla srnece divljaci.
Takodje, nabrojana sela uz Dunav i malo dalje prema Ns takodje uspesno cuvaju nasu covekovu okolinuBravo 2

nenadx
 Da da behu one priče o stotinama srna iz Donjeg Srema,pa jel to još traje
Dobar pogodak

SUMO
 ne znam, ne videh slike, mada tamo ne idem cesto. Ovde u mom komsiluku i dalje cela kafana nestane kad stigne vest ``presla srna iz Rita``Shock

marlin
 Ova godina je pri samom kraju, da se upišem na ovu temu za naredna druženja. Comp

i49.tinypic.com/pp0rl.jpg

SUMO
 Sa Motajice su nekako najlepsi.

Ide pocetak polako. A i oni uskoro krecu da ciste rogove.

SUMO
 Nove generacije stasaju polako

arsa
 E druze moj stize nase vreme... Maj- lov, bagremova pasa, milina... Odobreno
lovac Joca i Luka srbijalov

SUMO
 Arso druze, nista lepse nego posle burne noci kaplje kisa sa grana, mirise bagrem svuda a ono rudi iza brda....

darkon
 Da, da, lepota jedna, maj mesec, miriše na sve strane, ptice, samo da nije onih akrepa od krpelja.
A kako je već mart mesec, eto očas posla i maja, okreće godina samo tako...

Evo jednog lepog od pre par dana, Aga ga markirao, a ovaj neće da se podigne iz trnjaka, pa to ti je.

img405.imageshack.us/img405/5665/srndca.jpg

SUMO
 LEP! Kad bi doziveo da prodju bar jos dve sezone......

darkon
 Ne lovim srndaća na tom delu terena, tako da to već nije u mojoj moći.
Inače, odlična genetika tu vlada.
Bio tu jedan staronja, gledao sam ga pre 3-4 godine, prelepih rogova, 30+cm dužine, ne verujem da je bio u zlatu, ali medalja sigurno.

Lovac Stari
 Jedan je vec ocistio i proteruje konkurenciju!
Dobar pogled.

SUMO
 Darko,
ima li koja sveza slika?
nisam podesavao datum na kameri koju nedavno uzeh na Fehovi, da ne bude zabune, slika je od pre dva dana.

marlin

SUMO kaže:
Darko,
ima li koja sveza slika?
nisam podesavao datum na kameri koju nedavno uzeh na Fehovi, da ne bude zabune, slika je od pre dva dana.

Ovaj ti okreno tur....baraba jedna. Odobreno

SUMO
 nije meni, nego kameriGrin

darkon
 SUMO, obilazio i osmatrao jesam, ali nisam slikao.
Imam dosta slika u arhivi, ali trenutno nijedna u kompu.

Korisna naprava. "Pošto košta", ako nije tajna?
Rogovlje deluje zanimljivo...

SUMO
 Nije tajna, 150 e.
U Plani ih prodaje covek sa 18.000 rsd. Ako imas tetku u Americi....mislim da su tamo jevtinije.
Dobra stvar kod kamera ove klase je sto nemaju nikakav blic i slicno.

ultras035
 da li mozete da izbacite neku sliku te kamere, marku, neku oznaku?Bas korisna stvar!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

arsa
 Sinoc sa klincima setam terenom, i opste odusevljenje!!! Za pola sata setnje tacno 24 grla srnece divljaci u grupicama od 3 i 4 komada. Aparat nismo poneli a dvogled neki njihov ne bas kvalitetan, ali su se klinci ekstra proveli. I nije lose za jedno Levacko-Sumadisko loviste... Pozdrav... ;)
lovac Joca i Luka srbijalov

SUMO
 To u onom ljubomorno cuvanom lovistuChut

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,634,912 posete www.srbijalov.com