Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
arsa
 Jeste druze bas u tom! A ti izvoli da lovimo zajedno... ;)
lovac Joca i Luka srbijalov

darkon
 SUMO, dao si mi ideju gde da potrošim još koji evro.
Preko bare dosta toga jeftinijeg, što bi nama lovcima koristilo, ali daleeeko.

Arso, svaka čast na gazdovanju. Lepota je videti i imati tako nešto, a posebno u tom tipu lovišta.

Evo dve slike, sad nađoh u računaru. Nije slikano skoro, a nije ni neki kvalitet slika, srndaći perspektivni...

Dva godišnjaka, rano proleće, a oni izašli kasno uveče na pašu. Pre 2-3 godine je snimljeno.

img850.imageshack.us/img850/2743/srsvr.jpg

I jedan, mislim da je "dvogodac", sa srnom, pre par godina snimljen.

img405.imageshack.us/img405/69/srsvr1.jpg

SUMO
 Darko,
dzaba kad to Arsa sam vrca medGrin
SUMO priložio:
debeli.jpg

dalibor

SUMO kaže:
Darko,

Foto Bravo 2
Hunting is a passion! Pas

arsa

SUMO kaže:
Darko,

Aha a ti bi da malo okreces centrifugu??? Njanjanja

SUMO
 Moze ako pozoves svastiku pa da mi pripomogne, jer sam nesto nevest oko centrifuge, eno stare stoji u magazi na tavanu.Kiss

SUMO
 Arso,
sta si se ucutao?Grin

Pozdravio te ovaj mail
SUMO priložio:
arsa1_1.jpg

Indjijanac
 za 20 dana počinje sezona lova na srndaća,valja upucati i pripremiti oružje,pregledati ostalu opremu i biti spreman za lov.
kod nas još uvek nije obavezno upucavanje oružja pred lov na strelištu,ali može da se i to desi da se uvede za koju godinu.mislim lično da to nije zgoreg uraditi.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

SUMO
 Lepo ja to pokazao na zadnjem DVD'u. I sam se iznenadih kako je sraf na leupold montazi popustio tokom vremena.

Nego brine me Arsa, nestao skrozConfused

arsa
 Mislim, gos'n MAGISTRE a odakle ti znas da ja uopste i imam svastiku? A i ako je imam mozda je neka onako "zimska", "trusna" ili "pozamasna" pa kad te ubaci u centrifugu tesko tebi !Njanjanja

Inace sto se tice mog nestanka, video si valjda da sam bio veoma vredan i napravio neke LOVNO-TEHNICKE OBJEKTE u mom novom (drugom) L.U. A i pravo da ti kazem imam neki bezvezni aparat kojim nisam mogao da uslikam jednog matorca sa 30-ak cm dugim rogovima bez ijednog paroska pa sam se malo smorio!!! Confused

I da, sraf na montazi ti nije popustio "tokom vremena" nego zbog toga sto pucas ko na svadbi!!!ROFL

arsa
 img228.imageshack.us/img228/7560/dscn2517e.jpg

Evo te neuspele fotorafije losim aparatom na kojoj se nazire kakav je to SRNJAK B)

Nikola Vojinovic
 Arso, neka pocne sezona pa da se slikate zajedno! ;)
Priroda, kerovi i lov!

arsa
 Tako je Nidzo nacicu ja nacin da ga bolje pogledate!!!Odobreno

SUMO
 Nidzo,
sto se tice srndaca, Arsa ti je gori od vlasnika harema. Sad jos i svaju cuva.
pa kao otkud znam. Kako rece Luka Laban ja sve znamGrin

Arso, nemoj tako, sad ce pojedinci da kazu ma drugacije je - nije tako Grin

arsa
 Evo upravo smo se vratili sa terena moji klinci i ja. Obilazak iz Nive u duzini puta od nekih 5 km. Ukupno 19 grla od kojih sedam srndaca. Tri prilicno jaka sesterca sa vec ociscenim rogovima i nijedan ispod 5 godina, tri srndaca u bastu od kojih dva sa vilama, i jedan sesterac ne stariji od dve godine, i jedan proslogodisnjak. Sve u svemu ja sam veoma zadovoljan.
Inace lov u mom maticnom L.U.Levac iz Rekovca na srndaca i vepra pocinje 16.5. ii nas osamdesetak lovicemo 45 srndaca+2 za komercijalu.
Za drugo drustvo u kome sam clan L.U.Kalenic iz Belusica nemam jos uvek podatke.

SUMO
 Lepo cuti Bravo 2
ps
i svaki put recite rukovodstvu - hvala lepo. Prosecno dobro loviste u Vojvodini obicno ima 3-5 za clanove a ostalo za turizam.

fotolovac
 Dok ova LD ispod proseka nemaju ni jednog srndaća za članove već godinama...... čak ni ako članovi hoće da plate.
Najsmešnije je što sam čuo da neka LU u isti broj po planu odstrela stavljaju i škart i trofejna grla pa tako ako odstrelite svih 5 trofeja, nemate pravo tući škartove koji vam ostaju u lovištu, sve moj do mojega....

arsa
 Vlado clanove upravnog odbora biramo mi lovci po sekcijama , oni su tamo da rade za dobrobit nas koji smo ih i glasali. Drugacije nece moci. LU zivi od nasih clanarina,dozvola i odstrela. Sasvim pristojno zaradjuju a mi smo zadovoljni uslovima. Nemaju potrebe za nekom enormnom zaradom(mislim na Udruzenje) a i mi to nebismo voleli,jer gde su velike pare tu je i LOVOkradja(citaj-kradja love). Za sada funkcionisemo lepo...Bravo 2

Nikola Vojinovic

arsa kaže:
Vlado clanove upravnog odbora biramo mi lovci po sekcijama , oni su tamo da rade za dobrobit nas koji smo ih i glasali. Drugacije nece moci. LU zivi od nasih clanarina,dozvola i odstrela. Sasvim pristojno zaradjuju a mi smo zadovoljni uslovima. Nemaju potrebe za nekom enormnom zaradom(mislim na Udruzenje) a i mi to nebismo voleli,jer gde su velike pare tu je i LOVOkradja(citaj-kradja love). Za sada funkcionisemo lepo...Bravo 2

Prava stvar!

Imam primer nekih LU iz okoline koje npr. ne dozvoljavaju svojim lovcima lov jarebice, dok je dozvoljen komercijalni lov! Po meni uvek treba ispostovati lovca - clana, koji je tu prisutan 365 dana u godini, brine, hrani i cuva divljac, na taj nacin ga odvracas od krivolova i dajes mu volju i zelju za radom!

Znam neka LU gde im godisnje "propadne" 20 i nesto srndaca za komercijalni lov, tj. ne naplate ih nikako, a kada bi ih ponudili svojim clanovima ili domacim lovcima za neke "razumne" pare, svakako bi naplatili bar nesto! Jer uvek je bolji vrabac u ruci, nego golub na grani!
Priroda, kerovi i lov!

zoranp

Nikola Vojinovic kaže:

arsa kaže:

Prava stvar!

Imam primer nekih LU iz okoline koje npr. ne dozvoljavaju svojim lovcima lov jarebice, dok je dozvoljen komercijalni lov! Po meni uvek treba ispostovati lovca - clana, koji je tu prisutan 365 dana u godini, brine, hrani i cuva divljac, na taj nacin ga odvracas od krivolova i dajes mu volju i zelju za radom!

Znam neka LU gde im godisnje "propadne" 20 i nesto srndaca za komercijalni lov, tj. ne naplate ih nikako, a kada bi ih ponudili svojim clanovima ili domacim lovcima za neke "razumne" pare, svakako bi naplatili bar nesto! Jer uvek je bolji vrabac u ruci, nego golub na grani!

NE PROPADNE TU NIŠTA MOJ NIDŽO, SVE TO ZAVRŠI U NEČIJEM ZAMRZIVAČU...SAMO SE TAKO ZVANIČNO VODE "NEISKORIŠTENI"!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,634,755 posete www.srbijalov.com