Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Neprimerena lovačka praksa naših lovaca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Neprimerena lovačka praksa naših lovaca
aca81

Sremac75 kaže:
Ovo je ponovo otišlo u pogrešnom pravcu!!!

Tema je "Neprimerena lovačka praksa naših lovaca".

Povod za diskusiju je dao jedan mladi lovac koji je napisao da je nezakonito lovio (sami on i otac) a što se kasnije ispostavilo kao preuveličavanje lovačkog umeća ili srpski laganje.

Povod je dao i Nikola Vojnović koji je reakciju na ovaj tekst nazvao "izlivom zavisti i ljubomore" i da mu to (ovaj forum) liči na "žutu lovačku štampu", ali i to što je isti pohvalio snalažljivost mladog lovca!!!

Sve drugo osim ovog je sporedno!

I ranije sam bivao iznenađen reakcijama kolege Nikole Vojnovića koji je po meni neprimereno reagovao (kao i sada) povodom rasprave na temi "Lov na srndaća", njegovim opravdavanjem nekih nelovačkih
fotografija, pokušajem diskreditacije jednog člana koji je na to ukazao, pa čak i pritiscima na mene da upise tog člana obrišem!
A taj lovac je nakon toga a zbog svojih komentara i primedbi, i lično trpeo pritiske svake vrste i od svakakvih ljudi što ni jednog trenutka ne pripisujem kolegi Vojnoviću (da ne bude zabune).
http://www.srbija...start=1500 (strana 76 i 77)

Zato Van temeNazad na temu

Problem kod pomenutog kolege je sto se svaki put poistovecuje sa prozvanim "lovcima" a iz kog razloga Confused umesto da osudi takvo ponasanje,ukaze na propuste a ujedno i prilozi olaksavajuce okolnosti ako vec hoce da pomogne.......problem nije jednostavan sto se tice nacina lova i ponasanja u planini pogotovu na jugu Srbije jer lezi duboko u proslosti i lovackom vaspitanju,potrebna je stalna edukacija i seminari kako bi se promenila svest kod starijih lovaca i na vreme ukazalo pripravnicima jer niko ne moze sacuvati loviste od nas samih Odobreno
DOBAR POGLED

Lala
 Ma pisaće se na ovoj temi još ihaajjj, vidim ja. I biće ljutnje, i svega što uz to ide. Biće verovatno i teških reči, pa zato molim članove Srbijalov foruma da uvek stave prst na čelo i da osude lošu POJAVU ili PRAKSU, a ne nekog pojedinca. Imena nisu bitna, bitno je pokazati šta je to loše u lovačkoj praksi u Srbiji.
Danas neku brljotinu napravi Marko, sutra isto to ponovi Janko, pa ako se budemo bavili imenima nigde nećemo stići.

Dakle, još jednom: pišemo o pojavama, a ne o imenima. Ako se neko prepozna u bilo kom upisu, to je njegov problem, to samo znači da je upis pogodio gde treba, pa taj koji se prepozna može samo da šišti, ili da ćuti (što bi bilo pametnije).
Cilj je da sutra neki Janko ne ponavlja propuste koje danas pravi neki Marko, i to je sve.
Lepljenjem etiketa neka se bave oni koji ostanu bez argumenata. Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Jank

Lala kaže:
Ma pisaće se na ovoj temi još ihaajjj, vidim ja. I biće ljutnje, i svega što uz to ide. Biće verovatno i teških reči, pa zato molim članove Srbijalov foruma da uvek stave prst na čelo i da osude lošu POJAVU ili PRAKSU, a ne nekog pojedinca. Imena nisu bitna, bitno je pokazati šta je to loše u lovačkoj praksi u Srbiji.
Danas neku brljotinu napravi Marko, sutra isto to ponovi Janko, pa ako se budemo bavili imenima nigde nećemo stići.

Dakle, još jednom: pišemo o pojavama, a ne o imenima. Ako se neko prepozna u bilo kom upisu, to je njegov problem, to samo znači da je upis pogodio gde treba, pa taj koji se prepozna može samo da šišti, ili da ćuti (što bi bilo pametnije).
Cilj je da sutra neki Janko ne ponavlja propuste koje danas pravi neki Marko, i to je sve.
Lepljenjem etiketa neka se bave oni koji ostanu bez argumenata. Smile

U bre Lalo ispametio si me..."šta li sam sad opet zgrešio"...pomislih u sebi....doduše bio sam u nekoj šteti ali to nije ovde tema...Chut
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala

Jank kaže:
U bre Lalo ispametio si me..."šta li sam sad opet zgrešio"...pomislih u sebi....doduše bio sam u nekoj šteti ali to nije ovde tema...Chut

Ma ti, generacijo, ni ne izlaziš iz štete, samo uskačeš iz jedne u drugu štetu, to te drži još od obdaništa! Grin

Jank
 Malo šale nije na odmet.
Detaljno sam pratio i ovu temu i smatram da je dobro da se ukaže na neke propuste ili neželjene pojave koje se dešavaju u lovu. Naravno, niko ne treba odmah da se nađe uvređenim ili prozvanim, ljudski je i grešiti ali je i moralno prihvatiti korisne i dobronamerne sugestije.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

bogoljub

Jank kaže:
Malo šale nije na odmet.
Detaljno sam pratio i ovu temu i smatram da je dobro da se ukaže na neke propuste ili neželjene pojave koje se dešavaju u lovu. Naravno, niko ne treba odmah da se nađe uvređenim ili prozvanim, ljudski je i grešiti ali je i moralno prihvatiti korisne i dobronamerne sugestije.....Bye

BravoZivioRodjoSrbijalov
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Lala

Gedza66 kaže:
Druze Lalo a da se ti manes ovakvih i slicnih upisa, jer si i meni, coveku ciji je secer u krvi uvek ispod normale, digao na vrednosti koje bi , da su se nastavile jos par dana, iziskivale upotrebu insulina...No no no

Druže moj Gedžo, kad su fondovi divljači u pitanju, seti se kakav problem ste imali pre nekoliko godina kod vas, dok niste počeli da radite i gazdujete kako Bog zapoveda, pa vam se fond divljači naglo povećao. I ne vidim što bih se manuo upisa koji pokažu kako ne treba zavaravati sebe i svoje kolege kako imamo divljači jer tako piše na papiru, a u lovištu kada prodješ, mrka kapa. Naslušao sam se ja tih priča. Vi ste u Vlasotince prošli tu školu u ranijem periodu.

Da se ja vratim na lošu praksu prikazivanja fondova divljači: imao sam prilike da vidim podatke koji se odnose na celu Srbiju, vezano za srneću divljač.
Da li je kolegama lovcima poznato da se prema zvaničnim podacima koje dostavljaju korisnici lovišta već 7-8 godina, ili skoro deceniju, u Srbiji nalazi konstantno PRIBLIŽNO ISTI BROJ grla srneće divljači, i da je taj broj, ako se ne varam, negde oko 100.000 grla sa razlikom od možda 3-5% gore ili dole?

E sad se ja pitam kako je moguće da posle skoro decenije vremena svake godine pojavljuje približno isti broj grla na brojanjima (govorim na nivou države). Pa to nije normalno, jednostavno!

Stručniji od mene mogu lako da izračunaju po dinamici razvoja populacije divljači koliko bi Srbija posle desetak godina trebala da ima srnećih grla. A nema ih!? Moja procena je da bi i posle odstrela (prijavljenog), i kad se doda na to broj koji strada na neki drugi način (uginuća, štetočine), fond ove divljači mogao godišnje biti uvećan barem za desetak hiljada grla - ali toga nema. Biće da su ovde krivolov i lovokradja najveći, a vrlo lako je moguće i da su podaci koji se dostavljaju sa terena netačni.
O ovom problemu sam imao prilike da razgovaram nedavno sa jednom osobom koja se prilično dugo bavi izučavanjem divljači (najviše se bavi srnećom divljači i zecom) u jednoj naučnoj instituciji, i koja je ozbiljan autoritet na tom planu. Na moje pitanje oko fondova divljači, samo je odmahnuto rukom uz komentar da podaci o brojnosti koji se prijavljuju 'nisu dobra osnova za neko ozbiljno istraživanje i analizu', pa shvatite kako hoćete.
Da li neko naivno misli da ovo što sam napisao ne vide i ne znaju ljudi od struke u stručnim službama lovačkih saveza, ili u državnim organima? Znaju, smeo bih da se kladim. Ja mislim da je samo pitanje vremena kada će ovo biti potencirano, a u nekim lovačkim glasilima sam nedavno pročitao rečenicu koju sam ja napisao pre par godina da je nemoguće da se u mnogim restoranima može naručiti srneći paprikaš tokom cele godine, i da će izgleda i tu biti provere odakle toliko srnetine na jelovniku.

Da li kolege lovci znaju koliki broj srneće divljači imaju u lovištu svog LU? Da li im je neko nekad pokazao te podatke koji se dostavljaju kao zvanični? Ko broji srneću divljač u vašem lovištu? Mislim da za većinu LU znam odgovore na ova pitanja.

Sad mi pala na pamet ponovo jarebica, ali ovaj put u Vojvodini: nedavno smo imali prilike da pročitamo u jednom lovačkom časopisu intervju sa jednim bivšim članom UO LSS koji je iz Novog Sada; u tom intervjuu čovek 'ladno izjavi da u novosadskom lovištu ima 4000 jarebica. A ta ista jarebica je u Vojvodini strogo zaštićena kao vrsta u nestajanju, nema je, i retki su vojvodjanski lovci koji su uopšte imali prilike da vide jarebicu u svojim lovištima!

ficha007
 Lala: "...a u nekim lovačkim glasilima sam nedavno pročitao rečenicu koju sam ja napisao pre par godina da je nemoguće da se u mnogim restoranima može naručiti srneći paprikaš tokom cele godine, i da će izgleda i tu biti provere odakle toliko srnetine na jelovniku...".

Lalo mislim da znam i u kojem glasilu i ko je to "pozajmio". Eto još jednog primera neprimerene lovačke prakse na delu. Pozajmljivanje tuđih rečenica, misli, dela od strane kolege lovcaROFL

Šalu na stranu, a vezano za brojanje divljači, jadno je to sve i toliko smešno oko brojanja ne samo srneće divljači nego divljači u opšte. Brojevi se friziraju, fingiraju a posle kada se pojavi neka kontrola ko onomad u VU Karađorđevo, pa kad napravi neko kontrolno brojanje biće: "Beš'te gaće po..ću vas".

Korisnici lovišta (LU) kao da ne shvataju da postoji realna mogućnost da neko dobro nadere (čitaj: uprava LU ) nakon jednog takvog kontrolonog brojanja koje bi sprovela neka kontrola iz Uprave za šume na primer...

Ljudi divljač je državno vlasništvo, dobro u opštoj upotrebi i treba se uzeti u pamet kod redovnog godišnjeg prebrojavanja divljači jer kako će upravnik jednog LU kome je država poverila na gazdovanje svoje dobro da se opere od odgovornosti ( nikako ) kada se utvrdi da srneće divljači, na primer, u tom lovištu ima daleko ispod "prebrojanog" broja. Ako je ima višak tim bolje, ali ako je manjak drastičan... i on i lovočuvari su u problemu.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75

Lala kaže:
.......
O ovom problemu sam imao prilike da razgovaram nedavno sa jednom osobom koja se prilično dugo bavi izučavanjem divljači (najviše se bavi srnećom divljači i zecom) u jednoj naučnoj instituciji, i koja je ozbiljan autoritet na tom planu.
...............

Nisam znao da si razgovarao sa Beuković Milošem, vanrednim profesorom?????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Evodija
 Ijuuu Lalo, pa ja sam prisustvovao jednom tvom razgovoru sa Kuvar na Skupštini LSV. Desilo se - ne ponovilo se.
E to što je kuvar vikao dok je šetao po sali - je NEPRIMERENA lovačka praksa jednog (što kažu zli jezici "doživotnog") rukovodeĆeg kadra. Jaooo

Lala

Sremac75 kaže:
Nisam znao da si razgovarao sa Beuković Milošem, vanrednim profesorom?????

A neee, pogrešio si, on je koliko znam više usko stručan za svinje i veprove.

Evodija kaže:
Ijuuu Lalo, pa ja sam prisustvovao jednom tvom razgovoru sa Kuvar na Skupštini LSV. Desilo se - ne ponovilo se.
E to što je kuvar vikao dok je šetao po sali - je NEPRIMERENA lovačka praksa jednog (što kažu zli jezici "doživotnog" ) rukovodeĆeg kadra. Jaooo

Da, cenjeni je tada bio onako baš u elementu, od tada i potiče ovde odomaćeni izraz 'serendanje po internetu', ostale izraze ne koristimo jer prelaze granice elementarne pristojnosti i kulture. Dirnuli cenjenog upisi koji su bili protiv njegovog načina rada, pa se malo 'otkačio'. Kasnije je u jednom drugom razgovoru sa mnom svoj prethodni scenski nastup je pravdao nervozom i gubitkom kontrole, da je bio iznerviran. A još kasnije je čak od mene tražio jednu uslugu u Futogu, vezano za šumadince, kad predlozi UO LSV nisu prošli na skupštini (bio si i tamo).
A kad se gubi kontrola i prelazi na vikanje? Pa kad nema argumenata. Možda mislio da će me poplašiti?
Trećeg razgovora ne verujem da će biti. Smile
Nisam hteo da kao neprimereno pomenem restoran u Sonti i 'prstenovanje', jer ne znam da li je u pitanju praksa ili izolovan slučaj? Grin

Lala

ficha007 kaže:
Lalo mislim da znam i u kojem glasilu i ko je to "pozajmio". Eto još jednog primera neprimerene lovačke prakse na delu. Pozajmljivanje tuđih rečenica, misli, dela od strane kolege lovcaROFL

Ficho druže, koliko puta su moj neki upis ili vest sa naslovne strane preuzimali? Nemam ja ništa protiv toga, samo uz uslov da kao izvor navedu 'preuzeto sa Srbijalov'. Jedan jedini put sam intervenisao kada je u jednom istom broju jednog časopisa objavljeno 4 (četiri) moja pisanija, bez navodjenja izvora. Čak su i na Loristu kopirali delove mojih upisa, a pre desetak dana su kopirali i ceo Slavin upis na temi ustanovljenje lovišta, ali nema šanse da napišu da je to sa Srbijalov, nego kažu da je 'sa jednog drugog foruma' hahahahaha pa jeste, oni su najprvi, svi ostali su drugi! Grin
Pa za časopis Lorist su u dva broja pisali o punjenju lovačkih patrona, što je bata Sniper sa kolegama ovde na Srbijalov fenomenalno elaborirao. Posle je dobio lepu zahvalnicu za to, toliko lepu da više nikad posle toga nije otišao na Lorist forum.
Nek preuzimaju, ne marim, ali da se zna da je nešto sa Srbijalov. Zato se i piše, da bi se čitalo.

Max011
 Pa za časopis Lorist su u dva broja pisali o punjenju lovačkih patrona, što je bata Sniper sa kolegama ovde na Srbijalov fenomenalno elaborirao.

Samo malo da te ispravim uvaženi kolega zarad istine . Članak u Loristu je napisao i potpisao kolega Sniper hanter u redigovanju članka imao je moju malu pomuć. Učinio je to dobrovoljno o okviru serije tekstova o popularisanju ispravnog načina punjenja municije. Dakle on je autor teksta i tekst nije skinut sa ovog foruma! Toliko o tome a ako ne veruješ meni možeš pitati Dejana.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

nidzamotocross
 Čika Lalo, ako se sećaš tvoje pisanije o Hiperkalemiji kao uzroku smanjenja populacije zeca, od reči do reči te neko beše citirao, pa reče jedva ''Jedan kolega sa jednog foruma''. Na moje opažanje, da ne bi bilo loše pomenuti bar ime tog kolege, neko reče ''Pomeni ti ako znaš, ako ti je to bitnije od same Hiperkalemije''. Confused

Pa ako to nije stvar neprimerene prakse lovaca, stvar je osnovne kulture. Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Lala

Max011 kaže:
Samo malo da te ispravim uvaženi kolega zarad istine . Članak u Loristu je napisao i potpisao kolega Sniper hanter u redigovanju članka imao je moju malu pomuć. Učinio je to dobrovoljno o okviru serije tekstova o popularisanju ispravnog načina punjenja municije. Dakle on je autor teksta i tekst nije skinut sa ovog foruma! Toliko o tome a ako ne veruješ meni možeš pitati Dejana.

Da, znam da je Dejan to potpisao, ali se pisanje u Loristu bazira upravo na onome što je pre toga bilo pisano na Srbijalov. Da ne bude zabune, cela ta tema oko punjenja patrona je Dejanova zasluga i zasluga ostalih kolega punjača, isključivo. I dobro je što je objavljeno u časopisu. Ali kad to neki drugi momci zaborave, ili ne znaju celu priču, onda to bode oči.

Naravno, Jeremija je uočio dobru i atraktivnu temu i pametne upise kolega ovde, pa iskoristio za svoj časopis, i ni to nije loše. Medjutim, loše je to što se posle toga Sniper Hunter više nikad nije pojavio na forumu Lorist, a znam da ima dobre razloge za to.

Čujem da se u ovom sukobu dela forumaša dva foruma počinju primenjivati neke metode 'pisama podrške' ili slično? A hoće li biti i mitinga podrške?!? Grin
Zamolio bih neke od učesnika ovog sukoba da me prestanu trpati SMS porukama i pokušajima poziva. Svako je rekao ono što je imao (ja nisam baš sve, nešto i čuvam kao rezervu), i nemam nikakvu potrebu da se bilo kome pravdam za bilo šta, kao neki koji se ubiše pišući i obrazlažući, u želji da pridobiju nekakvu podršku ostalih. Ja znam dobro kako je šta bilo, džabe truda da se izokrenu dogadjaji. Bolje da ćute momci, mnogo bolje.
A svako češe ono što ga svrbi. Smile

Svega ovog ne bi bilo da je momku čiji je upis bio inicijalna kapisla za ovaj sukob neko na vreme skrenuo pažnju na neoprezan upis. A taj koji je trebao da mu skrene pažnju je administrator pre svega, a posle toga starije kolege.

slavaplana
 Ja bi te trpao porukama ali si mator ............HaHaHa

Max011

slavaplana kaže:
Ja bi te trpao porukama ali si mator ............HaHaHa

Ebiga Lalo nije tebi lako... sa tolikim trpanjem Sme�an
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Lala
 Polako, vas dvojica, polako... Prikočite. Nije baš momenat za tu vrstu zezanja koju plasirate, pa ako već niste mogli nešto konkstruktivnije napisati, niste ni ovo morali.

ficha007
 ...pošto sam i na forumu Lorist postovao deo iz Kodeksa lovaca red bi bio da to učinim i ovde.

KODEKS LOVACA

Međusobni odnosi lovaca

Član 27.

Lovac se prema drugim lovcima ponaša onako, kako bi želeo da se drugi lovci ponašaju prema njemu.

Član 28.

Lovci su međusobno lovački drugovi, bez obzira na naciju, veru, rasu, društvenu ulogu i položaj ili političko opredeljenje.

Lovac je prema lovačkim drugovima pošten i ne sme dopustiti da materijalna korist utiče na njegov odnos prema drugim lovcima i divljači.

Lovački drugovi međusobno ravnopravno učestvuju i pomažu se u lovištu i u društvenoj sredini.

Lovac je dužan da redovno i stalno usavršava stručno znanje. Svoje znanje i iskustva lovci prenose na mlađe lovce, koji treba da poštuju iskusne i ugledne lovce i da uvažavaju njihove savete.

Član 29.

Lovci su obavezni da poštuju i štite svoju lovačku organizaciju.

Lovci treba da jačaju ugled, čast i dostojanstvo lovstva, i da izbegavaju radnje zbog kojih bi se u javnosti smanjio ugled lovstva.

U svom ophođenju, lovac mora voditi računa o ličnom ponašanju u skladu sa načelima etike i Kodeksa lovaca Srbije, tako da jača ugled lovaca i lovačke organizacije.

Lovci treba da budu otvorenog srca i dobronamerni. Ne treba da zlonamerno kritikuju mišljenja drugih lovaca. Informacije na osnovu kojih lovci odlučuju ili čine, treba da budu istinite, a izjave ne smeju biti lažne i zavaravajuće. Ako se pokaže da su se ponašali pogrešno, treba da se uvređenom i javnosti izvine.

Lovačke priče mogu učiniti veselijim društvene susrete, a ipak ne smeju biti nikada uvredljive i štetiti ugledu lovaca i lovačke organizacije.

Član 30.

Lovci su dužni da brane čast, ponos i plemenitu lovačku tradiciju. Bez oklevanja treba sami da razotkriju nezakonitosti ili nemoralno ponašanje svojih drugova i drugih lica, ako se stvar odnosi na divljač, zaštitu prirode ili lovstvo.

Lovac ne treba da se povezuje i podržava osobe ili postupke koji su suprotni moralnim standardima ili zakonu, koji mogu ugroziti prirodu, divljač, genetsku raznovrsnost, ekološku ravnotežu ili su predmet drugih interesa, koji nisu plemeniti i u skladu sa strukom.

Zabranjeno je postupati na način koji vređa, dovodi u pitanje čast ili baca mrlju na stručnost lovca, uključujući političke, socijalne, ekonomske ili pritiske administrativne prirode.

U svakom slučaju, lovac mora sam prosuđivati o svom delovanju i mogućim posledicama po prirodu, divljač i lovstvo.

...mnogi su se "pozaboravljali" izgleda, pa ko velim da ih podsetim na neke etičke, moralne i ljudske norme koje treba da krase lovca.

Tema je po meni jako dobro "pogođena", jako je puno neprimerenih ponašanja kolega lovaca, a oni koji odluče da postuju slike na ovaj ili bilo koji drugi forum koje se ne slažu sa važećim zakonskim normama ne treba da se ljute ako im neke starije i iskusnije kolege ukažu na propuste.

Stari lovci ne treba da "advokatišu" mladima u ovakvim slučajevima, da ih brane, nego da im ukažu gde su propuste napravili kako se isti u budućnosti ne bi više ponavljali.

Postujući na forum slike iz "sumnjivih" lovnih situacija mogu najviše sebi da naškode, a potom i lovačkom udruženju gde su članovi jer mogu da "prizovu" inspekcijske kontrole a epiloh njihovog rada mogu da budu veoma velike kazne za prekršaje i privredne prestupe koje LU treba da plati, a mladi lovci mogu da podobijaju krivične ili prekršajne prijave.

Ukoliko želite da postujete slike prvo dobro razmislite, a zašto ne i kontaktirajte na PP admine sa ovog ili bilo kog drugog foruma i pitajte ih za savet da li takvu sliku da kačite ili ne.

Lalo pitanje za tebe: da li je neprimerena lovačka praksa i ponašanje kada sadašnji predsednik LSS-a "raubuje" neke moje ideje o kojima sam ovde pisao a vezane su za rendžere, lovočuvare, ribočuvare, Kusturicu, Taru...ROFL i da li i ja mogu kao sin Miloša Velikog nama na forumu, da tamo njima skrenem pažnju da, jelteNo no no, nije lepo što se "takim" stvarima bave i da mogu da "naderu" shodno odredbama Zakona o autorskim i srodnim pravimaROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Po meni često je najveći problem napaljenost mladog lovca, kome još nije ušlo pod kožu strpljenje i tolerancija. Svaka pa i dobronamerna kritika ili ukazivanje na greške shvataju kao napad na ličnost. Svojom brzopletošću i željom da preuveličaju svoje lovačko umeće mogu sebe dovesti u nezgodnu situaciju , i ne samo sebe nego i svoje kolege kao i LU. Momentalno pratim nekoliko lovačkih foruma koji imaju sasvim različitu koncepciju. Ovaj forum kao što bi trebali i ostali (neki i jesu) neguje edukativan karakter, bavi se lovnom"politikom" u smislu osvešćivanja lovačke populacije koja je postala krava muzara za "više"asocijacije , državne firme , kao i privatan biznis, da ne pominjem razne prikrivene pljačke kao što su reznorazne pozajmice sponzorstva, NIR -ove, neki forumi se bave osim edukacije skoro isključivo druženjem i razbibrigom što i nije loše s obzirom na vreme u kojem živio , neki forumi imaju za cilj isključivo profit i sve što liči na prepreku ili pretnju za smanjen priliv novca se sankcioniše bez obzira na moral ili pravila istog. Tu se pojavljuje umišljeno rivalsto. Kažem umišljeno jer osnovni karakter foruma iako vezan za lovstvo je sasvim različit. Sledeći problem je prevelik ego pojedinih forumaša praćen željom za večitim "biti u pravu".Te se zaboravljaju , ispuštaju osnovnu nit kodeksa, pokušavaju da zavade forumaše , iako je to malo smešno jer mnogo je forumaša koji su članovi na više foruma , tako da ispada da trebaju da se svađaju sami sa sobom. Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1780 12.06.2025. 22:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,646,183 posete www.srbijalov.com