Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
nenadx
 Pa desilo mi se jos par puta da odstrelim dva u jednom lovu.Tada se lovilo za vikend,pa svaki izlazak vidis po par srndaca....Izaziva......A i nije bio toliko velik izdatak,teze je bilo doci do dozvole.Pre toga je to bilo rezervisano za partiske i zasluzne,pa tek je krenula komercijala.Naravno sada to nebih radio,ali sve u svoje vreme.
Dobar pogodak

aca81

nenadx kaže:
Ajde neke slike od ranije i43.tinypic.com/hx2q2h.jpg

Lepo,bas volim da vidim neku sliku od ranije,to je lepa uspomena na jedan deo zivota
DOBAR POGLED

Lovac Stari
 Nekada je bilo ovako, nije se lovilo zljebljenim cevima vec sacmarama.
Ova grupa na slici zivi samo u secanjima i preko ove slike!
Oni su sedamdesetih godina odstrelili prvog zvanicnog Srndaca kod nas u selu.
img52.imageshack.us/img52/9974/1970s.jpg
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 Super stvar Stari sto si sacuvao sliku lepa uspomena istorijaB)

nenadx
 Sta reci...super slika.Mozda bi mogli da otvorimo temu sa starim slikama iz lova.Sad se setih,kada sam kao dosta mlad sa ocem isao prvi put u lov na srndaca...Lovocuvara je bilo briga za starost i rogove,veci problem je bio sto su mu brstili sadnice smreka i bora.U tom lovu samo je gradski partiski sekretar imao karabin...a jedan izlazak se lovio pogonom.....Jos uvek cuvam ustavljenu kozu sa nekoliko rupa od PP.E kako se menjaju shvatanja i zakoni...Hvala ti Stari za ovu sliku
Dobar pogodak

aca81
 E o tome pricam pa to je prelepa slika koja nema cenu,ja da imam ovakvu sliku uramio bih je na pola zida i kad me zena pita "opet lov" ja ne bih trosio reci vec bih pokazao samo sliku na kojoj se vidi ko sam ja Bravo 2 B)
DOBAR POGLED

aca81
 Pothitno otvorite temu uspomene,secanja,nekad smo bili,tako je bilo nekad....ja mislim da je krajnje vreme da se vratimo korenima,nasi predaci bez skole,obrazovanja,tehnike,su ipak bili mnogo kulturniji i savesniji nego mnogi sada...PREDIVNO...POZ
DOBAR POGLED

arsa
 Evo da se malo hvalim . Petak vece prvi izlazak na srndaca i vec u 18,10 h . na 140-150 metara izlazi srndac . Malo koncentracije nisanim i pucam. Pogadjam ga ispod kicme i on ostaje na mestu mrtav. Odstrelio sam ga kip-laufom IZ 18 kalibra 308 Win kog ste vec videli ovde i sa ceke koju ste takodje videli. Ovaj desno je moj.

Gde je slika?!?ClAQue
Srbijalov Admin Tim Smile

aca81
 Bravo,imas cime da se hvalisBravo 2 ne vidim nista desno osim sto sniper hunter kaze da ima pecurke za jednokratnu upotrebuHmmm
DOBAR POGLED

Boban
 Arso ,sve cestitke ali nema slika.
Proveravajte svaki upis ako je sa slikom dali je slika na mestu.
Svaka cast jos jednom.Bravo 2

Boban
 Ocekujem Zarka i Admina da se i oni pohvale svojim
odstrelima,jos ih nema.No no no

nenadx
 Dok nestignu taze slike i price ubacicu ovu od ranije.Danas sam naime razgovarao sa starim drugom iz lova,pa pored ostalog smo pominjali i neku daljinu sa koje je oboren jedan vepric.Naime ja sam pominjao 40tak metara a on 10tak....Kako god,lovacka prica je lovacka Izgleda stvar umetnickog dozivljajaSmileOvog srndaca sam odstrelio sa verovali ili ne 3 do 4 metra,a metak prosao kroz ocnu supljinu bez ikakvog ostecenja sa prednje i minimalnog sa zadnje strane.Da neprepricavam,potrajalo bi...Zvanicna prica je bila,pojavljuje se srndac na nekih 150m,zbog konfiguracije terena vidim samo glavu.Nema druge,vec biram najbolje mesto za plasiranje pogodka a da neostetim trofej i bum....Naravno ostali su bili sumnjicavi,ali pogodak potvrdjuje pricu...Ova fotka je,iz ugla druge strane,zbog dogovora da nepostavljamo brutalne slike!
i45.tinypic.com/2jf16xh.jpg
Dobar pogodak

Lovac Stari
 Lukav si i prefigovan Stari (nenadh) B).
Valjda ce okaciti neko svezi odstrel?
Dobar pogled.

nenadx
 Ma nisam Stari moj,samo obozavam lovacke price ;).
Dobar pogodak

aca81

nenadx kaže:
Dok nestignu taze slike i price ubacicu ovu od ranije.Danas sam naime razgovarao sa starim drugom iz lova,pa pored ostalog smo pominjali i neku daljinu sa koje je oboren jedan vepric.Naime ja sam pominjao 40tak metara a on 10tak....Kako god,lovacka prica je lovacka Izgleda stvar umetnickog dozivljajaSmileOvog srndaca sam odstrelio sa verovali ili ne 3 do 4 metra,a metak prosao kroz ocnu supljinu bez ikakvog ostecenja sa prednje i minimalnog sa zadnje strane.Da neprepricavam,potrajalo bi...Zvanicna prica je bila,pojavljuje se srndac na nekih 150m,zbog konfiguracije terena vidim samo glavu.Nema druge,vec biram najbolje mesto za plasiranje pogodka a da neostetim trofej i bum....Naravno ostali su bili sumnjicavi,ali pogodak potvrdjuje pricu...Ova fotka je,iz ugla druge strane,zbog dogovora da nepostavljamo brutalne slike!
i45.tinypic.com/2jf16xh.jpg

Konacno idem u nedelju na odstrel srndaca po prvi put u zivotu u komercijalnom lovistu jer nemogu da cekam pocetak sezone pa me interesuje koliko bi kostao ovakav primerak otprilikeB)
DOBAR POGLED

Lala
 Po novom pravilniku, cena zavisi od težine, tako da ovaj srndać sa nenadove slike uopšte ne bi bio jeftin! Moraćeš dobro da gledaš šta pucaš, da ne bi bilo iznenadjenja za tvoj novčanik, na merenju Grin
Odstreliš nekog škarta, a vaga pokaže da ima teške rogove... Ispadne cena kao da si pucao jelena Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

aca81
 Ne razumem se puno u trofeje i placanje ali koliko znam skart rogovlje se nije placaloAngrysta onda bi sa uzgojno selektivnim odstrelomHmmmdobro je sto si me informisao jer upravo krecem na dogovor sa upravnikom lovista oko odstrelaB)au bice teze i lovokradicama jer vise nece biti olaksavajucih okolnosti i popustaFrown
DOBAR POGLED

Boban
 Sve se placa i skart ima svoju cenu,sto kaze
Lala pazi sta pucas da nebude iznenadjenje.

nenadx
 Koliko mi je poznato,jeftinije od 100eu nema,pa ti je najbolje(mada drugacije tesko i da moze)da je uz tebe neko iskusniji.Takodje sto rece Lala po izgledu se orijentaciono proceni tezina ili br poena.Ona varira od populacije do populacije,ali cesto i u jednom lovistu.Pa ces morati da ukljucis i dodatne elemente procene(boja,,)Problem je sto jaci to svaki poen vise kosta,pa moze vredeti 4 eu ali i 6 i 10 eu.Tako dobri krenu od 400,pa preko 1000,1500,2000...eu.Ali u to ce te uputiti lovnik,ili upravnik...Pa srecno,ako ti se nedaje mnogo novca biraj sto losijeg,ionako je svaki trofej prica za sebe.Jaki trofeji sluze za sale i doskocice sa drustvom.
Dobar pogodak

Lovac Stari
 img40.imageshack.us/img40/2027/p1020300t.jpg
Ovaj je sa pocetka sezone!
Procenjen na nekih 5 godina starosti, usao u klasu do 300gr neto. Ovaj srndac je postigao svoj maksimum i ne bi nikada nista preko ovog.
Odstreljen klasikom 243winc u kombinaciji sa optikom uvecanja 8x50 i nasim ppu od 6,5gr sp.
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,776,069 posete www.srbijalov.com