Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
Darko
 Pozdrav Bobane,evo i ja se vratio Saddanas prvi dan na poslu katastrofaFrown

Cvele
 Pazi onu legendu iza na trecoj slici... hahaha Grin koja faca Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Boban
 Pozdrav Darko,ja sam startovao od Ponedeljka ali totalno bez volje.
Boze moj sta je tu je,ovde sneg katastrofa a dok smo bili dole ni trunke pa bas bezveze.
AngryAngryAngryAngryShock

Boban
 Desi Cvele?
Bas ga briga on ne poziraGrin

Cvele
 Haha da Grin evo me kuci, odmaram... Grin 

Lala
 E ljudi, kakvog ja mutanta od NKD odgajam?! Evo, danas, sa 5 i po meseci, moja kujica ima 22 kg, a dostigla visinu prosečnog NOD!!!
Bobane, rodjo, pomagaj! Da li da joj dajem više 4 puta dnevno granule ( 'Natural' junior)? Hranim je po uputstvu sa pakovanja i uz konsultaciju sa veterinarom. A kujica raste kao opičena, a ako joj smanjim dozu obroka, poludi!
Dajte bre neki savet, šta da radim? Smaže mi džak od 12,5 kg za 20 dana (džak košta 50 evra). Pa ovo čudovište ne može čovek noramlno da hrani! A istrčava se redovno, džaba!
Prošle nedelje sam je vodio u šetnju po lovištu, bezveze onako, sa kolegom koji ima kuju NKD od godinu dana, ova moja je iste veličine kao i ta od godinu dana! Čovek se zblanuo kad je video, nije verovao dok mu nisam pokazao rodovnik!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Lalo, pa ne znam koliko je puta dnevno hranis... a ne znam ni koja je to hrana, mislim da trebas da je odvikavas od nje polako.... to je moje misljenje, e sad ne znam koliko je dobro, ja mog NOD-a hranim jednom dnevno, ali ima veliku porciju, a hranim ga raznim iznutricama koje kupim u klanici, pa se to skuva u velikom loncu i stavi se jos ponesto, pa spakujem u plasticne flase i u zamrzivac, svakog dana vadim po jednu flasu(od 2l) i mesam to sa hlebom i mlakom vodom i tako ga hranim... Smile

Boban
 Rodjo,evo kako ja hranim moja 10 nemca u odgaivacnici !
Odrasle hranim ujutru i uvece u normalnim porcijama ( meso i hleba mesano )
Stence hranim od 1,5 do 5 meseci 4 puta dnevno dva obroka granule a dva mesano meso i hleba.
Od 5 meseci pa do 10 hranim tri obroka ,jednom granule a dvaput meso i hleba.
Sve preko 10 meseci hranim dva puta sa mesom i hlebom mesano, uz to dajem i vitamine po potrebi.
Tebi Rodjo predlazem da je hranis samo ujutru granule a uvece meso i hleba mesano a izmedju ta dva obroka onako nesto lagano cisto da joj drzi sitost da ne laje.

Lala
 Ljudi, ovo nije pas lovački, ovo je Godzila, jede sve živo! Majke mi, bolje da sam uzeo odraslog kera, nego što ovo hranim čudovište!

Lovac Stari
 Lalo brate posto je Krupnije gradje;),aportirace sve bez problema. Ali ujedno njeno drzanje ces osetiti po dzepu i po punoj lopati nakon ciscenja boksa.
Neka je ziva i zdrava.

Ja sam bio prinudjen da kupim odraslog Kera u septembru prosle godine.
Dobar pogled.

Lala
 Lovac Stari, da znaš da si 100% u pravu! Vidi, ako uračunam redovne posete veterinaru, pa Kafortan što guta dnevno 2 komada, pa vakcine, pa hranu, pa vožnja na istrčavanje itd... nema šanse da me ta zver košta manje od 100 evra mesečno. Možda sam ja izuzetak pošto imam alu alavu, ali ni drugi ne prolaze mnogo bolje. Iznenadjen
A ne pitaj me uopšte za čišćnjenje boxa, koju količinu iskenja, još malo pa bih bager trebao da iznajmim Smeko
Ali opet, nema većeg zadovoljstva za lovca kad odgoji štene za sebe, ova moja keruša gleda u mene kao u Boga Smile

Za kolege lovce, koji gudndjaju na cenu odraslih kerova, eto vam otprilike koliko košta odnegovati štene: ako kupite šestomesečnog psa, odgajivač je u njega uložio minimum 300 evra! Ne računajući trud, rad, živce i strpljenje! A gde je još rad sa kerom na obuci, treningu... Moj rodja Boban sigurno zna ovu matematiku!
Odraslog obučenog kera se isplati kupiti! Finansijski se bolje prodje, e sad, koliko će se ker vezati za novog gazdu, to je drugo pitanje. Vidjali ste sigurno kerove koji baš ne reaguju uvek na komandu novog gazde, pa ih 'stručnjaci' batinaju do besvesti, i onda imaju psa koji se plaši lovca.

Nikola od Fruske Gore
 Lalo brate vreme je da vakcinises stene od besnila, kazu da ta vakcina usporava rast, zato se i ne daje do 9. meseci probaj malo ipak nije lepo da pas prerasteSmile)

Boban
 Eeeeeeeeeee moj Roooodjooo dali me sad razumes koliko mene iskostaju stenci pa sa pitas dali ces ih prodati.Angry
Stalno me ljudi zovu interesuju se za stence i kad im ja kazem cenu oni se zbune i pitaju jel moze jeftinije.

Lala
 Nikola, pas je vakcinisan protiv besnila pre mesec dana, po savetu veterinara, petovalentna vakcina je data. Nisam blesav da počnem da vodim kera u lov. a da ga ne vakcinišem pre toga.
Takodje je i čipovan ker, normalno. Inače, teko posle vakcine je krenula da jede kao opičena, a i dalje raste Pas

Rodjo, bre, nisam siguran da bih imao petlju da se ja upustim u držanje odgajivačnice; zaebana je to rabota, vidim ja!
Ranije sam imao odraslog kera, pa nisam znao za sve ove probleme oko uzgoja, a sad kad sam uzeo štene... Mada, opet, možda imaš nešto manje troškove po psu, ako sam pripremaš hranu, ali to je onda svakodnevna obaveza, i mora čovek da se posveti samo tome.
Prijateljski savet kolegama lovcima: ne cenjkajte se puno oko psa! Pas star godinu dana MORA da košta preko 500 evra, kako god da okreneš, štene od par meseci MORA da košta barem 150-200... Toliko potroši onaj koji ga odgaja, verujte mi na reč!

Boban
 Rodjo kako je kuja,jesi li joj uveo neku dijetu ili tome slicno?

Lala
 Rodjo, eno je u boksu, luduje! Vodio sam je za vikend u lovište, bre, da vidiš te radosti Smile. Šteta baš što je sezona gotova, sad bi joj bilo idealno da može da lovi!
Kakva bre dijeta, ako joj ne dam da jede, ima da pojede ogradu od boksa, pa će da kenja eksere Grin
Šalim se, malo sam joj smanjio granule, a povećao kuvanu hranu (otprilike ono kako si mi ti savetovao).
Moram da je pazim sad, da opet malo pojačam hranu, kako je zategao mraz. Ovih dana, a i narednih, predvidjaju žestoke minuse!

Boban
 Samo umereno nemoj da preterujes sa hranom.

Lala
 Ma ne preterujem ja, nego ta aždaja, ala nezasita preteruje! Grin

mikisa
 pozdrav svima !
Posto sam od skoro poceo da se bavim lovom poceo sam se polako kompletirati.
Uclanio se u LD ,kupio pusku,opremu polako kupujem i sada sam nabavio i psa.
Rec je psu starom 3 god, NKD i bio je ranije u lovu.
Pa me malo interesuje kakva je to rasa , za kakav je lov i svasta o noj?
Cime je hraniti i koliko ?
I sta jos treba zanati posto nemam iskustva!
Evo slika
i47.tinypic.com/nx5q51.jpg

Cvele
 Samo mu ime kaze Nemacki kratkodlaki PTICAR, znaci prevashodno se koristi u lovu na ptice, kao i ostalu sitnu divljac. Po prirodi je marker, sto znaci da pretrazuje teren, i kada oseti divljac ispred sebe, on stane u marku, ti dodjes na poziv, podugnes divljac i pucas, naravno on posle toga aportira... Hraniti ga mozes na vise nacina, sve zavisi od materikalnih sposobnosti lovca, mozes mu davati vec gotove granule, pomesane s vodom, davati mu ostatke hrane, kupovati zivotinjske iznutrice, kuvati ih s povrcem, tako ostavis u plasticne flase pa u zamrzivac, i svakog jutra izvadis po jednu, izmesas s hlebom i posluzis mu.... ;) toliko od mene, a drugi ce neko da nastavi, pozdrav! Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,042,627 posete www.srbijalov.com