Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pravilnik o ustanovljavanju lovišta

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pravilnik o ustanovljavanju lovišta
Lala
 Samo zeleno lovište ima neku svoju celinu...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 A kako je lepa celina staro lovište?

Zašto ne bi moglo ponovo biti jedno lovište?

Zbog nečijih apetita???

Zbog ispunjavanja želja???
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Biće veselo kad divljač počne da pretrčava iz jednog lovišta u drugo.
A lovci sa odstrelom, kad budu išli kući, moraće da prodju kroz tudje lovište, naročito oni koji love u isturenim crvenim i plavim delovima. 

mihailo

Lala kaže:
Malo sam razmišljao, pa da nabacim i vama teze za razmišljanje i diskusiju:
Biće veselo, kad se na proleće iscrtaju lovišta, a za godinu ili dve najviše, se donese zakon o restituciji (povraćaj oduzete imovine). Ne znam kako je u Šumadiji, ili u zapadnoj ili južnoj Srbiji, ali znam da su u Vojvodini ogromni kompleksi zemlje bili oduzeti vlasnicima posle II svetskog rata, i sad se ta zemlja mora vratiti - EU standardi traže baš to. Šta će onda ostati od lovišta? Onda vlasnik zemlje ima mogućnost da registruje lovište, pa da naplaćuje lov, ili registruje LU na tom lovištu...Pa postavi table 'privatna imovina', i kad neki lovac kroči na njegovu zemlju, on podnese prijavu sudu, lovcu MUP uzme oružje, do okončanja postupka...
Drugo, već sad postoje ljudi koji su vlasnici desetina hiljada hektara zemlje po Vojvodini (Mišković, Kostić, Matijević...), ko će njima da na njihovoj zemlji vuče granice lovišta? Šta ako neko od njih odluči da ne dozvoli lov na svojoj zemlji? Ili, odluči da tu površinu registruje kao zatvoreno lovište, osnuje LU na tom lovištu, postavi obezbedjenje, i naplaćuje članarinu?
Treće, šta je sa zemljom nekadašnjih zadruga, ili poljoprivrednih kombinata, koji nisu privatizovani, a zemljište sad pod parlogom, ne obradjuje se, milina za zaklon divljači? Šta ako i oni odluče, da se ne može formirati otvoreno lovište na njihovoj zemlji? Ili traže naknadu za korišćenje zemljišta za lov?
Nismo do sada razmišljali i o ovim mogućnostima...

Problemi mogu i sada da nastanu,povreda poseda,netreba restitucija.
Restitucija će stvoriti problem između bivših i sadašnjih vlasnika.

paninm
 ja gledam na kartu i nevidim nestin i vizic,gde su oni?

LU Aleksandrovo

Sremac75 kaže:

Sremac75 kaže:

LU Aleksandrovo kaže:
Koliko ja imam informacije ništa konkretno nije rečeno za tvoje lovište Sremac, koliko sam ja razumeo što mi je oprt preneto je da će se lovište podeliti na tri ili četiri i da valjda i nema podnetih zahteva sa vaše strane i da ako ih nebude onda će granice iscrtati PSPIV, a ako bude izraženih želja i mogućnosti da će se one poštovati. Toliko ja znam, e dal ima nešto ispod brega to ne znam.

Hvala za informaciju!
8 LD se izjasnilo da želi da se ponovo ustanovi jedno lovište u sadašnjim granicama, ali izgleda da to pismeno nije dostavljeno na pravu adresu.
Ostali se nisu izjasnili ili su se izjasnili da se lovišta ustanove za njihove k.o., barem ne zvanično, ali su sigurno "lobirali"!
Ispravićemo to!

Zahtev da se ponovo ustanovi jedno lovište u sadašnjim granicama podnet!

Pa tako treba da se radi. Lično sam juče bio i u PSPŠV i u Lovačkom savezu Vojvodine kako bi predao zahtev za ustanovljavanje lovišta, i mogu samo reći da sam dočekan kako doliči i da mi je data mogućnost da iznesem svoje mišljenje i sugestije u veoma opširnom i iscrpnom razgovoru, čak mislim da sam i lično malo preterao u dužini svog izlaganja. U svakom slučaju trudili su se da odgovore na svako moje pitanje, a bilo ih je zaista puno. Normalno da mi niko nije obećao lovište na Ad hoc principu, što nisam ni očekivao, ono što je za mene najbitnije, svakako je da mi je dopušteno da iznesem sve svoje želje i nadanja i konačno da je to ušlo u proceduru, sada ostaje da se čeka.
Na sastanku koji smo juče rano ujutro održali pre nego sam krenuo u Novi Sad jasno smo razmotrili mogućnost da zbog nekog kanalića možda i izgubimo deo sadašnjeg lovišta, na kom smo se složili, da se zahtev podnese pa neka bude kako bude. Sve u svemu ja lično nisam video ni primetio da neko želi da nam nešto uzme ili da ne učini ništa po našem zahtevu, to je moj dojam. Ja ću već u ponedeljak održati sastanak proširenog upravnog odbora, i upoznati ih sa razgovorima koje sam vodio u Novom Sadu i predočiti im overeni primerak zahteva koji sam predao na uvid, isto što ću uraditi već sredinom marta na sastanku celog udruženja kada se budemo najmasovnije okupili za akciju brojanja divljači, ljudi treba da znaju a ne da nagađaju, na kraju to se tiče svih lovaca Aleksandrova, a pošto to nije nikakav tajni dokumenat priložiću ga i ovde, možda nekom i posluži u pisanju svog.
Da rezimiram ovo samo konstatacijom da sam zadovoljan obavljenim razgovorima i da to znači da nastavljam sa daljim planiranjem i reorganizacijom društva kako bi spremno dočekali završetak formiranja lovišta i svakako raspisivanje konkursa za dodelu, a verujte mi da ima zaista veoma mnogo posla da se uradi, a pored toga što volim da pišem i da planiram ja sam u suštini i veliki praktičar, i sve ovo što pišem i radim neće imati prvenstveno nikakvu vrednost za mene a ni za ostale moje lovce koji su mi dali poverenje ako bar jednim delom ne sprovedem u praksu.

Evo zahteva kako smo ga predali juče u Novom Sadu.

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA POLJOPRIVREDU, ŠUMARSTVO I VODOPRIVREDU

Predmet: Zahtev za ustanovljavanje lovišta

Imajući u vidu nove Zakonske odredbe, i njihove skore primene u budućnosti, skupština lovačkog udruženja ,, Aleksandrovo,, iz Aleksandrova, donela je odluku da se Vama kao ovlašćenom organu podnese Zahtev za ustanovljavanje lovišta na području katastarske opštine Aleksandrovo površine 5465 ha, ili pak na području ili površini prema vašoj odluci, koje će se poklapati preko katastarske opštine Aleksandrovo.
Još od 1930. godine, odmah nakon formiranja mesta Aleksandrova, u opticaju je bilo građansko upravljanje i korišćenje lovišta na prostoru katastarske opštine Aleksandrovo, kroz razne vidove članstva ili udruživanja. Poštujući svoju tradiciju, uspešnost i volju sadašnjeg članstva, te mogućnosti koje nam novi zakon pruža, odlučili smo se za izdvajanje naše sekcije, LD ,,Fazan,, Aleksandrovo iz udruženja ,,Nova Crnja,, Nova Crnja, te smo povodom toga registrovali novo udruženje pod tradicionalnim imenom, lovačko udruženje ,,Aleksandrovo,, Aleksandrovo, u koje je učlanjeno svih 96 članova sekcije.
Svojim dosadašnjim radom i gazdovanjem lovci Aleksandrova su opravdali svoje postojanje, a sagledavajući današnje stanje kako finansijsko tako i stručno u mogućnosti smo da zadovoljimo, sve zakonske i druge propise vezane za uspešno gazdovanje i korišćenje lovišta na zahtevanom području za ustanovljavanje lovišta, te tako i mogućnost našeg konkurisanja za dodelu novo ustanovljenog lovišta na gazdovanje.

U uverenju da će te pažljivo razmotriti naš zahtev, i doneti pozitivnu odluku, želimo vam puno uspeha u vašem daljem radu.

Aleksandrovo 25.02.2011. godine.

E sad Sremac možda je neko od onih udruženja podneo isti ili sličan zahtev, pa je red da se i to računa, možda LU Nova CRnja podnese zahtev da lovište ostane jedna celina, zašto ne, imamo svi prava da podnesemo zahtev, neko će morati presuditi kako će biti i doneti tu odluku, a svi je moramo kada bude doneta poštovati, onom ko bude smatrao da je izgubio ostaje samo da se ljuti, a oni koji to neće da im se desi, neka prvo raščiste stvari u svojim udruženjima, oni koji odu na sud posle razvoda braka zbog ne mogućnosti da se slože oko podele, zna se kako se presuđuje, pa tako i u ovom slučaju zahteva i odluka u vezi formiranja lovišta.

Svakom ko je u ovakvom poslu želim puno uspeha i sreće da za sebe i svoje udruženje ostvari maksimum svojih želja.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sremac75
 B)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

LU Aleksandrovo kaže:

E sad Sremac možda je neko od onih udruženja podneo isti ili sličan zahtev, pa je red da se i to računa, možda LU Nova CRnja podnese zahtev da lovište ostane jedna celina, zašto ne, imamo svi prava da podnesemo zahtev, neko će morati presuditi kako će biti i doneti tu odluku, a svi je moramo kada bude doneta poštovati, onom ko bude smatrao da je izgubio ostaje samo da se ljuti, a oni koji to neće da im se desi, neka prvo raščiste stvari u svojim udruženjima, oni koji odu na sud posle razvoda braka zbog ne mogućnosti da se slože oko podele, zna se kako se presuđuje, pa tako i u ovom slučaju zahteva i odluka u vezi formiranja lovišta.

Svakom ko je u ovakvom poslu želim puno uspeha i sreće da za sebe i svoje udruženje ostvari maksimum svojih želja.

Možda i jeste, ali bi udovoljavanje njihovih želja dovelo do ustanovljavanja lovišta onako kako sam prikazao na slici, a što je u najmanju ruku smešno, zar ne!
I problem je što je 8 LD podnelo zahtev za jedno lovište ali taj zahtev od strane LU nije prosleđen u PSPŠV!

E sada jeste!
PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 Pa eto vidiš da ima nešto, uponedelak pravac Novi Sad sa zahtevom pa neka se rešava, svačiji zahtev ima svoju težinu, i sigurno je da će na mnogim mestima biti problema kome udovoljiti, nikada se nešto nije lako ni spajalo ni razdvajalo, što bi sa nama lovcima bilo drugačije, svako ima svoje gledište, sad ću postaviti tvoju kartu ovde samo da je uredim.

Nikola Vojinovic
 Prenosim svoj post sa foruma Ribolovci.com, koji se uklapa u diskusiju i zeleo bi da podelim sa vama svoje vidjenje problema...

Danas je odrzan sastanak Juznog lovno regiona, sastanku su prisustvovali predstavnici LSS-a, trebali su da prisustvuju i predstavnici ministarstva, ali su bili spreceni, prisustvovalo je vise od 70 ljudi od toga 40 predstavnika lovackih udruzenja iz regiona! zainteresovanost velika, sto se moglo primetiti po odzivu a i po diskusijama koje su se vodile. Imao sam cast da sa kolegom Ivanom, uz podrsku upravnika lovista i predsednika udruzenja, branim interese nase LU, u tu svrhu spremio sam prezentaciju prvensveno namenjenu predstavnicima ministarstva, ali kako oni nisu prisustvovali, morao sam da jos jednom kolege upoznam sa trenutnom situacijom i novonastalom donosenjem Uredbe o ustanovljavanju lovista. Prisutni su bili spremni da saslusaju i veoma zustro komentarisu!
Na sastanku je usvojeno sledece:
- smatramo da samo kao jedinstveni i celokupni savez mozemo da se izborimo za svoja prava, pa makar i protestom kao krajnjim resenjem
- ne zelimo da 8. marta predstavnici regiona u ministarstvu zastupaju interese juznog regiona, vec da se postigne dogovor i pozovu se predstavnici ministarstva (predlog da to bude u Medvedji, kao jednom od najnerazvijenijih podrucja) kako bi se uverili u stanje na terenu i predocilo im se da novonastala situacija, dodatno otezava gazdovanje lovistima u nerazvijenim sredinama
- da se intezivno radi na promeni podzakonsjih akata koji su doveli do ovakve podele lovnih podrucja, pre svega intervenisanjem kod nadleznog ministarstva

Sve ovo bice predlozeno i prezentovano i na skupstini LSS-a, koja ce se odrzati 27.02.2011. i na kojoj ce verovatno prisustvovati predstavnici svih LU.
Mislim da je na ovom sastanku pokazana spremnost da se interesi nasih LU brane zestoko, sve uz dobro osnovane argumente!
Ovde je samo deo slika iz prezentacije, na kojima se moze videti predhodno i novonastalo stanje.

Karta sa ucrtanim granicama lovista Nisava i vidljivim granicama naseljaimg219.imageshack.us/img219/3430/karta1.jpg
Karta Gradskih opstina i opstine koje ih okruzuju, sa vidljivim vodotocima Nisave i Morave i autoputeva E-75 i E-80, koji su granicni u novoj podeli
img443.imageshack.us/img443/1313/graniceoptinasanazivima.jpg
Karta podrucja
img5.imageshack.us/img5/6562/kartaqi.jpg
Priroda, kerovi i lov!

slavaplana
 Nikola samo direktnim razgovorima sa ljudima iz Ministarstva mozete doci do resenja vaseg problema!Nemojte da vas ljudi iz Saveza navlace i da vas savetuju kako ce te vi da resavate vase probleme koje oni nisu resili kad je to trebalo!!!
Kako su pregovarali tako su i prosli !!!!!!
Moj predlog je zakazite razgovor u Ministarstvu na ovu temu a Savezu se zahvalite na svemu sto je do sada ucinio za vas lovce!!!!
Nemojte se upustati u bitke koje je Savez izgubio u Vase ime!!Samo sami do konacnog resenja !!
Ako vasa lovna oblast zauzme stav po pitanju necega odakle Savezu pravo da se ta odluka Vase lovne oblasti nepostuje!???????
Ovi iz Saveza umesto da pomazu lovcima huskaju udruzenja kako bi se svadjali sa Drzavoim koja tim istim udruzenjima treba da da lovista na gazdovanje???
Nemojte da vas ovi iz Saveza savetuju kako ce te da resite problem sa Drzavom koji oni nisu mogle da rese kad je za to bilo vreme!!!Savez vise nema nikakav uticaj na citavu pricu i samim tim je njihov rad beznacajan u ovoj citavoj prici!!!!

Lala
 Nikola, treba poći od zakona, tamo je definisano šta, ko, kako i sa kim, radi, kad je lovstvo u pitanju.
U centar priče je stavljena država kao vlasnik lovišta i divljači, i Lovačka udruženja, kao budući korisnici.
Prema tome, papire, mape i argumente na sto, pa razgovarajte sa vlasnikom lovišta i divljači, branite svoj interes argumentovno, ako smatrate da je ugrožen, tako i treba, i to je normalno.
Mislim da ne treba da insistirate na onom delu ko će gde da ide (da li vi u BGD, ili predstavnici ministarstva kod vas na teren), to može malo da liči na inaćenje, a inat nije dobar zanat. Na kraju krajeva, neće se sve rešiti jednim sastankom, jednom idite vi tamo, drugi put oni kod vas, to je lako rešivo, ako ima dobre volje.
Da ne ispadne da ja nešto branim ministarstvo, nisam ja njihov advokat, ovo je samo moje mišljene o vašem problemu (ako nekog zanima uopšte Smile )

Nikola Vojinovic
 Tacno je da savez nije postigao nista na tom polju.
Nije tacno da je ovo izaslo iz nagovora od strane saveza, vec iz realnog da ce 80 000 ljudi lakse ostvariti svoj cilj zajedno nego razbijeni u grupama...
Niko se ovde ne inati, vec je realno bilo da lovni regioni budu bar toliko uvazeni i da predstavnici ministarstva posete (kao sto to rade u kampanji) svoje gradjane pre svega, da od njih cuju za probleme, na ovaj sastanak nisu dosli, jer su bili spreceni, mozda bi na neki naredni uspeli da dodju, a mi smo im spremili kvalitetnu prezentaciju problema zasnovanu na cinjenicama!
Svi predstavnici regiona su smatrali da ako je neko hteo da cuje za probleme, najbolje je da to ucini na licu mesta "on field" kako se vec kaze...
Priroda, kerovi i lov!

Lala
 Nisam ni rekao da se inatite, nego da može da liči. Po tvojim upisima vidim da si staložen i razuman čovek.
Nisi mi rekao, stvarno, šta je konkretno problem? Granice lovnih područja ili šta? Prostiranje sadašnjeg lovišta u dva pordučja? To nisi napisao u svom postu, pa ne mogu da ukapiram gde je zapelo, koji je konkretno problem, da li auto put, ili rečni tok... Ne mogu da shvatim šta konkretno predstavlja problem?

Nikola Vojinovic
 Navlacis me Lalo da pisem ;)
Kada bi karte mogle da se vide malo krupnije, videle bi se jasno administrativne granice opstina i naselja, reke Morava i Nisava, autoputevi E-75 i E-80, sve ono sto cini granice sadasnjih lovista i granice novih podrucja. Na istim kartama se vidi i problem, gde su novom uredbom, neke opstine podeljene na nekoliko lovnih podrucja, tako da ce se nekoliko drugara koji zajedno love, nalaziti u razlicitim lovnim podrucjima, a kasnije i lovistima. Mogu do sutra da pricam o potencijalnim problemima...
Evo nekih koji su izdvojeni u prezentaciji:

Ustanovljavanje lovista bez vodjenja racuna o katastarskim i administrativnim granicama
Administrativno - tehnicki problemi u vezi sa prakticnim obavljanjem lova
Problemi u komunikaciji sa drzavnim organima koji su vezani za administrativnu podelu teritorije
Negativan uticaj sukoba mesnih nadleznosti policijskih uprava
Medjusobni sukob nadleznosti drzavnh organa sa razlicitih administrativnih teritorija sa sitog lovnog podrucja
Neopravdanost migratornog kretanja kao rtazloga postojeceg koncepta podele lovne teritorije

Ministarstvo je prihvatilo da se sastanak zakazan za 8.mart pomeri za 15.mart i odrzi u regionu, nadam se da ce predstavnici ministarstva imati razumevanja i da ce se pronaci resenje za potencijalne probleme.
Ovo je Lalo dokaz da diplomatija puno znaci i da se kao sto si reko moze mirno i stalozeno uticati na odluke. B)
Priroda, kerovi i lov!

Lala
 Bravo Nikola! Svaka čast! Ma, kad ljudi imaju dobru volju, i planinu pomere, a kamoli da isprave neke moguće greške u papirima. I zaposleni u ministarstvu su samo ljudi, pa možda i pogreše, a ljudski je ispraviti greške ako ih ima.
Sve što si naveo kao primedbe, apsolutno pije vodu, po mom mišljenju. Ako sve probleme rešite, onda će vaš primer predstavljati obrazac kako se radi, na opštu korist.
Samo razgovor, a ne isključivost!
E, da, u pravu si, pokušavam da te navedem da pišeš, imaš ti puno toga da kažeš, pa mi nije jasno, što ne podeliš sa nama svoje znanje, makar deo Smile

Indjijanac
 U Indjji je doslo do inicijative i osnovana su za sada 3 nova udruzenja od postojecih L.D. ,pojedinci bi da zadrze staro udruzenje da bi ih oni koji mogu nosili na grbaci ,a oni da vladaju i nista ne rade.
Brzo se vraćam

Lala
 Oho, 3 komada u Indjiji!? Bilo bi interesantno da se zna kolikim lovištem ste do sada gazdovali, i koliko je lovaca bilo u dosadašnjem (starom) LU, koliko je LD bilo u LU?

LU Aleksandrovo
 Nekada i većini dosadi da ih iskorišćava manjina, posebna će muka da bude onima koji će morati da ispuste cucle iz ruke i vrate se u svoja društva, neki možda opet na neku funkcijicu a neki u grupu ko lovci, a tako im lepo bilo da upravljaju jednim velikim i uspešnim gigantoma koje se eto zbog zla pojedinaca izdelilo.

Indjijanac
 dosadasnje lu fruska gora imala je deset LD gazdovala je sa 35000 ha lovno produktivne povrsine,688 lovaca u 2011 godini,medjutim lovacko drustvo indjija 137 lovaca i lovacko drustvo maradik 47 lovaca su osnovali novo udruzenje,lovacko drustvo krcedin oko 80 lovaca osnovalo svoje i lovacko drustvo novi slankamen oko 150 lovaca je osnovalo svoje.sve ovo je rezultat rada udruzenja u kome su do sada glavnu rec vodili rukovodioci iz ostalih 6 lovackih drustava koja ukupno imaju oko 280 lovaca.nova udruzenja su potpuno samostalna i odrziva u finansijskom smislu jedino je tehnicka stvar dobijanja lovista kojima trenutno gazduju.ostatak udruzenja 6 ld su isecena jer nisu u jednoj celini a ni finansijski nisu najbolji,udruzenje postoji nekih 17-18 godina a od imovine ima jednog lovocuvara i karabin
usput i pored svih ovih cinjenica rukovodioci ovih malih 6 ld nezele da stupe u pregovore i da se priklone nekim od novoformiranih udruzenja i dalje glume kao da je sve ok samo neznam kako ce dalje bez nasih prihoda da opstanuBrzo se vraćam

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Požar u lovištu PRIRODA I EKOLOGIJA 123 22.12.2019. 16:21
PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA PROPISI O LOVU 78 20.02.2019. 20:06
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
Fotoaparatom i Kamerom kroz prirodu i lovište PRIRODA I EKOLOGIJA 1260 04.07.2017. 20:26
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,917 posete www.srbijalov.com