Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Obuka goniča za lov na zeca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Obuka goniča za lov na zeca
matorac
 Hvala kolege na vasem misljenju!
Vidim i sam da nema izrazite crte gonica. Majku sam mu video ...lepa posavka, a za kera ne znam .... najverovatnije tu nesto nije ok...
Sta je tu je... dosta sam je ucio, videcemo......
Ako nema poboljsanja u radu u narednih 5 meseci, ici ce na poklon.

Pas

Milorad
 Kolega suzdrži se od ovakvih upisa jer takvim postupcima kršiš zakon!

Srbijalov Admin Tim

lovdzij@
 http://www.youtub...34hgWJdrlI traze zeca moji kerovi,pomrzlo je dosta pred zoru pa ih malo ometa.Ali ipak su ga nasli.
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

saso
 a dali se nekome od vas desilo da ima kera koji odlicno trazi,nalazi i dize zeceve,a nikako mu se necuje glas... imam mladog balkanca 1 godinu star,kako sto rekoh nalazi trag i dize zeca a nikako da "zalaje"...

Predator

saso kaže:
a dali se nekome od vas desilo da ima kera koji odlicno trazi,nalazi i dize zeceve,a nikako mu se necuje glas... imam mladog balkanca 1 godinu star,kako sto rekoh nalazi trag i dize zeca a nikako da "zalaje"...

Čuo sam za to, ali nikad nisam imao takvog psa. I u ovom slučaju je bio balkanac. Nije se javljao dok god jedne prilike zec nije iskočio neposredno ispred njega. Mislim da će i tvoj početi da se javlja. Po nekom mom skromnom iskustvu, balkanci su najtvrđi tj. većina se slabije oglašava na starijem tragu od ostalih rasa naših goniča.

Sasvim prirodno

Milorad
 Komsija moj ima balkanku koja vec ima 2-3 gdo... takodje odlicno tera ali ne pusta glas...Dok je kod nas imal jedna barakusa koja je odjednom ostala bez glasa (odnosno cuje se na 100m ne dalje)

lovdzij@
 http://www.youtub...rc8f3bdVuQ Gone zeca moji kerovi.
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

duskov
 pripremam se za mjesec dva da počnem da učim Žute srpske, štenad , da gone zeca...

nidzamotocross

saso kaže:

Imam Balkanku staru 2 godine, kada pronadje trag iako je miris jak, ona uopste ne pusta glas, tek kad se priblizi na desetak metara od zeca, ona zalaje jednom ili dva puta, i onda krece piska, i dalje sve normalno. Ali dok ga trazi, ne javlja se po tragu. Ne znam da li je ovo mana ili nedovoljan trening. Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Milorad
 Kolega, to je jedan veliki PLUS

nidzamotocross
 Neke komsije tu iz sela koji takodje gaje Balkance - kada ih pustimo zajedno, oni meni govore "slusaj kako pevaju, a ne ko ova tvoja", zbog toga sam ja to shvatio kao manu, a do sada nikog nisam pitao zasto je to tako i treba li to tako. A znam jos neke kolege kojima Balkanci isto to rade, i oni se ne zale. Confused

duskodugousko

nidzamotocross kaže:
Neke komsije tu iz sela koji takodje gaje Balkance - kada ih pustimo zajedno, oni meni govore "slusaj kako pevaju, a ne ko ova tvoja", zbog toga sam ja to shvatio kao manu, a do sada nikog nisam pitao zasto je to tako i treba li to tako. A znam jos neke kolege kojima Balkanci isto to rade, i oni se ne zale. Confused

To je veliki plus kao što kolega Milorad napisa jer tek kada čuješ vrisku to je siguran znak da je zec pokrenut sa loge.Lavež koji prethodi podizanju zeca nije loš ukoliko se pas javi neposredno pre podizanja zeca,par minuta pre,tako ćeš znati da će ubrzo divljač biti pokrenuta. Prerano javljanje se ne toleriše ni na utakmicama.Ima pasa koji štekću i po sat vremena pre nego li podignu divljač, s takvima ne treba loviti a ti čuvaj tvoju balkanku i ne slušaj "sveznalice" iz sela.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

PEZ
 Nidzo Odobreno to je ono pravo,kad cujes "vrisak" znas da je divljac pokrenuta,licno, volim takve gonice ili kao sto kolega duskodugousko kaze ako se pas jevi neposredno pre pokretanja divljaci.

nidzamotocross
 Javi se 20-ak sekundi pre podizanja, u neposrednoj blizini. Zalaje jednom ili dva puta i onda znam da ce zec biti podignut. Nisam prisustvovao utakmicama tako da ne znam sta se ceni oko lajanja gonica. A u okolini sto se toga tice raznovrsnost od gonica do gonica je velika, pa neki stekcu, neki ne. I meni se licno ovakav nacin gonjenja vise svidja nego da pas galami pola sata pre podizanja. ;) Hvala na pomoci. Bye

Predator

nidzamotocross kaže:

saso kaže:

Imam Balkanku staru 2 godine, kada pronadje trag iako je miris jak, ona uopste ne pusta glas, tek kad se priblizi na desetak metara od zeca, ona zalaje jednom ili dva puta, i onda krece piska, i dalje sve normalno. Ali dok ga trazi, ne javlja se po tragu. Ne znam da li je ovo mana ili nedovoljan trening. Confused

[xhide]Nidžo, nemoj ti slušati ove sveznalice sa foruma, nego se pod "hitno" rješavaj te kuje. To je najveća mana koju može da ima jedan gonič. Zato ti preporučujem da je nekom pokloniš. Vidim da si dobar dečko, pa ću ti učiniti uslugu i preuzeti tu brigu na sebe. Samo mi pošalji adresu na PP, a ja ću se pobrinuti da u što kraćem roku dođem do tebe. ;)

Ovo prethodno je naravno bila šala. Takve balkance volim i takve želim da držim. Takva je bila moja (nikad prežaljena) Ajša. Godinu i po dana se ponašala kao da nije lovački pas. Tata htio da je mijenja, ali nije smio jer je bila moja ljubimica. Jedno kasno popodne pusti on starog iskusnog balkanca, štene od 7-8 mjeseci (mješanac balkanka x posavac, koja je već uveliko krenula) i Ajšu. Vraća se dosta kasno i vodi samo Garu i iki. Kaže, Ajša podigla zeca, ovo dvoje se priključili, gonili oko sat vremena i odustali. Ajša ne odustaje. Ja vabi i vabi, ali ništa. Čekao je još neko vrijeme, već je uveliko pao mrak i tata se vratio kući. Svo vreme dok je mogao da je čuje, slušao je njen visok glas. Ja krenem da je tražim i dovabim je brzo na samom ulazu u naše naselje. Poslije tog događaja, Ajša postaje sve bolja. I dalje se ne odmiče mnogo, ali kad naiđe na trag, kreće da ga prati, ubrzo kratko poštekne i kreće da pišti. Ne zna stati. Vodio je tata u lovište gdje je bilo svinja, ona podigne zeca ili srnu i nema je pola dana. Kaže tata, neće da goni svinje. Malo poslije, ostane nam sve troje pasa u lovu, Ajšu uhvati lovac iz druge grupe, pusti sljedeće jutro na svež trag krda divljih svinja, ona ih satjera u neku uvalu i drži ih nekoliko minuta dok pomenuti lovac nije došao i odstrijelio četiri nazimeta. Nastaje velika zbrka. M.P. je uhvatio Ajšu, jer je znao da imamo kuju koja strašno radi svinje (bila je to mješanka iki), a ni sanjao nije da je uhvatio "pogrešnu" dok nije doveo Ajšu k nama kući. Tata je čuo za događaj, za 4 nazimeta i našu kuju, ali je zinuo od čuda kad je vidio da M.P. dovodi Ajšu.
Osta Ajša sa dvoje štenadi u dvorištu jedne kuće u Gračačkom polju, a jedan uplašeni dječak krenu na daleki put. Put koji će ga zauvjek odvojiti od njegove Ajše. Krenuo je iznenada, a nije stigao ni da se pozdravi ...

Nidžo, ako je sve ovo što si napisao istina, i ako tvoja kuja izgleda približno kao oni psi čije si fotografije postavio, ozbiljno počinjem razmišljati o štenetu iz tvoje (ili komšijine) linije. Leskovac mi je poprilično daleko, nemam auto i imam jako malo slobodnog vremena, ali ako mi želja bude dovoljno jaka i uslovi budu dozvoljavali, ni to mi neće biti prepreka. iveli 3[/xhide]

Sasvim prirodno

Milorad
 Zanimljiva prica... i sta bi sa tom ajsom na kraju jesu je ukrali ili...

Milorad
 mrzi me da citam drugi put Smile

nidzamotocross
 Kolega Predator, najezio sam se citajuci ovu pricu. Ja sam imao psa koji nije preziveo trecu operaciju a bio sam previse vezan, znam kako je. A sto se steneta tice, kamo srece da moja kerusa sledeci put okoti vise od pet komada, jer isto imam obecane stence, a sada je okotila tri, jedno je uginulo, pa je ostalo stene samo za sebe i za komsiju jer je njegov pas. Ako okoti vise, ja licno, cu ti pokloniti jedno po tvom izboru. Samo nek da Bog zdravlja i srece da bude stenaca i dobijas jedno na poklon. ;)

Predator

nidzamotocross kaže:
Kolega Predator, najezio sam se citajuci ovu pricu. Ja sam imao psa koji nije preziveo trecu operaciju a bio sam previse vezan, znam kako je. A sto se steneta tice, kamo srece da moja kerusa sledeci put okoti vise od pet komada, jer isto imam obecane stence, a sada je okotila tri, jedno je uginulo, pa je ostalo stene samo za sebe i za komsiju jer je njegov pas. Ako okoti vise, ja licno, cu ti pokloniti jedno po tvom izboru. Samo nek da Bog zdravlja i srece da bude stenaca i dobijas jedno na poklon. ;)

Hvala Nidžo! Nisam ni mislio na ovo leglo, nego na neko buduće. Da bi se posvetio držanju pasa trebam stvoriti odgovarajuće uslove, a ovo što trenutno imam nisu nikakvi uslovi. Azru držim kod mojih, mama (inače ne voli pse) je hrani i brine o njoj. Ja zbog posla i razdaljine od nekih 100-ak kilometara odem jednom ili dva puta mjesečno, ali ne spojim ni 24 sata boravka kod mojih (računam i spavanje). Nadam se da će se stvari bar malo promjeniti, pa ćemo se dogovarati. Hvala još jednom na gestu!
Milorade, Ajša je ostala na lancu u dvorištu naše kuće koju smo zbog rata bili iznenada prisiljeni da (tada smo mislili trenutno) napustimo. Šta se dalje s njom desilo, stvarno ne znam. Zašto sam je ostavio na lancu? Zato što je to bila posljednja stvar na koju sam mislio u tom trenutku. Ne dao Bog nikom da doživi tako nešto.

Sasvim prirodno

nidzamotocross

Predator kaže:
Hvala još jednom na gestu!

Nema na cemu kolega Predator. iveli Prvenstveno mi je drago da se nasa linija kerova prosiri po Srbiji. Malo smo Van teme Pa da se vratimo na temu. Moja dva lava su progledala pre neki dan. Sto se tice eksterijera imaju sve sto treba da ima pravi Balkanac, sve su propozicije na mestu. A sto se tice srcanosti i energicnosti, prvi utisak je fenomenalan. Vec sa nepunih mesec dana, reze na mene kada ih diram, a poceli su i da trckaju po kucici i igraju se medjusobno, sto ukazuje na dobar karakter. A takvi stenci su nam uvek izrastali u dobre gonice. Jos da sacekamo neki mesec pa polako da krenemo sa treningom. Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na zeca LOV NA SITNU DIVLJAČ 858 22.11.2022. 07:09
Srpski gonič KINOLOGIJA 1591 17.07.2021. 16:45
Obuka lovačkih pasa KINOLOGIJA 409 03.10.2018. 21:59
Obuka za Stručnog pratioca LOVAČKA UDRUŽENJA 185 16.03.2018. 18:21
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,528,483 posete www.srbijalov.com