Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
slavaplana
 B)

slavaplana
 Tri prsta

slavaplana
 Udruzenja bi trebala da pod hitno pozivaju Ministarstvo ako imaju konkretne probleme ili da zakazu ragovor i prijem u Ministarstvu kako bi se postojeci problemi resavali sto pre u interesu obe srtrane!!Lovno podrucje-zajednicki sastanak-dogovor oko izgleda buducih lovista na konkursu!!!!!!
Nema mnogo vremena pa ocekujem da se lovacka udruzenja okrenu konkretnom resavanju svojih pitanja koje Savez ipak u ovom slucaju ne moze da resi i da to bude inicijalna kapisla Ministarstvo-L.U.!!!!!!!!!!

Lovac Stari
 Pa kako je vec tema uzela maha na drugom Forumu, da kazem i ja neku.
Po nekim glasinama sediste LSCS ili Lovackog Saveza Centralne Srbije bice u Kragujevcu a kao ozbiljan kandidat za prvog Predsednika se spominje Tomica R.
Dobar pogled.

slavaplana
 Posle svega sto je receno u Cicevcu i Smederevu potrebna je samo vecina da donese ovakvu odluku koju podrzava i Ceranic za formiranjem regionalnih saveza!!
To nisam cuo javno i od Popovica kojise bar javno nije izjasnio o ovoj ideji dok su pojedini clanovi upravnog odbora PROTIV ovakvog resenja i traze da se ovo nikako ne prihvati na skupstini!!!
Posle skupstine ce mo videti rasplet citave price!!!

Sremac75

Lovac Stari kaže:
Pa kako je vec tema uzela maha na drugom Forumu, da kazem i ja neku.
Po nekim glasinama sediste LSCS ili Lovackog Saveza Centralne Srbije bice u Kragujevcu a kao ozbiljan kandidat za prvog Predsednika se spominje Tomica R.

Nije valda da je neka tema na tom drugom forumu uzela maha???
Sve ne verujem!

Tamo je do skora bila harmonija!!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lovac Stari
 Suska se suska, ma sve nemogu da poverujem da to nije ostvarljivo!!! Rascepkase bivsu Jugu da ne rascepkaju jedan LSS koji i ovako na klimavim nogama.
Funkcija je draga i dobro dosla, makar bio i sef Mesne Zajednice najmanjeg sela u Srbiji.

Sremac sto se tice harmonije, pitaj tvog zemljaka tamo ;), ipak je tebi blizi tamo.
Dobar pogled.

slavaplana
 Kuvace se i ovde ali u ponedeljak kad krenemo tacku po tacku da analiziramo,kad prodje skupstina!!!
Ovo ako prodje a lobira se najstrasnije obicni lovci vise tu nema sta da traze!!!!Neka im savez pa neka oni sami sebi placaju clanarinu!!!

Sremac75

Lovac Stari kaže:

Sremac sto se tice harmonije, pitaj tvog zemljaka tamo ;), ipak je tebi blizi tamo.

Kojeg zemljaka?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

mihailo
 Dobra volja ludi iz LSCS što poštuju neki red pa hoće da na skupštinu LSS,neće da im nadenu nadimak pučisti.
Sve i da skupština LSS neizglasa osnivanje regionalnih saveza to nema nokakvog uticaja na osnivanje regionalnog saveza.Savez je udruženje, koja zakonska norma zabranjuje postojanje više saveza u jednoj oblasti a pogotovo nižeg saveza.
LSS se pita samo formalno i ništa drugo i sa tim treba da se zadovolje jer mogu i bez toga da ostanu.

slavaplana
 Ogovaranje

Lala

mihailo kaže:
Savez je udruženje, koja zakonska norma zabranjuje postojanje više saveza u jednoj oblasti a pogotovo nižeg saveza.
LSS se pita samo formalno i ništa drugo i sa tim treba da se zadovolje jer mogu i bez toga da ostanu.

Mslm da grešiš samo u jednoj stvari: ne postoje 'viši' i 'niži' savezi ili udruženja (ili kako vole da kažu u LSS, 'krovna organizacija' ). Svako udruženje gradjana ima isti zakonski tretman. Da li će, ili neće, neki regionalni savez da se udružuje sa drugim savezima pa da budu članovi LSS, ili nekog drugog Saveza, radi ostvarenja zajendičkih interesa (ako ih ima), to je odluka svakog saveza pojedinačno. Isto važi i za LU - svako LU odlučuje za sebe. Niko ne može više da natera neko LU, da bude član bilo kog saveza, ako LU to neće. A šta hoće neko LU, odlučuju lovci-članovi LU, prema svom interesu. Ne mora da se učlanjuje nigde, a može, ako hoće. Ne mora niko više da na silu kupuje 'Lovac', ako neće. Ne mora niko više, kad dobije lovište na korišćenje od države, da primenjuje cenovnik LSS. Ne mora mnogo stvari, ali prema državi mora da plati 10% naknade za koršićenje divljači, i mora da gazduje tako, da poštuje zakon o divljači i pravilnike vezane za lov, i da početni fond divljači bude unapredjivan. I za to mora da pruži garanciju.
Novi zakoni su u centar zbivanja i odlučivanja stavili LOVCA pojedinca, u krajnjoj liniji. Vodite računa samo, da prilikom osnivanja novih saveza, ne bude priča 'kalif umesto kalifa', pa da umesto dosadašnjih šefova iz LSS, dobijete regionalne šefove. Tek to ne bi valjalo! Ne insinuiram ništa, ne mislim da će to biti slučaj sa Šumadijom, da ne budem shvaćen pogrešno. Ali uvek treba voditi računa, i misliti o mogućim opasnostima; ljudi su 'kvarljiva roba'.
Samo da dodam, da mislim da je pogrešno vezivati nazive saveza za geografske odrednice (Šumadija, Vojvodina itd...). Ko može da zabrani, npr. jednom LU iz Vojvodine, da bude član nekog saveza iz centralne Srbije, ili obrnuto. Zašto neko LU iz Sandžaka ne bi bilo član nekog saveza iz Istočne Srbije? Ako neki savez ponudi bolje usluge i jaču podršku, što ne bi LU bilo član nekog saveza koji nije striktno geografski? Srbija je jedna država, isti zakoni važe u svim delovima. Isticanjem geografske odrednice saveza, automatski stvarate branu prema potencijalnim članovima iz drugih delova države, pa čak da u statutu piše da mogu svi biti članovi. Trebalo bi gledati i malo šire, a ne usko geografski.
Dakle: prvo program rada, ciljeve i statut saveza na sto, i naravno visinu članarine, pa onda lovci nek stave prst na čelo i odluče gde dobiju 'najviše muzike' za svoje pare.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

puricbb
 "Ne mora niko više, kad dobije lovište na korišćenje, da primenjuje cenovnik LSS. Ne mora mnogo stvari,..."
- OK, ali trebalo bi pročitati ugovore za dodelu lovišta na gazdovanje potpisane sa LSS.

Lala
 Puricbb, govorim o vremenu koje će doći, kad LU budu dobijala direktno od države lovišta na korišćenje, pa ako ne budu članovi saveza, onda tako ide. Mslm, ovako istrgnuto iz konteksta, može da se shvati naopako. Ispravio sam svoj upis, dodao sam to, da bude jasnije 'kada neko dobije lovište od države'. Hvala na skretanju pažnje na malo nejasnu formulaciju.

peda
 Srbi tesko menjaju navike, svaka promena im je lov u mutnom,,, i tako dok ne svane zora i rodi se novi dan.
Sto bi narodski rekli, dok se jednom ne smrkne drugom ne svane No no no

Lala
 Pa to i jeste problem, kada, i ako, neko rukovodstvo LU dodje u situaciju, da zbog lošeg rada izgubi lovište, pa kad bude moralo da to saopšti svojim članovima lovcima... opštenarodno veselje nastane...

boro

slavaplana kaže:
Kuvace se i ovde ali u ponedeljak kad krenemo tacku po tacku da analiziramo,kad prodje skupstina!!!
Ovo ako prodje a lobira se najstrasnije obicni lovci vise tu nema sta da traze!!!!Neka im savez pa neka oni sami sebi placaju clanarinu!!!

Slavo, ja bih te malo ispravio, naime, bolje reći, a k o prodje skupština. Ako je sve onako kako smo čuli, možda se i ne završi.

slavaplana
 LJUDI danas sam na jedvite jade dobio primerak materijala za skupstinu Saveza od svog predsednika koji mi je cak odgovorio i u pismenoj formi da se isti nalazi na sajtu LSS i da je javan!! Kad sam skrenuo paznju da u istom na sajtu nema nekih delovai kad sam mu rekao da cu morati da podnesem prijavu ispektoru zbog skrivanja materijala koji ce ipak biti sutra na sednici upravnog odbora kod mene u udruzenju sa tom tackom dnevnog reda !!Cak je i upravni odbor danas zakazan po hitnom postupku!!!
Da se covek smeje i place u isto vreme!!!!

mihailo
 Slažem se Lalo da nema "viših ili nižih"smisao je bio ako je regionalni savez član LSS,mada ni tada nije baš prikladna formulacija al ja je napisah.
Organizacija je takva sama po sebi da će iznedriti lokalne "šefove",tako nešto je neizbežno.
Ostaje da se vidi kako će funkcionisati novi savez,hoće li ostvarivati ciljeve zbog kojih je osnovan i koliko uspešno,iz ovog razloga netreba žuriti sa osnivanjem drugih regionalnih saveza.

Lala
 Slavo, važno je da je i tvoj predsednik shvatio da treba i mora da ti omogući uvid u materijal. Bolje tako, nego da ste se terali preko inspekcija. Manje glavobolje za sve vas.
I svi drugi, koji se nose mišlju da nema potrebe da pokažu materijal za skupštinu drugim lovcima, bez obzira da li su u rukovodstvu LD, LU, ili nisu, bolje da se okanu ćoravog posla. 

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1757 04.06.2025. 15:03
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,146 posete www.srbijalov.com