Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
zexxx
 Bravo 2Bravo 2
samo smireno.....Grin

Podunavac
 Canise Bravo 2. Znači ipak sa tom tvojom "skalamerijom" od karabina može nešta i da se pogodi.Grin
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 PodunavacROFL
i ja se prijatelju ĆudimConfused
'ajd' jednom al' i još jednom u punIm trkuFrown
-možda nije do "skalamerije" već samo do "lošega", "zastareloga", "prevaziđenoga" ... The best of the World all game caliber, 8x57JS(B)Yes) ili ko zna već čega drugog!Stari
iveli 3
Sniperu, nema na čemu druže
-nadam se da može i edukativno da "zvuči" i ponešto pametno da se izvuče iz mog "opisa događaja"
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kelt
 ekstra lov, extra prica evo ljudi dobismo naslednika momi kaporuBravo 2Bravo 2Hoemo jo
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Lovac Stari
 canis cestitke na odstrelu B) iveli 3, prelep uvod i jos lepse sve opisano do samog odstrela!
Dobar pogled.

petar
 [xhide]Canis kolega, sve cestitke...B) Bravo 2[/xhide]
Just like old times!

milek
 Druze canis svaka cast na odsterlu i lepo opisanom dozivljaju.Bravo 2
A ppu sto se tice ja nemam lose misljenje o njemu jos mi zasad sa PPU-om nijedna od mnogh nije otisla...a sa rws-om jeste..
Nije lako znati treba to i umeti....
lovac

canis aureus
 drugariiveli 3
samo neka bude zdravlja, divljači, vremena za lov ... lova i lovstvovanja ... biće i ulova i odstrela, i priča i prepričavanja!!
drugariiveli 3
Dim

darkon
 canis aureus, majstore, svaka čast na ulovu, a i na lepoj priči. Bravo 2

mikaccg
 Canis,nezna se sta je bolje,da li prica ili pogodak,svaka castBravo 2
uvek dobar pogodak

alex

canis aureus kaže:
...
jutros rano, tek što prošlo 02.00h.
Ma kakvo jutro, noć mrkla a odspavao sam puna tri sata!, duša spava dok u najvećoj tišini kuvam kafu da ne probudim ena jer je već negodovala čitavo veče zbog moje odluke da idem u lovHisterian pa mi još treba i da se probudi ...
Kad sam se trg'o pre sata učinilo mi se da napolju kiša pada! Sa olakšanjem pomislih: nastavljam sa spavanjem kiša jeSpavanje ... al 'ajde da ipak provirim sa terase ... kad ono napolju milina kakvo vreme a nigde žive dušeJaooo
Uz kafu razmišljam o "Zelji" kapitalcu- ma razbudio sam se u tolikoYes
50tak km ispred mene. Obrenovački put, ostružnički, dobanovački, šimanovački ... obedski ... rek'o bi čovek odo' ja na kraj svetaConfused Usput tek po koji kamiJondžija al me ipak strava da mu se ne spava pa će me pregazi a da ne osetiFrown
Uspešno stigoh na vreme, dogovor je pao u lovačkom bifeJu gde se okupljamo i odakleN u lov krećemo, i pravac na čeke!!
Samo što stignuli smo kad oko 04.10h tri pucnjalovac Ma nisu naši kad se još tu do granice ni postavili nisu! Pucao kolega i promašio iz susednog sela(sekcije) na njihovoj čeki u blizini granice, saznadosmo kasnije od našega lovočuvara.
Svanulo!
Ispred mene stara šuma pa zarasli sejanac hrasta pa parcela pod sojom širine 50-60m a iza mene mladik, prohodan samo po vlakama i prosekama.
Fazana! Milina prava! Četiri gledam a još toliko ne vidim ali čujem! Šepure se, pevaDu, tresu krilima k'o blesavi ...
Skoro će 06.00h
Jaza u pretrčavanju, parcele pod sojom, najviše podseća na ruski borbeni transporter!, i dal uplašen dal je osetio prisustvo "predatora", nije spor ni malo!!-k'o metak utrča u šumu.
Priroda već uveliko budna. Pesma sa sviju strana i svakojakiJa tonovaVeselo duša, srce, mozak, ... sve uživa!
Oopaa...
sa leve strane lija mi istrčava na nekih 30tak metara u neuspelom pokušaju da naFata fazanaFrown A nećeš višeNo no no pomislih a i kad već nema ni šakala ni divljaka(DS) a i bliži se kraj današnjem lovu ... prepunjavam karabin kako bih ubacio SP PPUa da ne trošim TIGa na liju, tiho zacičim kao miš, ona staje na udaljenosti od mene 50tak metara, končanica na pleća ...
Zbunjen
S desne strane ispred mene iz sejanca nešto lomi nešto krši! Ja na tu stranu a lija na svoju. Iz sejanca na soju istrčava, k'o na dlanu ga imam, dvogodišnjak u punoj snazi. Setih se da je u cevi PPUFrown ma j.bo RWSa i kamenom ga mogu odavde ... zastade možda meni udaljen 40-50 metErI ... uvećanje na 8x, končanica na plećki a vidim ga k'o da bi ga rukom mog'o doititi ..., PPU ga zanese ... okreće se i pun gas ... 20tak koraka i RWS ga stiže i ... kao u jesenjem lovu na zeca, napravi kolut napred preko glave, diže se prašina ... par puta manu zadnjom desnom i tajac!
Chut
Fazana ni za leka! A ni ptičica se nijedna više ne čuje. Lija spasla svoju kožu ... a adrenalin tek ondaK navre. Sve to prekinu vibracija telefona mi u džepu ... "braća jel pao?!" drugar bivši pita! "u mene sumnjaš?!?! (zbog sumnje je "bivši"Grin) pa naravno braća, dolazi da vučemo!"
...
-nije onaj kapitalac, naš Zelja, ali je u drugoj godini života sa svojih 90tak kg ...
Hvala Bogu milomeKrsti na kamiondžijama nepospanim noćas, na čvrstom snu mojeena, na predivnom jutru, na prirodi, na snazi što mi dade nakon dve neprospavane noći, na prelepom lovu, lovini, na drugovima sa kojima lovim i uvek dobrom druženju, na doživljaju koji se retko doživi i koji u suštini nisam uspeo ni izbliza da opišem!
(i naravno, hvala onome ko izmisli The best of the World all game caliber, 8x57JSYes)
-oduži ga jaJaooo a evo je i slikaB)

lepo svaka cast
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS
 Canis ti se pritajio kao domaći izdajnik a tako lepe priče pišeš da znaš da ću svima da obelodanim
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus
 [xhide]... već polako tone u zaborav to jutro sa početka juna, čini mi se, te davne 2011 godine. Vreme neumorno briše sve za sobom i glavni je krivac za većinu izbledelih sećanja koja još uvek bude osećanja. Sakriti od zaborava ili iole sačuvati koliko je moguće ...
Ali to jutro, koliko se sećam, bilo je veoma, bar tada dok se nije izjednačilo sa nekim prethodnim ili budućim a sličnim, uzbudljivo da je moralo ostaviti traga za sobom i svojim postojanjem.
Sećam se, kao kroz maglu, poranio sam čio i veseo. Snajka takođe poranila kako bi zajedno popili kafu koju je zgotivila dok sam još spirao krmelje iz očiju i rigajući pokušavao da izbacim iz pluća ostatke katrana koji me svakodnevno i neumorno podsećaju na dane provedene sa duvanom, prodivanili još koju dok se spremam i kako bi me sva srećna ispratila i poželela mi dobar pogled i mirnu ruku, lepo druženje sa kolegama lovcima uz koju "mučenicu" i kog "jelenka" ...
Tada sam živeo podalje od lovišta, u Beogradu, pa mi je bilo potrebno preći dobrih 50km u jednom pravcu ali moglo se jer su plate bile dobre a auto-gas skoro džaba, nova auta se vozila a putevi(?!?) ma samo u filmovima se mogu tak'i videti. Još se sećam kroz stravu te obilaznice oko BGa gde umorni turci crnih brkova i podočnjaka i bulgari zakrvavljenih očiju jezde u svojim ogromnim i nemilosrdnim, užasavajućim kamiončinama ne pridržavajući se ograničenja brzine ni izbliza ... Uuh i sad kad se setim sav se naježim! ...
I tako sedeo sam na čeki razmišljajući o poljoprivrednicima koji svojim traktorima zatvaraju puteve i kako i zašto oni to rade s kojim razlogom, ko je nalogodavac, ko je organizator svega toga, koliko lepih traktora ima i skupih na tim zatvorenim putevima a ne kao ovde kod mene u selu što tada bijade jad i beda, i krš do krša al se taj narod ne buni i ne zatvara te puteve već radi i bori se i sa takvom mašinerijom, koja je najblaže rečeno, bila otpad!
Onda mi prolete i tada mnogo spominjani, jer tih dana izručeni, General ... (o čemu ne bih da se ...)
Od silnih misli, koje me odvukoše daleko od lova i mesta na kom sam se nalazio, već je počela i glava da me boli ... pa već priželjkujem da se završi lov da begam kući na spavanje!, kad najednom primetih kako na soji stoji i gleda pravo u mene nemrdajući, divlji vepar, dok mu iz nozdrva skoro plamen suče. Ne mrda možda da ga ne primetim! Ali to mom oštrom oku nije moglo da promakne! A i kako kad je odavno svanulo, soja tek iznikla a grdosija od, brat bratu, xxx kila kao onaj "magarac iz Nikinaca". Iz straha zbog nozdrva uputih dva u pravcu grdosije i ...

-nemam pojma što ovo ispisah!! Možda zbog izazivanja i prozivki od Dakija a možda ... ali pošto se jedva sećam tog jutra i tog događaja tok priče je malo izmenjen. Vreme ga izmenilo!Confused

p.s. u ovoj priči ima malo istine za razliku od prethodne ispričane a o istom događaju i "pričao" bih još ali mi Sad ... i iz ove sam poizbaciv'o neke važne, interesantne i delikantne detalje koji su ne primereni priči i pričaocu a mogu ...
Pilot[/xhide]

hvala drugari
čim bude odstrela biće i pričeConfused a možda i pre ako se nakanim i ohrabren Vašom pažnjom i podrškom ...iveli 3
Dim

Lala
 E još da si ubacio i kurs evra, stopu inflacije i nezaposlenosti, broj štrajkova, i prosečnu vrednost potrošačke korpe 'početkom juna te davne 2011.', pa da skoro svi bitni lovački elementi budu pomenuti. Sad
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus
 OK Lalo da znam za sledeći put šta mi je činitiConfused
Sad znam ... Hvala punoB)

[xhide](ovo je bila neka za.ebancija na temu priče na koju si se kasno uključio ali ... ako je toliko Sad ti je brišiConfused)[/xhide]
Dim

Lala
 Ne kapiramo se; samo sam nastavio zezanje u istom stilu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 Kolega Canis čestitam na lepom trofeju i predivnom lovačkom doživljaju!!! Zaista si prelepo opisao čitav događaj, te je bila milina pročitati tvoj upis!! Još jednom sve čestitke!!B)Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Jank
 Neznam Šta bih napisao za druga koji se predstavlja kao canis aureus....Lep doživljaj, mi tamo pišemo u lovačkim pričama a ovde jedna izuzetna, lepa lovačka priča....Bravo...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Canis znam da znaš i to si dokazao , ko ne razume nek se malo vrati unazad , a interesantno kako jedan događaj može imati mnogo verzija i svaka da bude podjednako lepa i zanimljiva (Lola mnogo ukusna nisu ni Kinezi ludi)B)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

vlada lovac
 Bravo 2 Canis, lepa prica, jos lepsi ulov, samo tako nastavi B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,556,403 posete www.srbijalov.com