Pripremanje divlje guske
|
DakiNS |
Objavljen 03.12.2010. 15:24
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Imam dva recepta |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 03.12.2010. 15:42
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
DakiNS kaže:
Imam dva recepta
to se kurcis,ili...?  |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.12.2010. 08:11
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
nenad_franc kaže:
DakiNS kaže:
Imam dva recepta
to se kurcis,ili...?  Prvi. Uzmeš gusku ,kuvaš je u veš loncu tri dana ,onda uzmeš lonac sa sve guskom i baciš kroz prozor. Drugi. Uzmeš gusku vežeš je za noge i obesiš na sred poljskog WC-a tako držiš 7 dana osmi dan uzmeš makaze i presečeš kanap. Guske žive i do 80 godina, pa ako ti je zapala baba u zdravlje, napatićeš se, svi mi volimo mlade guskice. I tata bi sine |
|
|
|
dansmi |
Objavljen 28.11.2011. 20:57
|

Pripravnik

Upisa: 1
Pristupio: 27.11.2011. 16:30
|
stavite gusku u expres lonac, kad guska provri dodati 500 gr sitnih exera, kuvati dok ekseri ne omeksaju, kad ekseri omeksaju gusku bacite eksere pojedite.
|
|
|
|
alex |
Objavljen 17.01.2012. 22:54
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Dobri recepti ako odstrelim neku dajem je komsi
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 09.12.2012. 20:38
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pre nedelju dana sam čuo recept za kuvanje guske od kolege zoranp,recept važi za one manje sretne pošto sretni odstrele mlade guske starosti do 10godina.
dakle staviti celu gusku i kuvati 1 sat,potom prosuti vodu isipati novu,takodje posle 1 sat kuvanja u drugoj vodi prosuti vodu i sipati novu.kuvati tako još 1 sat a potom baciti i vodu i gusku.
|
|
|
|
aleksa88 |
Objavljen 10.12.2012. 01:05
|

Mlađi član

Upisa: 38
Pristupio: 13.12.2009. 09:21
|
hahah e ovde ima dobrih recepta
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 10.12.2012. 01:42
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
Dobri su recepti , a jel moze sad meni neiskusnom neko da daa koristan savet kako ustanoviti je li guska matora ili mlada kada se odstreli? Po velicini, perju, sari, jel se ofucaju od kljucanja gusana po vratu kao kokoske....ili se to ustanovljava samo kuvanjem?
I prilikom odstrela gusaka: ima li neko pravilo kako lete, koje guske pucati u preletu, ove na pocetku klina ili one na prikrajku? Da li prve lete ove mladje-jace, ili starije iskusnije? Moze li se tako vrsiti selekcija pucanja na mladju-stariju? |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.12.2012. 07:45
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
To ti je jednostavno! Ako je maloletna pogledaš joj krštenicu ili ako je punoletna ličnu kartu!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 10.12.2012. 07:48
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Indjijanac kaže:
pre nedelju dana sam čuo recept za kuvanje guske od kolege zoranp,recept važi za one manje sretne pošto sretni odstrele mlade guske starosti do 10godina.
dakle staviti celu gusku i kuvati 1 sat,potom prosuti vodu isipati novu,takodje posle 1 sat kuvanja u drugoj vodi prosuti vodu i sipati novu.kuvati tako još 1 sat a potom baciti i vodu i gusku. 
da nezaboravim ŠERPU NEMOJTE BACATI,može koristiti za neograničen broj pripreme divlje guske!!
|
|
|
|
Evodija |
Objavljen 10.12.2012. 09:32
|

Stari član

Upisa: 499
Pristupio: 27.06.2012. 21:59
|
Mnogo ti dobri recepti.Ali se bojim jedne stvari. Inđija i Ruma su blizu. Da nije to uticaj rumskog -a na Inđijanske recepte.
Moraću da pitam Sremca, šta on misli. |
|
|