Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
nenadx
 sto se mene tice ja sam zavrsio na ovoj temi za sada i postigo sam efekat koji sam zeleo

Aco ova rečenica liči na nešto lično?,ali slažem se završimo sa ovom epizodom na temi

Jelen,košuta,telad-lovostaj u Srbiji od 15.02 do 01,08
Dobar pogodak

Nikola Vojinovic
 Ja ne znam koji je efekat postignut?! Sem da su oljagani ljudi sa slike...

Mene je iskreno pogodila optuzba bez osnova i argumenata!

Ako ja sutra uz svaku postavljenu sliku, treba da postavim skeniranu dozvolu i izvestaj iz lova, ili da se pravdam, pa meni je lakse da da ne postavljam slike ili uopste pisem o lovu, jer cu doci u problem da se pravdam...

Poznajem dvojicu lovaca sa slike, radi se o odstrelu tri srne i teleta, dve srne su odstreljene u jutarnjem lovu, dok su srna i tele odstreljeni popodne, fotografija je napravljena nakon okupljanja na domu, lov je organizovan u skladu sa kalendarom lova i propisima...

Dve srne sa slike, koje su odstreljene u prepodnevnom lovu, bez utrobe, glave i bez nogu, tj. spremne za merenje jer se tako divljac prodaje u komercijalnom lovu...

Smatram da je ovde izgubljen smisao bilo kakvog pisanja! Na temi srndac je postavljena slika teleta i srna, a zatim se aludira na krivolov ili sta vec...
Priroda, kerovi i lov!

DJULE78
 E kolega Voinovicu,koga ti poznajes,Ko je Vladu Ranilca poznavao ni pakao mu nece tesko pasti!!

Marko-Ng
 Kolege molim vas da ne sirimo svadju oko ove slike.....
100% je tacna informacija je sva divljac odstreljena tokom dana, uvece je spremana za transport do hladnjaca i za prodaju....
Sva divljac ima markice i ne znam sta je tu problem?
Mare Lovac

Sremac75
 Kada je sve tako zašto su slike skinute sa FB?

I čemu tolika povika na kolegu aca81?
Pa čovek je samo preneo slike sa FB i ironično prokomentarisao...
Mislim da bih i ja odreagovao kao i on da sam naišao na takve slike.
Zašto oni koji su ih postavili nisu obrazložili o čemu s radi pa ne bi bilo razloga za spekulacije...ali oni su reagovali tako što su slike skinuli sa FB!!!
Malo smrdi, zar ne...

A i markice se nešto slabo vide...... mislim, obzirom da je divljač odstreljena još u prepodnevnim satima i izneta iz lovišta.....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Neca92
 Sta covek prvo da pomisli kad vidi ovakve slike, koje su sve, samo nisu lovacke...? Confused Zna se gde, kad i kako se odstreljena divljac slika, nisu morali da ih ''pripreme'' za prodaju, poredjaju na betonu, pa da se tako slikaju ulovom... Imali su mnogo boljih trenutaka za to. Confused Niti branim, niti ljagam nekog, samo diskutujemo...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

nidzamotocross

Neca92 kaže:
Sta covek prvo da pomisli kad vidi ovakve slike, koje su sve, samo nisu lovacke...? Confused Zna se gde, kad i kako se odstreljena divljac slika, nisu morali da ih ''pripreme'' za prodaju, poredjaju na betonu, pa da se tako slikaju ulovom... Imali su mnogo boljih trenutaka za to. Confused Niti branim, niti ljagam nekog, samo diskutujemo...

Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Lala

Neca92 kaže:

Odobreno
Mislim da je Neca zaista napisao suštinu - nema smisla raspravljati o tome da li je odstrel bio u redu ili nije, drugo nešto sa slikom nije u redu. Ružno je slikati se pored obezglavljene i rasporene divljači, i to pokazivati. Nije lovački, nije po kodeksu, i ne predstavlja nikakvu diku za one koji se tako slikaju uz divljač.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

milenko0609
 Sve u svemu do god postoje reakcije na ovakve stvari znači da kriterijumi ne padaju olako za nivo koji se želi postiči na portalu.
Dva put meri jednom seci.......
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

aca81
 Ako nekom treba moja adresa ili neki drugi podatak neka slobodno mene pita i dobice,a ne da se informisete preko drugih ljudi.....ustedecu vam vreme Grin pozdrav za moje obozavaoce pa se vidimo uskoro Bye
DOBAR POGLED

Limun
 Stvarno bi bilo lepo da pisanje nastavite na zato prigodnoj temi.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Sad je stvarno dosta gluposti.
Sve što imate u vezi optužbi za krivolov, rešite na nekom drugom mestu. Ne zloupotrebljavajte portal Srbijalov za lične obračune.

aca81
 Odakle to da je licno Hmmm znaci kad se iznese neka istina ili osetljiva tema i pocnu pritisci onda sve to prelazi u licno Sad razocaran sam najblaze receno iveli
DOBAR POGLED

aca81
 Izvinjavam se kolegama sa slike (koje ne poznajem) i clanovima foruma sto sam lose protumacio slike i dao insinuacije da se radi krivolovu a u stvari je 100% legalan odstrel sto sam zaboravio da napomenem,cak su to i potvrdile kolege koje su bile prisutne tog dana.Jos jednom se izvinjavam i ako mogu nekako da se iskupim mozete me kontaktirati na broj 0645828483 i posebno sam zahvalan administratorima koji su mi ukazali na gresku i kako kazu "za ostalo nastavite na drugom mestu"...bice tako...pozdrav svima posebno mojim obozavaocima Kiss
DOBAR POGLED

Sremac75
 Šta se to moglo desiti da aca81 sada postavi ovaj upis?

Da mu nije neko možda pretio?
Da nije dobijao poruke od sumnjivih likova iz svog okruženja?
Da mu se nisu obraćali i neki funkcioneri LU i Saveza?
Da se nisu neki nepoznati ljudi raspitivali po mestu gde živi o njegovim ličnim podacima?

Da li će se kolege lovci osuditi takve stvari ako su se desile?
Šta je sa slobodom mišljenja i govora?
Hoćemo li svi u rupe?

Ostaje pitanje zašto su slike na FB obrisane i zašto divljač na slikama nema markice???

PS
A možda je upis malo ironičan???
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

aca81
 Ma u redu je druze,moja greska,ljudi poput tebe mi jos uvek ulivaju malo nade da moze krenuti na bolje.....ovo vise i nije za portal jer su neki hteli da bude licno iako nije bilo,pa mozda je Lala i u pravu...nastavicemo ovo na drugom mestu.....poz.
DOBAR POGLED

Lala
 Čisto radi istine: bilo je zahteva prema meni da se slika koju je Aca postavio izbriše. To ne dolazi u obzir: slika je objavljena javno na Fejsbuku, odande je preuzeta i postavljena ovde na forum, i tu će i ostati. Sa FB su je sklonili, a ovde je niko brisati neće, to sam već napisao ranije.
Ali ne dolazi u obzir da se iznose ni tvrdnje bez dokaza, o nekom krivolovu, 'lampanju', ili nečem sličnom.

Posebna je priča o etičkom momentu ljudi sa slike, da se slikaju pored poslagane obezglavljene i rasporene divljači. Zna se dobro šta kaže lovački kodeks o tome. U vezi ovog ti ljudi sa slike, ko god da su, imaju kod mene veliki minus.
A markice? Nisam ih zaista video, kao što ne znam ni kada je slika nastala.
Sve ostalo vezano za eventualne pritiske, pozive, raspitivanja za Acu81, naravno da treba osuditi. Čudni su ljudi, ako je sve u redu, zašto onda tolika frka oko jedne slike?

Planinko011
 U svakom lovu postoji mogucnost a i obaveza da pored odstrela srndaca, DS ili druge divljaci odstrelimo i neke stetocine. Pogotovo to vazi za lovocuvare. Pa ako neko po zavrsetku lova ili lova za potrebe drustva ili firme, resi da odceka sakala, lisicu pa i DS par sati normalno je da ima lampu na pusci kad je vec ic zabranjen a i stetan po vid.
Takodje markica, po meni, kvari sliku sa odstreljenim grlom a ako je nacinjena na mestu nastrela ne vidim zasto bi bila pozeljna. A postoji i druga dokumentacija koju lovac mora da ima da eventualno pokaze lovnim radnicima i policiji.
Ja se silno iznerviram i kada na vrh Golije ili Tare u zabiti vidim kravu ili ovcu sa nausnicom i uvek se zapitam kada ce i nas poceti da markiraju i cipuju.
E sad slika sa rasporenom divljaci nije bas lepa a ni po tom kodeksu, bas kao ni jedna moja slika na ovoj temi. Mada je to, po meni, vise problem zbog gostiju posetioca ovog sajta a manje zbog samih lovaca.

kimi

Sremac75 kaže:

Šta je sa slobodom mišljenja i govora?

Da li je sloboda mišljenja i govora optužiti nekoga za bilo šta bez dokaza? Stavi se samo u sličan položaj...zamisli da te neko nakrpi a nema veze sa istinom.
Dok se ne dokaže krivica niko nije kriv !!

p.s. ne poznajem dotične sa slike ali zar u svakoj situaciji moramo da budemo Ilija Čvorović?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Sremac75
 Oni koji su se našli prozvani imali su priliku da reaguju, ali se njihova reakcija svela na uklanjanje tragova, ili na brisanje slika, ili obrnuto, ili kako hoćeš!

Meni je to najviše zasmetalo...
A onda i pritisci na kolegu koji je postavio slike.....!

Potpuno se slažem sa tobom oko dokazivanja krivice, ali je reakcija na te slike ono što u meni budi sumnju...a imam pravo da sumnjam, zar ne?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,947 posete www.srbijalov.com