Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
darkon
 Krenula sezona, pa evo jednog simpatičnog.

oi62.tinypic.com/lfgue.jpg

aca81
 Bravo 2 cestitam!!!
DOBAR POGLED

alex
 Svaka cast kolega daj neki detalj iz lova
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

suci
 Lep trofej kolega. Cestitam Bravo 2

Berserker
 Darkon, cestitke, vrlo lep srndac, dugacki parosci... Ako nije tajna koje je loviste u pitanju?

nidzamotocross
 Darkon Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

veljko__
 Darkon Bravo 2Bravo 2
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

moravac 1

moravac 1 kaže:

Podunavac kaže:

antispin kaže:
Zainteresiran sam za lov na srndača za vrijeme parenja,pa bih molio ukoliko ima zainteresiranih da mi pošalju ponudu:

Odstrel 8-10 srndača,trofejne vrijednosti 80-100 bodova,zreli šesterci.Molim paušalnu cijenu,plačanje po gramima ne dolazi u obzir. Doček prvenstveno sa čeke,poslije pirš,a lov iz auta je krajnja opcija.Došlo bi nas dvojica.Trebamo pristojan smještaj,2 jednokrevetne sobe,puni pansion.Došli bi 1.8 (petak) ,lovili petak popodne,subotu i nedjelju cijeli dan.U obzir dolaze lovišta udaljenosti do 400 kilometara od Zagreba.
Dakle, molim ponudu za srndače,smještaj,pratnju,vožnju autom i ostalo.

Kolega Zagreb Vršac je oko 450 km, ali lov iz automobila nije dozvoljen ni u Srbiji ni u Hrvatskoj.
Mala ispravka kolega Podunavac.Kod nas sve sto je zabranjeno NIje i dozvoljeno.Tako da i lov iz auta nije izuzetak.Kolce

Kolega ovaj tvoj upis početnici mogu shvatiti ozbiljno!

Srbijalov Admin Tim
Kolega Administratore...Moj upis i jeste ozbiljan.I aludira da kod nas svako lovi prema savesti.I obrazu.Bez da se vredjamo.Zakon sluze...i imamo ih.Kolce
srbija

slavko75

darkon kaže:
Krenula sezona, pa evo jednog simpatičnog.

oi62.tinypic.com/lfgue.jpg

lep svaka cast
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Podunavac
 Darkon čestitam, lep srndać.Bravo 2 Nego kakva ti je ovo šarena optika?
Tri prsta 2Kolce

Planinko011

antispin kaže:
Zainteresiran sam za lov na srndača za vrijeme parenja,pa bih molio ukoliko ima zainteresiranih da mi pošalju ponudu:

Odstrel 8-10 srndača,trofejne vrijednosti 80-100 bodova,zreli šesterci.Molim paušalnu cijenu,plačanje po gramima ne dolazi u obzir. Doček prvenstveno sa čeke,poslije pirš,a lov iz auta je krajnja opcija.Došlo bi nas dvojica.Trebamo pristojan smještaj,2 jednokrevetne sobe,puni pansion.Došli bi 1.8 (petak) ,lovili petak popodne,subotu i nedjelju cijeli dan.U obzir dolaze lovišta udaljenosti do 400 kilometara od Zagreba.
Dakle, molim ponudu za srndače,smještaj,pratnju,vožnju autom i ostalo.

Ovde postajem podvojena licnost. Sa jedne strane mislim da je pausalan lov suprotan zakonu i propisima lovacke organizacije a sa druge strane propis odnosno cenovnik po kome za skrata mozes platiti cenu medalje je nenormalan. Jeste da placanje po gramima ubrzava obracun i placanje i otklanja mogucnosti za rasprave ali placanje po CIC poenima je jedino pravicno resenje a pogotvo za kategorije srnadaca koji su preko 105 poena.
Za mene je pausal ok za srndace do medalje a placati za medalju 200-300e je zloupotreba resursa lovista i lovackog udruzenja.
U redu je gde clanovi drustva placaju za neke procente umanjene od cenovnika LSS ali za goste davati pausal a pogotovu za goste iz inostranstva je nedopustivo pre nego sto postanemo punopravni clanovi EU a onda treba razmislitiSmile.

DakiNS
 Kolega tu te podržavam da ne treba biti paušala , ali i naši su se dosetili i nude medalje u paušalu iako znaju da medalja nemajuROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Planinko011
 Meni je ok ako drustvo ima solidan plan odstrela a nema clanova zainteresovanih odredi kvotu od recimo 20-30% plana za komercijalu i kaze pausal odstrel i meso do 90 poena i skart je 200e a do 105 poena i specifican kvalitetniji skart je recimo 300e. A dati medalju za pausal pa jos stranim lovcima je nedopustivo i bolje da trofejni srndaci naprave po jos neko lane nego da ih neko omlati za male pare.
Eto i Daki NS i ja bi mogli jos u stetu kod neke mlade snajke kad bi nam gospoje dozvolileSmeko

moravac 1

Planinko011 kaže:
Meni je ok ako drustvo ima solidan plan odstrela a nema clanova zainteresovanih odredi kvotu od recimo 20-30% plana za komercijalu i kaze pausal odstrel i meso do 90 poena i skart je 200e a do 105 poena i specifican kvalitetniji skart je recimo 300e. A dati medalju za pausal pa jos stranim lovcima je nedopustivo i bolje da trofejni srndaci naprave po jos neko lane nego da ih neko omlati za male pare.
Eto i Daki NS i ja bi mogli jos u stetu kod neke mlade snajke kad bi nam gospoje dozvolileSmeko
Kolega na zalost ne dostatak para je ucinio svoje.I ponuda odstrela srnece divljaci je ogromna ove godine...a pitanje je ko moze kod nas da izdvoji i tih 200€za skart a kamoli po cenovniku LS placa neke jace trofeje.Inace mislim da svako ko ima u lovistu jace trofeje a ima ih nece da ih pokloni...ali u ovo doba krize pitas li se sta je bolje.Da dodje neki strani gost ili domaci i plati ga koliko toliko i popuni nrku rupu u budzetu udruzenjea ili isti taj srndac zavrsi kao sanacioni odstrel ili poklon nekom od postojecih glavesina za dz.Uglavnom sve zemlje u okruzenju prave manje vise dilove i pakete ponuda jer je konkurecija veoma jaka.Umadjarskoj znam barem pet mogucnosti gde su kolege Austrijancipucali zlato za 500€.I to jaka zlata.A dane pricam za ostalo.Mislim da je kod nas sistem sa cenovnikom o.k ali nismo bili realni prema domacim lovcima a kamoli stranim gostima. A i bolje u redovnom nego ne redovnom.A koliko se jos mazne sam Bog zna.
srbija

@b@ne@
 Kolega Darkon sve cestitke jos jednom..... Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 zaista lep i interesantan srndac.....

Ewo i od mene sa pocetka sezone... SmileSmileSmileSmile

i59.tinypic.com/nmcny0.jpg

Po proceni radi se o starom srndacu,trofejna vrednost je u opadanju.... Odstrelio sam ga juce u ranim jutarnjim casovima 05:26 za vreme pirsa...

i59.tinypic.com/2mww7yd.jpg

Pozdrav za sve kolege i dobar pogled......

SUMO
 Planinko,
svud u svetu ti je pausal normalna stvar. Samo kod nas nije.
Uzmi lovacke novine i pogledaj tekstove - lu ``....`` u planu ima 80 srndaca, odstrelilo 13, lu``...`` ima u planu 60 srndaca odstrelilo 7 i tako u krug. Po tekstu u Loristu, jedino je Obrenovac pre ovih nesretnih poplava imao odstreljenih skoro 60 srndaca za 5-6 dana lova. Ostali truba. Svud u svetu su cene spustene. Za sve.
Recimo red velicina - slon je nekad bio u paketu 50.000 dolara. Danas ga imas i za 17.000
Da ne pricam o paketima u Poljskoj 5 srndaca do 400 grama, 4 dana lova u odlicnom smestaju 1.500 e i to agencijska cena. Znaci stvarna je bar 300 e niza.
Cena zakupa stana u centru Beograda je barem 30% niza. Prosta stvar, zakon ponude i potraznje.
Inace, kod Kileta u lovistu su vrhunski veprovi. Stari as poput Sime koji je zaista napravio vrhunsko loviste da ti da medalju u pausalu za 200 e......pa nije naivan. Tamo su medalje retke. Ne citas moje upise.Srean

Pozdravicu vas sa jednim sjajnim trofejom iz Istocne Srbije. Prvo zlato posle dugo vremena i to u petoj godini kao nagrada jednoj skromnoj ali vrlo vrednoj i agilnoj strucnoj sluzbi i mladom domacem lovcu.
SUMO priložio:
daca2_2.jpg

SUMO
 Darko,
sjajan trofej, iskrene cestitke~!

mrwa22250
 Darkon,svaka cast izuzetno lep trofej.Bravo 2
Sumo jedno pitanje.Sto ga ne pustise jos barem godinu da doda jos malo mase na ovu visinu,tada bi tek bio extra?Ako je izmeren koliko poena je poneo.poz.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Planinko011
 [quote]SUMO kaže:
Planinko,
svud u svetu ti je pausal normalna stvar. Samo kod nas nije.

Sumo, svestan sam ja oskudacije i pogotovo u gradjevinarstvu uz koje sam ja poslom vezan inace bi padale godisnje bar par medaljaCry

Pausal je ok za mene ako se radi o grlima do 105 poena. Tri srnadaca za 500e za meso i odstrel ili pet za 800e bi bilo ok ili kakva druga kombinacija i budzet LU se malko napuni za benzin i platu za lovocuvare.
E sad takodje smatram da nema tog srndaca ili vepra koji treba da kosta za domaceg lovca vise od 2000e ili jelena koji vredi vise od 5000e.
Kao onaj klinac u Mladenovcu, cini mi se, sto je krenuo sa caletom u lov, kolima svog kuma jer ih cale nije imao, i odstrelio u prvom lovu zlatnog srndaca od 4500e. Pa ljudi padose u duznicko ropstvo.
Ali ako bas nema potraznje i po tim cenama od 150 i 200e onda dati clanovima odstrel a meso se proda nekom Metrou, Merkatoru ili sl ili napravi lovacka zabava. Mislim starci, skart i losi srndaci ne treba da ostaju u lovistu a medalje nek imaju hareme pa cekamo bolja vremena sa boljim genimaVebanje

darkon
 Hvala svima na čestitkama. Odobreno

[xhide]Alex, lov je bio baš onakav kakvim ga nismo planirali ( sem učinka, kome smo se nadali), ali to je i najveća draž lova.
Daću samo neke osnovne podatke, da ne dužim sa pričom... Pucan je na 100-tinak metara, kalibar 30-06, zrno SP 9,7g, pogodak u srce, a on otišao 100koraka, što se i sa lošijim pogotcima ovim kalibrom nije ranije dešavalo, ali za sve postoji prvi put...

Podunavac, nije mnogo šarena, koliko presijava. Tasko Japanski 3-9x40, star 30-ak godina, koji me zasad odlično služi. Čak sam jedno vreme bio zagrejan da ga zamenim sa nekim iz "velike četvorke", pa odustadoh, što da menjam pobednički tim.[/xhide]

Bane, čestitam i ovde, takođe.

SUMO, trofej za medalju, što bi rekli, zaista prelep taj "sa Istoka".

Pozdrav svima.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,083,765 posete www.srbijalov.com