Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
mile mladenovo
 Tako je kolega kopov mislim da nema potrebe za daljom raspravom a pogotovo u vezi mog legla koje tek treba da pokaze svoje prave hvalitete
Pozdrav Borob kolko znam i ti imas potomke od helda,pa bi bas volijo da vidim kako izgledaju,daj neku sliku da svi vidimo jer je cinjenica da je held dobar priplodnjak, ali imaju i potomci mamu tako da on nemoze bas sve da odradi da valja

Borob

mile mladenovo kaže:
Tako je kolega kopov mislim da nema potrebe za daljom raspravom a pogotovo u vezi mog legla koje tek treba da pokaze svoje prave hvalitete
Pozdrav Borob kolko znam i ti imas potomke od helda,pa bi bas volijo da vidim kako izgledaju,daj neku sliku da svi vidimo jer je cinjenica da je held dobar priplodnjak, ali imaju i potomci mamu tako da on nemoze bas sve da odradi da valja

Pozdrav Mile i tebi!
tako je, imam deo legla od Helda i mogu ti reci da sam veoma zadovoljan sto sam svoju kuju upario bas sa ovim priplodnjakom.
Vidis prijatelju, stekao sam utisak da upravo Held , bez obzira o kakvoj se kuji radi, daje neki svoj tip stenaca! Nesto sto ne lici na njega vec na neke pse iz njegovog pedigrea. Tu i jeste cela poenta zar ne! Kod mene su ostala dva izuzetna primerka rase a kako ce do kraja sve to izgledati ........... videcemo!
Siguran sam da razloga za raspravu i nema a nije ga ni bilo jer poznajuci Rada iz Kg-a, on je sasvim iskreno i na jedini moguci nacin pozvao goste kod sebe u lov!
No evo, bas Rade je vlasnik jednog steneta iz naseg legla pa bih voleo da on skorije postavi koju sliku kako bismo videli o cemu se radi! I ja cu uskoro postaviti slike zajedno sa rodovnicima koji su u fazi izrade!
Mada, mislim da je i sada u dobi od cetiri i po meseca jos rano tvrditi kako je stene prelepo, perspektivno i slicno, jer i sami znamo koliko se raznih promena desava kod odrastanja steneta! da ne pricamo o tvom leglu koje je zbilja mlado da bi bilo ko ozbiljno mogao bilo sta reci osim na osnovu roditelja da se ocekuje dobro leglo!
Svakako ti sa njima zelim uspeh i da opravdaju ono sto od njih ocekujes!

mile mladenovo
 Hvala Borob.Odlican post kao sto se otebe i ocekuje,posto si stariji odmene volio bi da mi kazes nesto vise o heldovim potomcima do sada, ima li koji da je sampion u radu i eksterijeru,cisto da i ostali znaju jel ima ovde kolega na forumu koji do pre par dana nisu znali ko je held,pa bi bilo lepo otebe da nam svima kazes ko su ti psi koji nesto vise vrede od obicnih lovacki pasa kojih u mom kraju ima kolko volis.Pozdrav i ocekujem otebe jedan vrhunski postBravo 2

Borob

mile mladenovo kaže:
Hvala Borob.Odlican post kao sto se otebe i ocekuje,posto si stariji odmene volio bi da mi kazes nesto vise o heldovim potomcima do sada, ima li koji da je sampion u radu i eksterijeru,cisto da i ostali znaju jel ima ovde kolega na forumu koji do pre par dana nisu znali ko je held,pa bi bilo lepo otebe da nam svima kazes ko su ti psi koji nesto vise vrede od obicnih lovacki pasa kojih u mom kraju ima kolko volis.Pozdrav i ocekujem otebe jedan vrhunski postBravo 2

Auhh Mile , kud cu sad?? salim se!
Pa evo ovako, ja cu u najkracim crtama koliko to bude moglo biti kratko , opisati ono sto znam o Heldu osterbergu! Kako je dosao u Srbiju .... mislim da je neki Gospodin iz blizine Trstenika kupio helda u Nemackoj u odgajivacnici Osterberg! nedugo potom, Dejan Panic kupuje Helda od tog Gospodina i on je od tada u selu Grabovac , izmedju Svilajnca i Despotovca! Sada ima devet i nesto vise godina.
A za svo ovo vreme je ostavio toliko vrhunskih, eksterijerno i lovno, pasa da se malo koji priplodnjak moze pohvaliti kao on, osim da ne govorimo o Bosu, Blou, Ajku ............... pa slobodno se moze reci da Held spda u taj niz! WStim , sto ne treba zaboraviti da Heldovi potomci uglavnom su vrhunski lovci , malo redje trkaci! No ja sam upravo upario kuju koja je trkac sa Heldom i , verujte da me zivo zanima sta ce se ispiliti iz svega toga! Cini mi se da zenkica koja je kod mene ima prspektivu kada su i utakmice u pitanju! Muzjak ne, ali zato ..... nadam se da ce biti zapazen na " podijumu"!

U Velikom Laolu, nadomak petrovca na Mlavi postoji dosta pasa od helda, jedan od njih je i Larson, mnogima poznat, zatim Djole NKD ( nik sa BK foruma) ima divne pse od Helda , zatim ............ verujte me da ih ima mnogo!

Sta je zanimljivo: Held nije neki lepotan, stavise, obican kinolog bi rekao : ma sta ce mi ovo u dvoristu" No, Panic je dobro procenio i osetio koliko vredi. Heldov rodjeni brat iz legla je cuveni svetcki sampion u lepoti ( mislim da ima titula i na utakmicama) Heiko Osterberg! E, upravo tu jeste poenta! Held daje pse koji vuku na njegove pretke, najmanje koji lice na njega!!!

I tako dalje, i tako dalje. Meni je zaista drago sto sam imao priliku da uparim svoju kuju sa ovim psom, ostavio sam sebi jednu zenku i muzjaka tako da imam u planu neka dalja "ukrstanja" ove linije!
Toliko za sada! bas sam oduzio!!!!

Lala
 Imao sam kerušu koja je Larsonova unuka bila, poginula mi pre 3 meseca sa jedva godinu dana starostiCry čudo od psa! Majke mi! Nije se znalo da li je bolja u exterijeru ili u radu, ali, jbg.
To je ta linija o kojoj vi pišete. Pošto sam imao iskustva u vezi toga, potpisujem 'in bianco' sve što napišete.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Mile
 Itekako Boro trce. Heldov sin Heiko koji je prodat u francusku i takodje cerka Heldova Tasa cak tamo imaju i pobede ,znaci vrlo uspesno rade i utakmice, cerka je matica u jednoj odgajivacnici .Bilo je tu pasa koji su prodati i u grcku itd. Mnogo je odgajivaca koji koji su parili pod Heldom jer izuzetno prenosi na potomstvo ono osnovno a sto je i naj vaznije ,karakter,volju, nos .... .Pa evo jedan od primera Larson prelep pas kao i lovac je ekstra, pa Nina od Belog Brda koja je matica u odgajivacnici Od Golog Brda u Kuli.A tek koliko izuzetnih pasa kojima je Held deda . Ma ima tu mnogo pasa i stvarno nije uredu da pocnem da nabrajam jer bi sigurno nekog izuzetno grlo neopravdano izostavili.A moram i ovo reci da ima mnogo ljudi koji i nemaju internet i nemaju komp.pa tako i nisu u mogucnosti da nam predstave svoje pse.Ili cak siguran sam da Kostic i Panic sada ovo citaju ali neverujem da ce se javiti da jos malo dopune ove stranice.Izgleda da nekome nije potrebna reklama,pa sada razmislite zasto.

Rade Kg
 Evo Ljudi i ja cu Prvo sve da vas Pozdravim. Ja sam imao Iskrene Prijateljske namere, pozvao sam u goste, ali drug Kopov je to shvatio na sasvim negativan nacin, ali to je njegova stvar. Mile sto se tice stenaca od Helda ja cu sutra postaviti slike moje kujice ATINE, koja je inace iz BORINOG odgoja. Nadam se da ce i Bora postaviti neke slike. Siguran sam da cu imati sta da prikazem ali mislim da je i suvise rano suditi o daljem izgledu stenaca. Ali po ternutnom izgledu daju veliku Nadu da postanu Kvalitetni Kerovi.

aleksandar-m
 i51.tinypic.com/mpykp.jpgHeiko ali ne brat nego sin Helda(ovde je oduvao Avaline Eska na njegovom terenu).On je u Francuskoj.

aleksandar-m
 Inace Terz od Golog brda je unuk Helda ovde ga neko hvalio.Neznam neko ga kupio od Luke.Bravo 2

Rade Kg

aleksandar-m kaže:
i51.tinypic.com/mpykp.jpgHeiko ali ne brat nego sin Helda(ovde je oduvao Avaline Eska na njegovom terenu).On je u Francuskoj.

Rade Kg
 Ova slika sve Govori, sto se moze videti iz Prilozenog. Svaki dalji Komentar bi bio SUVISAN! Zakljucak VRH VRHOVA!!!

aleksandar-m
 i53.tinypic.com/f2vbdl.jpg Ovakvih u Mladenovu ima koliko hoces-braonac Heiko iz istog legla sa Heldom, crni Lux vom Osterberg ponovljeno leglo.Odoh ja u Mladenovo.

Borob
 Veselo

Rade Kg
 Deste Momci neamte komentar, ili vas je zabolela Glava! Bas su losi ovi iz Osterberg Odgajivacnice! NjanjanjaChut

huntinggirl1
 ne boli nas glava, nema razloga, vreme je izborne utakmice St. huberta paa je manjak vremena za comp. solidni psi u svakom slučaju,

Mile
 Evo par slicica od moje nade Ester Danny 4,5 mes.

i380.photobucket.com/albums/oo249/mile-florida/IMG_0374.jpg

i380.photobucket.com/albums/oo249/mile-florida/IMG_0351.jpg
Unuk Helda Osternberga. Helda x Balzak de la haille au loup

Imali smo mali problem oko postavljanja.

aleksandar-m
 Prelep stenac svaka cast na odgoju.Majku mu znam svako bi pozeleo takvu kuju u boksu(cerka Helda vom Osterberg i kuje koja je cerka Vlies Hege-Haus).A Balzak impozantan.

kopov
 Rade rekao sam da necu vise komentarisati o tom problemu ali problem je bio u upotrebi velikih slova na forumu procitaj pravila foruma pa ces videti zato sam te protumacio drugacije.

Tebi svaka cast na pozivu i rado ce mo se odazvati pozivu .

Sto se tice Terca neko ga spomnu pas je trenutno kod mene i istina je da ima veliki potencijal a sto je mozda najvaznije potpuno je povukao na majku po izgledu(nina od golog brda) ali mu ni otac nije nimalo za potcenjivanje ( flek pored toga sto je sampion srbije u lepoti pas je po mnogima vrlo interesantan primerak nemackih pasa) .

Izveo sam ga na dve izlozbe jesenas i uzeo dve titule a tek na prolece se spremam za dalje

Pas ima sve ono sto navede Borob odlicna volja perfektan aport dobro nosenje glave mozda samo nesto losije kretanje ali to mogu pripisati njegovim gabaritima i to je povukao na majku ogroman je.

Ali da ce biti odlican lovni i izlozbeni pas to je definitivno vec sad pokazao.

kopov
 Evo slika Terca i mene sa cac Turija

sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs682.snc4/62256_120070234714981_100001360140115_124845_4723401_n.jpg

kopov
 Uh umalo da zaboravim kod mene je i jos jedan potomak Helda i to njegova cerka a majka joj je brita od Arsic Ivana iz Tobolca Kuja je 2003 godiste perfektna lovacka kuja i izuzetno lepa al nazalost do sada nisam uspeo izvuci leglo od nje ali ne odustajem mozda je sledeci put naparim i sa Tercom to bi bio dupli Held pa da vidimo sta bi to dalo.
Sliku nemam svezu cim bude stavljam je . Al ima na ovom forumu vec njenih slika kad je bila mlada kuja u za nju prepoznatljivim markama na fazana koji joj je inace omiljeni protivnik

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,690 posete www.srbijalov.com