|
Novi Zakon o divljači i lovstvu
|
| Lala |
Objavljen 29.07.2010. 14:48
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Evo još par primera: Grupovodja mora u roku od 12 sati od završetka lova da dostavi izveštaj o lovu i zapisnik o odstrelu, u LU... Super! A šta da radi grupovodja jedne grupe, ako je sedište LU udaljeno više desetina km od mesta lova (ovo važi za lovišta velike površine)? Hoće li izveštaj slati SMS, ili će da ide kolima u LU; ko će da plati troškove?
Grupovodja je odgovoran ako neki lovac iz grupe puca na divljač koja je zaštićena trajno ili lovostajem?!? Pa ko je lud da se prihvati da bude grupovodja, da nagrabusi zbog neke budale? Kako grupovodja da zna na čega je neko pucao, ako je zaklonjen šumom, trskom, bilo čime?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| HANTER |
Objavljen 29.07.2010. 14:55
|

Član

Upisa: 165
Pristupio: 20.08.2009. 12:27
|
Pa kako cemo da lovimo ko ce da nas popise na zbornom mestu.
Ovo je jedna od tema gde se mi lovci u svemu slazemo, ali ipak tesko mozemo nesto da izmenimo, ali nadam se da ce teskoce sa primenom na terenu navesti zakonodavca da se malo zapita i uskladi zakonsku regulativu sa stanjem na terenu inace moyemo reci cao lovu, mozda im je to u interesu
MIHAJLO
|
| |
|
|
| Hunter milos |
Objavljen 29.07.2010. 15:16
|

Član

Upisa: 61
Pristupio: 21.03.2010. 00:12
|
Kod mene u LU sacinjavaju par sekcija (sela).Iz jednog dela se skupi 5-10 lovaca i oni sacinjavaju jednu grupu i svaka grupa ima po jednog grupovodju i zamenika grupovodje a svaka sekcija ima po svog predsednika!I do sada su na jedvite jade ljudi pristajali da budu grupovodje a kako li ce tek sada biti!?!?!?Mi smo duzni da predamo izvestaj o odstrelu predsedniku sekcije a on sekretaru LU!Sto Lala malo cas spomenu to je tosak i za nas koji treba na kraj sela da donesemo izvestaj predsedniku sekcije a i za njega koji treba da odnese sekretaru u drugo mesto gde je sediste LU!!!
Ako bi se ovaj zakon u potpunosti sprovodio u Sumadiji (vecim delom sumadije),Ja mislim da od nasih 140lovaca ako bi bilo 40 PUNA KAPA!!!Vec pretprosle godine kada smo podigli clanarinu za 1000dinara par njih odustalo!Jedva skrpe ljudi 100E da plate i sad clanarinu!!
Po meni,mislim da od ovakvog zakona nema nista tj.da u uslovima ovakvim kakvi su u Srbiji to nije moguce!!Mislim da je ovo samo doneto da se raz*ebe ono sto je jos ostalo u zivotu!!!Takodje mislim da je ovo samo neka provera i neko ispitivanje kakva ce biti reakcije ali ne znam sa kakvim ciljem!!! 
|
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 29.07.2010. 15:55
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
ne razumem zasto ne bi zaziveo?! mislis da ce nesto da utice na platu ministara to sto mi necemo da mozemo da platimo lovnu kartu? al kamo srece da ova vlast ide samo na stetu lova,ona ide na stetu svega dobrog u drzavi,i svaki dan se kajem zato sto sam zaokruzio broj sadasnje vlasti na glasanju!!! administratori su delili opopmene kada nako kaze da je lov zadovoljstvo bogatih,i bili su u pravu jer je u celoj istoriji sirotinja isla da lovi! ali eto,po prvi put u istoriji ce stvarno lov da bude zadovoljstvo bogatih... |
| |
|
|
| Hunter milos |
Objavljen 29.07.2010. 16:45
|

Član

|
nenad_franc,ja bih te ispravio i nekada je lov bio samo zadovoljstvo bogatih!!!(ako se nevaram ali msm da se ne varam)
 |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 29.07.2010. 17:54
|

Moderator

|
nenad_franc kaže:
al kamo srece da ova vlast ide samo na stetu lova,ona ide na stetu svega dobrog u drzavi,i svaki dan se kajem zato sto sam zaokruzio broj sadasnje vlasti na glasanju!!! administratori su delili opopmene kada nako kaze da je lov zadovoljstvo bogatih
Ispravka: niko nije bio opominjan zbog svog mišljenja, nego su opomene i ban sledili kad je omalovažavan lov siromašnijih lovaca, njihova oprema, puške, psi, odeća i obuća... Može svako da misli da je lov privilegija bogatih ili ne, ja nikom neću zameriti zbog mišljenja, ali ni slučajno neću dozvoliti da se pljucka po lovcima sa jeftinim puškama i sl. Za mene je svaki lovac samo LOVAC, nosio on pušku od 100 evra ili od 10000 evra, meni su isti. I svaki ima pravo na svoje mišljenje.
I molio bih te, Nenade franc, da batalimo politiku, to nije za lovački forum, dovoljno imamo svi nejasnoća oko propisa vezanih za lov, pa još ako upletemo politiku, odosmo u vraga svi!
Ti si, Nenade, koliko sam ja čitao tvoje postove, korektan lovac, član ovog Portala i učesnik Foruma. B)
Razumem tvoju ozlojedjenost nekim stvarima, samo smireno, sve više mislim da će se ipak 'ovi gore' dozvati pameti, i da će biti promena.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Hunter milos |
Objavljen 29.07.2010. 17:58
|

Član

|
Tako je Lalo......  |
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 29.07.2010. 18:06
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Lov jezadovoljstvo bogatih samo u zemljama u tranziciji i u zemljama kao sto je nasa koju su raznorazni mafijasi i tajkuni prisvojili u CH gde sam trenutno u lov idu obicni radnici seljaci kao sto smo i mi i on tamo placa u proseku oko 2/3 od jedne mesecne plate za clanarinu i ostale obaveze oruzije oprema je po cenama ista kao i kod nas cak i jeftinje jer je konkurencija velika a nas u Srbiji maksimalno gule pocev od taksi za nabavku i registraciju oruzija i municije pa do poreza na oruzije a da smo do sada jeftino lovili to stoji jer nigde u svetu nisi mogao da lovis za 100e,
Po meni je problem u tome sto su ovaj zakon doneli u najlosije moguce vreme kada je i kriza nezaposlenost i ostala sr..a koja su nas zadesila i sto je najgore donet je na precac bez da su pitali nekoga od strucnjaka za misljenje prebrzo su ga sklepali ali kao sto je poznato lovi se u mutnom i zato je sve tako ali po meni morace da ga menjaju jer nece sve da im krene kako su zamislili nisu ni stranci sisali vesla jednom ga zaj...s vise ga ne vidis a kako su nasi strasno poslovicni gledaju da te oderu za sto manje usliga brzo ce zavrsiti .
A i nas lovaca ima mnogo pa valda ce i mi da kazemo koju ne mogu bas tako da nas se otarase samo najgore je to sto izgleda da nas je i LS prodao!
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 29.07.2010. 18:14
|

Moderator

|
Sniper, nije loše zapažanje! Samo mislim da grešiš oko LSS, nisu nas oni prodali, nego država videla da LSS uzima od lovaca lepe pare, pa skontali, što da motaju lovu ovi iz LSS, kad može država, i tako lepo država preuzela nadležnosti od LSS. Sjašio Kurta (LSS), uzjašio Murta (država) - Murta izbacio Kurtu iz sedla!
A lovci po običaju ispali je..na strana!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 29.07.2010. 20:02
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Daj Boze da gresim Lalo u vezi LSS ali nisu se nesto puno ni culi povodom ovog zakona
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 29.07.2010. 20:11
|

Moderator

|
Nije ih niko ništa ni pitao, kad je pisan zakon, kao što nisu pitali ni jedno LU, ni jednu sekciju ili LD, ni jednog lovca
Jedva su ovi iz LSS uspeli da iskukaju da barem polaganje lovačkog ispita organizuje (čitaj: naplaćuje) LSS.
Sve ostalo je preuzela država, dekretom (zakonom). Sve pare (naplaćivanje), svu divljač, sve lovno-tehničke objekte u lovištima, a pre toga su zakonom o udruženjima, sva LU naterali da se do kraja godine preregistruju u d.o.o. ili A.D., i da posluju tržišno kao privredni subjekt, a ne interesno, kao grupa gradjana.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 29.07.2010. 22:35
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
hunter milos,lov nikad nije bio zadovoljstvo bogatih! navedi mi jedan primer kad su samo bogati lovili?! samo bogati su mogli da love plemenitu divljac i mozda organizovanije,sa boljom opremom...
lalo,ne mislim bukvalno upozoravali ali ste im skretali paznju kad neko kaze da je lov privilegija bogatih! nisam imao nameru da pocinjem sa politikom,ali sam se bio iznervirao i morao sam to da napisem! kamo srece da dodje dan da sednu ovi i da se zapitaju sta jednom lovcu smeta i sta mu godi,ali nesto me ne greje sunce... |
| |
|
|
| Vucko Jagodinac |
Objavljen 29.07.2010. 22:36
|

Član

Pristupio: 06.04.2010. 21:43
|
Postovane kolege lovci, veliki pozdrav. Procitao sam celu postavku novog zakona o lovnim kartama, dozvolama i izvestajima o izvrsenom lovu i sta da kazem kad se mi lovci ( em placamo em smo j... strana) tu nista ne pitamo. Ne svidja mi se a jos sam i vodja grupe kako za krupnu tako i za sitnu divljac. Upravo sam danas dobio dopis od mog LU za dostavljanje nove dokumentacije pa cu morati da ispostujem. |
| |
|
|
| aca81 |
Objavljen 29.07.2010. 22:58
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
I ja sam vodja moje grupe pa posto nisam obavesten i nista ne citam onda mozemo da lovimo po starom
DOBAR POGLED
|
| |
|
|
| sumadinac |
Objavljen 04.08.2010. 22:43
|

Član

Upisa: 150
Pristupio: 25.03.2010. 17:42
|
Sto se tice polaganja lovackog ispita cena je 1000 dinara a za penzionere 500 dinara provereno i tacno iz LSS mada pojedina udruzenja placaju polaganje 3000 dinara da li je ista cena za polaganje ispita i kod vas ostalih.
STOLE
|
| |
|
|
| aca81 |
Objavljen 05.08.2010. 07:52
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Pa gde si druze nemate nigde videcu pom okolnim mestima ali ne bi me cudilo da se ugradi neko placaju li se dnevnice komisiji i ko to placa
DOBAR POGLED
|
| |
|
|
| Jastreb |
Objavljen 05.08.2010. 09:01
|

Član

Upisa: 83
Pristupio: 04.02.2010. 03:27
|
citiracu Sniper Huntera: "..u CH gde sam trenutno u lov idu obicni radnici seljaci kao sto smo i mi i on tamo placa u proseku oko 2/3 od jedne mesecne plate za clanarinu i ostale obaveze oruzije oprema je po cenama ista kao i kod nas cak i jeftinje jer je konkurencija velika a nas u Srbiji maksimalno gule pocev od taksi za nabavku i registraciju oruzija i municije pa do poreza na oruzije a da smo do sada jeftino lovili to stoji jer nigde u svetu nisi mogao da lovis za 100e..."
Pa i kod nas je pomenutih 100e = 2/3 plate...
ebo te, imamo standard ko CH... |
| |
|
|
| kriva cevka |
Objavljen 05.08.2010. 09:12
|

Član

Upisa: 155
Pristupio: 26.05.2010. 16:16
|
postovane kolege pre par dana sam isao na polaganje za pratioca u lovu na visoku divljac,i jedan od kolega je predavacu inace jednom od znacajnijih ljudi u lss postavio pitanje u vezi novog zakona.nesto u smisluzasto je zakon ovakav kakav je i zasto je lss dozvolio neke stvari koje su apsurdne po nama.gospodin se nasmejao i pitao kolegu koji je postavio pitanje:"kolega da li ste vi ucestvovali u donosenju novog zakona o saobracaju"e tako smo mi ucestvovali u donosenju ovog zakona.
minjistarsvo je uz malu konsultaciju lss donelo novi zakon,pretpostavljam da su ga "prepisali"iz zakona neke razvijene zemlje.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 05.08.2010. 21:33
|

Moderator

|
Prepisivači su doneli zakon, ali nisu doneli nekoliko važnih pravilnika i uputstava, kao što nisu podelili nove lovne karte, kao što nisu formirali lovačku komoru, kao što nisu...
Samo kad je 'značajni član LSS' uspeo tako lepo da odgovori, a što nisu bili tako rečiti kad je predlog zakona bio pušten u proceduru? Onda su više vodili računa o tome koje će nadležnosti ostati LSS, nego što su se borili da poboljšaju neke odredbe!!!
Nego, što nisi pitao tog 'značajnog', kolika mu je dnevnica i naknada za učešće u komisiji, to se plaća od naših para, kolega!
Stručni pratilac... Izmišljotina novog zakona, a ovi iz LSS odmah organizuju polaganje i naplaćuju... To im ne smeta?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| nenadx |
Objavljen 05.08.2010. 23:02
|

Moderator

Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
Izgleda da je prevodioc za prepisivanje,zavrsio ubrzani kurs.Sto se tice cena,,ima dosta zemalja gde se lovi jeftinije,nije sve u clanarini,bitan je krajnji saldo.I sto rece kolega,a ja cu parafrazirati pa nemoze sve evropski po grbaci naroda to je blize zulumu
Dobar pogodak
|
| |
|