Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka puška
Zlocko
 Dali neko moze nesto vise da mi kaze o ovoj polozari?U pitanju je dedina puska,koju on koristi od prvog dana kako je poceo da lovi,znaci nekih 40 god minimum... https://fbcdn-sph...3183_n.jpg

gale
 Da li neko zna kako nabaviti ( napraviti) oroz ili petla za rusu orozaru Bajkal i ko to pravi. Inače puška oko 1900. ghodine , znam samo da ješesnaistica i da ima jako zanimljv sistem braljenja koji se nalazi sa desne strane baskule. da li je neko video ovakvu pušku ?
pokuša ću da nabavim fotografije. Ali trenutno je problem kako nabaviti novog petla u pitanju je desni i koliko to može da košta?
dobar pogled Dragoljub
[Dobar pogled!

gale
 Da li neko zna kako nabaviti ( napraviti) oroz ili petla za rusu orozaru Bajkal i ko to pravi. Inače puška oko 1900. ghodine , znam samo da ješesnaistica i da ima jako zanimljv sistem braljenja koji se nalazi sa desne strane baskule. da li je neko video ovakvu pušku ?
pokuša ću da nabavim fotografije. Ali trenutno je problem kako nabaviti novog petla u pitanju je desni i koliko to može da košta?
dobar pogled Dragoljub
[Dobar pogled!

Joe the hunter

gale kaže:
dobar pogled Dragoljub

Kolega svaki dobar puskar moze to da napravi nije nikakava mudrost sa znanjem i alatima mada nije jeftin posao.Dobar pogled

gale
 Hvala , a da li znate nešto o ovakvoj vrsti bravljenja , znači desna strana baskule ??
[Dobar pogled!

Joe the hunter

gale kaže:
Hvala , a da li znate nešto o ovakvoj vrsti bravljenja , znači desna strana baskule ??

bez da vidim tesko

gale
 Na celom forumu nisam video takvu vrstu Bajkal orozare 16.ce , a pratio sam sve teme o bravljenju lovačkih pušaka!!??
[Dobar pogled!

Joe the hunter

gale kaže:
Na celom forumu nisam video takvu vrstu Bajkal orozare 16.ce , a pratio sam sve teme o bravljenju lovačkih pušaka!!??

Znam ali mi ostali ne znamo o cemu se radi dok ne vidimo pa esko mozemo da pomognemo

gale
 Pokušaću da nabavim sliku te puške.
[Dobar pogled!

andrijaijelena
 Pozdrav LOVCIMA. Posto treba da kupim pusku u skorije vreme imam mali problem, video sam pre par godina Rusku polozaru, ali ne znam koji je proizvodjac i model. Sa,o znam da ima kljuc kroz sredinu glave kao Suhl puske. Ako neko ima ideju koje je, neka napise. Hvala.
EYE OF THE TIGER

Djordje NI
 pozdrav kolege,nedavno sam dobio u nasledstvo lovacku pusku,petlaru cal.16/65 marke FERLACH-LUDVIG BOROVNIK-BOROVLJE, na cevima ima i oznaku BOHLER. spoljasnost puske je ocuvana,osim blage izlizanosti brunira,luftova nema,dok su cevi solidno nagrizene i to u sredini,debljina zidova cevi je veca nego kod ruske petlare. molio bih sve poznavaoce oruzija da mi daju svoje misljenje o ovoj pusci(kvalitet,cena,itd) koja je u posedu clanova moje porodice vec ravno 100 godina. inace puska je skroz funkcionajna i u toku prosle sezone sam imao dosta odstela sa njom. unapred hvala.
čapa&fleki&mali

Zeljko92
 Kolege da li bi neko mogao nesto vise da mi kaze o italijanskim puskama Giuseppe Gitti? Uopestno o kvalitetu i ako je neko imao iskustva sa njima...

Radonjic

Djordje NI kaže:
pozdrav kolege,nedavno sam dobio u nasledstvo lovacku pusku,petlaru cal.16/65 marke FERLACH-LUDVIG BOROVNIK-BOROVLJE, na cevima ima i oznaku BOHLER. spoljasnost puske je ocuvana,osim blage izlizanosti brunira,luftova nema,dok su cevi solidno nagrizene i to u sredini,debljina zidova cevi je veca nego kod ruske petlare. molio bih sve poznavaoce oruzija da mi daju svoje misljenje o ovoj pusci(kvalitet,cena,itd) koja je u posedu clanova moje porodice vec ravno 100 godina. inace puska je skroz funkcionajna i u toku prosle sezone sam imao dosta odstela sa njom. unapred hvala.

Ovde imas njihovu internet stranicu.

http://www.ludwig...ex.php/en/
Igor Radonjic

dragan kejic
 Kupio sam pusku Brno puldi elektro specijal moze li mi neko reci nesto vise o toj pusci .

Podunavac
 Kolega Brno je radio više modela pušaka. Od početnog ZH, preko mod. 500, Tatre pa do vrhunskog Super Brno. Sve ove puške su rađene od istog materijala koji je veoma dobar, ali je unutrašnja zaštita cevi tvrdim hromiranjem urađena samo na modelu Super Brno. Svi ostali modeli moraju redovno da se održavaju nakon svake upotrebe, jer im se inače cevi brzo oštete. Isto tako kvalitetniju glavu i bravljenje imaju modeli Tatra i Super Brno od modela ZH i 500. Super Brno je vrhunska puška sa sistemom vatri na bočnim pločicama (varijacija sistema H&H).
Ovi modeli se međusobno vidno razlikuju i nije problem prepoznati ih i razvrstati. Ili si možda kupio noviju pušku Brno BO 801?
Postavi sliku puške koju si kupio.
Tri prsta 2Kolce

klaja

dragan kejic kaže:
Kupio sam pusku Brno puldi elektro specijal moze li mi neko reci nesto vise o toj pusci .

Pretpostavljam da se radi o modelu ZH jer kod drugih modela ceskih pusaka ne pise na cevi nista.,te natpise sam samo vidjao na ZH modelima.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

hercegovac
 piše i na modelima ZP (položare)

krilas
 Drage kolege, zna li neko koji sve proizvodjaci osim TOZ-a (a koga niko ne uvozi u Srbiji), proizvodi lovacke puske bilo bok bilo polozare u kalibru 12 sa fiksnim cokovima od 1/4 i 3/4?Confused
Siroma

krilas
 Drage kolege, zna li neko koji sve proizvodjaci osim TOZ-a (a koga niko ne uvozi u Srbiji), proizvodi lovacke puske bilo bok bilo polozare u kalibru 12 sa fiksnim cokovima od 1/4 i 3/4?Confused
Siroma

Cvele
 Verovatno je to mnogo tesko naci... samo izmenljivi cokovi...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1761 05.06.2025. 20:35
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,970 posete www.srbijalov.com