Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
Lala

ssslavaplana kaže:
koliko sam ja upoznat stariji je morao biti po zakonu a mladjeg je delegirao lss! Sve se zna ko je koga delegirao i ko je koga glasao u komori a odluke su uglavnom donete JEDNOGLASNO!

Ne razumem prvo zašto je stariji Kunovac morao biti po zakonu delegat? Po kom to zakonu? A još manje razumem, da je mladjeg Kunovca, koji je zaposlen u LSV, delegira LSS??? Da li je tačna informacija da je mladji Kunovac u Nadzornom odboru Kamore, a stariji Kunovac u Upravnom odboru?
Još uvek nemam odgovor na pitanje: KO JE, PO KOJIM OVLAŠĆENJIMA, I PO KOM KRITERIJUMU BIRAO I POSLAO TAKAV SASTAV DELEGACIJE SAVEZA NA OSNIVAČKU SKUPŠTINU KOMORE? Kakva su bila uputstva i mandat delegacije saveza? Ko je video uopšte predlog Statuta kamore?
Ispade da je neka grupa gradjana formirala Kamoru! Skupština Saveza nije nikog ovlastila da u ime LSS ili LSV, osniva Komoru, barem ja ne znam!
Ovo bi trebalo da odgovore naši rukovodioci iz LSS i LSV.
Ne interesuje mene ni Radosavljević, ni Strnad, ni Kunovac 1 i 2, njih nisam ja birao, oni su zaposleni u ministarstvu. Mene trenutno više interesuju rukovodioci lovačkih saveza, koji treba da mene i vas, kolege lovci, predstavljaju na tačno odredjen način, na tačno odredjenim mestima! Sve drugo je rasplinuta priča. A ako je tačno da su odluke donete jednoglasno, onda je to dokaz, da se lovcima priča jedno, a da se sa državnim organima radi drugo! Još imam snimak izlaganja Beukovića, na tribini na Sajmu lova, kada je bio Radosavljević i Strnad, i kad je Beuković kritikovao zakon, i pravilnike! A sad odjednom delegati LSV i LSS glasaju za ovakav sastav Kamore i za njene organe!!! Pa ja nisam lud i blesav.
Slavo, ja informaciju ne mogu da tražim zvanično, jer nisam nikakav zvanični organ. Lovac sam kao i ti. I ne mogu direktno ja da komuniciram sa ministarstvom! Ja mogu kao lovac da priupitam naše rukovodioce i lovačke organizacije, šta to i kako rade, i da od njih tražim informaciju! Ali, naši rukovodioci se NE OGLAŠAVAJU! Ne zarezuju lovce ni 5%. Zivkam ljude koje poznajem, da dobijem bilo kakvu info, svugde je zid ćutanja. O čemu se radi? Kakav dopis iz LSS ti pominješ da je poslat ministarstvu-upravi za šume, sa sastavom delegacije? Da li je moguće doći do tog papira?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Evo jedne informacije koju je poslao Vlada Videnović, podpredsednik LSS, (na forumu nick smilovica):
''Milutin Djordjevic predsedni UO (direktor lovstva JP Srbija suma ) ; Kusic Srecko ,
predsednik skupstine je neko iz srednje sumarske skole iz Kraljeva ostalo cim saznam ja znacete i vi . Vojvodjani su revnosno glasali .''

ohotnik
 Na portalu Lorista postoji informacija o clanovima komore i ko je koga delegirao.I kako su uobicajeno sami sebe birali u upravne i nadzorne odbore.Jad i beda srpskog lovstva

huntinggirl1
 e sada da vidimo struka šta kaže

Lala
 Za mišljenja struke je otvorena tema 'Mišljenja i odgovori lovnih radnika'.
Ja ne želim puno da komentarišem sastav Kamore; samo treba reći, da od 45 delegata na osnivačkoj skupštini, 26 delegata je bilo iz državnih organa i JP i NP, kojima je opet osnivač država, dok je iz lovačke organizacije bilo ukupno 6 delegata, za koje pojma nemamo ni ko, ni kada, ni po kojim kriterijumima su birani. Neću nikog da branim ili napadam, ali je smešno i žalosno, da predsednik LSS g.Popović bude delegiran ispred fakulteta, dok je nas lovce predstavljao jedan g.Kunovac (mladji), koji je izabran u Nadzorni odbor, dok mu je ostovremeno tata Kunovac stariji izabran u UO Kamore?!?! Nepotizam? Ma kakvi, čini vam se!... Sad će sin Kunovac da kontroliše rad tate Kunovca!
I da ni u jedan organ Kamore ne bude izabran Popović, nego mladi Kunovac, koji je delegiran ispred LSS!!! Ispade, da su svi lovni radnici birani u organe Kamore, od osnivačke skupštine pa na dalje, kako ih je nazvao Radosavljević, ili neko od govornika, da su ''najstručniji, najvredniji i NAJPOŠTENIJI(?)'' samo oni iz ministarstva i JP i NP, i mladji Kunovac i g.Kušić?!? Dakle, lovni radnici u LD, LU, LSS/LSV, vi ste oni koji su manje ''stručni, vredni i POŠTENI''. Lepo ste okarakterisani, alal vera!
Samo kad je na osnivačkoj skupštini pomenuto, u pozdravnom govoru, POŠTENJE!!!

U pozdravnim govorima, predsednik Komore i predsednik Skupštine Komore, rekoše da će ti ''stručni, vredni i POŠTENI'' raditi i na tome, da ''sprečavaju razne opstrukcije, zastrašivanje lovaca, širenje dezinformacija i ostale nezakonite radnje''!!! U zakonu lepo piše, koji su zadaci Kamore, nigde ne piše ovo što rekoše!!! Da li je i to ''stručni posao'' Kamore? Da jure ''unutrašnjeg neprijatelja''? Da li se to budi duh 1948. iz boce? Brzo se vraćam
E pa evo da kažem: ja sam zaista zastrašen ovim! Jesam, majke mi! Zastrašen sam time, što sutra može neko od 'vrednih stručnih i POŠTENIH' iz ćefa, da mene ili nekog od vas, optuži da zastrašujemo lovce, i kako ja da dokažem da ne zastrašujem? I zahtevam da Komora odmah preduzme odgovarajuće mere protiv tog koji je tako nastupio, sa funkcije, na govornici na osnivanju Komore. Ili, recimo, neko iz kaprica, optuži mene ili nekog od vas da opstruiramo? Hajde Lalo, Marko, Janko, dokaži da ne opstruiraš! Kako? Hoće li mi zabraniti da lovim, ako oni u Komori pomisle da radim (ja, ili bilo ko drugi) to što izjaviše - zastrašujem, širim dezinformacije, opstruiram i vršim druge nezakonite radnje (koje? Možda blud, nemoral, konzumiranje lakih droga, falsifikovanje novca? Koje bre 'nezakonite radnje'??)?!? Hajde sad zucni nešto, ako smeš, Lalo, ili bilo ko drugi! Ja sam taj deo govora shvatio kao ozbiljnu pretnju bilo kome, ko se bude usudio da misli drugačije nego što Kamora kaže.
Ima da ti zapušimo usta, Lalo, momentalno! Cvrc... Mogu da napišem moje mišljenje, kome se svidja, svidja, kome ne...
Nego, ne reče govornik, a hoće li raditi i protiv onih koji uopšte ne informišu? Molim? Njima ni reč jednu, a i što bi?!? Najlepše je kad se radi u tajnosti, nema nikog da ti zaviri u zabran, peri-deri kako hoćeš!

Ne kapiram, zašto su čelnici LSS/LSV, prihvatili da učestvuju u ovome?
Opet postavljam pitanje: KO JE, NA OSNOVU ČEGA, I PO KOJIM KRITERIJUMIMA BIRAO DELEGATE LSS/LSV ZA OSNIVAČKU SKUPŠTINU KOMORE? Ko je celu lovačku organizaciju, u kojoj smo hteli-ne hteli, svi mi članovi (do sada), ko je, dakle, dozvolio sebi da ovako skoro ponizi lovce? Kaže, JEDNOGLASNO usvojeno sve?!? Ja molim odgovorne u LSS/LSV, da se oglase, i da nam kažu odgovor na ova pitanja! I da nam ispričaju svoje vidjenje ovog dogadjaja.

Tekst o osnivanju Kamore, prikazan i na Loristu na naslovnoj (umesto novogodišnje čestitke Confused), je objavljen na sajtu ministarstva poljoprivrede, a potpisao je g.Aleksandar Radosavljević, zamenik direktora Uprave za šume, ministarstva poljoprivrede. Ceo tekst, sa spiskom članova-delegata, i funkcijama na koje su birani, možete pogledati na linku:

http://www.minpolj.gov.rs/index.php?s...;id_menu=0

SREĆNA VAM NOVA GODINA, KOLEGE! - nova 2011.
Pozdravljam vas sve, i zastrašene i nezastrašene, ispred Admin tima LOVAČKOG portala Srbijalov.

nenad_franc
 Danas sam cuo da je predsednik(ili bar clan) komore,profesor iz sumarske,miodrag drenic!

Pročitaj link u prethodnom komentaru, tamo je i spisak članova
Srbijalov Admin Tim

punisher
 Moram ja. Ovih dana sam rat vodio na Loristu oko Kamore i "Lovca". I danas sam pričao sa nekim ljudima koji su dugo godina lovci. Pričao sam im o Kamori, o tome ko je član, kako će verovatno raditi i šta, kako su se ponameštali po ključnim pozicijama i spremaju se da čerupaju. I znate šta sam shvatio. Ljude generalno baš briga. Ljudi su generalno "pukli" zbog celokupne situacije da im ovo oko lova dođe onako... Baš briga njih oko toga ko je u Kamori, šta rade i kako rade. Po njima radili su to i drugi generacijama, pa što ne bi i ovi. Ja u čudu. Pa jel ja nisam normalan ili šta. Ali kada sada odmotam film i vidim kako prolaze ovi naši prijatelji u LD B. Palanka koji su otvoreno izneli dokaze na videlo o lopovluku u njihovom LD i kada vidim da država to tako mlako odrađuje, pitam se da li je ovo normalno. Ova zemlja je jedna velika Domanovićeva satira, a ljudi ( lovci ) su, izvinite me molim vas svi ljubitelji lova, jedne ovce koje samo gledaju da imaju ujutro hrane ( divljači u današnjem lovu ) i tako svaki put kad izađu u lov. Baš ljude briga šta ovi u B. Palanci rade, baš ih briga ko je došao na čelo Lovca ili Kamore. Ta letargija kod ljudi je za neverovati. Ona je slika i prilika današnjeg društva. I to je žalosno. A najgore od svega je što, šta god mi ovde pisali, ove gore baš briga izgleda. Jedu, piju, smeju se i uživaju. U proteklih 10 godina niko u ovoj državi nije odgovarao za lopovluk, a posle 5. oktobra ljudi su bili željni toga da raznorazni tajkuni odgovaraju za lopovluke. I ništa. A pljačka se samo nastavlja. I izgleda će se nastaviti.

Sniper Hunter
 Apatija i totalna nezainteresovanost na sve strane probao sam da malo objasnim zvao sam neke drugare boli ih....uvo za sve kazu" ako ne mozemo da platimo i zadrzimo loviste ispraznicemo ga"

Limun
 Punisher stvarno me sve potseca na onu jednu Domanovicevu pricu kada su izabrali jednog starca da ih vodi ne znajuci da je slep. Mi svi idemo za njima neznajuci kud nas vode, verovatno u neku provaliju! A oni opet idu prema nekom samo njima znanom cilju!Glavu o zid$aAa
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

slavaplana
 Drago mi je da su moje informacije bile tacne!

Takodje mi je drago da je potpredsednik lss smogo hrabrosti da se oglasi !To isto ocekujem i od gos.Popovica sa obrazlozenjem zasto je bas on delegirao one ljude sa spiska koji se nalazi na Loristu a ispred LSS i sta su bili kriterijumi za tako nesto!
Posto znam da je licno on potpisao dopis sumskoj upravi koju obavestava o delegatima tj.imenima koje lss delegira!!!Voleo bi da dobijem bar neko obavestenje pa makar i od podpredsednika koga licno nisam imao priliku da upoznam a voleo bih. Gos.Popovica sam licno upoznao i o njemu imam pozitivno misljenje u odnosu na bivsu garnituru u lss i pojedine njegove ostatke koji ce tamo sedeti do svoje penzije koja nece biti mala jer su im i plate bile kao da su ASTRONAUTI a ne radnici jednog malog saveze koji mi svi lovci placamo!!!!!!!!

Na Loristu se mogu procitati konkretne informacije koje meni govore sledece:
1. Sve relevatne strukture koje su tebale da budu u komori su uzele ucesce u istoj!

2. Strcni i ljudi iz struke sto je jako bitno!!

3.Odluke su se donosile skoro ili jednoglasno sto meni daje do znanja da lss ilsv zna sta radi i sta podrzava a verujem da podrzavaju ispravnu stvar!

4.U upravnom odboru su zastupljeni ljudi iz svih oblasti sto je pohvalno!

5. Nadzorni odbor takodje!!!

Prdsednik izabran jednoglasno sto je super da su svi bili misljenja da je to pravi covek !!POZDRAVLJAM takvu odluku !!!

6. Verujem da lss zna sta radi i sta hoce!!!!!!!
gos Popovica cu pitati posle praznika da li misli da je struka ukoju verujem a sto se i vidi na osnovu sastava komore u mogudjnosti da uspesno pokrene rad ovog organa u kome je i on kao nas predsednik i ako tako nemisli zasto je glasao i zasto je podzao ovako nesto????
Drago mi je sto je komora zazivela i sto znamo koliko ce nas to kostati pored redovne clanarine koju smo do sada placali !
Mislim na lovnu kartu od 1000din i porez od 10% na planiran ostrel!
Lako je izracunati cenu lova u 2011god sa ovim poznatim podacima na nivou svakog udruzenja !!!!

Lala
 Slavo, mislim da opet to što pišeš, jeste samo spisak lepih želja, a da je realnost mnogo surovija. Neka imena koja su u organima Kamore, meni govore više nego što bilo kakvi planovi i obećanja nadležnih, (pa sad evo i tvoja) mogu da nadoknade. Sit sam priča i obećanja o 'unapredjenju lovstva' 'dobrobiti lovaca', o 'bogatim lovištima sa planskim uzgojem', o 'brizi za divljač', pa 'negovanje tradicije lovstva i edukacije podmlatka', i ostalih sličnih fraza. Mislim da si i ti na nekim drugim temama pisao o porblemima i manjku divljači, a sad veruješ da će isti ljudi koji su razbucali nekada prepuna lovišta, odjednom prebaciti teret razmišljanja u glavu konačno, i da će sve procvetati? Nema od te ljubavi ništa, moj Slavo, kamo lepe sreće da grešim!
Ne znam koliko si dugo lovac, ali bez obzira, raspitaj se koliko je divljači bilo pre 10 godina, koliko pre 5 godina, a koliko danas? Neke tabele sa uporednim podacima sam gledao, slika je poražavujuća! Osim kod fazanske divljači, gde se veštačkim unosom održava broj, sve ostalo je čabar.
Podatke o delegatima i izboru u organe Kamore, možeš da pročitaš na linku koji sam postavio u mom komentaru na prethodnoj strani. I molim te, uz sve uvažavanje, nemoj mi reklamirati Miodragove stavove, pošto su to, bar za sada, prazne priče. Postavio sam temu za mišljenje lovnih radnika, i uputio sam poziv da na bilo koji način objasni lovcima šta je to što rade, i da sasluša/pročita primedbe lovaca. I on, i Radosavljević, i funkcioneri Saveza, i struka (fakulteti), i komordžije. Očigledno ništa od toga, nismo interesantni.
Ali zato, obećanja pljušte. Šta ih košta da obećaju! Imaš primer oko dešavanja u B.Palanci - šta bi sa tim?
Nego, počele su da padaju i skoro pa pretnje, baš od novoizabranog rukovodstva Kamore. Da li i to pozdravljaš? I Miodrag, i svi ostali prisutni na osnivačkoj skupštini Komore, su saslušali taj govor, i aplaudirali!!! Pročitaj Radosvljevićev izveštaj koji je uz taj spisak delegata i izabranih u organe Komore, pa ako hoćeš da vidiš, videćeš.
Mislim da bi ipak trebao da pročitaš i neko drugo mišljenje. I da probaš da sagledaš situaciju i iz nekog drugog ugla. Bez ljutnje!
Da li ti znaš ko su ljudi, koje ja pominjem? Da li znaš šta su radili, kakvi su im rezultati? Da li si siguran da su baš oni 'najstručniji, najvredniji i najpošteniji', kako je napisao Radosavljević, a izgovorio neko od novoizabranih rukovodilaca Kamore? Ili ti daješ poverenje na reč, 'in bianco'? Evo, ja ću napisati da sam najlepši i najpametniji na forumu, veruj mi na reč (iako nisam, ali šta ima veze, važna je propaganda)! A ti veruj... To je to isto.
Ne komentarišeš nepotizam u rukovodstvu Kamore, ne komentarišeš moguć sukob interesa kod novoizabranog rukovodstva, ne komentarišeš brojčani odnos delegata iz lovačke organizacije i onih iz države (ministarstvo, JP, NP)? Ne kažeš koliko je delegata bilo iz same struke (fakulteti, instituti...). Manjina, druže, i lovci i struka! Ali je zato ministarstvo uzelo 29 od 45 delegata, i izglasavalo kako je htelo!
Razmisli malo, Slavo, jedno su želje, priče i obećanja, a drugo je realnost.
Pojeftinila lovna karta sa 1500, na 1000 dinara!!! YEEEEEEE
Ali nisi napisao da li je divljač poskupela.... Gde je cenovnik novi, zašto ga ne prikažu javno?
Nisi napisao ni kolika će biti cena planskih dokumenata, koliko će koštati licenca, koliko će dugo važiti licenca i koliko će koštati obnavljanje, nisi napisao još mnogo vaćnih stvari, ali ti eto podržavaš takav rad. Sve u redu, tvoja stvar, veruj obećanjima, ali ja u deda Mraza ne verujem!
Ja odoh na Trg, da slušam muziku, da dočekam Novu godinu, prasetinu sam opleo, i baš me briga Grin
Sutra popodne ću nastaviti sa pričom, dotle, lep provod svima u novogodišnjoj noći.

pescarac
 Ne znam čemu ovolike tenzije.
Po ZOL postoji komora i neko je morao da je osnuje, a osnovali su ih ovih 40-tak delegata iz svih delova vezanih za lovstvo. I mogu reći da mi je draži ovaj spisak od onog što sam čuo da su članovi lovne komore članovi nekih nevladinih organizacija za zaštitu životinja kojima mislim da i nije mesto ovde.
Ovo mi više liči na ono kad osnivamo neko udruženje gradjana pa skupimo 20 potpisa, a onda se buni još 50 članova što oni nisu potpisnici tj. osnivači iako imaju sva prava i obaveze kao i oni koji su osnovali komoru (doduše za četiri godine - kad budu novi izbori)
Ovo je prva stepenica ka formiranju lovnih oblasti, lovišta, dodeli istih i td. Ministarstvo će neke stvari prepustiti komori u skladu sa Zakonom, a komoru koju ovde nazivate mafijaškim imenom "kamora" najmanje imamo prava da tako zovemo mi lovci posle svih onih afera koje smo imali pre dve - tri godine. Znam da ćete sada reći pa mi smo pošteni, to su nas pojedinci pljačkali i od nas napravili lopove, ali sam ubedjen da svako lovačko udruženje u Srbiji (i Vojvodini) ima po jednog malog Živojinovića, pa čak i svaka sekcija pa i grupa lovaca u Srbiji isto to.
Zapitajmo se samo koliko je bilo ko od nas odneo pataka, gusaka, prepelica kući i da li ih je prijavio, i da li svako od nas zna da po planovima gazdovanja i LPO-u nema prava da odstreli više od tri do četiri patke godišnje i jednu do dve guske godišnje, a isto se odnosi i na prepelice.
Ne gospodo to mi ne vidimo, a "neko gore" je to lepo sabrao i lako došao do podataka da se recimo proda i 100 puta više municije nego što ima prijavljenog odstrela.
Ako mislite da ja lupetam ko maksim po diviziji raspitajte se koje sve evidencije idu prema ministarstvu, odakle i koliko naručujemo dozvole za lov kao i koliko je "teško" dobiti podatak od proizvodjača municije koliko se metaka proizvede.
Komora je zamišljena kao most izmedju lovaca, struke i ministarstva i ona će to i postati i ona će biti ta koja će peglati želje države i mogućnosti lovaca i želje lovaca i mogućnosti države.
Sada možemo samo da plačemo nad svojom sudbinom, dobili smo šta smo tražili, a dobar deo nas nije zaslužio ni ovo.
Ne mali put sam rekao da bi naši lovci hteli da za par hiljada love koliko hoće, šta hoće i kad hoće. Da smo imali malo lovačke svesti, pa i sami povećavali članarinu za 50% i ulagali u lovišta taj iznos, A PRE TOGA ČUVALI DIVLJAČ (POGOTOVU SRNEĆU I ZEČIJU) ne bi sigurno još par godina bili u ovoj situaciji u kojoj smo sad, jer bi argumentima o brojnosti divljači uspeli da izbijemo svaki adut državi da izglasa zakon koji je izglasan.
Država će nam izdavati uz nadoknadu svoje resurse i to je tako i nikako drugačije dok se ponovo ne rodi Tito, a komora je ta koja će savetodavno i sa informacijama sa terena hraniti podacima ministarstvo.
Toliko "pljujete oca i sina" a da ni u jednom jedinom postu, ni u jednoj jedinoj rečenici niste rekli da je tata ovakav ili onakav, a sin nesposoban, ne zna posao, da je zajebao ovo ili ono, NE GOSPODO GREH OCA JE ŠTO IMA SINA i niko drugi ništa ne kaže o drugim grehovima i oca i sina.
E sad da ne branim oca koga sam dva ili tri put u životu video, stavite se u ulogu "oca" i pretpostavljam da ćete pustiti da sin sam sebi traži posao, pa makar se zaposlio u JKP da čisti i održava zelenilo po gradu, ne gospodo svi ćete da gledate da shodno svojim mogućnostima sina zaposlite u što bolju firmu sa što većim položajem i platom. AKO SA OVOM MOJOM OPASKOM NISAM U PRAVU izvinjavam se svim članovima forumima,
a zbog ovakvog toka diskusije, ozbiljno sam razmišljao da se i banujem i da jednostavno ne učestvujem u ovakvim pisanijama, jer mislim da mi nije mesto na takvom mestu
I još ću reći samo nešto da ne budem mnogo dosadan,
Niko ni u jednom momentu nije pitao zašto u komori pored LSS i LSV nije zastupljen i lovački savez Kosova i Metohije, niko se nije zapitao da li u toj osnivačkoj skupštini komore ima ljudi koji koji imaju krivične prijave za krivolov (ukoliko nisu odbačene),
bitno je da samo pljujemo po LSS i LSV,
Od mene za ovu godinu dosta
Mnogo sreće i uspeha u novoj 2011 godini

slavaplana
 Lalo ovo je moralo da se desi i to smo svi cekali da vidimo kako ce i na koji nacin da zazivi!! kako je radjeno i koliko je lovljeno u pojedinim udruzenjima ti lovci bi divljac gladali samo na slikama !!! Uporedjivati brojnos divljaci sada i pre 10-20god je nemoguca iz vise razloga!! Pesticidi i sve sto prati poljoprivredu, lovovi se i danju i nocu!!! Moji lovci su hvatali zeca pre 20 god mrezama i prodavali a sad ga nema i mi ga lovimo 2-3 ned i prosek je ove god 22%!!!!
Zasto formiranje komore osudjujemo na propast a da neznamo jos kako ce funkcionisati!Ja mislim da ce sve cene koje je imao savez za svoje usluge pasti dole jer ce to raditi vise ljudi sa licencama pa da vidimo ko da bolju ponudu!!!Na loristu jasno pise ko je i ispred koga je u komori i to je po meni ok!!!Komora nije mogla da se bira iz reda lovaca i udruzenja ,automehanicara i frizera jer da je tako ja bi batalio skolu i dnevnik i otisao bi da budem delegat ali to neide bas tako!!!Da je bilo srece i da smo stvarno ulagali novac u DIVLJAC A NE U STANOVE pa drzava nam sada nebi formirala komoru i uvela porez od 10%!!!!
Lovacka udruzenja a verujem da je to vecina ima u svojim statutima se vode kao NEPROFITABILNE organizacije koje ulazu u lovstvo vole prirodu itd.Bar vecina to ima u nekom clanu statuta .Ono ispade da pojedini ulazu u divljac a neko u auta ,kuce ,stanove bunde ????Ko je lud ovde!!!
Sami smo sebi skocili u stomak kad je pukla afera sa savezom i kad je drzava videla da se tu okrece velika lova gospodo!!!!!!!!!!!!!!
Drzava je u krizi i ocekuju pomoc za budzet gde god je to moguce!!!
Da smo cutali i bili skromni da smo lovili kad treba i sta treba do ovoga sigurno nebi doslo!!!!!!Ja se iskreno nadam da ce ljudi iz saveza i LSS i LSV shvatiti da ako zele da promene svoju politiku i odnos prema lovcima to moraju da urade prvo u svojim redovima promenom starih kadrova !!!!Imam utisak da i Popovic nema sa kim da udje u ove promene jer su oko njega STARI kadar i ljudi kojima mestu tu nije vise !!!!Gos.Ceranica sam licno pitao u Smederevsoj Palaci na prezentaciji novog zakona da li je ucestvovao u pisanju ovog novog zakona i dobio sam odgovor da nije i da on sa tim nema veze i da njih ministarstvo nista nije pitalo sto nema blage veze !Vecina mu je poverovala !!!!!Ja nisam jer znam da je do poslednjeg dana radio i pisao i da neke njegove ideje stoje u zakonu iz 2002god!!!Postoje zapisnici sta je ko i koliko radio i sta sad???????????????????????????????????????????
VEROVATI STARIM ljudima iz saveza ili traziti promene i nove ideje ??
JA SAM ZA NOVO PA MAKAR BILO I GORE!!!!!
Menjati i traziti bolje ideje i vecu odgovornost za ono sto se radi!1!
Sto se tice Miodraga i ostalih iz ministarstva iskreno se nadam da cu za ovo sto radim dobiti ORDEN!!!!AKO SE SETE ,SETE!!!!!!!!!!
Bio sam na vise skupova gde su govorili i shvatio sam sustinu za kojiu se zalazu ali otpor na koji nailaze je veliki ali polako svest lovaca ce se polako probuditi!!!Sve sto je bilo novo docekano je na noz tri dana i posle svi cute i rade !!!!!Sacekajmo da licence zazive da vidimo sta ko nudi i kako ce se sve odvijati!!!
Lalo imam utisak kad cujem na forumu sta se radi po pojedinim udruzenjima da smo dotakli DNO DNA i da dalje nema !!! Predlozi me ti za orden!!!!!!

slavaplana
 Lalo sto se tice planskih dokumenata i cene divljaci i svega ostalog ti mene pitas sto ja nisam to objavio?????
Ja sam profesor u skoli a ne radnik saveza ili ministarstava !!!!!
Ono sto sam saznao ja sam javno rekao da bi i drugi znali !!Niko mene nije pitao kad su se te cene donosile ili kas se komora formirala! Procitao sam sve poruke koje su bile i na loristu i na ovom forumui vidim da vecina nema prave informacije a ni savez niti ministarstvo do danas nista nisu zvanicno objavili sem Radosavljevicevog dopisa na loristu!!LSS i LSV jos se ne oglasavaju!!!!!Ti Lalo dobro znas da je savez bio pred ukidanjem da nisu prihvatili ovakav zakon i da drzava nije malo popustila u donosenju istogKoTuKoga!!!Sve se vrti oko PARA a tu saveza vise nema !!!!!!!Drzava je stavila sapu na pojedina novcana srestva da se neko opet nebi setio da daje pozajmice!!!!!Jer hoce neko da mi pozajmi par hiljda eura da vratim kad budem imaoDrutvo?????????NEVERUJEM!!!!!

Sremac75
 Meni sada više ništa nije jasno!
Peščarac, pa tebi je, sada već prošle godine, bio zabranjen lov, zar ne?
Nije bio dobar GPG, umalo da ispadne bruka sa stranim turistima, zar ne?
I ti sada braniš one koji su ti pisali GPG, ili one koji su ti zveknuli zabranu?
U svakom slučaju veruješ i jednima i drugima!
Uz svo poštovanje, ja ne mogu da ti dozvolim da se svi lovci generalizuju kao neispravni, i da u tome vidim opravdanje za uvođenje diktature u lovstvo.
Kažeš, nije ni čudo što je država rešila da uvede lov u legalne tokove-slažem se. Ali se ne slažem s tim što će taj posao da rade upravo oni koji su lovstvo i ojadili u prethodnim godinama, oni koji su do sada izuzetno lepo živeli od lovstva i na račun lovaca.
Oni koji su se obogatili.
Ne mogu da dozvolim da se sva krivica za stanje u lovstvu svaljuje na lovce koji su odstrelili jedni patku, gusku ili zeca više nego što su smeli ili prijavili, a da oni koji su divljač (i meso i trofeje) prodavali i sticali ogromna bogatstva, budu abolirani od svake odgovornosti.
Zašto se ne zapitaš zašto se institucije do sada nisu obračunavale sa tim "malim Živojinovićima"???
Ja ću ti reći-zato što su svi ti "mali Živojinovići" imali svoje pokrovitelje i zaštitnike u Savezima, koji su im za poneki lov ili možda nešto više, čuvali leđa i davali im, svojom podrškom, na značaju kod članstva.

E moj Peščarac, ti pokrovitelji i zaštitnici će i dalje biti na odlučujućim pozicijama u lovstvu, a ti zaista misliš da će se broj "malih Živojinovića" smanjiti, ili da će se njihovi dosadašnji pokrovitelji i zaštitnici, sada sa njima obračunati ???????????

Ja ne verujem da si ti toliko naivan!
I zaista ne bih voleo da moraš da misliš i veruješ u ono što si napisao.

Što se tiče Komore, kada se formira neki organ, praksa je da članovi tog novoosnovanog organa prilože imovinske karte da bi se po isteku mandata videlo da li im je imovina na nezakonit nači uvećana. Da li su izabrani u organe Komore to uradili, ili će uraditi? Neverujem, najviše zbog toga što bi se mnogi verovatno zaprepastili sa kolikom imovinom raspolažu "lovni radnici" koji su se do sada starali o dobrobiti lovaca, a to će raditi i ubuduće!

Što se tiče glasanja, Slavo, znaš kako to ide!
Pre osnivačke skupštine se lobiralo za ljude i funkcije......vi ćete dobiti ovo, mi ono, oni....ako vi glasate za naše ljude, mi ćemo za vaše!
Ne misliš valjda da su se ti osnivači prvi put sreli na osnivačkoj skupštini.
Otkud odmah pripremljeni predlozi????
Otkud da nije bilo više kadidata za pojedine funkcije???
Sve po jedan predlog ...i sve jednoglasno!!!
Meni to nije normalno!
Postignut je konsenzus samo zato što su interesi svih učesnika zadovoljeni...svako je dobio o nešto!
Nije tu bilo nikakve stvarne diskusije...svi su se lepo utalili i "mirna Bačka"!
Zar ne vidiš da je sve bilo unapred dogoovreno i pripremljeno???
E ja mislim da takva trgovina nije ni moralna, ni normalna!

O kakvim se ljudima radi govori i ono što se dešava u LD "Jelen" Bačka Palanka, na šta je podsetio i Punisher (pozdrav za prijatelja).
Otkrili smo svašta, prikupili pismene dokaze, nacrtali šemu rada, obavestili sve nadležne organe, i lovačke i državne, i do sada ništa!
A ti "lovni radnici" našim vladarima neprestano daju podršku, dolaze u lovove, obećavaju lovišta.....
Ja sam pre više od mesec dana bio kog D. Kunovca (bio je lično prisutan i g. Strnad) i izneo mu sve naše probleme. Dobio sam obećanje da će sve uraditi da se problemi reše.......i ništa (prdi Mare eto ti svatova-obećenje ludom radovanje).

O čemu dalje da piričamo...sve su videli, sve znaju i zabole ih!!!!
Bitnija je Komora, "Lovac", fotelje!
Imam utisak da su svi obavešteni koristili informacije koje su dobili, ne da bi pomogli nama, nego da bi pomogli sebi i ostvarili svoje ciljeve.

SVE MI SE ZGADILO!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher
 @Sremac
Hvala na pozdravu. Kao i do sada opet si u ovom postu sažeo sve ono što i ja mislim. Ali vidim ja da smo mi takvi istomišljenici u manjini. Čak se sutra, kako kaže Lala, spremaju da takvima koji javno žele da pričaju o njihovim lopovlucima prete i zastrašuju ih. Vidim ja da ako i ostali lovci primene kuku and motiku kao i oni oko Milanovca ja mislim, biće tu svega i svačega. Ali generalno bilo kakva razračunavanja nisu dobra. Lala je izneo argument vezan za bojkot. Apsolutno se slažem sa tim. Ali problem je što je lovačka javnost nezainteresovana po tom pitanju, pre svega neinformisana jer se lovstvo ne posmatra kao što se posmatra politika, gde ti kad god odabereš neki TV kanal neki političar sa njega iskoči i počne sa "pojanjem". O situaciji u lovstvu obični lovci nemaju pojma jer u novinama tipa "Lovac" ili "Lovačke novine" možeš da pročitaš samo hvalospeve o "onima" tako da kada običan lovac uzme te novine kao da gleda RTS iz doba Slobe. On odlazi na spavanje sa uverenjem da su loviša puna, da su LSS i LSV savezi koji rade u njegovom interesu, da lovni turizam cveta... Sanja ružičaste snove. E kad na proleće ozeleni, pa kad se "lovačke mede " probude iz zimskog sna sledi ledeno otrežnjenje.
Seti se samo kada je Lala pisao i upozoravao na potrebu da se krene sa registracijom LU, sa utvrđivanjem šta imaju od imovine, prilagođavanju Statuta... i šta je bilo. Ja ti garantujem da su ga ismevali i smejali su mu se. A i danas postoje LU koja to još nisu uradila. Ubeđen sam u to.
Kad Komora krene, biće kuku and lele. Vidim ja. E pa zato ću ja ako Bog da i sreća junačka lepo fruštuk u ranac, ranac na leđa pa u lepe šetnje po domaćem krajoliku. Ali bez oružija i drugara lovaca. Sam za sebe. Da se šetam i udišem kiseonik. I da me manje boli glava od svega ovoga.

pescarac
 U pravu si sremac, lov mi je bio zabranjen manje od 12 sati i to ne zbog greške ljudi koji su radili GPG nego zbog greške iz udruženja u pogledu pogrešno poslatih podataka (zbog nepostojanja podataka o lovno produktivnim površinama, jer je iz udruženja odneta lovna osnova i ostalo). I samo zahvaljujući ljudima iz LSV plan je prepravljen u tako rekordnom roku i dostavljen drugi, ispravljen. Za tu zamalo bruku sa turistima nisu krivi ni komora ni LSV i iz pokrajinskog sekretarijata, već samo moji unutar organizacioni problemi.
Ljudi iz LSV i iz pokrajinskog sekretarijata su u par navrata dolazili kod mene i ni u jednom momentu se nisu stavili niti na stranu unijata (kojima i ja pripadam) i koji se zalažu za jedinstveno lovište niti na stranu onih koji žele da se odvoje, već su realno rekli šta nas očekuje ako se odvojimo ili ako ostanemo zajedno.
Sa ovom kontrolom koju imam tačno znam odakle vetar duva i moje je da procenim da li da ostanem na vetrometini ili da se sklonim u zavetrinu.
Na meni je da se izborim istinom za sve one činjenice iza kojih stojim, a za tu stvar ne mogu da se izborim ako pišam uz vetar, jer ću i sam biti upišan. Ako nekog ne mogu da pobedim moram da mu se pridružim i da uhvatim taktiku Obrenovića da se klanjam gospodarima i da dobijem "svoju državu" pa makar nosio i fesić na glavi.
Sa Vašim bivšim predsednikom se jako dobro znam i poznata mi je većina činjenica i problema sa kojim se borite. I slažem se da treba da se izborite, ali sa ovom taktikom kojom se borite pravite kontra efekte i zavlačite sebe u izolaciju. Borite se brate Slobinim metodama, a te metode su nas i dovele i u sankcije i bombardovanje (iako je moje skromno mišljenje da ste i vi, kao i Sloba bili u pravu)
I nije u pitanju Sremac jedna patka ili guska već na desetine pataka i gusaka po svakom lovcu. I tek će sada da bude revolucije kada se za zakup državi plati 700-800 pataka i 200-300 gusaka i kada se dobije toliko markica.
Pitaj onda svoje lovce da li će za članarinu koju plate da izadju jednom godišnje u lov pataka i gusaka i odstreliti te dve tri po lovcu, ili će oni "krasti" divljač od države zajedno sa udruženjima i ići koliko im želja u lov i pucati koliko im izadje pataka i gusaka i smejati se državi i udruženju. Ne brate, tek će tada nastati revolucija

I dok je sveta i veka vlast je krojila politiku, a kad nije tako onda je to revolucija, sad moram da te pitam da li si ti toliko naivan da veruješ da bi država prepustila nama običnim lovcima da pravimo komoru, koji svi zajedno u lovstvu nemamo škole koliko bilo koji član osnivačke skupštine komore, bez obzira da li mi se oni svidjaju ili ne.
Znači prestanimo da pljujemo po njima, pokušajmo da se prilagodimo novonastaloj situaciji inače pravimo samo kontraefekte

Lala
 Evo, da počnem redom, da odgovorim na upise, prvo pescarca, pa onda i Slave.
Pescarac, znam ja dobro da je zakonom predvidjeno osnivanje, hajde, zvaću je Komora, kad insistiraš. Komorom/Kamorom sam je ja prvi nazvao još pre oko mesec dana, jer sam pomišljao na ovo što se dešava sada, dakle, upravo zbog načina na koji se osniva, a ne zbog njene zakonom predvidjene uloge. Da sam bio u pravu, sa igrom reči, pokazuje upravo način izbora delegata LSS/LSV, i brojčani odnos delegata saveza i države. Niko mi nije odgovorio na pitanje KO JE, NA OSNOVU KOJIH OVLAŠĆENJA, I PO KOJIM KRITERIJUMIMA ODABRAO SASTAV DELEGACIJE LSS/LSV? Nemoj mi, pescarac, diskusiju usmeravati na stav 'ćuti, dobar je ovaj spisak delegata, mogao je i gori biti'. Na žalost, mogao je. A ispada da biramo izmedju loših i još gorih! Ja u takvoj priči neću da učestvujem. A slažem se sa tvojim stavom, da ima mnogo 'malih Živojinovića' svugde. Pa sigurno i kod tebe u LU.
Podsećam, da sam ja jedan najobičniji lovac, bez ikakve funkcije, i bez ambicije da je imam, ali lovac sa malo dužim jezikom i bez putera na glavi. Srbijalov forum mi je, što se tiče lova, ispunio ambicije na tom planu, sve druge ponudjene 'funkcije'(a bilo ih je) sam odbio. Ne pada mi na pamet da ulazim u to kolo funkcija. Pomognem kome mogu, koliko mogu, od mog matičnog LD/LU, pa na dalje. I nećeš verovati, pescarac, al pošten sam lovac, koji se gadi na krivolov i sve ostale marifetluke (od kojih je jedan i ova igra i nameštaljka oko osnivanja Ka... ups... Komore). Ima i nas i takvih, šta ćeš.
Žalosno je ovo što si napisao oko povezanosti količine prodate municije i odstrela divljači. Ako ti kažem da sam ja prošle godine ispucao oko 1500 patrona, ako ne i više, da li to znači da sam pravio masakr u lovištu? NE, prijatelju, u lovištu sam ispucao možda 10%, ostalo je na strelištu (glineni golubovi i IPSC). Ti si, ako se ne varam, predsednik LU, pa ti šalješ i potpisuješ podatke o odstrelu?! I tvoje kolege predsednici LU. Jel hoćeš ovim da kažeš, da su podaci koji su poslani, netačni?!? Da se ne pravim blesav, znam i ja da jesu netačni. I da ih dobijaš od predsednika sekcija, oni od grupovodja, itd. Ali pravi presek stanja bi se dobio jednim PRAVIM brojanjem divljači na terenu, makar pod nadzorom, a ne kafanskim brojanjem, kao što je možda praksa u nekim LU. A za organizaciju i kontrolu brojanja i odstreljivanja divljači je odgovoran predsednik LU, jel tako?
Napisao si da ĆE Komora postati... BIĆE.... itd... Dokle ćemo govoriti da ĆEMO nešto uraditi u nekoj svetloj budućnosti, zašto se ne uradi nešto sada, ili juče, pa da danas napišemo Komora JE POSTALA....Komora JE SADA MOST.... itd. Prvo da skočimo, pa onda da vičemo 'hop'! Nego sve ostavljamo za neko neodredjeno buduće vreme. Kao ''Djekna još nije umrla, a kad će, ne zna se...'' A do tog nekog budućeg vremena divljači sve manje, lopova sve više, obaveza sve više, para nikad dosta, da običan lovac ne može sebi da dodje, kad vidi rapidno pogoršanje stanja u lovištima. I to unazad jedno 4 godine. I sad, odjednom, situaciju koja je loša, treba da srede isti ljudi, za čijeg 'vakta' se sve i pogoršalo (osim nesretnog Živojinvoića). Sad je dobar deo LU u situaciji da nema divljači, nepokretna imovina uglavnom nije katastarski regulisana, za LTO nije jasno kako dokazati vlasništvo, a na LU je teret obaveza (plaćanja) povećan, i onda LU moraju da preko članarine namiruju obaveze prema državi, a lovci za svoj novac nemaju mogućnost da love, pošto divljači NEMA! Slažem se sa tobom da je iluzorno bilo očekivanje, da ostane isto kao do sada, da za 100 evra godišnje izalziš u lovište 10-15 puta minimum, i da svaki put imaš odstrel, što sitne, što krupne divljači. To sam i napisao negde ovde na forumu još pre možda godinu dana.
E sad, da predjem malo na 'oca i sina'.
Pescarac, u priču oko oca sina moraš ubaciti i Vojvodjanski lovac doo koji je osnovao LSV (mada nema u APR podatka o tome), i LSV u kojem je sin zaposlen, dok su mu šefovi preds.LSV Beuković i sekr. LSV Zeremski zaposleni/imenovani (?), jedan kao direktor tog doo, a drugi kao šta? I ubaci u priču oko izbora u Komori (sin u Nadzornom odboru, otac u UO), pa ubaci i očevu funkciju pomoćnika (ako se ne varam?) pokr. sekretara za poljoprivredu, zaduženog za lovstvo (kontroliše i pokr. deo lovnog inspektorata). Koliko funkcija na malo prostora! Kompletna kontrolorska i upravljačka prava, kod par ljudi!!!I još pride ubaci priču oko ovlašćenja Komore, imajući u vidu da je Vojvodjanski lovac registrovan i za poslove izrade planskih dokumenata u lovstvu! E ako ti sad nije jasno, zašto kritikujem (ja ne 'pljujem', kako ti kažeš, kulturan sam i obrazovan čovek, nemoj me vredjati), onda ću ponoviti: kritikujem zato što ovako postavljena situacija DAJE MOGUĆNOST neograničene zloupotrebe funkcija i ovlašćenja, a za sticanje materijalne i nematerijalne koristi onih koje kritikujem! Ako ni sada ne razumeš zašto je 'slučaj oca i sina' interesantan, potraži na forumu, ovde ima linkova za neke vesti od pre nekoliko godina, npr. vezane za Karadjordjevo, i ko je tamo radio. Ko hoće da nadje, naći će, ko hoće da sazna saznaće, ko želi da vidi videće. Imam i ja decu (troje, hvala Bogu), i normalno je da roditelji pomažu deci, ali ovde se radi o davanju ovlašćenja u krojenju politike i o mogućnosti zloupotrebe istih! Pa majku mu, sutra nečije drugo dete od nekog drugog oca, hoće da normalno lovi, pa npr. natrči na ovakvu strukturu, koja 'ladno MOŽE da radi šta hoće, bez ikakve kontrole. Nepotizam i koncentracija funkcija i ovlašćenja - ako ti to opravdavaš, pescarac, onda ti ja ne mogu dalje objašnjavati, kuda to ide. Pametan si i obrazovan čovek, koji razume kako sistem radi, razmisli sam.
Oko situacije u lovstvu, vidim, potvrdjuješ da je loša, da ne kažem, katastrofalna. Lovstvo je do sada vodio Savez, a čini mi se da si ti, pescarac, bio jedan od delegata za skupštinu saveza? Pa što to nisi tamo govorio? Zašto nisi tamo, na skupštini LSS, prozivao odgovorne na funkcijama u LSS/LSV? Ili jesi, a da to nije objavljivano? Sad, naknadna pamet: 'da smo...', 'da nismo'... Nema od toga 'leba! Ali si lepo samokritički zaključio, da 'neki od nas nismo zaslužili ni toliko' po novim propisima. A šta su 'neki' zaslužili? Koji su to 'neki'?
Mene je dosta ljudi 'dobronamerno' upozorilo da sam vrlo oštar u pisanju oko dešavanja vezanih za nove propise. Priznajem, jesam oštar, a planiram da takav i ostanem i da oštro kritikujem ono što ne valja po mom mišljenju. Izlaganje novoizabranih funkcionera Komore u pozdravnom govoru, sam shvatio kao ozbiljno upozorenje i čak kao pretnju, onima koji drugačije misle od rukovodstva Komore. Taj deo izlaganja niko od vas ne komentariše? Čudno...
Dobar deo onog što sam hteo da kažem, je već napisao Sremac75, tako da se ja samo nadogradjujem.

Peščarac, siguran sam da si dobar čovek, koji radi kao crnac za svoje LU. Ovu moju polemiku sa tobom nemoj da shvatiš lično, ovo je samo sučeljavanje dva načina razmišljanja. Tako da i dalje zadržavam pravo na ono kuvano vino kod tebe na lovačkom domu! Smile Voleo bih zaista, da sednemo i da se siti izdivanimo, i o ovoj temi.

Sremac75
 Peščarac, nemoj više da ih pravdaš.
Sada si upravo rekao da su ti GPG radili bez uvida u Lovnu osnovu i bez izlaska na teren????!!!!!!!!

Dalje, geslo "cilj opravdava sredstvo" nikada nije ispravno, pa čak ni onda kada je sam cilj ispravan.
Ti ćeš da tražiš zavetrinu, da pišaš niz vetar...da bi ostvario svoje pozitivne ciljeve.
A ne pitaš se zašto to moraš da radiš kada su ti ciljevi pozitivni, kada hoćeš da uradiš nešto dobro???
Kome, bre, da se dodvoravaš, da bi uradio nešto dobro????
Onima koji odlučuju o tome da li će ti dozvoliti da uradiš pravu stvar???
Pa to govori o njima....takvih se treba rešiti, pa kada radiš dobru stvar, pišo uz ili niz vetar, ima bre da imaš zaklon, da svi čuvaju ko vodu na dlanu.
Kakvo skidanje gaća pred ološem, sa molbom da budu nežni????

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Lalo gos.Popovic nas legitimni predsednik LSS je ispred saveza delegirao ljude ispred lssi lsv i o tome postoji zvanican dopis sumskoj upravi koju on obavestava i koju je potpisao!!!
LSS trba postaviti javno pitanje da li je njihov izbor u skladu sa onim sto mi kao lovci od njih ocekujemo i cemu se nadamo ali oni ni na jedan nacin da se ako nesto nevalja za nas obicne lovce ne dizu glas vec JEDNOGLASNo donose odluke za koje misle da su ok za nas!!
Njih treba pitati i naseg predsednika ko tu koju igru igra i ko kome cini uslugu po sistemu ja tebi ti meni?????
LSS je prihvatio igru u kojoj jedno radi na zvanicnim sednicama a drugo pricaju i pisu po raznim saopstenjima i organizovanim prezentacijama po srbiji!!
Ja bih predlozio da se sedne u nekoj malo vecoj sali i da se pozovu obe strane pa da vidimo ko vise iznosi demagogiju i prodaje maglu nama lovcima !!!

Imam utisak da su nam bacili kosku i da cekaju ko ce da odnese pobedu da mu se priklone!!!

Problem su jedni isti ljudi koju u savezu samo menjaju pozicije a davno su trbali da budu marginalizovani i da se mladji kadar podhitno ukljuci koji nazalost tu nema pristup!!!
Ni gos. Popovic nece tu nista sam moci da uradi jer imam utisak da su ga namestili i bacili u vatru da nesto radi sa starom garniturom koja ga ocigledno namesta da radi kako to oni hoce !!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,065 posete www.srbijalov.com