Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
aleksandar-m
 Slika vredi hiljadu reci.Kopov svaka cast za psa.

DRUGCRNI
 Pozdrav svima,ukljucicu se malo u ovu diskusiju i probati da budem koliko toliko,realan.Koliko vidim,nista novo svako hvali liniju pasa koju poseduje i to je ok.Medjutim,primetio sam u nekoliko navrata da to prelazi u neke licne razmirice,tipa komentara da takvih kao sto je Heiko ima koliko hoces u Mladenovu?Mislim da taj i komentari slicni tome nisu korektni sem ako licno poznajete Milu i znate uopste gde je Mladenovo?Podatak za sve,Mladenovo je dobilo ime po Dr.Mladenu STojanovicu komadantu Kozare.To je taj sto je tero Svabe preko Bosne.Tamo zivi castan svet pa i nas MIle sa svim svojim manama i vrlinama.Toliko,nisam niciji advokat ovde ali upoznaj Milu da bi ga vise voleo?Sto se tice Kopova i one prepiske,moram da priznam da mi opet nije jasno ko tu koga zove u lov i na koji nacin.Sto se tice helda,heika itd.to je ok,videh dosta pasa lovno upotrbljivih i tipicnog eksterijera.Sto neznaci da i druge linije nemaju svoje kvalitete ako ne i bolje,stvar izbora.Teren i lov je taj koji o tome daju svoj sud.Imam svoju teoriju u vezi toga,momenat kada sve maske padaju je taj kada imate psa da se nepostidite gde god da odete u lov s njim.Tada uopste nije vazno kog je porekla i koliko sampiona ima u rodovniku jer to i sami znate kako se dobja nazalost kod nas..Jos u vezi onoga ko je taj strucnjak da prepozna stence...?E pa Ja sam taj.Bravo 2

kopov
 Bravo kolega Crni mozda nije lepo sam sebi tapsati al ja ti se pridruzujem Bravo Bravo Bye

kopov
 Kolega aleksandar-m hvala za lepe reci jos cemo mi o njemu cuti svasta ako Bog da.

DRUGCRNI
 Nepoznam gosp.Borob ali videh na drugom forumu slike njegovog psa,braonca.Nesto u marci nesto u kretanju.Moram reci da mi se to dopada,ako moze i ovde koja slika toga psa?

darkon
 Vidim pomenuli ste i Balzaca de la haille au loup.
Taj pas ne samo da je eksterijerno impozantan,vec je i na terenu,kao lovac perfektan.
Odusevio me je u lovu.

Slike pasa sa prethodne strane svakako zasluzuju cestitke,jer su pravi predstavnici svoje rase.B)

Lala
 Hehehe...
DRUGCRNI je dobro potrefio fabulu diskusija na ovoj temi, u zadnje vreme. Počinje priča ovde da liči na onu priču kad se dva švalera sretnu, pa se nadmeću čiji je alat veći.
Lepo je da se ima dobar pas, lepo je i hvaliti se dobrim psom, kad ima čime - CAC, CACIB, titule, utakmice, poreklo, i sve ostalo. Ali isto tako, ima dobrih pasa, vrhunskih lovaca, i eksterijerno vanserijskih, ali koji nikad nisu vodjeni na izložbe ili na utakmice. Znači, smisao mog posta je: hvalite svoje pse, ali nemojte kuditi tudje, ne isticati samo jednu liniju, ili jednu granu rase. Svaki pas ima odredjenu količinu i dobrih i loših osobina. Odnos dobrih i loših osobina odredjuje granicu izmedju šampiona i prosečnh pasa. Ali ne postoji savršen pas, u to sam siguran.
Eto, npr. DRUGCRNI ima dobrog psa, ali ima manu: taj pas mazohista, gazda ga grdi i tuče, a pas uživa!!! Živa istina, majke mi! Ja gledao svojim očima! Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

aleksandar-m

mile mladenovo kaže:
Hvala Borob.Odlican post kao sto se otebe i ocekuje,posto si stariji odmene volio bi da mi kazes nesto vise o heldovim potomcima do sada, ima li koji da je sampion u radu i eksterijeru,cisto da i ostali znaju jel ima ovde kolega na forumu koji do pre par dana nisu znali ko je held,pa bi bilo lepo otebe da nam svima kazes ko su ti psi koji nesto vise vrede od obicnih lovacki pasa kojih u mom kraju ima kolko volis.Pozdrav i ocekujem otebe jedan vrhunski postBravo 2
Ovo je napisao covek koji ima Heldovog unuka na avataru!!Na konto toga je pomenuto Mladenovo.Nista drugo.Mozda vam se cini da ovaj gore post nije cinican,ali je covek kontradiktoran.

Mile
 Ma da se razumemo, imao ja ili nemao pse od te krvi u mom dvoristu ali imena kao sto su Blo,Ajk , Bos, Wil,Held su za svaki respekt.Oni su popravili u mnogome kod nasih pasa nos,volju za rad ,karakter ...A ko ima bar neko od ovih imena kao pretka svog pomocnika, taj ima i cime da se dici kako u lovu tako i na smotrama kao i na utakmicama , bar ja tako mislim.Mozda i gresim ali ....

ivan boskovic
 pozdrav drugari ! evo jedne slike pa bih voleo da je prpkomentarisete !

slavko75
 http://www.youtub...63DUw0FyQU

evo malo i sa terena da se nehvalimo samo lepotom xaxaxaxSmeko
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Boban
 Lepe slike ,lepi video klipovi svaka cast vlasnicima.
Uzivajte u lepoti markiranja i u prirodi.

Borob
 Polako ljudi! pa ne mogu ja ili neko drugi hvaliti pse potomke Bosa ili ............ ne znam tamo koga ako nemam tu liniju! naravno da cu hvaliti svoju liniju!
A kome branim da uradi isto za linije svojih pasa!??
ja imam nekoliko linija pasa u svom dvoristu i svi su oni hvaljeni na sva usta a ja se slazem jedino sa konstatacijom da idealno nema!!
Sdruge strane, neka je i osrednjih linija, ako dovoljno radimo sa stenetom, bice od njega dobrih rezultata!!
A verujte da su retki oni psi koji pokazu nekakv kvalitet bez mnogo obuke!!
E, ja imam i takvu jedinku!! Kuja zapostavljena, ne izvodjena i ne obucavana preterano i kao svi ostali, jedno vreme sam je hteo poklonti drugaru ali posto on nije imao osnovne uslove za drzanje psa, sazalio sam se i ostavio je!
E danas je ta kuja napravila vrlo dobar rezultat na CACIT Natalinci iako je prvi put videla utakmicu!!
Ali!! Ta kuja u sebi ima Sana, Bloa, Ajka .................. i tako dalje sto ce reci ipak bez krvi i dobre linije, retko moze biti kako valja! U mom selu kazu: Od g***a se ne pravi gibanica!!!

Eto, usput bih pozvao na malo tolerancije i bez prabrzog donosenja proizvoljnih zakljucaka kako bismo na ovom forumu imali druzenje i korektne odnose!
Hvala i pozdrav!
Drug crni , hvala, bice slika od naseg sampiona i ovde! Svakako!! inace, on usput polako " kibicuje" drugog gospodara!!

Rade Kg
 Drugari evo kao sto sam obecao Atina sa nepunih pet meseca!

Rade Kg
 Atina! Kolege molim Komentar!

Borob
 Rade Kg , mislim da nije bas naviknuta na slikanje ! I ocigledno da je izrasla dobro! Sta da ti kazem, stene je sada u fazi rasta i treba proci vremena da bi sve leglo na svoje mesto!
Sve u svemu, mislim da lici na majku!

Mile

Borob kaže:
Rade Kg , mislim da nije bas naviknuta na slikanje ! I ocigledno da je izrasla dobro! Sta da ti kazem, stene je sada u fazi rasta i treba proci vremena da bi sve leglo na svoje mesto!
Sve u svemu, mislim da lici na majku!

Rade pozdrav i od mene,kao sto rekoh stenad je vrlo nezahvalno prognozirati , ali jedno sam siguran bice lovac , a mislim da je Bora sve rekao.

Rade Kg
 Hvala lepo kolege Lovci, da upravu ste stene nije naviknuto na slikanje, ali i to cemo ovih dana vezbati. Mogu da vam kazem da se na terenu ponasa odlicno prema svojoj starosti. Pozdrav!

belegis
 pozdrav rade , lepa kujica i bice duboka sve u svemu lepa.samo malo vezbaj da je bolje prezentujes .pozdrav miroslav nikolic.
Nikolic Miroslav

DRUGCRNI
 Pozdrav svima,danasnji lov izuzetno tezak vrucina velika ali pas na visini zadatka.Ceo dan u odlicnom tempu,bez obzira dali se radi o trsci,trnju ili pasnjaku.Odstreljeno nekoliko fazana par zeceva itd.Moram da se pohvalim da me je petao danas nadmudrio,promasih.Elem,pas ga prima na vetar,posle provere ulazi u marku,vuce kule pa opet staje.I tada, se mangup baca u topole i ja bum,bum a on meni cao.Uh,jos mislim na njega,retko ga masim.Shock.Lalo,ja ti pokazah kakvom masinom raspolazem a ti ga nazva mazohistom?Ne,stvar je u karakteru,krajem povodca sam ga malkico lupkao po ledjima a on se ponasao kao da ga milujem.,i dalje je bilo glava gore rep gore,jel tako Lalo?To je karakter i temperament.A kopov i mile znaju kako lovi,ceo dan jedan tempo.Napisace Mile,neke utiske sta je gledao?A da,umalo da zaboravim pas ima cenu al nije na prodaju.Presrean

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,684 posete www.srbijalov.com