Ja naleteh na ovaj snimak u računaru, srndać snimljen pre 2 godine, stavljao sam i slike od njega, pa dok čekamo početak parenja srneće divljači, bar malo snimke da gledamo...
Krajem marta je snimljen, video sam ga tad, i drugi put posle 2 meseca, a bio sam konstantno na terenu. Iskusan....
Posle uspesnog krstenja mog karabina sa lisicom, sto sam vec pisao i postavio slike, evo mog prvenca srndaca, odstreljen danas oko 18.20 h. Gadjao sam iz stojeceg stava sa drvenim rasljama. Udaljenost izmedju 90-100 m.
Presrecan sam. Jedini je problem sto mi nije bio okrenut bocno nego gotovo skroz prema meni, jer je prilazio nama u koso i kad je lovocuvar zazvizdao skoro potpuno se okrenu prema nama i stao. Cim je stao ja sam pucao. Ulazna rana je u donjem delu vrata, a izlaznu nismo ni nasli dok nismo oderali, kad smo i nasli izdeformisano zrno koje je virilo iz zadnje butine. I cauru izrno sam uzeo za uspomenu. Nista od mesa nije osteceno ali su svi unutrasnji organi pokidani. Nije napravio ni korak, samo je klekao na zadnje noge i odma legao. Imao je brzu smrt.
Čestitke svima na uspešnim odstrelima!!!
Imao sam uspešno proveru nove optike na prvom izlasku,kombinacija končanice i tureta MIL-MIL
pokazala se sjajno.Zauzeo sam poziciju na stenama naspram planine odakle se spuštaju srndaći
daljina je velika a oni jako oprezni,hladan vetar se uvek spušta ka meni, nije problematičan ako pucam u čeoni vetar između koji duva uglom između 10-2sata ali ako duva na 9,8,7 ili na 3,4,5 to je već problematično,
dobar pregled levo -desno po600-700m,
ne izlaze na livadu,već se vrzmaju po paprati koja je ogromna,
srndać s ne vidi u njoj i prilika za pucanje su male
čistine.Jedan jak mi je izašao daleko na 630m,
dok sam pokušavao da mu se približim on je nestao u gustišu.
Uveče ista pozicija nekoliko srna i lanadi,i jedan manji koji se vrzmao po ivici šume,
pa u paprati,pa trlja rogovlje,vetar se pojačavao jer je oluja dolazila.
Daljina solidnaa on okrenut prema meni,pucanje u vrat na toj daljini po vetru sa zrnom 55grs otpada.
čekao sam nepun sat priliku za pucanje,on se okrenuo da grize krzno,vetar je malo utihnuo,
vidim plećku i povlačim obarač a končanica malo iza nje.Turetom sam korigovao samo daljinu a koncanicom vetar. Dva okreta ukrug 20m i kraj.
Pogodak je bio u pluća koja su se pretvorila u kašu,nije ih bilo,ispod ulazne,jedna izlazna rana,
sa druge strane tri izlazne,oblak krvi se video kod pogotka,krvni trag obilan.
Zrno Nosler Balistik Tip od kog je ostalo samo dno zrna u rebru.
Osim pluća nije bilo drugih oštećenja,sve čisto.
Mini mauzer 22-250rem,Nosler balistic Tip 55grs,Super Sniper 16x42 MILrad.
Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?
INTERMAKER OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42
Podunavac
Podunavac Offline
· 17.11.2025. 20:08
Поздрав другари. Дуго ме није било.
krilas Offline
· 25.07.2025. 13:27
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!