Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
Podunavac
 Interesantan i smešan snimak. Međutim smatram da je prilično "napumpan". Na čoveka obično nasrće krmača koja štiti prasce ili DS koja je ranjena. Divljač napada onoga momenta kada je direktno ugrožena i kada smatra da nema drugog izbora. Čim opasnost prođe i napad prestaje i daje se u beg. A ovaj navalio ko gladan lav.
Tri prsta 2Kolce

goranqw
 to je mislio i moj komsija pa je sedeo na sljivi u gateru dobra tri sata !!! i to u njegovom gateru Glavu o zid

bela
 1-0 za vepraBravo 2
vižlan i terier

burke
 canis cestitke na odstrelu, sa malim zakasnjenjem.
ker nista nije kriv,on se samo ponasa kao svoj gazda

KREC
 Canis = cestitam na odstrelu,a o strucnosti pojedinih pratilaca je smesno govoriti.Pa taman da je ko leb dobar,ako kine na ceki ili pusti goluba = nista od lova,a kamoli sta drugo . Pa jos da mu platis posle svega KoTuKoga
Dobar vam pogled,Mirko

milenkopg
 moze li mi neko reci koja je najbolja kombinacija patrona u bokerici cal16 u lovu na divlje svinje i treba li uopste koristiti brener.

bturjane
 e ovako kolega Milenko trebas proveriti u zakonu o lovstvu kod vas dali je dozvoljena upotreba PPa u lovu na DS,kod nas je od ove godine zabranjena ali ako je kod vas dozvoljena uzmi PP po mogustvu semi-magnum to je polu magnum i nemoj da brines od toga nema bezanja 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

milenkopg
 znaci pp samo ide u donju cijev a u gornju

duskodugousko
 Mozes u gornju gold hawk ili silver hawk,ali brener ne moze u gornju ako je pun cok.Tako je barem meni receno..
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

milenkopg
 moze li odraditi o posao iz obadvije cijevi

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Ukoliko se ne predstavite bicete banovani sa foruma!
Srbijalov Admin Tim!

duskodugousko
 Moze..ali karabin je karabin.

tosobinov
 Ne zezajse sa pp, uzmi kvalitetnu jedinacnu kuglu, ispucaj jedno 10-20 komada na 30m, 50m, 70m, vidi koja cev kako nosi i bez obzira na cokiranost cevi, (kvalitetna kugla to podnosi bez nikakvih problema) I DRZI ZDRAVO BEZ UZBUGENJA!lovac

duskodugousko
 Valjda je cev ta koja trpi kad je pun cok i puca se brener..Sad mi nista nije jasno.Jel ima ko od iskusnijih da mi objasni?Hvala unapred

milenkopg
 sad i meni nista nije jasno. sta je pp metak.Meni je receno niposto brener u gornju cev jer moze
da pukne

Uprkos upozorenjima i PPorukama niste se predstavili !
Banovani ste na 7 dana !
Srbijalov Admin Tim!

duskodugousko
 Tako su i mene ucili i nameravam da se pridrzavam toga.

petar
 [xhide]Slobodno iz gornje cevi pucaj, ali samo podkalibarni brener, pa makar i da je pun cok. Video sam kod svog puskara kako izgleda cev sa punim cokom rascvetana od standardnog brenera, to je vrlo opasno i ne treba se sa tim zayebavati...No no no[/xhide]

Just like old times!

bturjane
 tako je petre samo potkalibrirana jedinacna zrna i ako zakon dozvoljava PP i nemoz da pogresis
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Cadara
 svako savremeno jedinačno zrno se može ispaliti bez ikakve bojazni iz punog čoka pa i iz superčoka (trap puške).
češće se dešava da je puška nešto nepreciznija kada se puca brennek iz jačih čokova.
Imam kombinovanu pušku i iz svojih sačmarica sam ispalio stotine jedinačnih zrna za 22 godine lova a 90% u metu, raznih konstrukcija i nemojte pisati takve gluposti i plašiti ljude.
PP je zabranjen za upotrebu i ne treba ka koristiti već za svaku cev svoje sačmarice pronači najbolju kombinaciju jedinačnih zrna koja je dostupna na tržištu, isprobati u mete na različitim daljinama i tako utvrditi koja konstrukcija i do koje daljine je optimalna preciznost.

Podunavac
 Iz čokiranih cevi se ispaljuju samo potkalibarna zrna i jedinačna zrna koja su predviđena da se prilikom prolaska kroz čok njemu i prilagođavaju. Nisu sva jedinačna zrna koja se nude na tržištu pogodna za ispaljivanje iz čokiranih cevi. Još uvek se prave kugle punog prečnika koje nemaju prstene ili pera za deformaciju i čija upotreba iz čokiranih cevi može da dovede do oštećenja cevi i čak povreda strelca. O ovome treba dobro voditi računa.
Tri prsta 2Kolce

Cadara
 koje su to jedinačne kugle punog prečnika?
Ja jedino znam za krušikov PK16 koji je u plastičnom kontejneru i manjeg je prečnika od najužeg čoka, za druge ne znam.
Italijani rade nešto slično ali je isto podkalibarna sferična kugla sa još manjim prečnikom i zove se dolomit's ball.
ostala jedinačna zrna imaju olovne prstene (poprečne, uzdužne itd) koji se stišnjavaju prilikom prolaska kroz čok.
No svakako ko ima i malo sumnje neka iz čokirane cevi koristi neki podkalibarni naravno koji mu kako tako nosi.
Od podkalibarnih na našem tržištu imate: PK 16 - sferična kugla u plastičnom kontejneru, Gold havk 15gr i silver havk 18gr.
Ako imate sreće može se naći itajijanski Gualbo (podkalibarna gualandi kugla), ali jako teško.
Ostalo samo negde u inostranstvu.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,557,777 posete www.srbijalov.com