Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
vasa DND
 Od kada je zabranjen PP i zasto? Moj drug zadnjih 10 godina puca iz obe cevi rottweil-ove brenere i to iz zastavine puske i nista se nije desilo. E sad neki kazu kada se iz gornje cevi ili leve puca brener, a cev je cokirana gub se cok.
kude nadje taj rec

Cadara
 PP je zabranjen odavno, ali se tolerisalo i nije niko kontrolisao upotrebu.
Novim zakonom o divljači i lovstvu od 2010 divlje svinje se mogu loviti lovačkim puškama sačmaricama samo jedinačnim zrnima.
U ranijim zakonskim rešenjima je isto stajalo samo je mislim pisalo preporučuje se. A to je već rastegljiv pojam.
Verovatno zbog neefikasnosti, velikog broja ranjavanja i nepronađene i uginule divljači. Neki kažu iz bezbednosnih razloga ali mislim da to nije razlog jer nesavesan i neoprezan lovac je opasan sa bilo kojom municijom.
Da li neko konačno zna kada počinje grupni lov na divlje svinje (pogon - prigon, lov sa psima)?
U pravilniku o lovostaju divljači stajalo je od 01. oktobra do 31.januara
pa je urađena izmena i dopuna i stajalo je od 01. oktobra do 31.decembra.
Da li neko zna kakvo će rešenje biti za ovu lovnu sezonu?

apinest

Cadara kaže:
PP je zabranjen odavno, ali se tolerisalo i nije niko kontrolisao upotrebu.
Novim zakonom o divljači i lovstvu od 2010 divlje svinje se mogu loviti lovačkim puškama sačmaricama samo jedinačnim zrnima.
U ranijim zakonskim rešenjima je isto stajalo samo je mislim pisalo preporučuje se. A to je već rastegljiv pojam.
Verovatno zbog neefikasnosti, velikog broja ranjavanja i nepronađene i uginule divljači. Neki kažu iz bezbednosnih razloga ali mislim da to nije razlog jer nesavesan i neoprezan lovac je opasan sa bilo kojom municijom.
Da li neko konačno zna kada počinje grupni lov na divlje svinje (pogon - prigon, lov sa psima)?
U pravilniku o lovostaju divljači stajalo je od 01. oktobra do 31.januara
pa je urađena izmena i dopuna i stajalo je od 01. oktobra do 31.decembra.
Da li neko zna kakvo će rešenje biti za ovu lovnu sezonu?
Očekuje se da će biti od 01.09.-31.01. Treba pratiti na sajtu MPTŠV.

vasa DND
 Grupni lov ha divlje svinje pocinje od 01.09. a do kada videcemo, znam jer imam poziv za otvaranje 04.09.za ovo odavno znam , ali ovo od 2010 mi je promaklo hvala.
pozdrav
kude nadje taj rec

slobobudic
 Lov na divlju svinju je broj 1.Kada se žačuje lavež pasa i ugledaju grdosije srce hoće da iskoči iz grudi od sreće.Za mene je lov divljaka sve...pozzzz...lovac

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Bio bi red da se predstavite u profilu ili u temi za to "Predstavite se",
nemate potrebe da pisete postove zadebljanim slovima!
Srbijalov Admin Tim!

Slobodan Budic

djosa69
 Na sastanku juznog lovnog regiona u Nisu predstavnik ministarstva je obecao da ce grupni lov na D.S.poceti od 1.9.2o11 a trajati do 31.o1.2o12 za sada jos nismo dobili nikakva uputstva da bi krenuli sa ovakvom vrstom lova, nezvanicno cujem da neka l.u.pocinju od o1. o9.2o11. Na sastanku je bilo prisutno oko tridesetak predstavnika l.u.KolceKoTuKoga

aca81

djosa69 kaže:
Na sastanku juznog lovnog regiona u Nisu predstavnik ministarstva je obecao da ce grupni lov na D.S.poceti od 1.9.2o11 a trajati do 31.o1.2o12 za sada jos nismo dobili nikakva uputstva da bi krenuli sa ovakvom vrstom lova, nezvanicno cujem da neka l.u.pocinju od o1. o9.2o11. Na sastanku je bilo prisutno oko tridesetak predstavnika l.u.KolceKoTuKoga

Da li ce ova odluka izaci u sluzbenom glasniku do petka Nervozan
DOBAR POGLED

aca81
 Pretpostavljam da bi to automatski znacilo ukidanje rezervata i pocetak lova od nedelje Presrean
DOBAR POGLED

Nikola Vojinovic
 I da bude objavljena, stupa na snagu 8 dana nakon objavljivanja, ja bar tu verziju imam... ika
Priroda, kerovi i lov!

aca81
 Stvarno jeste tako B) pise ''osmog dana od objavljivanja'' a ja citam ''od samog objavljivanja''Grin
DOBAR POGLED

aca81

Nikola Vojinovic kaže:
I da bude objavljena, stupa na snagu 8 dana nakon objavljivanja, ja bar tu verziju imam... ika

A i po zakonu usmena garancija se tretira kao pismena uz par svedoka Smeko a kako kolega rece na nekom sastanku pre vise od osam dana i vise ljudi je objavljen pocetak sezone 01.09.2011ConfusedGrin
DOBAR POGLED

Sremac75
 Mislim da imam pravu informaciju :

Uskoro će Ministarstvo doneti novi pravilnik o lovostaju, ili će izmeniti stari!

Grupni lov DS (vepar, nazime) će biti dozvoljen od 01.09.-31.01.
Krmača od 01.09.-31.12.

Vebanje

Što se tiče početka primene novog pravilnika u njemu može biti navedeno da se primenjuje i od dana objavljivanja u "Sl. Glasniku RS"!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

aca81
 Hvala najlepse na informaciji,ulepsao si mi danVebanje znao sam ja da se covek drzi za rec a vo za rogove i hvala gospodi sto su ispunili obecanjeB)
DOBAR POGLED

Nikola Vojinovic

Sremac75 kaže:
Mislim da imam pravu informaciju :

Uskoro će Ministarstvo doneti novi pravilnik o lovostaju, ili će izmeniti stari!

Grupni lov DS (vepar, nazime) će biti dozvoljen od 01.09.-31.01.
Krmača od 01.09.-31.12.

Vebanje

Što se tiče početka primene novog pravilnika u njemu može biti navedeno da se primenjuje i od dana objavljivanja u "Sl. Glasniku RS"!

To uskoro je vec trebalo da bude, jer se odlukom UO donosi odluka o izdavanju dozvola za grupni lov ds, a kako su dozvole za 04.09. krenule da se izdaju od ponedeljka 29.09. do danas, nije bilo moguce izdavati ih za grupni lov...
Druga stvar, imam najnoviju verziju pomenutog pravilnika, gde je sve kao sto kazete, s tim sto na u prelaznim i zavrsnim odredbama cl.10 stoji da donosenjem ovog najnovijeg pravilnika prestaju da vaze pravilnici objavljeni u sl glasniku RS 75/10 i 91/10, a cl 11 kaze da stupa na snagu 8. dana od objavljivanja...
Ne mora da znaci da ce u ovakvom obliku biti objavljen, ali je vec kasno da se grupno lovi od 04.09. ika
Priroda, kerovi i lov!

Sremac75

Nikola Vojinovic kaže:
To uskoro je vec trebalo da bude, jer se odlukom UO donosi odluka o izdavanju dozvola za grupni lov ds, a kako su dozvole za 04.09. krenule da se izdaju od ponedeljka 29.09. do danas, nije bilo moguce izdavati ih za grupni lov...
Druga stvar, imam najnoviju verziju pomenutog pravilnika, gde je sve kao sto kazete, s tim sto na u prelaznim i zavrsnim odredbama cl.10 stoji da donosenjem ovog najnovijeg pravilnika prestaju da vaze pravilnici objavljeni u sl glasniku RS 75/10 i 91/10, a cl 11 kaze da stupa na snagu 8. dana od objavljivanja...
Ne mora da znaci da ce u ovakvom obliku biti objavljen, ali je vec kasno da se grupno lovi od 04.09. ika

JBG, nije strašno ni da krene polovinom septembra ili od 01.10. ....zbog guste vegetacije.
Mnogo je važnije što će moći vepar i nazime da se love u grupnom lovu sve do 31.01.!

I ako ovo persiranje nije greška u pisanju, molim te da budemo na TI!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 DObro je ako su nadležni u upravi za šume uvideli da prošlogodišnje ograničenje grupnog lova do 31.12. nije dobro, i da su ispravili sada to novim pravilnikom. Mislim da ipak barem u Upravi za šume osluškuju reakcije lovaca, i koriguju propise u meri u kojoj je to moguće, da 'vuk bude sit, a DS na broju'! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

misa 71
 E Lalo mislim da ti iz ministarsva previse osluskuju lovce pa se tako zanesu i zaborave da na vreme odreaguju a naravno to nije prvi put da se prica o necemu a naravno zna se i termin a ono corak mora malo da se pomere termini za donosenje pravilnika. Al sta da se radi mi smo osudjeni da cekamo i postupamo kako oni kazu . Nema lova na DS bez grupnog lova . Yes
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Lala
 Bolje ikad, nego nikad.
Zamisli kad bi bili kao naši savezi, oni možda isto osluškuju, ali slabo čuju obične lovce!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

misa 71

Lala kaže:
Bolje ikad, nego nikad.
Zamisli kad bi bili kao naši savezi, oni možda isto osluškuju, ali slabo čuju obične lovce!

Tako je Lalo .Bravo 2 ika
Samo da su ti slusaci koji donose pravilnik o grupnom lovu na DS bili i prakticno u takvom lovu a naravno da je loviste brdsko planinsko , znali bi odavno da se na drugi nacin ne moze efikasno sprovoditi lov na DS.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

djosa69
 Mogu samo da se zahvalim gospodu bogu sto je rodna godina pa rodilo voce na pretek pa DS ne prave stetu na kukuruzu neznam kako bi izasli na kraj sa naplatom stete ranije godine je bilo mnogo vise stete iako je sezona pocinjala od jula jos se nadamo da ce grupni lov poceti od setembra mada nedelja dana ne igra nikakvu ulogu strpecemo se i to.Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,558,271 posete www.srbijalov.com