|
Kako je protekao današnji lov?
|
| klaja |
Objavljen 16.10.2012. 19:48
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Podunavac kaže:
Evo napokon sam uspeo da postavim snimak.
[movie=youtube]XCk-BDBZuiI[/movie]
Daki sledeci put ponesi motorku,zar se nisi naucio nista od Lale.Kad Daki i Lala love po Nestinu poruse pola rita da dodju do lovine.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 16.10.2012. 19:59
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
klaja kaže:
Daki sledeci put ponesi motorku,zar se nisi naucio nista od Lale.Kad Daki i Lala love po Nestinu poruse pola rita da dodju do lovine. 
Pa Klajo ko je pucao na snimku, eto kada mi matori moramo ovim mlađahnima da naterujemo divljač. Lalo od sada neka se sami snalaze
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| apinest |
Objavljen 16.10.2012. 20:02
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Sve je to lepo: i druženje i šetnja u prirodi, i roštiljanje pored vatre, i bratimljenje, i ručak i ljudovanje uz harmonikaše... ali niko ne napisa (verovatno očekujući to od domaćina) da je divljači koju smo najviše očekivali- fazana, bilo kao retko kada- MALO!!! 
Šta je razlog tome: još uvek jaka vegetacija, kiša koja je padala dopred sam lov, dosta kukuruza u ataru gde fazan i preko dana traži hranu i zaklon... ili je ova sušna godina uzela baš toliki danak da fazanske divljači nema ni približno kao prethodnih godina. Ne znam, naredni lovovi će pokazati stvarno stanje stvari, meteorolozi su za sledeći vikend najavili prolećno vreme, nadamo se i da će paori skinuti kukuruz, pa da vidimo sa čim ćemo pred Knjaza...
Ako se pokaže da fazana nema, zna se- obustava lova i više unošenja iz veštačke reprodukcije. Samo- kako(?) kada lisice i šakala ima više nego ikada! U nedelju tri lisice odstreljeno, tri se izvuklo (što smo videli), a gde je ostalo? A šakali noću zavijaju li, zavijaju...
|
| |
|
|
| klaja |
Objavljen 16.10.2012. 20:03
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
klaja kaže:
Pa Klajo ko je pucao na snimku, eto kada mi matori moramo ovim mlađahnima da naterujemo divljač. Lalo od sada neka se sami snalaze 
Daki ti si pucao i Beybe ja sam se a Podunavac glumio djenku
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
| |
|
|
| klaja |
Objavljen 16.10.2012. 20:07
|

Lovčina

|
apinest kaže:
Sve je to lepo: i druženje i šetnja u prirodi, i roštiljanje pored vatre, i bratimljenje, i ručak i ljudovanje uz harmonikaše... ali niko ne napisa (verovatno očekujući to od domaćina) da je divljači koju smo najviše očekivali- fazana, bilo kao retko kada- MALO!!! 
Šta je razlog tome: još uvek jaka vegetacija, kiša koja je padala dopred sam lov, dosta kukuruza u ataru gde fazan i preko dana traži hranu i zaklon... ili je ova sušna godina uzela baš toliki danak da fazanske divljači nema ni približno kao prethodnih godina. Ne znam, naredni lovovi će pokazati stvarno stanje stvari, meteorolozi su za sledeći vikend najavili prolećno vreme, nadamo se i da će paori skinuti kukuruz, pa da vidimo sa čim ćemo pred Knjaza...
Ako se pokaže da fazana nema, zna se- obustava lova i više unošenja iz veštačke reprodukcije. Samo- kako(?) kada lisice i šakala ima više nego ikada! U nedelju tri lisice odstreljeno, tri se izvuklo (što smo videli), a gde je ostalo? A šakali noću zavijaju li, zavijaju...
To si u pravu,divljaci sve manje a predatora sve vise.Predsednice jedino nam preostaje da se vise potrudimo pogotovo kad opadne vegetacija da smanjimo broj sakala i lisica.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 16.10.2012. 20:07
|

Admin

|
DakiNS kaže:
E da znate ove naše bludnike, celo jutro skupljali čičkove , a ja naivan sve mislim možda hoće negde da seju u remizu kad - imam šta i da vidim!!!!
Au što će da bude u Neštinu malih kozaka
|
| |
|
|
| klaja |
Objavljen 16.10.2012. 20:10
|

Lovčina

|
Imat cemo sta da lovimo,jer koza ukrstena sa licanom daje fruskogorsku divokozu
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 16.10.2012. 20:11
|

Admin

|
klaja kaže:
Daki ti si pucao i Beybe ja sam se  a Podunavac glumio djenku 
Ako laže koza ne laže rog
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 16.10.2012. 20:11
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Fazana ima, nije da nema. Ali su bojkotovali lov. Jedni se posakrivali, a drugi neće sa drveta. Znao je onaj penjač čim nas je video da smo mi lovci od časti, obraza i kodeksa i da je siguran jedino dok mirno stoji na drvetu. Ali nije znao da je od nekih lovaca siguran i u letu i da može da umre jedino od smeha.
|
| |
|
|
| klaja |
Objavljen 16.10.2012. 20:13
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
klaja kaže:
Ja sam pucao da bi promasio i Bejbetu dao priliku ali corak.....
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 16.10.2012. 21:57
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
klaja kaže:
DakiNS kaže:
klaja kaže:
Odlično izveden promašaj, Klajo!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 16.10.2012. 22:10
|

Admin

|
Lala kaže:
klaja kaže:
DakiNS kaže:
klaja kaže:
Odlično izveden promašaj, Klajo! 
Niko ne može tako dobro pogađati kao što Klaja i Beybe mogu promašiti
|
| |
|
|
| zeljkox |
Objavljen 21.10.2012. 15:39
|

Član

Upisa: 164
Pristupio: 02.01.2011. 11:44
|
Danas je moja "Hugla" krstena, dva je zecova odstrelila. 
Ruku na srce, na pocetku se malo i promasivalo ali krenulo je kasnije kako treba. 
 |
| |
|
|
| neno1971 |
Objavljen 21.10.2012. 15:47
|

Član

Upisa: 105
Pristupio: 24.02.2010. 13:43
|
Nije bilo lose danas, pala je jedna lisica,odstrelio kolega Goran Barac i jedan zecov odstrelio moja malenkost.
nebojsa savkovic
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 21.10.2012. 15:48
|

Lovčina

|
zeljkox kaže:
Danas je moja "Hugla" krstena, dva je zecova odstrelila. 
Ruku na srce, na pocetku se malo i promasivalo ali krenulo je kasnije kako treba.

Kolega čestitke na odstrelima. Da još dugo i uspešno loviš sa svojom turkinjom. A da ubuduće nakupiš pravi harem. Za svaki dan drugu.
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 21.10.2012. 16:05
|

Lovčina

|
Kod mene danas slabo, što samo potvrđuje prognoze da će ova sezona biti loša. Od nas 9 lovaca odstreljeno samo jedan fazan i jedan zec. Bilo je još dva fazana koji su se digli daleko i jedan koji je ispraćen kao vojvoda. I jedan zec koga su propustili trojica lovaca (uključujući i mene) sobzirom da je tek početak sezone i da još treba da se lovi i dovode gosti. Na kraju lova, već pred samim lovačkim domom, se digao fazan koji je iznenadio sve prisutne. Moja je puška već bila ispražnjena i u nju stavljene pufer-patrone, ali je pucalo 5-6 lovaca (među kojima i odlični strelci) i niko ga nije odstrelio. Između ostalih pucao je i naš član Klaja, koji je inače dobar strelac iz svoje Brno Tatra bokerice.
|
| |
|
|
| Brka bez brkova |
Objavljen 21.10.2012. 17:18
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 15.01.2011. 16:10
|
Prvi lovni dan i prvi izlazak u novom udruzenju u Barajevu.Nas trojica 2 fazana i jos po jednog promasili,a od zeca ni traga,pitam lovce jesu li ih bar kretali,a oni me iznenadise"kako kad ih nema",nemam pojma zasto,teren je lep ima i sume i zaparlozenih parcela...Sve u svemu zadovoljan ,jedan lep lovni dan. |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 21.10.2012. 17:19
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Znači Klja opet pucao!! ..garant je pucao one zelene patrone, a lepo smo rekli da su crne zakon, pa posle crvene i plave...zelene nikako pucati!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 21.10.2012. 17:41
|

Lovčina

|
Zemo pošto je Klaja odneo sve svoje patrone za N. Sad u Veri je dobio crvene i nekoliko zelenih. Očigledno mu nisu pasale. A žutih nije bilo ni za lek. Moje crne mu nisu pasale zbog kalibra (16 Klaja i 12 ja). Najbolje da se dogovori sa Sremcem za nabavku žutih patrona.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 21.10.2012. 18:02
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Danas odličan dan za šetnju lovištem i za piknik, za uživanje u prirodi i u odličnom lovnom terenu, sa dosta remiza i bagremara. Naša grupa od 10 lovaca i 8 pasa, danas krenuli naoštreni, jer se od danas počinje loviti zec, uz fazana.
Jutro prohladno, maglovito, rose do kolena... Svi uslovi su tu za jedan dobar lov.
Naravno, u teroji! U praksi, rezultat vrlo slab: prepešačili smo ohoho, uspeli da podignemo ukupno 4 (četiri) zeca - dva odstreljena, i ukupno 2 (dva) fazana, ni jedan odstreljen. Imali smo i cirkus sa jednom lisicom, koja je stručno izvozala mog Kastora i koleginog NOD, i pobegla izmedju tri lovca, ja pucao i mašio.
Vrlo slab rezultat; nemamo pojma zašto je ovako loše stanje sa divljači! Da li je to danak oštroj zimi, i nenormalno dugom sušnom periodu, ili ipak ima istine u pričama da su predatori ove godine prilično namnoženi? Ili je i jedno i drugo? Šta reći, kada na jednom odličnom 'zečjem' terenu vidite i pokrenete više srneće divljači nego zeca?
Od odstreljenih zečeva su uzete očne jabučice, radi slanja na analizu očnih sočiva; sledeći vikend nećemo loviti zeca, čekamo rezultate, ali smem da se kladim da teško da ćemo imati još koji izlazak na zeca. Vidjeni i odstreljeni zečevi su uglavnom mlade jedinke, koliko se moglo okom proceniti, matorih zečeva (matičnih jedinki) nema! Kritično stanje u vezi brojnosti!
Vode u lovištu i dalje nema, melioracioni kanali su suvi, bez vode, svega na par mesta ima nešto malo vode, ali čak ni tamo nema divljači! A baš smo pretresli svaki žbun, psi su radili odlično, ali džaba.
Bez obzira na slab lov, imali smo lep provod, pa smo se na sopstveni račun zavitlavali, a na kraju je pala odlično skuvana riblja čorba.
Više sreće sledeći vikend!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|