Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
Luka 94
 Hvala svima !
Ma nije nešto jak srnjak,ali je PRVI. Grin

schweps
 Cestitam na odstrelu,lep primerak srbijalov
Lisica

canis aureus
 Čestitam na odstrelima Bravo 2

Luka94 ... čestitam PRVOG Bravo 2
... nije mi jasno, stručni pratilac te je pustio da sam "izvršiš selekciju" iako ti je prvi odstrel srndaća?! ... i procenio si da "nije nešto jak" i ... Hmmm
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

klaja
 Luka čestitam na odstrelu. Veoma lepi rogovi,boja odlična,pravilan,debeo,sve kako treba.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Luka 94
 Hvala kolege !
canis aureus kod nas to ne ide tako..budem vam u pp napisao da ne idemo u off..
Inače napisao sam da nije jak u smislu da nije u medalji ili tkao nešto jer je kolega DOK tražio da obavjestim za točke..

ssekir75
 лука, зашто би у теми о лову срндаћа био Van teme ако пишеш каква су правила о лову срндаћа код вас??? Ne razumem дакле, напиши да знамо у чему је фора, јер то кад нас тако не иде. мора да иде с тобом стручно лице, ловочувар или чак управник ловишта, који ти дозвољава или не да пуцаш на одређено грло.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DOK
 Vjerovatno je kao kod nas, nema potrebe za stručnim pratiocem, odnosno trebao bi biti po pravilniku ali ako uzmete u obzir da danas nas 250 koji smo izvadili dozvolu za odstrel srndaća i krene na čeke neko prati - koliko bi trebalo pratilaca. Prije 2 godine je bilo toliko lovaca a odstreljeno 140 grla u dva lovna vikenda, prošle godine se ne jećam broja odstrela a ove neću učestvovati ali ću se raspitati kad lov bude otvoren.

Vuki
 Lepo kaze Bora Corba ,"Pravila ,pravila ,da bi me udavila".Lupi neko nesto i usvoje clan da lovac mora da ima pratioca, a zasto li se polaze Lovacki ispit kad neko mora da misli za drugoga i snosi ,kao satro odgovornost za nekakav odstrel koji je na trzisnom principu , a nema veze sa uzgojem,.Vazno je clanu drustva uzeti pare za ono sto je uzgojio ...ili se bar trudio da iznese so , zaseje krmnu njivu ili smanji broj predatora u lovistu..I tako pomesaju sta je lovni turizam pa od sopstvenih clanova naprave turiste u Udruzenju.

Luka 94
 Evo ukratko kako to ide kod nas..
Kod nas nema stručnog pratioca u lovu na srnjaka. Kod nas svaki lovac koji je stekao pravo lova, samostalno odlazi u lovište,kad su lovni dani i prijavom na zbornom mjestu kod lovnika dobiva dozvolu za to područje i divljač koju se smije odstrijeliti.Lov na srnjaka, lov divlje svinje čekanjem i prigonom, lov na fazane, lov na štetočine prigonom, lov na prepelice, šljuke i patke može se održati ako je prisutno tri i više lovaca (naravno uz dopuštenje za lov divljači, popis lovaca i zapisnik o izvršenom lovu).Svaki član ima pravo na jednog srnjaka (ako je stekao pravo lova) od šiljkana do zlatnog,nije bitno,ništa se ne plača.

mrwa22250

Luka 94 kaže:
Evo ukratko kako to ide kod nas..
Kod nas nema stručnog pratioca u lovu na srnjaka. Kod nas svaki lovac koji je stekao pravo lova, samostalno odlazi u lovište,kad su lovni dani i prijavom na zbornom mjestu kod lovnika dobiva dozvolu za to područje i divljač koju se smije odstrijeliti.Lov na srnjaka, lov divlje svinje čekanjem i prigonom, lov na fazane, lov na štetočine prigonom, lov na prepelice, šljuke i patke može se održati ako je prisutno tri i više lovaca (naravno uz dopuštenje za lov divljači, popis lovaca i zapisnik o izvršenom lovu).Svaki član ima pravo na jednog srnjaka (ako je stekao pravo lova) od šiljkana do zlatnog,nije bitno,ništa se ne plača.

A ja ni za lisicu ne mogu dobiti dozvolu kad hocu,a i kad dobijem pratilac obavezanJaooo
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

MMilos
 Jbte, raj za lovce!
Gde živiš, kolega LUKA?
Što reče Mrva, kod nas i za lisicu treba pratilac, a za srndaća ti treba bris iz grla! Grin
Tek od ove godine su nam dali popust kao članovima, pa ću ja ovih dana da okušam sreću...Plaćamo meso po cenovniku a trofej 50% cene komercijale...
Opet bolje nego do sada...

Luka 94
 Ja sam iz jednog malog mjesta u Hrvatskoj zvanom Požega. Odobreno

klaja
 Luka pa što ne reče odmah da si iz Hr.Tamo je potpuno drukčije uredjen pravilnik lova. Nema potrebe za stručnim pratiocem,lovi se svim danima. Ld na osnovu gazdovanja dobija plan odstrela za lovnu sezonu. Svi lovci dobiju dozvole za srndaća ili divlj.svinju pa ko ima sreće dok se odredjen broj ne odstreli. Kod nas ovde to malo ide drugačije pa su ti zato bila postavljena neka pitanja. Imaš ovde na forumu članova koji love u Hr a i ovde. Inače sam i ja rodom iz slavonije.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

zoranp
 Još jedan zemo, samo ovaj put zapadni slavonac Oi...ta to je od tamo okle je sremčeva punica i punac Grin...pa i sremac se već pomalo vezao za taj kraj!!!ROFL
Pozdrav zemi Luki i čestitke na prvencu Odobreno!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DOK
 Kod mene je osnovni preduslov grupa koja mora biti prijavljena da lovi na određenom terenu a treba da broji najmanje 5 lovaca a pratioce vodimo ako ništa ne ulovimo Pas (šalim se). Odstrel se prijavljuje vođi grupe a on sačini zapisnik kog predaje lovočuvaru ili sekretaru LU. Tako da si samostalan samo se uanprijed dogovori ko je gdje, na taj način se lovi dok se ne ispuni planiran broj grla za odstrel. Što se cijene tiče uplata je 70KM (oko 35e) za dozvolu i na tome se sve završava, znači trofej se plaća samo ako je u medalji.

Luka 94
 Hahaha...Hvala !
Ali inače stisne se na profil i sve piše odakle je tko. ;)

ssekir75
 ех , луко, благо теби... ја срндаћа само могу да сањам. а иначе је управо то одличан начин борбе против криволова - не цимај људе већ уведи у легалне токове.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

sheytan
 ^ Shto da sanjash??? Spremish novce, i komercijalizujesh se, shkartirajutji! Odobreno

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/LOV%20%20LOVCI%20I%20OSTALO%20VEZANO%20ZA%20LOV/IMG_3791_zpsm0sxn15j.jpg

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/LOV%20%20LOVCI%20I%20OSTALO%20VEZANO%20ZA%20LOV/IMG_3787_zpslpsnyqy2.jpg

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/LOV%20%20LOVCI%20I%20OSTALO%20VEZANO%20ZA%20LOV/IMG_3793_zpsf5crlq6r.jpg

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75
 у ноФцима и јес проблем... Cry

sheytan
 Tek tje da bidne, kd se ozenish i sochinish djecu! Ne dao Bog doogog chekanja! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,755,461 posete www.srbijalov.com