Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Huglu lovačke puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Huglu lovačke puške
kimi
 Moguće Nidžo, pogledao sam sad slike tog modela, dosta liče. Baskula je rekao bih ista samo što ovaj model u Snajperu ima jednu obaraču.
Na njoj je gravirano ime i iza imana ima još neku oznaku, recimo SO 9 ili tako nešto, stvarno nisam zapamtio...
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

nidzamotocross
 Da nije ova? Ovo je novi model RINGNECK STRAIGHT GRIP.

Potpuno sam siguran da se svi modeli BOBWHITE prave sa dva obarača, nema modela sa jednom.

cz-usa.com/hammer/wp-content/uploads/2014/04/cz-usa-ringneck-straight-grip.png
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac
 Brno Ringneck je u stvari Huglu 200-AC. Huglu 200-AC ima više varijanti završnog finiša glave i oblika kundaka, a Ringneck model je isključivo sa paljenom glavom i kundakom tipa Prince of Wales. Huglu AC-200 se radi sa upuštenom šinom, ali se opcionalno nudi i sa izdignutom.
Osnovna vizuelna razlika između Brno modela Ringneck i Bobwhite je u tome što Ringneck ima bočne pločice na glavi, dok Bobwhite ima klasičnu glavu.
Verovatno je na zahtev Zbrojovke fabrika Huglu počela da radi i klasičan engleski kundak za model Ringneck. Ipak je on po meni najprimereniji za puške položare. Ringneck model je veoma popularan i u americi i u evropi i ovo je bila logična dopuna modela za ljubitelje klasike.
Tri prsta 2Kolce

AleksandarB78

kimi kaže:
Kolega nije to Ringneck, ring ima upuštenu šinu, ovaj model ima normalnu šinu. Ne mogu da se setim modela ali nije ring...

Piše na njoj Ringneck, a u pravu si za šinu. Baskula joj je drugačija od Ringnek to je ova 202-B Huglu, ali sa engleskim kundakom http://www.huglu....e-barreled

AleksandarB78
 Mogu ti reći da je lakša od CZ Ringnek, poredeći cal 12 i cal 12, samo koliko me sećanje služi na CZ Ringnek je brunir cevi lepši-dublji ovde normalan, obe imaju paljenu glavu, dve obarače i promenjive čokove.

kimi
 Sad sam zvao Snajper. Model je BOBWHITE sa dve obarače( Nidžo Odobreno) i cena je 75 hiljada.
Pušku sam ovlaš pogledao u stvari više sam pričao sa kolegom lovcem koga dugo nisam video a slučajno smo se sreli u radnji.
Ne bi je ni pogledao da se nije zadesila kod njega u rukama jer sam došao zbog drugih stvari.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Marko_1986
 Nedavno sam bio u prodavnici grof u pozarevcu i drzao u rukama huglovu polozaru u kalibru 36. sa engleskim kundakom! Puscica kao violina!!
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

ficha007
 Sad malo listah sajt Huglua pa naleteh na ovo:

http://www.huglu....ew-model#i

...ako nije ni inercioni ni gasni, a "da kaki je ondak" ovo sistem?

kaže: "...Energy Transfer System, a registered system patent by Huglu"...

Da to nije sistem dugog trzaja cevi kao Browning auto 5, MC 21, Franchi 48 AL...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

nidzamotocross
 Izmišljaju vruću vodu. Nije inercija, a koriste kinetičku energiju za repetiranje. Inače delovi su skoro identični kao kod sistema Driven Inertia, ne vidim neku posebnu razliku osim u obliku zatvarača.

Evo ovde način rada pa možda bude jasnije..

Podunavac
 Evo da se pohvalim, danas mi napokon stigla puška koju sam naručio još prošle godine. Brno Ringneck u kalibru 20/76 magnum. U stvari ovo je turski Huglu 200 AC, samo što je Zbrojovka prodaje pod svojim imenom. Lepo je urađena i upasovana. Glava paljeni finiš. Čokovi u odnosu na moju IŽ-27 značajno duži i izrađeni od nerđajućeg čelika ili tvrdo hromirani i izvana i iznutra. Pet komada od cilindra do punog čoka. Ključ za njih univerzalni za kalibre od 12 do 36 (410). Interesantno da su čokovi isti kao na Beretta puškama. Nema automatsku kočnicu što meni savršeno odgovara. Jedan selektivni obarač. Brava donja Purdey (dvozuba) i gornja Greener sa još jednim zubom za bravljenje. Sve ukupno bravljenje u 4 tačke. Na glavi puške dodatno bočne blende. U glavi od udarnih igala kanali za odvod barutnih gasova u slučaju da igla probuši kapislu. Sve u svemu lepa puška i zadovoljan sam sa njom. Evo i koja slika.

Poređenje sa IŽ-27.
i61.tinypic.com/30mokzr.jpg

i62.tinypic.com/2zs7fys.jpg

i62.tinypic.com/2jdkg38.jpg

i60.tinypic.com/35bgm7n.jpg

i57.tinypic.com/dc53lk.jpg

i58.tinypic.com/25rnn6a.jpg
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Aaaa, batke, chestitaaaam! U zdravlju da te sluzi 50.000 mechitja, posle da zamenish za bolju!!! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cvele
 Lepa puskica Bravo 2 koja je tezina? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac
 U papirima piše 2,9 kg za kalibar 20, ali moja vaga je pokazala 3,15 kg. Ne verujem baš da mi digitalna vaga laže za 250 grama.
Šeki ne mora da služi 50000 metaka. Dosta je i 45000.Grin
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Dobra zemara,doooobra...bokericaGrin.Taman sam hteo da ti cestitam i nabavku ovog tureta ali nece prsti da kucaju.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

nidzamotocross
 Čestitke druže i da te dugo i dobro služi! Baš je lepa!

ficha007
 Podunavac, svaka čast!!! Da te dugo i dobro služi.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Rodjo neka ona ispali i 100 000 metjitja ali ne sve kod tebe, jer ti želim sa njom uspešan lov ali i da imaš mogućnosti da kupiš još bolju.Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

klaja
 Burazer cestitam na kupovini,neka nas sto duze sluziBravo 2Vebanje. A joj al ce da se zalije puska u petak i subotu,tako mi je zao sto necu biti sa vama. I salji je sto pre da je malo razradimoKolce
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

golf071

klaja kaže:
Burazer cestitam na kupovini,neka nas sto duze sluziBravo 2Vebanje. A joj al ce da se zalije puska u petak i subotu,tako mi je zao sto necu biti sa vama. I salji je sto pre da je malo razradimoKolce
Vas dvojica burazera da se dogovorite pa da zajedno castite.Smekoiveli Svaka cast da dugo sluzi druze.lovac
Novine

mb-bb
 Kolega sve cestitke, da sto prije ogaravis cjev... I naravno da das u nekim od sljedecih lovova da i mi malo probamo taj kalibarcic Bravo 2iveli
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1761 05.06.2025. 20:35
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,998 posete www.srbijalov.com