Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Fotoaparatom i Kamerom kroz prirodu i lovište

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Fotoaparatom i Kamerom kroz prirodu i lovište
petar
 Dobre slike darkon...B)
Just like old times!

Boban
 Darkon,stvarno krupna i kvalitetnaB)

darkon
 sakal

petar
 Ajoj, gde njega nadje, nisam ga nikada ni video, a kamoli da ga uslikam, svaka cast, vidi se da dosta vremena provodis u lovistu...B)
Just like old times!

darkon
 Petre provodim i previse vremena u lovistu,ali sta da radim kad volim to.Smile
Sto se sakala tice video sam ih puno.Vidjao sam copore od 6-7 komada i imam vise snimljenih primeraka.Sve slike koje stavljam su uradjene na kompu sa mojih snimaka,pa su zato i losije,ali su zato snimci mnogo bolji.
Ovaj sakal koji je na slici je snimljen pre 4-5 godine kad je bila i najveca ekspanzija ovog predatora na mom terenu.Jedan je od najvecih,ako ne i najveci kog sam video,pravi kapitalac,medju sakalima.
Izbacicu uskoro jos slika.Grin

Boban
 I ja jos nisam uhvatio Sakala na nisanu,jednom sam ga video nocu ispred auta kada sam isao u Knjazevac pa po onim brdima izleteo na auto i pratio sam ga jedno 100-tinak metara.
Nadam se da ce da bude neki kapitalac ove sezone.B)

darkon
 Bobane ja sam ih se nagledao,ali do sad nijednog nisam odstrelio.Grin

Imao sam dosta prilika za odstrel,ali pri cekanju srndaca.Nisam hteo da pucam,jer u slucaju promasaja moras da pravdas pucanj.
Zamisli ti ovo,ja sedim na ceki,a on mi izadje na 10m u detelinu i paradira,a ja da se pojedem.Nervozan
Sad je ovim novim zakonom promenjen obrazac dozvole,pa na istoj dozvoli mozes loviti srndaca,sakala,lisicu i vuka.Znaci nema vise propustanja sakala.

Prosle zime sam pucao karabinom jednog sakala u trku i promasio ga za malo.Ove zime cu praviti mrcinista i nadam se da cu docekati nekog sakala.srbijalov

petar
 Nisam ga darkon nikada video, provodim dosta vremena i ja u lovistu, ja sam jedan od onih koji zivi da bi lovio, ali kod nas ga ima u jako malom broju, tako da i dosta stariji lovci koji love dugo godina kazu da su ga videli ili retko ili nikad...Confused
Just like old times!

darkon
 2007. i 2008. u letnjem periodu,prilikom obilaska terena,a obilazio sam lovista skoro svakog dana,nagledao sam se sakala.Vidjao sam ih bas cesto i to najcesce u grupi.
Toliko su se bili odomacili da prolazim dzipom pored njih,izlazim na nekih 200m od njega,pocinjem da galamim,a on me samo pogleda i ponasa se kao da me nema.Razlog je bio zato sto je deo terena bio rezervat(4 godine) i nije se lovilo,pa im nismo predstavljali opasnost.
Kasnije kad smo poceli intenzivnije da ih lovimo,njihovo ponasanje,a i navike su se promenile,pa ga sada redje vidjamo,iako ga ima u velikom broju.Pametna je to zivotinja.

U mom kraju ja sam ih prvi video,a to je bilo pre otprilike 5 godine.Parkirao sam auto na ulazu u loviste i krenuo jednim putem koji je sa jedne strane oivicen kukuruzom,a sa druge sumom.Nisam prosao 300m od auta(asfaltni put),nesto mi iz sume pretrcava u kukuruz i staje na 10m od mene.Ja sam mislio da je divlja macka ,ali sam se prevario.Okrece se izlazi na put jedan drugi,treci cetvrti sakal i to sve na 10m od mene.Nije mi bilo svejedno.Uzeo sam jednu granu,bacim na njih,a oni samo se malo pomere i dalje me posmatraju.U tom trenutku mi je zazvonio telefon i oni krecu da beze.Samo sto ih nije bilo 4 komada vec vise,nisam mogao da izborijim sa sigurnoscu,ali ih je bilo sigurno 6.Zvao me je otac sa nekog lovackog rucka,a ja zbunjen mu ispricam ceo dogadjaj.
Ovo je bio moj prvi i nezaboravni susret sa njima.
Posle ovoga je pocelo moje "druzenje" sa sakalima.

Ljudi,ovo nije lovacka prica,vec istina.Confused

Limun
 Petre imaš sreće što ga ne vidjaš u lovištu i moli Bnga da ga što manje vidjaš,to je prava napast bukvalno čisti lovište

Limun
 Darkon pozz. U martu smo ja i još par drugara iz lisičje rupe sa terijerima izvadili 5 mladih,neverovatno kako su prilagodljivi . U rupi smo pronašli sigurno preko 20 kom.razne sitne divljači,a bogami bilo je i par koka. Imam veliki problem sa izbacanjem slika jer su većeg formata ako uspem izbciću slike šakalčića

darkon
 Evo jednog usonje.Grin

darkon
 Srndac,ali skart.

Limun
 Stvarno svaka čast!

darkon
 Orao misar u suton.

darkon
 Ovo je snimljeno u vreme parenja.Koliko sam seo na ceku,posle 2 minuta istrcava srna,srndac za njom i dolaze na 5m od ceke.Nisam mogao da napravim dobru sliku oboje,ali jesam od srne.Smile

darkon
 Hvala Limun.Smile

darkon
 Evo jednog skarta.Na desnj strani ima tri paroska,ali na levoj samo silu,koja ima blaga zadebljanja.

darkon
 Jos jedan sakal.Sedeo sam na zemlji i prisao mi je na dvadesetak metara.
Slika je losija,jer je snimljen u sumrak.

Limun
 Evo slike onih malih šakala koju sam obećo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Požar u lovištu PRIRODA I EKOLOGIJA 123 22.12.2019. 16:21
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
Prevoz psa do lovišta... KINOLOGIJA 95 05.09.2016. 21:43
Naočare sa kamerom OPREMA 75 09.08.2016. 18:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,551,691 posete www.srbijalov.com