Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polaganje lovačkog ispita

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polaganje lovačkog ispita
DakiNS
 Ne bi bilo loše da se objave internet adrese gde se može naći priručnik kako za buduće tako i za nas matore , jer gradivo valja obnavljati, bez obzira na položen ispit.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

elko
 Priručnik za polaganje lovačkog ispita može se skinuti sa sajta LSS odlaskom na temu -Kako postati lovac

Sajt LS Crne Gore gde se može pogledati njihova verzija:
www.lovackisavez.me
Nije loše pogledati jedan stariji priručnik na Hrvatskom sajtu:
www.sumari.hr

Normalno oko pravne regulative mogu se važeći akti pogledati na sajtu LSCS, LSS ili Ministarstva.

Inače dovoljno je na pretraživaču ukucati : lovački priručnik i opredeliti se i pogledati ili ga zapamtiti i ostaviti na radnoj površini-desktopu.

kimi

Lala kaže:
Novim pravilnikom o polaganju lovačkih ispita nije obavezno imati pripravnički staž kao ranije. Pravilnik je stupio na snagu mislim negde proletos, valjda u martu-aprilu, ako se ne varam.

Čitam ovu temu i čudim se... Šta je ispravno? Treba li imati pripravnički staž ili ne?
Kada se uđe na sajt Lovačkog Saveza Srbije na prvoj strani ide tekst
Prvi korak ------ Postanite lovac pripravnik ------ pripravnički staž traje godinu dana ------ Položite lovački ispit ---

http://www.lovack...ispita.htm
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

elko
 Informacije sa sajta LSS su zastarele.

Pripravnički ispit više nije predviđen Pravilnikom o lovačkim ispitima.

Pre polaganja potrebno je proći obuku koju sprovodi organizator polaganja po programu koji je sastavni deo Pravilnika ( u smislu oblasti po kojima se polaže ispit )

kimi
 Kakva lakrdija.
Na zvaničnoj veb stranici LSS postoji priručnik za polaganje lovačkog ispita gde na 21-oj strani kaže --za polaganje lovačkog ispita može se prijaviti samo onaj pripravnik koji je uspešno završio pripravnički staž......bla.bla.bla....
Ima li negde to u pisanoj formi zvanično??? ...da nije potreban pripravnički staž....ja to nisam nigde našao.

ohotnik
 Da malo razjasnimo situaciju oko polaganja lovackog ispita Lice koje je clan lovackog podmlatka najmanje tri godine bez prekidanja polaze lovacki ispit bez pripravnickog staza od godinu dana To pravo stice sa navrsenih 18 godina i nakon polozenog ispita o rukovanju vatrenim oruzjem Lice koje hoce da postane lovac a punoletan je i nije bio clan lovackog podmlatka ima godinu dana pripravnickog staza Nakon molbe i uplate polaganja lovackog ispita u svom lovackom udruzenju svaki kandindat dobija od Lss prirucnik o polaganju lovackog ispita i dnevnik u kojem belezi sve tokom pripravnickog staza Tako je po zakonu ali svako lovacko udruzenje radi po svome i zavisi od stepena poznastva sa ispitnom komisijom iz Lss

ficha007
 Ohotnik prijatelju, mislim da nisi u pravu. Mislim da je sada malo drugačije.

Naime da bi izašao na lovački ispit prema novom, važećem pravilniku, potrebno je da imaš pre izlaska položen ispit o osposobljenosti rukovanja vatrenim oružijem.

Lovački ispit organizuju LSS, LSV i LSCS ga je preko LSKiM organizovao.

Za ispit ne moraš biti više član LU godinu dana i kupovati lovački priručnik i voditi pripravnički dnevnik. Dovoljno je da se samo prijaviš tamo gde se organizuje poloaganje, uplatiš taksu od mislim oko 1.000 dinara i polažeš.

Tak su bar meni rekli ljudi iz LSV-a pre nekih par meseci kada sam se interesovao. Činjenica da si član LU može po tebe da bude samo olakšavajuća okolnost jer si onda "bio na terenu", pomagao lovcima, malo šacovao "cevke", a ako si bio dobar i nosio im vino i "žuju" ROFL možda su ti dali da malo držiš pušku u ruci i rasklapaš je, a ako si bio ekstra dobar ROFL mogao si po koji put da "pogodiš vazduh"ROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Breton Beska
 Za polaganje lovačkog ispita potrebno je da se položi za potvrdu o rukovanju lovačkom puškom ili oružni list,1100 din i naravno dobro znanje...nikakav pripravnički se više netraži,niti dnevnik iz pripravničkog staža...trenutno je sada tako,u prdlogu za izmenu zakona je dodato i to da se vrati pripravnički staž od 6 meseci bar a da bude kada je glavna sezona lova od 01.10 do 31.03 ! LSV organizuje 10 decembra polaganje u Novom Sadu ako nekoga interesuje!
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

Predator

bela kaže:
drustvo treba mi lovacki prirucnik na zajam, za komsiju. Pripravnika.Odobreno

Imam ja. Čućemo se druže da se dogovorimo kako da to preuzmeš.

Sasvim prirodno

ohotnik
 [quote]ficha007 kaže:
Ohotnik prijatelju, mislim da nisi u pravu. Mislim da je sada malo drugačije.

Naime da bi izašao na lovački ispit prema novom, važećem pravilniku, potrebno je da imaš pre izlaska položen ispit o osposobljenosti rukovanja vatrenim oružijem[guote]. Kolega ficha 007 da si procitao moj post pazljivije uvideo bi da sam ja naveo da je potrebno da kandidat ima polozen ispit za rukovanje oruzjem Dosta godina sam bio clan komisije za polaganje lovackih ispita zadnji put u junu mesecu i od tada vise nemam zelju za tim i znam sta pricam ima izmena i neznam kako je u Vojvodini i zato sam naveo da ima razlike od drustva do drustva i sada je to postalo neozbiljno i to je jedan od razloga zasto sam izgubio interes za clanstvom u komisiji.

ficha007
 Problem u našim savezima reflektovao se i na ovu materiju pa tako jednu priču priča LSS, drugu LSV a ni jedni ni drugi ne primaju kolege iz LSCS da polažu.
I šta sad mlade kolege lovci koji započinju lovačku karijeru da pomisle kad te naše "veličine" tako postupaju kako se kome ćefne.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

mrwa22250
 Da li je neko cuo u skorije vreme da je neko pao na lovackom ispitu.Sve se pretvorilo u sviranje k.... i uzimanje para!Valjda drugovima ODOZGO odgovara da im 90% clanova bude lovacki nepismeno???

DakiNS

mrwa22250 kaže:
Da li je neko cuo u skorije vreme da je neko pao na lovackom ispitu.Sve se pretvorilo u sviranje k.... i uzimanje para!Valjda drugovima ODOZGO odgovara da im 90% clanova bude lovacki nepismeno???

A zašto ti je to čudno? Ako nauče ceo priručnik znati će mnooooogo više od njihika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250
 Nazalost najvecu cenu te nepismenosti placa divljac koje je sve manje.Proporcionalno tome clanarine su sve vece?Za par godina lovice oni koji su navikli da iz atara donesu mesa barem pet puta vise nego sto je iznos clanarine,i sta njih zabole kad se legu fazanski pilici ,kad izneti so i hranu,kako smanjiti broj predatora i sl.Oni znaju sta je "lov"-u donju cev dvojka u gornju pp i opleti sve sto ne leti(tekstilci-kozarski smer).Preki Sud

kimi
 Poenta svega su novčane jedinice. Danas ti je sigurica da platiš slušanje nekog predavanja i položio si.

elko
 Kolege lovci!

Da ne dovodimo u zabludu buduće članove, da bi izašao na polaganje lov.ispita jedan od uslova propisanih Pravilnikom je podnošenje dokaza o osposobljenosti u rukovanju oružjem ( što je inače obaveza prilikom podnošenja zahteva za izdavanje odobrenja za nabavku oružja ) ili posedovanje oružja.
Nema pripravničkog staža i to ne zavisi od LU ili Saveza.
Nema priručnika u smislu obaveze da kupite nov kao nekada i da poponjavate one zadnje strane koje je potpisivalo lice koje je bilo zaduženo za vas kao pripravnika.
Pre polaganja organizator polaganja ( LSS,LSV,LS KiM ) organizuje pripremu kandidata po programu iz Pravilnika.
Šta se razlikuje.
Od udruženja do udruženja je različita cena za učlanjenje pripravnika - budućih lovaca.
Cena samog polaganja je utvrđena aktom organizatora na koji saglasnost daje ministarstvo ( Uprava za šume ).
I to je sve.
LSCS je za svoje kandidate ( njih 522 )organizovao obuku i polaganje preko LS KiM , ukupna cena je bila 1100 dinara ( 3x200 za komisiju, 300 za obuku i 200 za izdavanje Uverenja o položenom lov.ispitu).
Bez lažne skromnosti a izbog toga što nas je kao i LS KiM LSS svuda tužakao ( popović ) ceo posao je odrađen za desetku i na način kako do sada nigde nije urađeno.
Primera radi neka se jave kolege koje su pohađale pripremno predavanje i neka kažu kako je urađeno, u arhivi LSCS postoje skenirana sva izdata uverenja kako se ne bi desile nemile situacije a samo uverenje je programski uštampano sa svim podacima kandidata ništa nije ručno pisano.

kimi
 Mene samo zanima ima li neka uredba, zakon, podzakon ili bilo šta zvanično izdat od neke relevantne ustanove-organizacije gde piše da nije potreban pripravnički staž ??
Zvuči bezveze, kao večernja škola, za jedno predavanje završiš godinu... dajte ljudi nema smisla...

Indjijanac
 https://docs.goog...NGUwNjYzOA
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

bogoljub

kimi kaže:
Mene samo zanima ima li neka uredba, zakon, podzakon ili bilo šta zvanično izdat od neke relevantne ustanove-organizacije gde piše da nije potreban pripravnički staž ??
Zvuči bezveze, kao večernja škola, za jedno predavanje završiš godinu... dajte ljudi nema smisla...

Pa i za jedno predavanje se osposobe za rukovanje oružjem.Kako Čaki kaže-Neki su besplatno išli u školu ali Džaba.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

dalibor
 Drage kolege zamolio bih vas za inf. kad i gde se odrzava polaganje lovackog ispita u vojvodini? Hvala vam unaprijed.
Hunting is a passion! Pas

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 48
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,105,482 posete www.srbijalov.com