Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
boro
 Cuvaj ti lalo svoje d..e.;)

Lala
 Nisam imao nameru da uvredim nikog, boro, izvinjavam se za malo neslanu šalu i tebi, i puricbb. Ne zamerite.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

boro

Lala kaže:
Nisam imao nameru da uvredim nikog, boro, izvinjavam se za malo neslanu šalu i tebi, i puricbb. Ne zamerite.

Ma naravno da ne zameramo, mozemi i mi malo da se zaj......., a ne samo ti i LU Aleks........Dragoljupe

Lala
 Ma ako je na moj račun, to mi nije problem, meni je veći problem, kad se zezam na tudj račun, da nekog ne uvredim.
A moje d..e je odavno bilo na tapetu, zbog foruma, pa sam oguglao, razradjen Grin ROFL

LU Aleksandrovo
 Ma zezanje nije problem, ko ni saveti i preporuke i svakako osnovane ispravke, problem izrasta iz cinizma i podj@b@v@nj@, zato to izbegavajmo, jer to očas dirne svakog, a pošto ipak kontaktiramo uglavnom pisanom formom, stvore se loše i ružne predpostavke i antipatije.

Kasnije kada prođe neko vreme, pojedinci se bolje upoznaju i samim tim i znaju granice dokle se može ići, normalno ni u tome ne treba preterati i treba se držati osnovnih principa kulture, posebno što nas mnogi posetioci ovog portala, vide samo kao lovce željne ubijanja. I večeras sam mom dragom prijatelju, mom provajderu i zakletom vegetarijancu morao da objašnjavam razliku između ubijanja i odstrela jer je video i po meni ne baš umetnički snimljenu sliku odstreljene divljači.
Svi smo svedoci ne baš davnih zbivanja na ovim našim prostorima, koja su dobrim delom inicirana upravo rečima i slikom raznih medijskih prenosa među koje spada i internet, zato povedimo malo više računa o tome kako sebe sami predstavljamo široj zajednici, to jest celom svetu, a za neke razmirice i trzavice koristimo P.P.

Sremac75

Lala kaže:
Ma ako je na moj račun, to mi nije problem, meni je veći problem, kad se zezam na tudj račun, da nekog ne uvredim.
A moje d..e je odavno bilo na tapetu, zbog foruma, pa sam oguglao, razradjen Grin ROFL

Bilo je tu i ljubavnih pisama!!!!Smeko
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 JaoooooooO!!!!!! Sad si me podsetio!!!! Da, da Grin
ROFL

slavaplana
 ROFLROFLROFLROFLROFL

zoranp
 ..slavo što se smeješ, pa to je sada u modi !! Admin Power
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Banatski Fazan
 Slavo, dokle se stiglo sa formiranjem novog saveza, ko ce biti uclanjen, koliko LU ima vec, itd. Bas me interesuje!

LU Aleksandrovo
 Za mesec dana će se znati, samo je načelno doneta odluka o formiranju, i pripremi potrebnih dokumenata koliko ja znam.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Banatski Fazan
 To znaci da su cvrsto resili Sumadinci i Pomoravlje da nece vise u LSS, i da im nece platiti ni clanarinu koju traze do, cini mi se 31.03.?

paninm
 po tome kako ti kazes, onda sta ce raditi delegati iz sumadije i pomoravlja na sednici LSS??

LU Aleksandrovo
 još uvek je korisnik lovišta LSS

slavaplana
 Koliko ja znam formiranje Saveza Sumadije i Pomoravlja mora da ide u ned.na Skupstinu LSS!Imam utisak ako se tu nedonese odluka vecinom glasova i ako Vojvodjani budu MINIRALI ovu ideju celntralnog regiona tj.ako istu ne podze savez ce se ipak napraviti ali bez ucesca LSS kao krovne organizacije pod kojom bi bio ovaj Sumadiski!Nebi imali veze jedan sa drugim u slucaju da predlog neprodje na Skupstini LSS!Posto se uveliko radi da se to ipak na skupstini nedesi vise informacija i sam scenario ce mo videti posle same Skupstine LSS!!Mnoga udruzenja nece platiti iz centralne Sumadije ovoliku clanarinu od 600din sa kojom se ide na skupstinu prema mojim informacijama od strane predsednika udruzenja,lovaca i delegata skupstine saveza ali vecina donosi odluku pa sacekajmo sta vecina delegata ima da kaze na ovu temu !Ja nisam delegat i nemam pravo glasa na Skupstini na kojoj cu verovatno biti prisutan kao posmatrac jer na to imam pravo!!Ovi nasi delegati ,ko to zakonski ispunjava,ce glasati u Nase ime jer smo ih mi birali da nas prestavljaju!!
Ko je nama kriv sto nismo gledali koga i zasta biramo!!!!90%delegata nije ni materijal procitalo a kamoli da ce nekodiskutovati na mnoge teme koje unapred treba da se prijave za diskusiju !A sta ako se predlozeni dnevni red promeni???Pa nemas tacku za diskusiju za koju si se prijavio!!Sve ovo deluje smesno i tuzno na isti nacin!!!Znacemo vise stvari po zavsetku iste Skupstine LSS!!

Banatski Fazan
 Slavo, jel imas info da ce Vojvodjani minirati taj vas predlog?
I ako je tako, zasto? Cak sam cuo da i LSV se boji da ce se isto desiti kod njih!

LU Aleksandrovo
 Koliko ima logike da LSS učestvuje u stvaranju lovačkog saveza Šumadije i Pomoravlja ili bilo kog drugog saveza, valjda je jasno da su lovački savezi kosova i vojvodine stvoreni političkom voljom, kojom voljom se stvaraju sad savezi u centralnoj Srbiji. Granice saveza Kosova i Vojvodine se poklapaju sa administrativnim granicama pokrajina, koje će biti granice šumadijsko pomoravskog saveza, ko će moći da bude u savezu a ko ne, očigledno je da se neke čvrste administrativne granice ne mogu primeniti, oće se onda uzimati granice lovnih područja, pa tek to ne bi valjalo. Šta će se dešavati ako neko unutar tog područja ne đeli da bude član tog regionalnog saveza, oće po nekom principu sile morati biti, oće li se u taj savez moći učlaniti neko iz drugog dela Srbije ili neće.
Da li je savez Šumadije i pomoravlja zamišljen da funkcioniše na istim principima kao savezi Vojvodine i Kosova, ako jeste kakva je tu prednost i šta lovačka udruženja time dobijaju. Ako lovački savez učestvuje u stvaranju tog saveza moraće učestvovati i u stvaranju svih drugih saveza jer će to biti njegovo čedo. Ako nekoliko udruženja odluče da stvore savez na području nekog nazovimo regionalnog saveza, hoće li tada u njegovom stvaranju učestvovati lovački savez Srbije ili regionalni savez.
Pobogu ljudi šta mi to radimo.
Ako neka udruženja imaju želju da se ujedine i stvore svoj savez, jednostavno su trebali da se njihovi predstavnici sastanu, porazgovaraju, usklade mišljenja, napišu statut, zakažu osnivačku skupštinu, donesu odluku o osnivanju saveza, usvoje statut i izaberu lice za predstavljanje i zastupanje.
Da li će regionalni savez zatražiti članstvo u lovačkom savezu srbije ili nekom drugom i na koji način se reguliše statutom a odluku donose onaj organ upravljanja koji je u statutu za to ovlaščen.
Ko bre ovde koga sada zajebava, nije mi jasno ni najmanje, zakon ne spominje niti poznaje nikakve saveze sem ako se oni ne pojave na konkursu za dodeli lovišta uz ispunjavanje svih propisanih uslova, zašto da ne, imaju prava kao i svi drugi, do duše pominje lovački savez srbije u potpuno marginalnom obliku (polaganje ispita, čuvanje trofeja), što za državu on i jeste.
Država je odradila šta je odradila, naši predstavnici su ušestvovali u tom radu i kako se vidi debelo usr@li, najviše po sebi, Zašto mi ne verujemo državi i zakonu, ljudi su se od iskonskog doba udruživali da love to radimo i sada, država nam je i sada novim zakonom ponudila mogućnost da to radimo, i to bez posrednika i ucena.
Podnese se zahtev za konkurs, podnesu potrebna dokumenta, ako se lovište dobije na gazdovanje potpisuje se ugovor, i ministar vam poželi sreću i ajd ćao idite radite, lovite, ebite se što se njega tiče, tu su inspektori i ostale službe koje će da dalje imaju kontakt sa udruženjem sledećih 10 godina.
Zašto mi sve volimo da zakomplikujemo i u čijim interesima se to radi.
Možda bi lovački savez sada na sednici mogao umesto pitanje organizovanja saveza da stavi na razmatranje pitanje da li će članovi ušlanjeni u više lovačkih udruženja, u svakom plaćati članarinu lovačkom savezu ili će pak članarina biti samo jedna, kao sada kod lovne karte, ako članovi u više udruženja plaćaju više članarina lovačkom savezu srbije adekvatno tome trebali bi da dobiju i toliko lovnih karti.
Ko ima podatak i ko je do sada izneo koliko je takvih, nije za kalkulisanje ali je sigurno 20% lovaca u srbiji član dva ili više udruženja, onda lovački savez nije godišnje ubirao 80 000 već više od 100 000 članarina.
Da li su ikada objavljeni takvi podaci, da li su ikada objavljeni i tačni podaci o broju člnova, ne može niko reći da takvi podaci ne postoje, ma postoje i to bez greške od samo 1 člana, koliko smo svi mi lovci puta upisani.
Ajde nek neko da samo deo odgovora i mišljenja, ali čisto i korektno, bez uvijanja. Najbolje kad bi mogao taksativno.

paninm
 aleksandrovo-u finansijskom izvestaju ti pise koliko ima lovaca (85600). To da neko moze da bude clan u vise drustava, to ne bi znao reci,ali da je placao na dva mesta clanarinu-PA gde je onda taj visak-kad nije prikazan u finansijskom planu LSS?
E sad sto se tice LSSIP, LSS moze da to odbije, ali kad pocne dodela lovista,onda taj savez opet moze da se formira,i onda ja nevidim sta tu LSS moze da uradi-da sve te lovce izbaci iz clanstva-jaka stvar.
To moze dovesti samo do kontraefekta po LSS, zato sto:
1-Smanjuje im se priliv clanarine
2- PReostali clanovi koji ostanu,mogu dobiti mnogo vece iznose clanarine da bi LSS opet imao 50 miliona u svom godisnjem budjetu.
Kako god okrenes , LSS je bolje da ima i podsaveze pod njegovim okriljem, i da dobije manju clanarinu( jer verujem da ce veci deo buduce clanarine ici na funkcionisanje podsaveza), nego da ide protiv toga i da izgubi i to.
To je moguci scenario, a sta ce biti ,videce se uskoro.

LU Aleksandrovo
 Od sto mojih članova ja imam 27 koji su članovi i u drugom udruženju imam čak i nekoliko koji su članovi u još dva udruženja, većinom beograđani i lovci iz većih gradova. Nisam valjda usamljen slučaj, ako jesam pa gde love hiljade lovaca samo iz beograda, na PKBu ili Adi Ciganliji.
Što se tiče saveza tu si potpuno u pravu sem onoga
-ali kad pocne dodela lovista,onda taj savez opet moze da se formira,
taj savez može da se formira bilo kada to je ustavno pravo, ko može meni i tebi zabraniti stvaranje saveza ako to zakon dopušta.

E sad u starom statutu LSS mislim da je bila odrednica koja je to zabranjival, nisam detaljno pročitao ovaj novi statut pa ne mogu da znam da li je ta odrednica ostala, ako je ostala onda si i u ovome u pravu.

Moj komentar za ono što si zadnje napisao je, Pa dobro ljudi šta mi to radimo?

paninm
 sto se tice clanova u vise udruzenja-ti si onda u boljoj poziciji da saznas da li placaju vise clanarina,samo treba da ih pitas. Ako placaju onda se i oni vode u onih 85000 lovaca (sto znaci da je broj pojedinacnih lovaca manji od 85000) ako si me razumeo.

Znam ja to da moze da se formira kad oce, ali pitanje je funkcionisanja tog saveza, jer nemozes sada da izdvajas dve clanarine za dva saveza, morali bi da se opredele za koji da placaju, ili da budu podsavez LSS,tako da deo od 600 dinara ide i tom podsavezu,ili da budu samostalni pa da se clanarina placa samo tom savezu.
Ja sad citam statut LSS, jer on treba da se menja isto? Ima nekih odrednica koje su zastarele.
-

izdavanje članske karte, izdavanje odnosno distribucija lovne karte i gazdovanje lovištima

Član 6.
Unutrašnja organizacija Lovačkog saveza Srbije zasnovana je na Lovnim regionima.
Lovni region je oblik unutrašnjeg organizovanja, kroz koji lovačka udruženja i drugi članovi sprovode aktivnosti utvrđene ciljevima radi kojih je osnovan.
Evo i ovo je zastarelo,vise ne vazi.

Član 49.
Članovi Lovačkog saveza Srbije mogu biti lovačka udruženja, druge asocijacije, preduzeća, privredna društva, preduzetnici i druga pravna lica čijim aktima je utvrđeno da ciljeve ili delatnosti ostvaruju u oblasti gajenja, zaštite, lova i korišćenja divljači, kao i zaštite i unapređenja njenih prirodnih staništa.
Učlanjenje se obavlja na osnovu podnete molbe za prijem u članstvo, koja mora sadržati osnovne podatke o subjektu koji podnosi molbu i dokaze o uspunjenju uslova iz 1. stava ovog člana.
Odluku o prijemu u članstvo i prestanku članstva donosi Skupština.
Članu Lovačkog saveza Srbije prestaje članstvo u Lovačkom savezu Srbije u sledećim slučajevima:
- kada ne izvrši ovim Statutom i drugim propisima utvrđene obaveze u propisanom roku;
- odlukom Skupštine donetom po izrečenoj meri Suda časti.
Lovački savez Vojvodine i Lovački savez Kosova i Metohije, kao deo kulturne i istorijske tradicije Srbije u lovstvu povezani su u Lovački savez Srbije i neraskidivi deo su lovstva Srbije.

Eto nesto za razmisljanje

Član 51.
Članovi Lovačkog saveza Srbije imaju sledeća prava:
- da biraju člana Skupštine Lovačkog saveza Srbije, u skladu sa odredbama ovog Statuta;
- da, preko svojih predstavnika u organima Lovačkog saveza Srbije, učestvuju u upravljanju;
- da budu informisani o radu Lovačkog saveza Srbije i njihovih organa, kao i o pitanjima značajnim za razvoj lovstva;
- da, neposredno i preko svojih predstavnika, aktivno učestvuju u radu Lovačkog saveza Srbije, po svim pitanjima iz delokruga njegovih ciljeva i delatnosti;
- da iniciraju, daju mišljenja i predloge i da učestvuju u utvrđivanju politike Lovačkog saveza Srbije;
- da osvaruju uvid u materijalno-finansijsko poslovanje i korišćenje sredstava Lovačkog saveza Srbije;
- da koriste sredstva i fondove Lovačkog saveza Srbije, namenjene unapređenju lovstva, prema utvrđenim kriterijumima;
- da zahtevaju i dobiju od Lovačkog saveza Srbije stručnu pomoć u obavljanju stručnih poslova;
- da daju inicijative i predloge za unapređenje rada Lovačkog saveza Srbije.

dosta toga smo diskutovali u vezi biranja i informisanja clanstva,

Član 60.
Odluku o statusnim promenama, (pripajanje, spajanje i podela), donosi Skupština, na predlog Upravnog odbora, u skladu sa zakonom, većinom od ukupnog broja članova Skupštine.

Član 61.
Lovački savez Srbije prestaje sa radom kada se broj članova smanji ispod tri, kao i u slučajevima predviđenim Zakonom.
U slučaju prestanka rada primalac imovine Lovačkog saveza Srbije biće pravno lice koje predstavlja asocijaciju lovačkih udruženja u Republici Srbiji.

Član 76.
Udruženja i drugi članovi obavezni su da svoje statute i druga akta usklade sa odredbama ovog Statuta najkasnije u roku od osamnaest meseci od dana njegovog stupanja na snagu.
Dosadašnji članovi Lovačkog saveza Srbije ostaju članovi i posle stupanja na snagu ovog Statuta, a članovima koji ne postupe po odredbi prethodnog stava, prestaje članstvo u Lovačkom savezu Srbije istekom roka utvrđenog odredbom prethodnog stava.

I ovo zadnje lepo kaze- znaci da se osnivanje LSSIP, ako skupstina ne usvoji,moze kositi sa statutom LSS (ako sam dobro razumeo)
E sad to je statut iz 2009, i mislim da je zastareo,ili postoji novi koji nisam nasao.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1757 04.06.2025. 15:03
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,296 posete www.srbijalov.com