|
Kako je protekao današnji lov?
|
| Sasa frrr |
Objavljen 06.11.2012. 23:53
|

Član

Upisa: 175
Pristupio: 28.02.2011. 20:04
|
Sljuka je selica, u podruciju gdje je Podunavac odstijelio ima status prolaznice, nece ih biti nista vise ako se ne budu lovili u mjestima gdje imaju ovaj status, jer to nije njihovo staniste, ne odgovara im klima i kratko se zadrzavaju u svom putu od sjevera ka jugu i nazad. Sa promjenom klime sve su cesce u predjelima u kojima ih prije nije bilo, mislim da ce ih po srbiji biti sve vise zbog otopljavanja.
Pravu stetu nanesu nelovci-mesari, kada sljuku sa sjevera pritisne jaka zima i veliki broj jedinki bude koncentrisan u blizini mora, tada neljudi ubijaju cak i po 60tak i vise ptica za jedan lov, a posto se jedna sljuka moze (nelegalno) prodati Italijanima za oko 5 evra (zavisi od sezone) to je postao biznis i ljudi cak kupuju zamrzivace samo zbog sljuka. Ovo se dogadja vecinom u Crnoj Gori, Hrvatskoj i juznim djelovima BiH.
Ali cak i taj broj je kap u moru od 2 700 000 jedinki koliko godisnje odstrjele Francuzi i Italijani. |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 07.11.2012. 06:15
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Teren gde Podunavac lovi je gotovo neprihvatljiv i za benu i za bekasinu, pa je po meni to jedini razlog zašto je jako retko sreću u svom lovištu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 07.11.2012. 06:16
|

Lovčina

|
kmkole kaže:
zoranp kaže:
kmkole pa mislim da bi onda bilo najbolje da ni ne lovite zeca, zar je cilj sve pobiti??
kolega ne razumem tvoj komentar. moj post se prevashodno odnosio na to da je pre bilo mnogo vise zeceva, mogao si da ih vidis, u lovu nam se gomila izvlacila gomilu, smo promasivali, skoro uvek je grupa bila namirena sto se zeceva tice. ako te buni osam zeca ima nas 11 u grupi, i svako ima pravo na odstrel jednog zeca i fazana. od prosle godine zeca ima manje nego ranije u brdskom delu lovista gde mi lovimo, u ravnici dole pored morave gde je imalo vode tokom leta ga ima dosta.
kod nas se mogu videti sljuke, nemam ih nesto mnogo ali ih ima, mada kod nas niko i ne obraca paznju toliko na njih, niti je ljudi gadjaju uopste. bas izuzetno da se desi da neko puca na sljuku.
kole zar nije kontradiktorno da u isto vreme ste svesni da zeca nema u broju kao pre, a da ste zadržali pravo na isti broj odstrela kao i predhodnih godina...eto samo sam to hteo da kažem, a moj kolega nema potrebe da se ljutite, jer što se mene tiče, to je vaše lovište, pa kako gazdujete, tako ćete i imati!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| kmkole |
Objavljen 07.11.2012. 13:09
|

Mlađi član

Upisa: 43
Pristupio: 19.05.2011. 20:20
|
uz svo duzno postovanje kolega, vidim da si ti izgleda bolje upucen u stanje u mom lovackom udruzenju od nas lovaca koji smo clanovi i od strucne uprave. osetno je da ga nema kao pre barem u brdskom delu, ima ga ali manje, sto je slucaj u vecini lu jer je susa odnela danak i zato je ove godine kvota manja za odstrel zeca, inace mi kvotu ispunjavamo ove nedelje sto je pre nego sto je kalendarski predvidjeno da prestane lov na zeca. pre ga je bilo mnogo vise to stoji, ali daleko od toga da ga sada nema. inace kao jedinka niti ja niti moja grupa tu ne mozemo da uticemo, cak i da ga ostavim odstrelice ga drugi jer kod nas oko 70 posto lovaca idu samo tokom tog glavnog dela sezone i odrade obavezne akcije iznosenja hrane i akcije na divljac van rezima zastite. uglavnom papiri postoje i lovacka sluzba prati stanje pa kada bude kriticno sigurno ce zabraniti lov. dobar pogled |
| |
|
|
| pavlepavlaka |
Objavljen 07.11.2012. 20:18
|

Stari član

Upisa: 419
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
ne znam dali je cudo ali kod nas se ovko dobra godina ne pamti ima dosta zeceva i fazana
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 07.11.2012. 22:43
|

Lovčina

|
Kole nisam veruj mi, imao ni najmanju lošu nameru pri pisanju predhodnih postova...samo dok sam čitao tvoje upise, učinilo mi se da ima dosta kontradiktornih delova tvojih postova... no to se ipak tiče samo vas, pa samim tim svaka daljnja prepiska bi bila suvišna!! Živ bio i izvini, ako sam te nečim uvredio!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| kmkole |
Objavljen 08.11.2012. 01:14
|

Mlađi član

Upisa: 43
Pristupio: 19.05.2011. 20:20
|
 |
| |
|
|
| bela |
Objavljen 10.11.2012. 17:39
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
dobar dan
vižlan i terier
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 10.11.2012. 18:01
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Au Bela ti znaš da uživaš
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| bela |
Objavljen 10.11.2012. 18:10
|

Veteran

|
jebg... dođi može već i sutra pa uživaj i ti , naravno samnom zajedno
vižlan i terier
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 10.11.2012. 21:07
|

Lovčina

|
BELA ŠUMAHER!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| golf071 |
Objavljen 10.11.2012. 22:56
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Gde je ovo majstore ?
|
| |
|
|
| bela |
Objavljen 10.11.2012. 23:10
|

Veteran

|
golf071 kaže:
[quote]bela kaže:
dobar dan Gde je ovo majstore ? [/quote trenutnokod schumaher-a u dvorištu,
inače r.g ečka
vižlan i terier
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 11.11.2012. 18:26
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kod mene danas lep dan, međutim do podne izuzetno loš što se tiče divljači. Nas sedam lovaca, kolega je odstrelio lisicu (kojima je drastično porastao broj) i ja fazana. Posle doručka se situacija malo popravila. Nas trojica još po fazana i jedan vepar. Porast vodostaja Drave i Dunava je isterao divljač iz rita pa se evo nešta našlo i u našem lovištu. Inače kad god je visok vodostaj kod nas bude DS-a. Zečevi su se dizali, ali niko nije pucao na njih. Neki su već odstrelili zeca, a nekima je još rano i čekaju pravu zimu. Inače imamo pravo odstrela samo po jednog zeca u sezoni.

|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 11.11.2012. 19:42
|

Lovčina

|
Podunavac !!
Kod nas danas lepa družina i druženje, odstreljene dve lisice i dva fazanska petla!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| alex |
Objavljen 11.11.2012. 20:05
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Kolega Podunavac svaka cast kod mene malo bolja situacija podignuta dva zeca jednog smo odstrelili desetak koka i tri petla ali nismo pucali na petlove jer su se dizali daleko a vetar nas je unistio zecevi su se dizali iz sumaraka. I nekih petnestak minuta nisam imao Rokija sta je gonio ne znam.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
| |
|
|
| klaja |
Objavljen 11.11.2012. 20:13
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Danas lep dan sa intervalima pojacanog vetra koji nam nije uopste smetao,lepo druzenje uz vatru i dorucak. Pre dorucka odstreljeno dve lisice a posle jos dva fazana.Jednog je odstrelio nas ZoranP(ZemoBP)uz pomoc verne pratilje Grande .
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
| |
|
|
| golf071 |
Objavljen 12.11.2012. 15:33
|

Veteran

|
Podunavac druze svaka cast.Kod nas osim dobre zabave posle lova slabo. Nas dvanaest imali ukupno tri petla.I vidio sam dobrog srndaca.Ali je zato jare peceno bilo ok. 
|
| |
|
|
| golf071 |
Objavljen 12.11.2012. 15:35
|

Veteran

|

|
| |
|
|
| arsa |
Objavljen 12.11.2012. 18:04
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Jeli kolega Podunavac , a sto fazana drzis plasticnom kesom??? Da ne sumnjas na besnilo???
Joca i Luka
|
| |
|