Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
DOK
 Ja ću se pridružiti bostjanu jer lovim istim kalibrom srndaća u kombinaciji sa Barnes TTSX 10,6g a trzaj u lovu nikad nisam osjetio, samo na strelištu, zašto nemam pojma Namigivanje
E sad što se ovogodišnjeg lova tiča, osnovom planirano 140 grla, prošli vikend za dva lovna dana odstrijeljeno 92, znači možda još izlazak u nedelju ujutro i to je to. Ja sam ovu sezonu preskočio radi obaveza tako da samo prenosim statistiku.

SUMO

bostjan kaže:

Sumo,

u 7x64 koristim zrno LOS HT 130gr - domače punjeno. Fin meki i precizan patron ali preko 150m previše pada jer je manje punjen.

Što se tiče srnjaka i meni su ljepi trofejni ali kad vidim slabog špicera ili ''gumbara'' onda je to meni gušt.

Takodje. Sto gori, to sladji.

bostjan
 Kad se ne izdrži doma onda je to to...
Daljina 210m, na sliki 3 je izlazna rupica (300wm, 8,1g kugla OK)
bostjan priložio/e:
176-3.jpg 176-2.jpg 176-1.jpg

mrwa22250
 Cestitam kolegaBravo 2.Sa ovakvim(odlicnim)pogotkom ni 223 ne pravi puno stete na mesu,a pad u vatri skoro zagarantovan.Pretpostavljam da su oba plucna krila probusena,a ovako sa slike bih rekao da je tik ispod kicme.O tom "carobnom"mestu je bilo rasprave na raznim forumima i mislim da je najbolji izbor za odstrel srnece divljaci,bez obzira o kom kalibru se radi,a posebno kad su u pitanju zujalice iz grupe.22 koje kad padnu na tvrdo naprave haos.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 i67.tinypic.com/1ysmr7.jpg
Odstrel srndaća,kalibar 308win sa PPU 9.7gr na 160m.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250
 Bravo Klajo,tako se to radi.Uhvatis ruku na lijama i kad izadje rogator nema promasaja.Izgleda ti lego taj .308Bravo 2
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Hvala Mrwane,vežbalo se dosta a i kad ti lepo legne optika i karabin onda nema brige.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Lala
 Na FB sam naišao na zanimljiv snimak lova na srndaća iz jedne druge države, i imam dilemu: da li je ovakav način lova dozvoljen po našim propisima? Pogledajte, pa recite mišljenje, ja zaista nisam siguran.
Evo snimka:
https://www.facebook.com/gavriil.slep...447583040/
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dzudzubajac
 Mislim da nije dozvoljeno pošto je uređaj električan (ima motor koji okreće siluete). Spada u istu kategoriju kao i mojo vabilice za predatore.

Zabranjeno je loviti lovostajem zaštićenu divljač:

1) ako je ugrožena požarom, poplavom, snežnim nanosima, poledicom i drugim elementarnim nepogodama;

2) krupne divljači prigonom, pogonom ili psima, osim divlje svinje, vuka, šakala i lisice;

3) upotrebom reflektora (farova), baklji i drugih veštačkih svetlosnih izvora (osim u lovu na divlju svinju, vuka, šakala i lisicu), aeronautičkih mašina, ogledala, elektronskih uređaja, audio uređaja i živih mamaca, kao i upotrebom hrane sa omamljujućim sredstvima;

Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Lala

dzudzubajac kaže:

Mislim da nije dozvoljeno pošto je uređaj električan (ima motor koji okreće siluete). Spada u istu kategoriju kao i mojo vabilice za predatore.

Zabranjeno je loviti lovostajem zaštićenu divljač:

1) ako je ugrožena požarom, poplavom, snežnim nanosima, poledicom i drugim elementarnim nepogodama;

2) krupne divljači prigonom, pogonom ili psima, osim divlje svinje, vuka, šakala i lisice;

3) upotrebom reflektora (farova), baklji i drugih veštačkih svetlosnih izvora (osim u lovu na divlju svinju, vuka, šakala i lisicu), aeronautičkih mašina, ogledala, elektronskih uređaja, audio uređaja i živih mamaca, kao i upotrebom hrane sa omamljujućim sredstvima;

Nisam siguran da si u pravu, i da je tumačenje malo nategnuto, jer isto tako postoje i lokeri za patke koji mašu krilima pomoću elektromotora pa ne znam da li su zabranjeni. Elektromotor nije elektronski nego električni uredjaj, to nije isto. Elektronske su vabilice. Srndać se ne vabi elektromotorom, nego siluetom u ovom slučaju. Znači ako bi ove siluete srndaća okretao na drugi način (ručno, ili oprugom, na navijanje) onda bi bile dozvoljene? Samo razmišljam, nisam načisto i nisam sarkastičan.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Evo i mog srndaca... odstreljen 02.08. oko 5:30h, daljina 80-ak metara, kalibar 30-06Spr i zrno PPU 11.7gr SP, odneo oko 40-ak metara, ovo je slika gde je pao, vidi se parce bele dzigerice ili ti pluca pored...

i67.tinypic.com/fcv31e.jpg

Trofej nije neki, al' 'ebiga, spada u one do 249gr u cenovnom rangu

i64.tinypic.com/2crlhz7.jpg

I za kraj zajednicka

i65.tinypic.com/nlrdww.jpg
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Tomash
 Lep pogodak, solidan srndać,
I pravi lovac pored njega...

Čestitke Cvele na ostrelu Odobreno

arli
 Lepo bata CveleOdobreno Kad je onoliko parče džige,sigurno ni rupica nije malaGrin-svaka čast.

Cvele
 Hvala, hvala Smile imam slike izlazne rane kada je odran, ostecena 2 rebra i bela dzigerica, i nista vise Smile

stefan092
 Čestitke na odstrelu! Odobreno Gde si lovio?
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

arli
 Izduvao si ga kao luft balonSmeko

Cvele
 Hvala, hvala... udruzenje gde sam clan, LU "Kraljevica"-Zajecar.

Luka 94
 Čestitam ! Bravo 2

Cvele
 Hvala Luka

Podunavac
 Честитам Цвеле.Bravo 2 Леп погодак.Odobreno
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,605,224 posete www.srbijalov.com